- 20 Ekim 2017
- 1.055
- 1.435
- 48
- 37
Afiyet olsun bugun ben de ancak simdi oturudum o da oglumu emzirmek icin :)Önce hoşgeldin..Evet, yeni gelen arkadaşlar sagolsun taze.kan gibi geldiler, canlandirdilar topiği. Biz de uyum saglamaya çalışıyoruz onlara..
Yeni süreciniz de hepinizin için hayırlısı olsun .insallah canım...
Sorma badicim, buluşamadik iki gündür.. Bugun yeni oturdum desem yalan olmaz herhalde.. Ama iş biter mi daha eşim işten gelecek ona çay, akşama yemek yapacağım.. Yemeğe bugün sira gelmedi. Şimdi yaptiklarimi yazinca belki goze az gelecek "bu muydu?" Diyeceksiniz.. ama aradaki ufak işler de çoktu onlar bile yetti.. Neyse sadede geleyim ben:
Yerler silinip süpürüldü,
Çamaşır yıkandı, asıldı (günlük odev)
Kv. Ilaç, buz kompresi ve banyosu yaptırıldı,
Akşamki salata için yeşillikler kumu gidene kadar yıkandı,
Salon tozu alındı,
Bulaşık makinası açıldı, boşaltıp yerleştirildi ve
Y. Odası şifonyer çekilip altı ve etrafı dıştan silindi.
hak ettim artık..
oh bugünlik yeterli iş yapmışsın kahveyi fazlasıyla haketmişsinÖnce hoşgeldin..Evet, yeni gelen arkadaşlar sagolsun taze.kan gibi geldiler, canlandirdilar topiği. Biz de uyum saglamaya çalışıyoruz onlara..
Yeni süreciniz de hepinizin için hayırlısı olsun .insallah canım...
Sorma badicim, buluşamadik iki gündür.. Bugun yeni oturdum desem yalan olmaz herhalde.. Ama iş biter mi daha eşim işten gelecek ona çay, akşama yemek yapacağım.. Yemeğe bugün sira gelmedi. Şimdi yaptiklarimi yazinca belki goze az gelecek "bu muydu?" Diyeceksiniz.. ama aradaki ufak işler de çoktu onlar bile yetti.. Neyse sadede geleyim ben:
Yerler silinip süpürüldü,
Çamaşır yıkandı, asıldı (günlük odev)
Kv. Ilaç, buz kompresi ve banyosu yaptırıldı,
Akşamki salata için yeşillikler kumu gidene kadar yıkandı,
Salon tozu alındı,
Bulaşık makinası açıldı, boşaltıp yerleştirildi ve
Y. Odası şifonyer çekilip altı ve etrafı dıştan silindi.
hak ettim artık..
Ne, kim, ben mi??Valla ben de firsat bulabilir miyim bilemedim hem ben daha toyum bu temizlik konusunda bence en tecrubelimizsivastrabzon ablamiza devredelim bu konuyu :) en iyi o yapar
ayran yap yap mis gibi giderLahana zeytinyagli.lahana sarma ve sac tavayi ortaya koymayi dusunuyorum gelenler de yabancı degil zaten esimin halasi oglu ve kizi.valla ortaya bi de kasarli mantar yapmak geldi aklima baska da bisi gelmio
Bana uyar, banyolar hemen hemen aynı zaten. Bende havalandırma kapağı var cam yerine onu ekleyeyim. Ha bir de petek var onu unuttuysan ben ekleyeyim..Küldaşlar benim şöyle bir listem var paylaşayım işinizi görür belki
BANYO
Duşu iyice ilaçla
Klozeti ilaçla
Eşyaları banyodan çıkar ( yan odaya koyuyorum kapısını kitliyorum çocuklar ulaşmasın diye
Perde yada duş perdesi yıkanabilirse yıka
Duşu temizle ( ov-durula-kurula /sampuanlar vs. Dahil/ )
Duvarı sil
Lavaboyu ilaçla
Klozeti temizle
Duvarı sil
Aynayı sil
Lavaboyu temizle
Dolap içlerini boşalt - sil - kurula
Dolap içinden çıkan eşyaları temizle yerleştir
Duvar sil
Kapı detaylı sil
Camı detaylı sil
Yeri sil
Eşyalari yerleştir
Perde tak
Paspasları ser havluyu koy
Ve bittiiiiiii :)
Benim banyomda çamaşır makinesi vs. Olmadığı için yazmıyor listemde herkes ekleme çıkarma yapabilir gönlü rahat edeceği şekilde diye düşünüp paylaşmak istedim belki nerden başlıycam diye düşünenler vardır
S Sifayildizi
Yildiztozu16
Dostacilisoyler
areser
CKbeautyandsheer
K klbk33
Green Day
chentiq
kubdef
ha_mim
Dil-i bitab
sivastrabzon
Bana uyar, banyolar hemen hemen aynı zaten. Bende havalandırma kapağı var cam yerine onu ekleyeyim. Ha bir de petek var onu unuttuysan ben ekleyeyim..
İlaçlama derken çam. Suyunu mu kastettin, bir de eşyaları yan odaya almayı anlamadım.
Ablasının badisibugün yapılan işler:
y.dası camları silindi
elbise dolabı silindi,yerleştirildi,
halıları süpürüldü,lekeler silindi,
ütü yapıldı,
ocak silindi,
prizler silindi.
Ablasının badisi
chentiq ve diğer güzel ve titiz kulkedileri nasilsiniz.insallh herkes iyidir buraları ve temizlik yapmayı özledim gerçekten ama malesef şimdilik iki cadiyla tek başıma ancak yaşayacak kadar yapabiliyorum.kycuk iyice hareketlendi buyukte çok bana düştü iyice yorucu bir hayat içindeyim am bunada şükür diyelim yeterki sağlık olsun
Günlük ödevler maratinlar nasıl gidiyor.ben hergun 5 ödev veriyorum kendime iş yetiştirebilmek icin.yazamasamda takipte sayılırım.hepinizu öpüyorum canlar
Liste gayet guzel olmus canim ellerine saglikKüldaşlar benim şöyle bir listem var paylaşayım işinizi görür belki
BANYO
Duşu iyice ilaçla
Klozeti ilaçla
Eşyaları banyodan çıkar ( yan odaya koyuyorum kapısını kitliyorum çocuklar ulaşmasın diye
Perde yada duş perdesi yıkanabilirse yıka
Duşu temizle ( ov-durula-kurula /sampuanlar vs. Dahil/ )
Duvarı sil
Lavaboyu ilaçla
Klozeti temizle
Duvarı sil
Aynayı sil
Lavaboyu temizle
Dolap içlerini boşalt - sil - kurula
Dolap içinden çıkan eşyaları temizle yerleştir
Duvar sil
Kapı detaylı sil
Camı detaylı sil
Yeri sil
Eşyalari yerleştir
Perde tak
Paspasları ser havluyu koy
Ve bittiiiiiii :)
Benim banyomda çamaşır makinesi vs. Olmadığı için yazmıyor listemde herkes ekleme çıkarma yapabilir gönlü rahat edeceği şekilde diye düşünüp paylaşmak istedim belki nerden başlıycam diye düşünenler vardır
S Sifayildizi
Yildiztozu16
Dostacilisoyler
areser
CKbeautyandsheer
K klbk33
Green Day
chentiq
kubdef
ha_mim
Dil-i bitab
sivastrabzon
Allah yardimciniz olsun cadilar icin :) ben bi taneyle zor basa cikiyorum 2. Yi hic dusunemiyorum suanchentiq ve diğer güzel ve titiz kulkedileri nasilsiniz.insallh herkes iyidir buraları ve temizlik yapmayı özledim gerçekten ama malesef şimdilik iki cadiyla tek başıma ancak yaşayacak kadar yapabiliyorum.kycuk iyice hareketlendi buyukte çok bana düştü iyice yorucu bir hayat içindeyim am bunada şükür diyelim yeterki sağlık olsun
Günlük ödevler maratinlar nasıl gidiyor.ben hergun 5 ödev veriyorum kendime iş yetiştirebilmek icin.yazamasamda takipte sayılırım.hepinizu öpüyorum canlar
lekelerin formulunu bularsan habert et :) bi tane lekesiz kiyafetimiz kalmadi kendi yemeye merak saldigindan beri kucuk beyimizKızlar ara ara gelebiliyorum maalesef ve geldikçe neler yapacağımı yaptığımi yazacağım.
Bugün için pek bişey yapamadim
Ütülükler birikti maraton olursa katılırım.
Pazartesi günü detaylı temizlik yapmayı düşünüyorum.
Şuraya da yazayım kalsın
Bütün odalar detaylı süpürülup silinecek.
Tozlar alınacak
Tuvalet banyo duşakabin temizlenecek
Balkonlar yıkanacak
Kapı önündeki ayakkabılık tozu alınacak
Yarim saat ütü yapılacak
Pazartesinin ödevlerini yazdım umuyorum erkenden kalkıp işlerimi yetistirebilirim
Bir de sorum olacak hanımlar
Bebek kiyafetlerindeki lekeleri nasıl çıkarıyorsunuz?
Ben kızımı kıyafetlerindeki leke için kimyasal olmayan beyazlatıcı kullandım ama pek faydası olmadı.
Bu konuda önerilere açığım
Herkese mutlu temiz pür-ı pak evlerde güzel günler diliyorum
Temiz, tertipli ve en onemlisi huzurlu olmak ve her daim oyle kalmak isteyen Güzeller güzeli hanimlar....
Ister pasakli olun, ister tembel, ister bilgisiz olun, ister umitsiz... Hic fark etmez.
Niceleri bu yolda kullerinden dogduysa, siz de dogabilirsiniz.
Biz hep birlikte basardik
Neseyle, dostlukla, keyifle, anlayisla
Biz tatli bir yarismanin bahanesiyle hayati paylastik
Siz de baslamak istiyor ama nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz, ipin ucunu kacirdiysaniz ve bulmak istiyorsaniz, buyrun küldaş olalim.
Yarışmaya katılmak için: cocuk calisma durumu yas vb. Ayrintilarin, 2017 yilinda temizlik ve duzen konusunda nasil bir beklentiniz hedefinizin oldugunun yazilmasi ve bana ozel mesaj olarak atılmasi. Iste bu kadar kolay...
KURALLARI OKUDUĞUNUZU ANLAMAM İÇİN AŞAĞIDAKİ -BEĞEN- TUŞUNA TIKLAMAYI UNUTMAYIN.
Kulkedilerinin Kurallari
1. Her kulkedisinin bir "buddy"si vardir. Karsilikli belirledikleri "zayif noktalari" iyilestirmek icin birbirlerine kıyasıya yardim ederler. Misal;
2. Her pazartesi "haftanin aliskanligi" belirlenir ve bildirim topiginde (
- Chentiq in buddysi kubdeftir. Kubdef camasirlarini kurur kurumaz utuleyip katlayana kadar, Chentiq te evde saga sola istifledigi ceri copu evden cikarana kadar birbirlerini kontrol ederler.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kulkedilerinin-macera-bildirim-topigi.862375/ ) duyurulur. Bu aliskanligin edinilmesi icin azami özen gösterilir. Misal;
3. Her 15 gunde bir "odak noktasi" belirlenir
- Tüm kulkedilerinin her aksam yatmadan once mutfak tezgahlari piril pirildir.
ve bildirim topiginde (
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kulkedilerinin-macera-bildirim-topigi.862375/ ) duyurulur. 15 gunluk sure icerisinde evin o bölümü bal dok yala haline getirip bildirim topigine isim eklemeyen listeden cikarilir.
4. Günlük olarak girmek grup arkadaslarimiza olan sorumluluk acisindan onemlidir. Mazeretsiz 3 gun girmeyenlerin ismi listeden cikartilir. (Yarisma listesinde olmamaniz, topige ugramayacaginiz anlamina gelmiyor elbetteki. Herkese her daim kapimiz aciktir)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?