kultur carpismasi

blabla0123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2015
31
6
86
herkese iyi aksamlar,

size bir sorum olacakti. Ben yurtdisinda buyudum ve burda okudum cok sukur meslegimide elime aldim universiteyi bitirdikten sonra. Suanki maasim 5000 euroya yakin. 7 yildir benim sevgilim turkiyede ve surekli onu gormeye gidiyorum elimden geldigi kadariyla, (ayda birkez, bazen 2 ayda bir). Sevgilimin meslegi yoktur ve kendisi esnaf. Ben bunu hicbirzaman sorun etmedim ama arada sorunlar yasiyoruz aradaki kultur farkindan. Bunu onu kucumsedigim icin demiyorum asla boyle birsey diyemem ama demek istedigim sey su; bana normal gelen seyler ona gelmiyor. En basit ornegi benim kiyafetim, cok acik giyinen biri degilim ama dar bir kotu bile sorun yapiyor yillardan beri, kolsuz giymemi istemiyor. Anlayis gostermeye calistim ve azda olsa degisim yaptim. Ama evlenince bu sorun dahada buyur diye korkuyorum cunki beni olmadigim biri yapmaya calisiyor. Ve tek sorun bu degil, arkadaslarimla biryere gitmek istedigimde surekli bir sorun cikariyor ve gitmemi istemiyor. Makyaj yapmami istemiyor ve surekli (nerdeyse hergun) alkol kullaniyor. maasimi size belirttim cunki arada fark var, size belirttigim gibi bu benim icin bir sorun degil ama bir erkek icin sorun olabilirmi? Sevgilim kendini surekli etrafa durumu cok iyiymis gibi tanitiyor, suan ailesiyle kaliyor ama ailesine hicbir katkisi yoktur. Ve buda aslinda benim hosuma gitmiyor sonucta calisiyor ayda birkezde olsa alisverislerini yapailir. Dedigim gibi sorumluluk sahibi degil cok alkol kullaniyor ve ertesi gun ise gidecekmis gibi davranmiyor, ve gec kalmaktan cekinmiyor. Eger istedikleri olmayincada agresiflesiyor. Sizce neyapmaliyim? Terapiye gidelim dedim istemiyor. Benmi abartiyorum yoksa ciddi sorunlarmi?

Evlilikte kültür farkı bir süre sonra dayanılmaz oluyor.
İleride keşke dememek için şimdi ayrılman daha mantıklı,pek tekin bir tip değilmiş zaten.
Klasik türk erkeği.. Kıskanç,kompleksli..

Ekleme; geçen yıl mayıs ayında göğüs estetiği olduğunu gidip hemen annesine yetiştirmiş,kadında seni basit görmüş "kime göstereceksin" diye imada bulunmuş. Sana neyi ima ettiğini anlamamış olamazsın.
Ve sen tüm bunlara rağmen ilişkini bitirmedin yani.. Çocuk Brad Pitt sanırım o yüzden ayrılamıyorsun.

Son düzenleme:
Bence anlattiginiz seyler icinde maas en son konu.. sorumluluk alma dereceniz,hayata bakis aciniz,ozgurluk anlayisiniz,yarindan beklentiniz cok farkli.. evlenince napcaksiniz ki? Siz birikim yaparsiniz o amaaan carpe diem der ickisine yatirir. Kisa kol giydiniz diye de dovmeye de baslar.. uyusmuyorsunuz ..

Ablacim bu yurtdisinda buyumus kizlari gercekten anlamiyorum. Orda erkek yok mu? Orda erkek yok muydu ki, 300km uzaginda yilda birkac kez gorecegin bir insanla sevgili oluyorsun? Turku var, Hansi var, Rusu var, her cesidi var, Almanya milyon nufusluk ulke.Cozemedim

Bu arada Almanci kizlari saf oluyor. O adam calisma izni, yurtdisinda rahatca yasama icin sana yapisir birakmaz soyleyeyim. 5000 kayme + yasadigi varos hayattan kurtulma sansi, bu adam olse seni birakmaz. Alkol, saygisizlik, rezillik bunlari da gectim bak adam seni kullaniyor, net. Sen okumus etmis bir insansin bu ayiyla takilmak icin bu kadar mi yokluktasin, etrafinda hic mi kimse yok?

ya bu akşam bütün konular mı böyle? it kopuk adamları, kıymet bilmezleri nereden buluyorsunuz. mutlu olmak istiyorsanız kendinize denk biriyle olun. denklikten kastım maaş,para, meslekten ziyade kültür, hayata bakış. nasıl bu kadar gözü kara olup yakıyorsunuz kendinizi

Bence 7 yıldır bu şekilde uzaktan da biriyle arkadaşlığınızı sürdürmüşsünüz ama yazdığınız kadarıyla hiç uygun görmedim.. Çok evlenmek isteniz ya da o istese şimdiye kadar evlenirdiniz. Ayrıca da alkol sorumsuzluk gibi şeyler yazmışsınız. Hiç uygun görmedim.. O sizi buraya getirip çalışmanıza bile engel olabilir.

+ 10000000000 sinir oldum okadar oku oku sonra gereksiz yere agiz kokusu cek.

Su kisma cok katılıyorum. Sehirler arası zorken ulkeler arasi artik über zor degil mi ya
Is dolayısıyla uzun zamandir farkli ülkelerdeyiz benim daha dayanacak gücüm kalmadı.
Sevgili var mi yok mu belli degil.
Yasadiginiz yerde Türk yok da siz Türk mu istiyorsunuz :)

Birde adam esnafmis evlilik halinde isini bırakip oraya gelemez siz geleceksiniz heralde...
Bilmiyorum ama Türkiyede var mi sizin is imkanı
Aman en güzeli kendi ülkenden bul:)

Valla panpa bence de bazi kadinlar dertsiz baslarina dert ariyorlar It kopugun pesine takiliyorlar sonra da tonla problem.

Valla panpa bence de bazi kadinlar dertsiz baslarina dert ariyorlar It kopugun pesine takiliyorlar sonra da tonla problem.

kendilerine değişik romantik senaryo çıkarmaya çalışıyorlar galiba. serseri oğlan, onu yola getirmeyi başarmış esas kız. akıl mantıktan uzak şeyler peşindeler bence.

böyle sorumsuz biri ilerde baba olacağını düşün yapabilir mi yapamaz artı alkol her gün alması seni rahatsız etmiş belliki sanırım sen alkol almıyorsun derdi neymiş hergün içecek ilerisi karanlık görünüyor bence yavaştan gönder

Azıcık hayat tecrübem varsa.. Balık baştan kokar..

Sorun makyaj giyim değil.. Sorun adamın sizi istediği kalıba sokması.. Eğer ileride daha fazlası için uyum sağlarım diyorsanız siz bilirsiniz, yoksa geriye dönüp hep bi pişmanlık hep bi üzüntü yaşarsınız.. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ha bir de sorumluluk sahibi olmayan insanlar oldum olası gözüme asalak yaşayan canlılar gibi gelir ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…