Kültür Farklılığı Ne Kadar Etkili?

Eşler arasındaki yetişme ve kültür farklılıkları evlilikte mutluluğa engel mi?

• Evet, engel, anlayış ve sevgi her zaman yeterli değil

OY: 14 66,7%
  • Hayır, engel değil karşılıklı anlayış herşeyi çözer

OY: 2 9,5%
  • Duruma göre değişir:)

OY: 5 23,8%

• Ankete Katılan
    21

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Herkese merhaba kızlar,

Yaklaşık 1 yıldır sözlüyüm kasımda nişan yapıcaz fakat şu sıralar bu evliliği isteyip istemediğimden emin değilim.
Sözlümle Türkiye'den okuldan tanışıyoruz.Ben şu suralar Almanya'da eğitimimle ilgili master yapıyorm burada yaşayan dayımlarla kalıyorum.
Konunun detaylarına girmeden şunu belirtmek istiyorum ki sözlüm beni çok seviyor ve belki de bir kızın evleneceği erkekte aradığı birçok özellikleri taşıyor.Fakat dediğim gibi ben onunla evlenmeyi isteyip istemediğimden emin olamıyorum.

Beni şüpheye sokan durumların başında ailesi geliyor, benim ailem İzmir'de yaşıyor onun ailesi de Samsun'da, babası tarım işi ile uğraşıyor.Babasını yalnızca beni istemeye geldiğinde gördüm babacan biri ama annesi çok laf sokmayı seven biri, evliliğimizde onlarla yaşama durumumuz yok ama ben bu tip insanlara alışkın değilim,bana bişey dediğinde cevap vermemeye çalışıyorum ama bazen zor dayanıyorum.Benden başka 2 gelini daha var ve şikayetçiler, ayrıca ailesiyle aramızda gözle görülür bir kültür farklılığı var, evlenince ailelerimizin görüşeceğini sanmıyorum, ki şimdiden de görüşmek istemiyorlar zaten.

Sözlüme karşı olan duygularıma gelince seviyorum ama "onsuz olamam" diyemiyorum.Bazı tartışmalarımız beni kendinden çok soğuttu, tartışma konularımız onun beni genelde kısıtlamaya çalışmasıyla ilgili ki ben zaten gayet ölçülü davranışları olan bir kızım, ama bikaç aydır pek görüşemiyoruz, o Türkiye'de ben burda, acaba o yüzden mi sıklaştı tartışmalar diye düşünüyorum. Geçen gün bir kız arkadaşımıın doğum günü partisine gitmiş olmamı bile sorun etti, he bir de çok inatçı dediğim dedik bir huyu var,beni böyle kabul et diyor.

İyi olduğumuz zamanlarda çok mutlu etmeyi bilir, buraya ilk geldiğim günler hergün bana kargoyla bi hediye ulaşırdı mesela, ya da ilk tanıştığımız zamanlarda her görüştüğümüzde bana bi zarf verirdi evde açardım,kiminden çiçekler çıkardı kiminden bana yazdığı şiirler.O günleri özlüyorum ama kendimi ondan çok soğumuş hissediyorum..Açık konuşmak gerekirse annesinin telefonda bile bana yetişip laf sokmaları herşeye karışması beni ondan soğutuyor.

Fikirlerinizi bekliyorum nasıl bi yol izlemeliyim hanımlar? özellikle benzer deneymleriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum

ailelerde çok önemli benm abimde evlendi ve yengemn ailesi ile benm ailem arasında gerçekten kültür farkı var ve hiç görüşmüyorlar annemler bir kez bile onlara gitmiş değil onlarda bize fikirler uymuyor onların yaşam tarzı farklı bizimkilerde ileri görüşlü modernliği seven bir aile bu yüzden babamlar onlar uyuşamıyorum diyor ve görüşmüyor bu da abimle yengem arasında hiç sorun olmuyor amaaaa onlar çok sessiz sakin insanalrdr hiç karışmazlar bizimkilerd ekarışmaz lakin eğer birtarafta cahil sürekli laf sokan bir kadın varsa zor çocuklar duymasını izle ben hiç uygun görmüyorum ordaki kızla erkeğin evlenmesini aileler çok uçurum derecesinde farklı olunca ne evin ne düğünün ne eşyalar hiçbirşey kendi istediğin gbi olmaz gerçekten çocuklar duymasının birkaç bölümünü izle

Son düzenleme:
kesinlikle çok önemli,şuanda ailesi sana değişik geliyor olabilir ancak evlenince göreceksin ki eşinle senın aranda da olacak bu tarz farklılıklar ,çünkü aılemden farklı dediğin ailede büyümüş yetişmiş,onun annesı babasının yontemlerı ıle sekıllenmıs bır adam olacak karsında

ailelerde çok önemli benm abimde evlendi ve yengemn ailesi ile benm ailem arasında gerçekten kültür farkı var ve hiç görüşmüyorlar annemler bir kez bile onlara gitmiş değil onlarda bize fikirler uymuyor onların yaşam tarzı farklı bizimkilerde ileri görüşlü modernliği seven bir aile bu yüzden babamlar onlar uyuşamıyorum diyor ve görüşmüyor bu da aimle yengem arasında hiç sorun olmuyor amaaaa eğer birtarafta cahil sürekli laf sokan bir kadın varsa zor çocuklar duymasını izle ben hiç uygun görmüyorum ordaki kızla erkeğin evlenmesini aileler çok uçurum derecesinde farklı olunca ne evin ne düğünün ne eşyalar hiçbirşey kendi istediğin gbi olmaz gerçekten çocuklar duymasının birkaç bölümünü izle

İzledim birkaç bölümünü, evlenecek çifte sormadan koltuk filan almaya kalkışıyolardı:)
Bizdeki farklılık ordakinden de fazla desem inanır mısın, zaten annem dedi ben görüşmek istemiyorum onlarla diye, o kadar çok konuşuyoki yerli yersiz herşeyi konu eden bi kadın.Ben de görüşmek istemezdim annemin yerinde olsam.
Böyle bi evlilik hayal etmiyodum aslında ben hep beraber büyük bi aile olmayı istemiştim.

Canım aslında sen kafanda netleştirmeye başlamışsın bazı şeyleri.Kültür farkı küçümsenecek bir sorun değil bence.Benim sözlümün ailesiyle de kültür farkımız var hem de asla kapanmayacak biçimde ama biz evlendiğimizde çok farklı şehirlerde olacağız ve sözlüm aradaki dengeyi çok iyi sağladığı için bizde problem olmuyor artık.İlk sözlendiğimiz zamanlarda çok sıkıntı yaşadık bu fark yüzünden.tecrübelerime dayanarak yazıyorum,nişanlın aradaki dengeyi kurarsa ve seni olduğun gibi kabul ederse aşabilirsiniz.

kesinlikle çok önemli,şuanda ailesi sana değişik geliyor olabilir ancak evlenince göreceksin ki eşinle senın aranda da olacak bu tarz farklılıklar ,çünkü aılemden farklı dediğin ailede büyümüş yetişmiş,onun annesı babasının yontemlerı ıle sekıllenmıs bır adam olacak karsında

Uzaktan davulun sesi hoş geliyo, ama yakınlaşınca zor olacak biliyorum, bazen inadı tuttuğunda anlıyorum bunu, ama bunlar her evlilikte olmaz mı?Evliliğin ilk yılları zor geçer derler meslea

herkes haddini bilirse sorun olmaz diye düşünüyorum ama nerde öyle kendini bilen,sadece olması gereken yerde olmayı bilen insanlar..görüşmezlerse de kendileri bilir..bi bayram seyran yeter..sen kuracağın yuvaya ve evleneceğin adama odaklan kimseyi de işine karıştırma,kimsenin de işine karışma sorun olmaz.ha eğer nişanlınla da aranızda baya uçurum varsa düşün derim ama aileler kesinlikle arka planda kalıyor ve kalmalı..ikiniz bi hayat kuracaksınız ve yürüteceksiniz.
nişanlının sana karışmasına filan gelince eğer bir erkek gerçekten değer veriyorsa seni her türlü kıskanır,sakınır,düşünür.aksine bunlar seni mutlu etmeli ben öyle düşünürüm.onun istediği gibi olmalısın ve o da senin istediğin gibi olmalı, ki birbirinizden ilk günkü gibi memnun kalasınız.kayınvalidenin laflarına da göz yum.laftır söylenir ve geçer gider.hele ki kıymetsizse..
hakkında hayırlısı olsun

Canım aslında sen kafanda netleştirmeye başlamışsın bazı şeyleri.Kültür farkı küçümsenecek bir sorun değil bence.Benim sözlümün ailesiyle de kültür farkımız var hem de asla kapanmayacak biçimde ama biz evlendiğimizde çok farklı şehirlerde olacağız ve sözlüm aradaki dengeyi çok iyi sağladığı için bizde problem olmuyor artık.İlk sözlendiğimiz zamanlarda çok sıkıntı yaşadık bu fark yüzünden.tecrübelerime dayanarak yazıyorum,nişanlın aradaki dengeyi kurarsa ve seni olduğun gibi kabul ederse aşabilirsiniz.

Dengeyle ilgili sıkıntı yok yani annesiyle bi sıkıntım olduğunda anlatıyorum,o da annesiyle konuşuyo, bi daha öyle bi durum olmuyo artık kadın anlayış mı gösteriyo yoksa şimdilik idare mi ediyodur bilmiyorum.
Ama sözlümün kendi kafasındaki doğrularla çeliştiğimde o zaman bambaşka insanlar oluyoruz.

cidden kültür farkı önemli farklı bir konudaki gelin hanımda alışkın değilmiş kaynana baskıalrına felan acayip sorun çıkmış.. sendede aynı şeyleirn olması muhtemel.. evlenince seyrek görüşürsünüz tabi eşin idare edebilirse .. bu belki biraz çözüm olabilir..

Uzaktan davulun sesi hoş geliyo, ama yakınlaşınca zor olacak biliyorum, bazen inadı tuttuğunda anlıyorum bunu, ama bunlar her evlilikte olmaz mı?Evliliğin ilk yılları zor geçer derler meslea

hayır cnm her evlilikte olmaz gerçekten eşit şartlar büyümüş eşit yetişmiş biriyle evlenince hiç olmuyor emin ol canım benm bu yüzden iyi düşün nişanlınla konuş aileler arasında fark var ben ailenin benm üzerimde baskı kurmasını istemiyorum buna engel oalcaksan evlenelim ben sonrada geridönüşü zor olan bir yola girmek istemiyorum ailen ayrı bizim evliliğimz ayrı olsun bize karışmasınlar yerli yersiz herşeye müdahale etmesinler isteidğimz düğünü yaparız evi yerleştririz istediğimz zaman tatile çıkarız istediğimz zaman ev değiştrirz eşya değiştrirz araba alırız satarız bunlara kesinlikle karışmasınlar onlar sadece arada bir gidip göreceğimiz arada bir onlar misafir olarak gelen ailemz olsunlar de yok efendm sen benm ailemi beğenmiomusun derse bu iş olmaz söyleym sonradan kadın sana dırdır yapacak cahil cahil şeyler sende dayanamayıp patlaynca bu kez eşinle aran bozulacak neolurdu annemin istediği olsaydı o yaşlı kadın falan filan muhabbetler olcak yani

Son düzenleme:
herkes haddini bilirse sorun olmaz diye düşünüyorum ama nerde öyle kendini bilen,sadece olması gereken yerde olmayı bilen insanlar..görüşmezlerse de kendileri bilir..bi bayram seyran yeter..sen kuracağın yuvaya ve evleneceğin adama odaklan kimseyi de işine karıştırma,kimsenin de işine karışma sorun olmaz.ha eğer nişanlınla da aranızda baya uçurum varsa düşün derim ama aileler kesinlikle arka planda kalıyor ve kalmalı..ikiniz bi hayat kuracaksınız ve yürüteceksiniz.
nişanlının sana karışmasına filan gelince eğer bir erkek gerçekten değer veriyorsa seni her türlü kıskanır,sakınır,düşünür.aksine bunlar seni mutlu etmeli ben öyle düşünürüm.onun istediği gibi olmalısın ve o da senin istediğin gibi olmalı, ki birbirinizden ilk günkü gibi memnun kalasınız.kayınvalidenin laflarına da göz yum.laftır söylenir ve geçer gider.hele ki kıymetsizse..
hakkında hayırlısı olsun

Sağ olun.Biraz içime su serptiniz.
Ben biraz korkuyorum açıkçası hep kayınvaldelerle ilgili kötü hikayeler duydum çevremden, belki de biraz duymayıp görmemek lazım, zaten farklı şehirlerde olcaz, arada görüşünce de idare edebilmek lazım belki de saygı çerçevesinde

hayır cnm her evlilikte olmaz gerçekten eşit şartlar büyümüş eşit yetişmiş biriyle evlenince hiç olmuyor emin ol canım benm bu yüzden iyi düşün nişanlınla konuş aileler arasında fark var ben ailenin benm üzerimde baskı kurmasını istemiyorum buna engel oalcaksan evlenelim ben sonrada geridönüşü zor olan bir yola girmek istemiyorum ailen ayrı bizim evliliğimz ayrı olsun bize karışmasınlar yerli yersiz herşeye müdahale etmesinler isteidğimz düğünü yaparız evi yerleştririz istediğimz zaman tatile çıkarız istediğimz zaman ev değiştrirz eşya değiştrirz araba alırız satarız bunlara kesinlikle karışmasınlar onlar sadece arada bir gidip göreceğimiz arada bir onlar misafir olacaklar gelecekleri ailemz olsun de yok efendm sen benm ailemi beğenmiomusun derse bu iş olmaz söyleym sonradan kadın sana dırdır yapacak cahil cahil şeyler sende dayanamayıp patlaynca bu kez eşinle aran bozulacak neolurdu annemin istediği olsaydı o yaşlı kadın falan filan muhabbetler olcak yani

Canım konuşuyoruz zaten annesinin biraz boşboğaz olduğunu kabul ediyo, bi sıkıntın olduğunda bana söyle diyo,söylüyorum sonra annesiyle konuşmuş olduğunu da annesinin bana karşı davranışındaki değişimden anlıyabiliyorum ama ne biliym korkuyorum işte.
böyle insanlara alışık değilim biraz da fazla hassasım diyebilirim

Sağ olun.Biraz içime su serptiniz.
Ben biraz korkuyorum açıkçası hep kayınvaldelerle ilgili kötü hikayeler duydum çevremden, belki de biraz duymayıp görmemek lazım, zaten farklı şehirlerde olcaz, arada görüşünce de idare edebilmek lazım belki de saygı çerçevesinde

evet anlıyorum herkes korkar aynı konuda.ne bileyim baştan sen sıkı tut sana karşı bi mesafeleri olsun canım.ne çok laubali ol ne soğuk.biraz ciddi dur ilk başlarda derim.ama saygıyı da yitirme.seni biraz ağır ve otoriteni kendi sağlayablecek biri olarak görsünler.sonra zaten canını sıkmaya kalkmazlar.nişanlın da bu konuda ilgiliymiş bu da avantaj tabi.illa annem de annem deseydi hep sen üzülen taraf olurdun.bu durumda ikinizi dengeleyeceğini düşünüyorum.inş. değişmez diye ümit ederek...

Canım konuşuyoruz zaten annesinin biraz boşboğaz olduğunu kabul ediyo, bi sıkıntın olduğunda bana söyle diyo,söylüyorum sonra annesiyle konuşmuş olduğunu da annesinin bana karşı davranışındaki değişimden anlıyabiliyorum ama ne biliym korkuyorum işte.
böyle insanlara alışık değilim biraz da fazla hassasım diyebilirim

öyleyse hiçbir sorun olmaz cnm çat kapı gelebilecekleri bir yerde oturmazsanız ayrı şehirlerde olursa hiiiiiiçç bişi olmaz annenlerde sorun etmesn samsun izmir arası bir dünya yol görüşmezler davet etmedende gelmezler zaten sorun olmaz cnm rahat olabilrsn hergün görebileceğin biryer de olursanız çok kötü şeyler yaşarsın

kesinlikle samimiyete aldanıp saygıyı yitirmemek lazım

Samimi olmam canım, zatne istesem de samimi olamam,maşallah benle telefonda konuşurken bile köylerindeki hiç tanımadığım insanları anltıyodu, yanlarındayken olanları hiç anlatmıyım sanki ben yokmuşum gibi konuşmalar...

Beniim anladigim, senin öncelikli problemin aileler ve kültür farki degil... Sevgilinle yasadigin görüs ayriliklari catismalar....

Eger simdiden bazi seylerine karisiyorsa bence bunlar evlilikten sonra daha da artar, tabi evli bayanlar daha cok bilir ama...

öncelikle bunu cözmeye calissan...

Beniim anladigim, senin öncelikli problemin aileler ve kültür farki degil... Sevgilinle yasadigin görüs ayriliklari catismalar....

Eger simdiden bazi seylerine karisiyorsa bence bunlar evlilikten sonra daha da artar, tabi evli bayanlar daha cok bilir ama...

öncelikle bunu cözmeye calissan...

Haklısın canım,
Gerçi öncelikli olan hangisi onu çözemiyorum ama, orda da problemimiz var,
Bilmiyorum benim yapım mı tuhaf ben ona hiç karışmıyorum, hiç karışmamam bile sorun oluyo,ben onu kıskanmıyomuşum sevmiyomuymuşum.
Ben de şöyle düşünüyorum, benim ona karışmam saygısızlık olmaz mı, o kendisi ne yapacağını bilecek olgunlıkta sonuçta,
Sanki sen bilmiyosun ya da sen düşünemiyosun demek gibi olmaz mı

Çokkk etkili canım çokkkk..........Bana çok söylediler zamanında ama böle basit bişey sorun çıkarır mı dedim hep...

Aileleri hesaba hiç katmıyorum zaten.Düşünsene hiç bir uyuştukları nokta yok.Sadece kızımın doğum günlerinde yada ortak günlerde bir arada olurlar.Bunu çok problem etmem ben.

Ama inan zamanla o kadar problem yaşanıyorkii eşler arasında bile.....Ya uçurum resmen.Sen A diyorsun,o bana niye B dedin diye darılıyor.O derece inan.

Back
X