Kültür Farklılığı Ne Kadar Etkili?

Eşler arasındaki yetişme ve kültür farklılıkları evlilikte mutluluğa engel mi?

• Evet, engel, anlayış ve sevgi her zaman yeterli değil

OY: 14 66,7%
  • Hayır, engel değil karşılıklı anlayış herşeyi çözer

OY: 2 9,5%
  • Duruma göre değişir:)

OY: 5 23,8%

• Ankete Katılan
    21
sen alamanyalı kızsın çiftçi ailesi nişanlının başka hayat başka ülke gördüklerini sanmıyorum hatta onlar yerde yemek yerler seninde onlara uymanı isteyecekler belki şalvar dahi giymeni zorlayacaklar bunlar olabilir bunlara hazırlıklımısın , sonuçta et tırnaktan ayrılmaz
yani katlanacaksın !!!

yerde yemek yiyip şalvar giymek ayıp mı?ortama ayak uydurmak için(eğer kendisi isterse) giyer.farklı da olur bence..zorla kimse kimseye bişi dayatıcak hali yok

Yine de 180 değil 175, ama çok büyük başarı valla :)))

Sınırlarımız belli aslında ama annesi biraz sınırları zorlayacak yapıda olduğu için başımıza neler gelcek bilmiyorum

yok malesef 180 i bulmamiz imkansiz....

neyse buna da sükür....

bana 3 sene önce ne isin var oralarda tek basina diyen böcek, suan, kontrol etsene web sayfalarini vardir bir seminer falan katil git gez gör diyor :P
ya da evde ne isin var, cik disari cevre edin falan :))

ama hala giydigime karisir o da iste o 5 derecelik kisim :P

insallah hayirlisi olur....

yok malesef 180 i bulmamiz imkansiz....

neyse buna da sükür....

bana 3 sene önce ne isin var oralarda tek basina diyen böcek, suan, kontrol etsene web sayfalarini vardir bir seminer falan katil git gez gör diyor :P
ya da evde ne isin var, cik disari cevre edin falan :))

ama hala giydigime karisir o da iste o 5 derecelik kisim :P

insallah hayirlisi olur....

Sağ ol canım.

O 5 derece de bütün erkeklerde sabit sanırım:))

Herkese merhaba kızlar,

Yaklaşık 1 yıldır sözlüyüm kasımda nişan yapıcaz fakat şu sıralar bu evliliği isteyip istemediğimden emin değilim.
Sözlümle Türkiye'den okuldan tanışıyoruz.Ben şu suralar Almanya'da eğitimimle ilgili master yapıyorm burada yaşayan dayımlarla kalıyorum.
Konunun detaylarına girmeden şunu belirtmek istiyorum ki sözlüm beni çok seviyor ve belki de bir kızın evleneceği erkekte aradığı birçok özellikleri taşıyor.Fakat dediğim gibi ben onunla evlenmeyi isteyip istemediğimden emin olamıyorum.

Beni şüpheye sokan durumların başında ailesi geliyor, benim ailem İzmir'de yaşıyor onun ailesi de Samsun'da, babası tarım işi ile uğraşıyor.Babasını yalnızca beni istemeye geldiğinde gördüm babacan biri ama annesi çok laf sokmayı seven biri, evliliğimizde onlarla yaşama durumumuz yok ama ben bu tip insanlara alışkın değilim,bana bişey dediğinde cevap vermemeye çalışıyorum ama bazen zor dayanıyorum.Benden başka 2 gelini daha var ve şikayetçiler, ayrıca ailesiyle aramızda gözle görülür bir kültür farklılığı var, evlenince ailelerimizin görüşeceğini sanmıyorum, ki şimdiden de görüşmek istemiyorlar zaten.

Sözlüme karşı olan duygularıma gelince seviyorum ama "onsuz olamam" diyemiyorum.Bazı tartışmalarımız beni kendinden çok soğuttu, tartışma konularımız onun beni genelde kısıtlamaya çalışmasıyla ilgili ki ben zaten gayet ölçülü davranışları olan bir kızım, ama bikaç aydır pek görüşemiyoruz, o Türkiye'de ben burda, acaba o yüzden mi sıklaştı tartışmalar diye düşünüyorum. Geçen gün bir kız arkadaşımıın doğum günü partisine gitmiş olmamı bile sorun etti, he bir de çok inatçı dediğim dedik bir huyu var,beni böyle kabul et diyor.

İyi olduğumuz zamanlarda çok mutlu etmeyi bilir, buraya ilk geldiğim günler hergün bana kargoyla bi hediye ulaşırdı mesela, ya da ilk tanıştığımız zamanlarda her görüştüğümüzde bana bi zarf verirdi evde açardım,kiminden çiçekler çıkardı kiminden bana yazdığı şiirler.O günleri özlüyorum ama kendimi ondan çok soğumuş hissediyorum..Açık konuşmak gerekirse annesinin telefonda bile bana yetişip laf sokmaları herşeye karışması beni ondan soğutuyor.

Fikirlerinizi bekliyorum nasıl bi yol izlemeliyim hanımlar? özellikle benzer deneymleriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum

insan aşık oldu mu gözü hiç bişey görmez ama sen onsuz olamam diyemiyosun..durum böyle olunca her kusur batar insana hem eşinde hem onun ailesinde...ama eğer aşıksan aile sorunlar bi şekilde görmemezlikten gelinebiliyor..ben eşimi çok seviyorum ailesiyle aramızda her anlamda uçurumlar var çok farklılar bize göre..ama eşimle çok ii anlaşıyoruz birbirimizi çok seviyoruz..ama sevgimden ufacık bi şüphem olsa en ufacık bişeyde belki ayrılığı bile düşünürdüm ..bence acele etme sevgini tekrar gözden geçir..evlilik bi nevi dönüşü olmayan bi yol..umarım hakkınızda hayırlısı olur..

insan aşık oldu mu gözü hiç bişey görmez ama sen onsuz olamam diyemiyosun..durum böyle olunca her kusur batar insana hem eşinde hem onun ailesinde...ama eğer aşıksan aile sorunlar bi şekilde görmemezlikten gelinebiliyor..ben eşimi çok seviyorum ailesiyle aramızda her anlamda uçurumlar var çok farklılar bize göre..ama eşimle çok ii anlaşıyoruz birbirimizi çok seviyoruz..ama sevgimden ufacık bi şüphem olsa en ufacık bişeyde belki ayrılığı bile düşünürdüm ..bence acele etme sevgini tekrar gözden geçir..evlilik bi nevi dönüşü olmayan bi yol..umarım hakkınızda hayırlısı olur..

Teşekkürler.
Evet onsuz olamam diyemiorum, ama ben bunu hiçkimse için diyebileceğimi sanmıyorum, yapımda biraz odunluk var sanırım, maksimum bu kadar kendimi bi insana ait hissedebilirim diye düşünüyorum.
Bakalım zaman ne gösterecek

Teşekkürler.
Evet onsuz olamam diyemiorum, ama ben bunu hiçkimse için diyebileceğimi sanmıyorum, yapımda biraz odunluk var sanırım, maksimum bu kadar kendimi bi insana ait hissedebilirim diye düşünüyorum.
Bakalım zaman ne gösterecek

estağfurullah canım odunlukla ne ilgisi var..gerçek aşk karşına çıkmamıştır belki de:34:

estağfurullah canım odunlukla ne ilgisi var..gerçek aşk karşına çıkmamıştır belki de:34:

Alakası var var
Eskiden okuldayken filan, herkesle kavgalıydım herkes benden korkardı
Burda da kavga edicem de anlamıyolar dilimi:))
Şaka bi yana kendimi herkese mesafeli hissediyorum, en ufak bi yanlışlarını affedemiyorum,bana da tahammül etmek kolay değil aslında.
Şöyle söyliyim aşkın nası bi duygu olduğunu hissettim tabi ama onlar da benden odundu.
Ama söZlüm öyle değil ben ne kadar odunsam o bi o kadar kibar
Ben ne kadar ilgi gösteremiyosam, o bi o kadar ilgiye boğar.
Damarına basmamak lazım taki o benim damarıma basmadıkça
Özledim keratayı:))

Alakası var var
Eskiden okuldayken filan, herkesle kavgalıydım herkes benden korkardı
Burda da kavga edicem de anlamıyolar dilimi:))
Şaka bi yana kendimi herkese mesafeli hissediyorum, en ufak bi yanlışlarını affedemiyorum,bana da tahammül etmek kolay değil aslında.
Şöyle söyliyim aşkın nası bi duygu olduğunu hissettim tabi ama onlar da benden odundu.
Ama söZlüm öyle değil ben ne kadar odunsam o bi o kadar kibar
Ben ne kadar ilgi gösteremiyosam, o bi o kadar ilgiye boğar.
Damarına basmamak lazım taki o benim damarıma basmadıkça
Özledim keratayı:))

E seviyosun işte daha ne istiyosun:)

Tamam şimdi sevmek falan hoş güzelde işi toplum ahlakına göre resmileştirmek kısmına getirirsek işler değişir.
Valla güzelim filmlerde ki gibi tutkulu aşklar harici farklılıklar ortadan kalkmaz.
Şu bir gerçek adamla değil ailesi ilede evleniyorsun.
Özellikle ailen hiç tahammül edemiyor sanırsam onlara.
E haklılarda tabi kim ister uç noktaları.
Sevmek ayrı evlenmek ayrı.
Bunları iyi ölç sonra yine konu açacaksın buralara benden demesi.
Ailenlede bu konuyu otur konuş.
Ve her şey malesef aileler olduğu zaman sevmenin üstüne geçiyor.... :68:

Tamam şimdi sevmek falan hoş güzelde işi toplum ahlakına göre resmileştirmek kısmına getirirsek işler değişir.
Valla güzelim filmlerde ki gibi tutkulu aşklar harici farklılıklar ortadan kalkmaz.
Şu bir gerçek adamla değil ailesi ilede evleniyorsun.
Özellikle ailen hiç tahammül edemiyor sanırsam onlara.
E haklılarda tabi kim ister uç noktaları.
Sevmek ayrı evlenmek ayrı.
Bunları iyi ölç sonra yine konu açacaksın buralara benden demesi.
Ailenlede bu konuyu otur konuş.
Ve her şey malesef aileler olduğu zaman sevmenin üstüne geçiyor.... :68:

Ailem damatlarını seviyo canım ya sadece ailesinden hoşlanmıyolar,özellikle de annesinden
Onlarla görüşmiyceklerini söylediler baştan anca düğünde Allah gecinden versin cenazede filan

Ailem damatlarını seviyo canım ya sadece ailesinden hoşlanmıyolar,özellikle de annesinden
Onlarla görüşmiyceklerini söylediler baştan anca düğünde Allah gecinden versin cenazede filan

O zaman ortada bir sorun yok ?
Kayınvalidenizlede uzak durmak kalır geriye.
Sözlünüzle bunu açık açık konuşun.
Tabii evlenince umarım değişmez.

burda önemli olan tek kişi sözlün.eğer onunla iyi anlaşabiliyorsan ailesi ile senin aranda dengeyi sağlayabileceğine inanıyorsan pek sorun çıkmaz.ufak tefek mevzuları da görmezlikten geleceksin yoksa evlilik hiç yürümez:31:iyi düşünüp kararını vermelisin

burda önemli olan tek kişi sözlün.eğer onunla iyi anlaşabiliyorsan ailesi ile senin aranda dengeyi sağlayabileceğine inanıyorsan pek sorun çıkmaz.ufak tefek mevzuları da görmezlikten geleceksin yoksa evlilik hiç yürümez:31:iyi düşünüp kararını vermelisin

Teşekür ederim sözlümle sıkıntım yok ama evlendikten sonra anneci olan erkekleri duydukça korkuyorum benimki de öyle olursa diye

canım nasıl başlarsa öyle devam ediyor malesef ve bu kültür farkı evlendiğinde iyice su üstüne çıkıyor
sen kendi evinde bile hiissediyorsun bunu
yarın evine gelip giden arkadaşların bile sıkıntı olacaktır sonradan
görgü ve kültür sonradan edinilen bir şey değil o ailesinden aldıklarını kendi evinde yaşatmak isteyecektir sende ailenden gördüklerini yapacaksın
tatillerde bi samsun bi izmir kafan iyice karışacak annesi gelip sende kalacak bunalacaksın
yediğin giydiğn gezdiğin laf olacak elin kızı durumu var bide
yarın çocuğunu hangi kültüre göre yetiştireceksin
şimdi dediğini yapan sözlün evlenince mutlaka değişecek yada herkes mutlu olacak kimse birbirine karışmıycak üzmiycek
hangisine inanmak istersen

Annenle babanın,kayınvalidenle görüşmemek tercihleri olabilir ama senin böyle bir şansın yok.
Kayınvalide uzak dursun demekle maalesef olmuyor.Olsaydı,buradaki kaynana sorunlarının hiçbiri olmazdı :)

Annesi zaten,tabii ki görüşecek.Annesini görmeye gidecek,misafir edecek...Yarın öbürgün torunları olacak,doğuma gelecekler...
Allah korusun hasta olsalar gelip kalacaklar.Allah gecinden versin,biri tek kalırsa,yaşlanırsa yanınıza yerleşecek.
Sözlün,her tatil gitmeyiz demiş ama şimdi demesi kolay.Evlendikten sonra öyle diyeceği şüpheli.

Gençken,delikanlı iken erkek evlat mazur görülür,arayıp sormasa da gençtir,gezsin denir.
Evlendikten sonra,ailenin beklentileri farklılaşır.Erkek evlat,bir anda ailenin erkeği durumuna geçer.
Ailenin beklentileri asıl o zaman başlar.Bu arada tabii gelinden beklentiler de,oğula söylenir.
Gelinin yapması beklenenler,aileye ve yaşam tarzına göre değişir.Kimisi gelini sürekli yanında ister,kimisi haftada bir mutlaka ziyaret bekler vs...
"Mutlu olsunlar da,varsın uzak olsunlar" diyecek aile pek azdır.

Şu an tek sorun ailesi gibi yazıp çiziyoruz ama sözlünü o aile yetiştirdiğine göre,sözlünü de çok ayrı tutmamalısın.
Bu sebeple,sana,sözlünü aile ortamında izlemeni tavsiye ettim.Sözlünün gerçek davranışlarını ve alışkanlıklarını ancak ailesinin yanındayken anlayabilirsin.

Öğrencilikte,insanın gönlü hafif olur,her ortama uyum sağlar.Bugün başka,yarın başka ortamda zorluk çekmez.
Evlenip yerleşince,yaşam tarzı kendini belli eder.En hafifinden mesela,öğrenciyken ne bulursa yiyen sözlün,evlendikten sonra annesinin yemeklerini ister.
Gezip tozarken,flört ederken hep sana uyan adam,artık senin ona uymanı istemeye başlar.
Bununla beraber,hep gözardı edilen kültür farkı,kabak gibi ortaya çıkar.

Annenle babanın,kayınvalidenle görüşmemek tercihleri olabilir ama senin böyle bir şansın yok.
Kayınvalide uzak dursun demekle maalesef olmuyor.Olsaydı,buradaki kaynana sorunlarının hiçbiri olmazdı :)

Annesi zaten,tabii ki görüşecek.Annesini görmeye gidecek,misafir edecek...Yarın öbürgün torunları olacak,doğuma gelecekler...
Allah korusun hasta olsalar gelip kalacaklar.Allah gecinden versin,biri tek kalırsa,yaşlanırsa yanınıza yerleşecek.
Sözlün,her tatil gitmeyiz demiş ama şimdi demesi kolay.Evlendikten sonra öyle diyeceği şüpheli.

Gençken,delikanlı iken erkek evlat mazur görülür,arayıp sormasa da gençtir,gezsin denir.
Evlendikten sonra,ailenin beklentileri farklılaşır.Erkek evlat,bir anda ailenin erkeği durumuna geçer.
Ailenin beklentileri asıl o zaman başlar.Bu arada tabii gelinden beklentiler de,oğula söylenir.
Gelinin yapması beklenenler,aileye ve yaşam tarzına göre değişir.Kimisi gelini sürekli yanında ister,kimisi haftada bir mutlaka ziyaret bekler vs...
"Mutlu olsunlar da,varsın uzak olsunlar" diyecek aile pek azdır.

Şu an tek sorun ailesi gibi yazıp çiziyoruz ama sözlünü o aile yetiştirdiğine göre,sözlünü de çok ayrı tutmamalısın.
Bu sebeple,sana,sözlünü aile ortamında izlemeni tavsiye ettim.Sözlünün gerçek davranışlarını ve alışkanlıklarını ancak ailesinin yanındayken anlayabilirsin.

Öğrencilikte,insanın gönlü hafif olur,her ortama uyum sağlar.Bugün başka,yarın başka ortamda zorluk çekmez.
Evlenip yerleşince,yaşam tarzı kendini belli eder.En hafifinden mesela,öğrenciyken ne bulursa yiyen sözlün,evlendikten sonra annesinin yemeklerini ister.
Gezip tozarken,flört ederken hep sana uyan adam,artık senin ona uymanı istemeye başlar.
Bununla beraber,hep gözardı edilen kültür farkı,kabak gibi ortaya çıkar.

Neden kendilerini sevdirmek yerine uzaklaştırmayı tercih ediyolar anlamıyorum.
Benim annem damadına kırılır diye en ufak bi söz söylemekten çekinirken, onun annesi maşallah aklına geleni sayıyo gidiyo

Bir de yaptığı en ufak bişeyi sanki dünyanın iyiliğini yapmş gibi anlatması var, kendini dünyanın 8. harikası sanıyo,ben şöyleyim ben böyleyim.
Bazen sorduk mu diyesim geliyo:))
Biz ondan iyilik ya da yardım istemedik ki isterse hiçbişey yapmasın ama şu dilini tutsun yeter

Neyse ben bi sözlümü doğal ortamında gözlemliyim en iyisi

kultur farkliligi cok cok onemli simdiden kafan karistigina gore iyi dusunmeni oneririm ama su da var esin seni cok seviyorsa diger durumlar gecici olabiliyor.seni ailesine karsi korumali yoksa butun kaynanalar ayni canim

Back
X