Kültür Farklılığı Ne Kadar Etkili?

Eşler arasındaki yetişme ve kültür farklılıkları evlilikte mutluluğa engel mi?

• Evet, engel, anlayış ve sevgi her zaman yeterli değil

OY: 14 66,7%
  • Hayır, engel değil karşılıklı anlayış herşeyi çözer

OY: 2 9,5%
  • Duruma göre değişir:)

OY: 5 23,8%

• Ankete Katılan
    21
Ben kültür farkını sorun etmiyorum açıkçası...
Ama şu şekilde sorun etmiyorum...
İki tarafında yeri gelince birbirine uyum sağlaması lazım...
Ben batılıyım eşim doğulu, aramızda uçurum gibi kültür farkı var...
Ama onun ailesinin yaında ben ona, benim ailemin yanında o bana uyum sağlar ve bu nedenle hiç sorun yaşamadık...
Eğer bu şekilde yaparız diyorsanz sorun edecek birşey yok...

Ama onun ailesinin yaında ben ona, benim ailemin yanında o bana uyum sağlar ve bu nedenle hiç sorun yaşamadık...

Aslında ne yalan söyliyim konuyu açarken almak istediğim cevap buydu..
Teşekkür ediyorum size, umutsuz olmak istemiyorum çünkü.
Gerçekten beni seven ve değer veren bir insana bu yüzden uzaklaşmak da istemiyorum...

dediğin ile çok yakın bi ilde yaşamaktayım buralar genelde ataerkildir tabi farklı olan aileler de var ama genel bakış açısı bu...eğer aileden memnun ddeğilsen yok beni sever sayar diye düşünme sonuçta bu zihniyette yetişen bi ailenin çocuğu kolay kolay değişmez

kesinlikle katılıyorum
iki taraf da birbirini olduğu gibi kabul edecek,saygı duyacak
mesela ben de çok olmasada bizden biraz farklı bi aileye gelin gittim
gayet güzel uyum sağladım bi sıkıntı yok
farklılıkları görünce yanlış yapıyorlar ya da ne bilim tuhaf görünüyorlar gibi düşünmek yerine herkesin yaşam stili,anlayışı farklı diye düşüneceksin
nabza göre şerbet var ya o işte
uyum sağlamak
konuyu açan arkadaş baya korkuyo ve hala kurtulamamış bundan anlaşılan:1:

dediğin ile çok yakın bi ilde yaşamaktayım buralar genelde ataerkildir tabi farklı olan aileler de var ama genel bakış açısı bu...eğer aileden memnun ddeğilsen yok beni sever sayar diye düşünme sonuçta bu zihniyette yetişen bi ailenin çocuğu kolay kolay değişmez

Eğer ailesine benzeseydi kolay kolay değişmez evet ama ailesinden farklı yetiştirmiş kendisini
Nasıl olmuş bilmiyorum ama olmuş
Mesela ailesinin yanında bana sevgisini gösterebiliyo olması
Onların yanında bana beni sevdiğini söyleyebilmesi
Ya da onlara beni ne kadar çok sevdiğini anlatması
Çok değer verdiğini hissettirmesi
Annesi beni üzücek bişey dediğinde onu bakışlarıyla susturduğunu görmem
Mutlu olmamıza yetmez mi?
Bunları diyorum ama ben de korkuyorum evlendikten sonra değişmesinden aslında...

kesinlikle katılıyorum
iki taraf da birbirini olduğu gibi kabul edecek,saygı duyacak
mesela ben de çok olmasada bizden biraz farklı bi aileye gelin gittim
gayet güzel uyum sağladım bi sıkıntı yok
farklılıkları görünce yanlış yapıyorlar ya da ne bilim tuhaf görünüyorlar gibi düşünmek yerine herkesin yaşam stili,anlayışı farklı diye düşüneceksin
nabza göre şerbet var ya o işte
uyum sağlamak
konuyu açan arkadaş baya korkuyo ve hala kurtulamamış bundan anlaşılan:1:

Evet tırsıyorum yalan değil :)))

Evet tırsıyorum yalan değil :)))

Kesinlikle bir tek şey söyleyebiliyorum olay sözlünde bitiyo
Seni koruyabiliyosa mesafeyi koyabiliyosa hiç de bişey olmaz sadece senin karşılaşacağın tuhaflıklar garibine gider, ama seni onlara karşı savunması hoşuna bile gider
Bi de sen hiç yüzgöz olma bişey zoruna mı gitti masum masum anlat sözlüne,o çaresine baksın hiç uğraşma cevap vercem diye
Ama sözlünde iş yoksa o zaman ailesi de batar
Yani sözlün seni o kadar mutlu etmeli ki ailesinin yaşattığı mutsuzluğu örtmeli, görmemelisin
Eğer böyle bi ilişkin olcağına inanıyosan sorun yok

Kültür farklılığı ve karışma olayı inan hiç bitmiyor.
aynı durumdan muzdarip biri olarak söylüyorum o karışmalar artarak gidiyor. susuyosun olmuyo susmuyosun için gidiyo.
aile tamam saygı duyuyosun ama isterse kanatları olsun inan çekilmiyor. ben 29 yaşındayım bu yaştan sonra eşimin hatırına bazen böyle konular okuyunca meğer ne esnek lastik gibi bişeymişim beni her şekle sokmuşlar diyorum. çalışsamda para kazansamda amaaan nesini neresini anlatayım ki.
şöyle diyeyim ailesi samsunda ya diyelim siz atıyorum izmirdemi yaşayacaksınız benim yaşadaığım bu her yaz 3 yıldır bayramlar tatiller orad geçer istemezsen gelme sen der eee napçam ki başka tatile gidelim desem ne tatili beeee olur ki benimkinin dedeleri köyde ve giderim anam ağlar elim ayağım şişer soyulur patlar insanlıktan resmen çıkıyorum. söyle şimdi ya seninde ailesi yada sülalesi sonradan kıymetli olursa napçan. atsan olmuyo tutsan olmuyo. allah yardımcın olsun herşeyi enine boyuna konuş kendinden zerre taviz verme. neyi yapmak istiyosan onda diret. kendileri esnesinler.

Kültür farklılığı ve karışma olayı inan hiç bitmiyor.
aynı durumdan muzdarip biri olarak söylüyorum o karışmalar artarak gidiyor. susuyosun olmuyo susmuyosun için gidiyo.
aile tamam saygı duyuyosun ama isterse kanatları olsun inan çekilmiyor. ben 29 yaşındayım bu yaştan sonra eşimin hatırına bazen böyle konular okuyunca meğer ne esnek lastik gibi bişeymişim beni her şekle sokmuşlar diyorum. çalışsamda para kazansamda amaaan nesini neresini anlatayım ki.
şöyle diyeyim ailesi samsunda ya diyelim siz atıyorum izmirdemi yaşayacaksınız benim yaşadaığım bu her yaz 3 yıldır bayramlar tatiller orad geçer istemezsen gelme sen der eee napçam ki başka tatile gidelim desem ne tatili beeee olur ki benimkinin dedeleri köyde ve giderim anam ağlar elim ayağım şişer soyulur patlar insanlıktan resmen çıkıyorum. söyle şimdi ya seninde ailesi yada sülalesi sonradan kıymetli olursa napçan. atsan olmuyo tutsan olmuyo. allah yardımcın olsun herşeyi enine boyuna konuş kendinden zerre taviz verme. neyi yapmak istiyosan onda diret. kendileri esnesinler.

Ben de 29 yaşımdayım bazen düşünüyorum bu yaştan sonra değcek mi acaba diye.
Umarım değer,umarım pişman olmam

Herşeyi konuşayım da ben bunları konuşmaktan çekiniyorum ya, ailesini istemiyomuş gibi olmaz mı?

Kültür farkını geçtim de siz bu adamı aman aman sevmiyorsunuz en başta.
Ve biriyle evlenmek oyuncak olmadığına göre, tartıştığınızda soğuduğunuz bir adamla işiniz olmamalı bence.
Her şeyden önce duygularınızda bir netlik yok.

Kültür farkı meselesine gelince... Zaten ailesi ile oturmayacaksınız. E sık sık da görüşmezseniz çok büyük bir sorun olmaz bence. Herkes kendi işine bakar.
Bizim ailede de var böyle bir örnek. Arada kültür farkı var. Ve aileler neredeyse hiç görüşmüyor ama birbirlerinden nefret de etmiyorlar tabi. Sadece bir araya gelince paylaşabilecekleri ortak bir şey olmadığının farkındalar. Bu bir sorun teşkil etmiyor çünkü evlenen 2 kişi birbirini çok seviyor ve gayet de güzel anlaşıyorlar. 10 yıldır da evliler.

elbette sen daha iyi analiz edersin içinde bulunduğun durumu
ama görülüyo ki evlendikten sonrada devam edicek bu kısıtlamalar
buna katlanabilicek misin onu sorgulaman gerek önce. evlilik birazda tahammül etmek demek bence
çok seviyo gibide değilsin anladığım kadarıyla
eğer tahammül edebilirim kısıtlamalarına alıştım zaten diyosan 1 senelik ilişkiyi bitirme
ama birbirini anlamak, kültürde çok önemli bence
yaşayış tarzlarınızın fikirlerinizin birazcıkta olsa uyması gerek uyumlu olabilmeniz için
karar senin.

Kültür farkını geçtim de siz bu adamı aman aman sevmiyorsunuz en başta.
Ve biriyle evlenmek oyuncak olmadığına göre, tartıştığınızda soğuduğunuz bir adamla işiniz olmamalı bence.
Her şeyden önce duygularınızda bir netlik yok.

Kültür farkı meselesine gelince... Zaten ailesi ile oturmayacaksınız. E sık sık da görüşmezseniz çok büyük bir sorun olmaz bence. Herkes kendi işine bakar.
Bizim ailede de var böyle bir örnek. Arada kültür farkı var. Ve aileler neredeyse hiç görüşmüyor ama birbirlerinden nefret de etmiyorlar tabi. Sadece bir araya gelince paylaşabilecekleri ortak bir şey olmadığının farkındalar. Bu bir sorun teşkil etmiyor çünkü evlenen 2 kişi birbirini çok seviyor ve gayet de güzel anlaşıyorlar. 10 yıldır da evliler.

elbette sen daha iyi analiz edersin içinde bulunduğun durumu
ama görülüyo ki evlendikten sonrada devam edicek bu kısıtlamalar
buna katlanabilicek misin onu sorgulaman gerek önce. evlilik birazda tahammül etmek demek bence
çok seviyo gibide değilsin anladığım kadarıyla
eğer tahammül edebilirim kısıtlamalarına alıştım zaten diyosan 1 senelik ilişkiyi bitirme
ama birbirini anlamak, kültürde çok önemli bence
yaşayış tarzlarınızın fikirlerinizin birazcıkta olsa uyması gerek uyumlu olabilmeniz için
karar senin.

Teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
Sevgi konusuna gelince, seviyorum evet ancak sanırım zaman bana biraz bencil olmayı öğretti
Biraz nazlı olmayı öğretti, biraz soğukluğu belki, biraz mesafeyi
Onsuz da yaşayabilirim evet ama onunla gerçekten mutluyum..

Aileler çok önemli canım evliliklerde
Kayınvalideninde telefonda bile laf sokması hiç hoş değil
Bence arana mesafe koy telefonda bile olsa çok yüz verme
Baktın aynı davranışlarına devam ediyor evlenmeden konuş açıkça söyle sana annen baban bile karışmıyorsa ve zaten ölçülü bi insansan o kim oluyor ki taa ordan sana laf yetiştiriyor
"Anne yanlış anlama ama ben böyle böyle yapmanı istemiyorum "de yanlış anlarsa da anlasın o da seni düşünmüyor sonuçta

Kültür farkının çok uçlarda olması sonucu oluşacak uyumsuzluklar ,gözardı edilemez gerçeklerdir...Ne kadar ailelerden uzak oturulsa da seyrek görüşülse de kişiler kendi yetiştikleri ailede gördüklerini,çevrelerinde alışık oldukları gelenekleri sürdürmek isteyebilirler..Birine normal gelen karşı tarafa çok yanlış gelebilir..Böylece çatışmalar doğar..Bu farkı kapatabildiğini düşünenler var..Gerçi ben pek rastlamadım şimdiye dek...Başarabilenleri takdir ediyorum...

Back
X