- 9 Haziran 2019
- 471
- 885
- 33
- 31
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
- #1.141
Onlara bakan o amcayı senelerce aile içinde överek bu bakıcılığa motive etmişler. Şimdi o da o rolü üstlenip herkesçe övülmek istiyor. Sizin geçen ömrünüz umrunda değil. Çünkü kadınlar onların gözünde evdeki fırın, yemek masası vs gibi durumlardan etkilenmeyen bir demirbaş.İşte ben bunu görümceye yapsam vay sen istemiyorsun olur ama normali bu zaten.Bunu kişisel algılayacak bişey yok ki.Ben görümceyi değil görümce ile yaşamayı istemiyorum ikisi aynı şey değil.
Ama var bu saçmalık abi baba gibi bir misyon ediniyor kendi kendine ama sen onun abisisin babası da köyünde keyfine bakıyorsa onun vicdanı rahatsa sana ne oluyor ki ?
Çok kitap okumak, çok okul bitirmek falan filan..
İnanın bunları yapmak değil bunları yaparkenki amaç önemli. Günümüzde birçok erkeğin bu tarz yaşıyor gibi yapması bir persona yaratmaya çalışmak. Kültürlü, kabul edilebilir, lafı dinlenen biri desinler yetiyor onlara. Daha iyi insan olmak, daha faydalı olmak, iyi bir aile bireyi olmak, daha önemlisi adaletli olmak gibi amacın yoksa okumak boşa geçen yıl işte. Eh amaç halis olmayınca ürün kaliteli olmuyor sonuç olarak da.
Ben de boşanamamak için önce size kendinizi kötü hissettirmeyi deneyeceğini düşünüyorum. Şimdiden boşanamak daha maliyetli olur mu diye düşünmüştür bile. Bazıları çok doğru söylemiş, maaş kartı olan sizden daha uyumlu biri bulamayacağını fark etmiştir. Bulsa da ona yeni masraf yapacak malum.Ben bunlara yem olmanızı istemem. Bu eş kişisi de zaten ailedeki basiretsiz kişiymiş; diğerleri istediğini yapıyor, bu sorgulamak gibi bir hakkı olduğunu dahi düşünemiyor. Çünkü karşısındakiler ondan daha baskın. Hakkını koruyamayacağını bildiği için " ben çok yardımcıyım" deyip içini rahatlatıyor.
Ya dört ayda bir böyle kavga çekeceksiniz ya da kurtulacaksınız buradan. Her durumda alttan alan ve sorun yokmuş gibi yapan olmayın lütfen. Ve mutlaka boşanacaksanız tazminatlı boşanın. Kimsede hakkınızı bırakmayın. Allah yardımcınız olsun
Son düzenleme: