Kültürel farklılık ?

Kultur farki ne alaka ki? Bu ulkede her yerin adeti bir şeyi var. Bilgim yok ama Rizelilerin de adetleri vardir muhakkak. Aile olarak uygulamayi tercih etmiyor olmak nereli oldugunuzdan bagimsiz bir durum.

Adet uygulamak istemiyorsaniz nişanlinizin da sizinle ayni fikirde olmasi lazim yoksa illa ki kirginlik vs olur.

Bazı sınırlar vardır onu geçtinmi zaten sıkıntılarda başlar hemen.
Orta yolu bulmak lazım her iki tarafın akıl sağlığı için:))
Bende Ankaraliyim abla bu arada. Yani genel olarak bizdeki adetler hep kız tarafının işine gelir ben ciddi anlamda saçma buluyorum bu adet bilmem ne işini . Insanlar istemedikleri şeyleri niye yapsın. Ben kayınvalidemden de beklemedim kendim de yapmadım

Hemşeriyiz yani ne güzel,çoğuda sçma zaten bunların,b,lmem kaç yıllık gelenekler hala devam ediyor.
Kızım evlenme dönemindede dünür hep sordu ne adetiniz var diye,yok dedim öyle bişi,bohçayı bile damata yaptım sadace onlrada kızıma yapmıştı.
İşte kayanana kumaş kayınbabaya gömlek neyseki yaşamadık hiç.

Onların adetlerine uymak zorunda degilsin,onlar seninkine uysun öyleyse saçmalık. Bende yapmam en güzeli hiç başlamamak,eş ailesi ile ilerde sınır cizemezse ,birey değilse eğer size geçmiş olsun. Şimdiden her dediklerini yaparsan ilerde düşünemiyorum bizde böyle olur diye kukla gibi oynasınlar seni,senin düşüncelerin önemli istemediğin hicbir şeyi yapma

Bizde öyle yaptık. Tek sıkıntımız evlendigim gün eşimin memleketinde kalacakmisim sabah kahvaltıya gidecekmişim. Sebep ? Manasız saçma sapan . Ne soracaksınız yani bana dün gece nasıldı diye mi ? Gitmedim . Kayınvalideme kendim açık açık kusura bakmayın hiçbir şey yokmuş gibi ben sabah gelemem dedim diğer gelininden istemez diye düşünuyorum

Her hafta bir adet bulan kaynanaya her adete bir Trabzon burmasi şoku yasatirdim
Bundan 5 sene önce kına gecem olacaktı kaynvldm dedi ki ( eş ailesi Karadeniz ben doğuLuyum) bizde adettir kına gecesinde tepsiyi damat getirir bahşiş alır
Bende bizde öyle bişey adet değildir, tepsiyi kız ailesinden biri tutar genelde kız kardeşi veya bekar biri olur dedim.
Siz kendi adetinizi kendi meclisinzde yapın anne mesela x evlenirken ( görümcem) dedim.
Neyse velhasıl yaptırmadm gel zaman git zaman görümcem gelin olduuu tabi bu tepsi getirme bahşişten kimse söz etmiyor damat beye
Hemen söyledim kaynanamlarda adettir tepsiyi sen getirip kaynanandan bahşiş alacaksn dedim

Damada söylemiyor çakallar para kendilerinden cıkacak yaa çakal karloslar yer mi Doğu kızı bu numaraları

36 yıllık Ankaralıyım. Bizde halay yoktur mesela kimse bilmez, ki bu adet falan değildir yani o öyle seviyordur bu böyle seviyordur. Mevzu bile olmamalı böyle şeyler.
Ve de şunu eklemek isterim ki adet ya da gelenek denilen şey hangi taraf baskınsa onun uydurduğu ya da işine geldiği şekilde yorumladığı şeyler.

Bizde eşimin ailesi falan da iç Anadolu dan kına da el kapatilir ya hiç bilmemezlikten geldiler . Kinada kıyafeti kız tarafı alırlar dediler sorun değildi aslında çünkü düğünü de zaten biz yapıyorduk oysa ki çok iyi biliyorum hepsi onlarda da adet. Bu adetler sadece kendilerine yontulunca iyi

Bunu yapan aileler hala var aslında,neden yaparlar acaba bak şlk günden buradasın sonradanda burada olacaksın mesajımı veriyorlar acaba.
Kızımda ilk zamanlar pazar günü erken çalan telefondan bıkmıştı neymiş kahvaltıya gelin,neyseki önüne geçtiler bunun.
Onlarda doğulu hep beraber olma durumunu seviyorlar,yapanda k.pederiydi bide.

Bir Ankara 'li olarak çok küçük bir kına ve nikahla evlendim.
Sizde bizde altın kemer adeti var deyin. Trabzon burması takmadan evden adım atamam beklerler deyin. Herkes tutturabildigini söylüyor bence.
Bizde normalde Trabzon hasırı takarlar yani kimse sormaz ne istiyorsun diye direkt takılır ama bunlar sorduğunda ne yapabilirseniz dedik adet adet dediklerinde ben de artık bizde de Trabzon hasırı adet dedim o sizin adet bizde öyle bir şey yok dediler. Seninki adet de benimki değil mi

Bence de mesele bu hemen bizim ayağımıza geleceksin ki herkes anlayacak bize bağlı olduğunu . O aileden çıktın ve artık bizim emrimiz altindasin gibi bir mesaj olduğunu düşünüyorum . Abla biz başka sehirdeyken her lazar arayıp ne zaman geliyorsunuz diye sorarlardi . Sonunda vazgeçtiler . Çok şükür

Aynen gözlemlemeden samimi davrandım. Daha öncesinde de aileyle tanışma fırsatım olmadı. Gelmek istemiyorum iki düğün arası dedim elimiz boş mu dönelim dedi. Mal mıyım ben mal almaya mı geliyorsunuz.

Aynen gözlemlemeden samimi davrandım. Daha öncesinde de aileyle tanışma fırsatım olmadı. Gelmek istemiyorum iki düğün arası dedim elimiz boş mu dönelim dedi. Mal mıyım ben mal almaya mı geliyorsunuz.
Elimiz boş mu ne demek diye sorsaydin keşke . Ne aldılar ki elleri boş kalıyormuş. Umarım orda yaşamayacaksındir

İşte sizde tatlı tatlı deyin.
Aşkım bizde de böyle bir adet var. Ama ben sen yorulma istiyorum. Ama yorulacaksak berabber olsun. Herşey tam olsun istiyorum deyin

Bunlar bahsettiğim başka şeyler de var. Farklılıklar zenginliktir ama ilginç geliyor ne bileyim.

Yumuşak yüzlü davrandıysanız her dediklerine he demenizi bekliyorlar muhtemelen. Kibarca reddedin.

Ankara'da kızın evlenmeden erkek evine ailesinden birisi olmadan gitmesi ayıptır. Adetse alın size adet

Aynen ben de tahammül edemiyorum. Oğullarıyla hayat birleştiriyorsun hayatını hibe etmiyorsun.

Bu zihniyeti çürütmek lazım aslında,ama kendi oğulları kız tarafınada gidince hanım köylü oldun oğul diyorlar.
Artık sormasınalr bir zahmet,insanların kendi hayatları var kabullensinler bir zahmet bunu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…