Yabancılarla evlenenleri düşün bir de… erik dalı oynayan ispanyol damadı görmedin galiba.Bunlar bahsettiğim başka şeyler de var. Farklılıklar zenginliktir ama ilginç geliyor ne bileyim.
Evet abla kabullenmeleri malesef zaman aldı . Inşallah azala azala bitecek bu fikirler öyle umut ediyorumBu zihniyeti çürütmek lazım aslında,ama kendi oğulları kız tarafınada gidince hanım köylü oldun oğul diyorlar.
Artık sormasınalr bir zahmet,insanların kendi hayatları var kabullensinler bir zahmet bunu .
Nikahım olduğu halde rahmetli babam k.validem yazlıklarına davet etmişti,babam asla gidemezsin demişti.Ankara'da kızın evlenmeden erkek evine ailesinden birisi olmadan gitmesi ayıptır. Adetse alın size adet
Evletların ne zaman evlendiklerini yuva kurdularını anlarlar ,belki o zaman biraz değişir fikirleri.Evet abla kabullenmeleri malesef zaman aldı . Inşallah azala azala bitecek bu fikirler öyle umut ediyorum
Orda yaşamayacağım eşimin tayini memleketime çıktı ama dönüş yine Ankara eşim de abarttığımı beklediğim üslubu o yaş grubunun gösteremeyeceğini düşünüyor ay ne bileyimElimiz boş mu ne demek diye sorsaydin keşke . Ne aldılar ki elleri boş kalıyormuş. Umarım orda yaşamayacaksındir
Bence abla değişmesi için öncelikle eşler birbirine saygı duyacak ailelere gereken sınırı çekecek . Ben eşimin ailesinin de değiştiğini düşünmüyorum çok şeyler yaşadık baktılar ki bu kız bildiğini yapıyor oğlumuz da saygı duyuyor bize de susmak düşer dediler. Bunun için eşlerin yan yana olması lazım .Evletların ne zaman evlendiklerini yuva kurdularını anlarlar ,belki o zaman biraz değişir fikirleri.
Halay çekmem diyebilirsiniz üslupta birşey yok ki . Birşeyi istemeyince hayır o şekilde istemiyorum demeniz kadar normal birşey yokOrda yaşamayacağım eşimin tayini memleketime çıktı ama dönüş yine Ankara eşim de abarttığımı beklediğim üslubu o yaş grubunun gösteremeyeceğini düşünüyor ay ne bileyim
Diyorum bizde adettir diyor kayınpeder biraz daha anlayışlı sevmediğini yapma diyor. Hiç kendi çevreleri dışında kimseyle muhattap olmamışlar hep aile içi köy içi bi evlilik olmuş. Benim de istemeyişim onlara tuhaf geliyor.Halay çekmem diyebilirsiniz üslupta birşey yok ki . Birşeyi istemeyince hayır o şekilde istemiyorum demeniz kadar normal birşey yok
İsterken bile üşenirimSizin geleneğiniz varsa bizim de var diyerek onlardan saçma şeyler isteyin bıktıkları için size bir şey dayatırken iki kez düşünecekler
Bunu yapan yada yapabilen ne kadar erkek var acaba,burada bile neler okuyoruz öyle hala evli olduğunu bir eşi olduğunu anlayamayan adamlar var ülkede.Bence abla değişmesi için öncelikle eşler birbirine saygı duyacak ailelere gereken sınırı çekecek . Ben eşimin ailesinin de değiştiğini düşünmüyorum çok şeyler yaşadık baktılar ki bu kız bildiğini yapıyor oğlumuz da saygı duyuyor bize de susmak düşer dediler. Bunun için eşlerin yan yana olması lazım .
Eşinizle konuşmalısınız o da siz de annesine diyecek ki üstüne gitme anne kızın diye. Sizde deyin ki adetlerinize saygı duyuyorum kendi aranızda yapabilirsinizDiyorum bizde adettir diyor kayınpeder biraz daha anlayışlı sevmediğini yapma diyor. Hiç kendi çevreleri dışında kimseyle muhattap olmamışlar hep aile içi köy içi bi evlilik olmuş. Benim de istemeyişim onlara tuhaf geliyor.
İşte bu tür şeyleri söyleyebiliyor ama annesine diyor babasına asla bir şey diyemez. Mesela iki düğün arası götürmek kırmızı çizgileri asla ödün vermiyorlar bi elalemdir almış gitmiş. Böyle kesinlikle feragat etmedikleri şeyler var orda kayış kopuyor bende asla arayı bulamıyoruz.Eşinizle konuşmalısınız o da siz de annesine diyecek ki üstüne gitme anne kızın diye. Sizde deyin ki adetlerinize saygı duyuyorum kendi aranızda yapabilirsiniz
Yapamıyorsa çok zorlamamak lazım abla bu da benim fikrim . Çünkü vicdanlı merhametli insan eşiyle ailesi arasında denge kurarm biz kandinlar daha mı az seviyoruz ailelerimizi . Belki erkeklerden çok daha duskunuz biz nasıl denge kuruyoruz . Aile olduğunu anlamayan erkek ömür boyu sadece yük bana göreBunu yapan yada yapabilen ne kadar erkek var acaba,burada bile neler okuyoruz öyle hala evli olduğunu bir eşi olduğunu anlayamayan adamlar var ülkede.
Açıkçası çok söyleyebileceğim birşey yok hayat sizin oraya gidip onların evinde kalacaksınız ben bunu istemiyorum diyebilirsiniz . Otel tutsunlae madem ortak yol istiyorsanizİşte bu tür şeyleri söyleyebiliyor ama annesine diyor babasına asla bir şey diyemez. Mesela iki düğün arası götürmek kırmızı çizgileri asla ödün vermiyorlar bi elalemdir almış gitmiş. Böyle kesinlikle feragat etmedikleri şeyler var orda kayış kopuyor bende asla arayı bulamıyoruz.
KesinlikleNikahım olduğu halde rahmetli babam k.validem yazlıklarına davet etmişti,babam asla gidemezsin demişti.
Buda b,r adet yani demi
Kadınında başını yakıyor bu seferde,aileye karşı biraz dik durabilmeyi başarabilseler zaten sıkıntıda o kadar olmaz.Yapamıyorsa çok zorlamamak lazım abla bu da benim fikrim . Çünkü vicdanlı merhametli insan eşiyle ailesi arasında denge kurarm biz kandinlar daha mı az seviyoruz ailelerimizi . Belki erkeklerden çok daha duskunuz biz nasıl denge kuruyoruz . Aile olduğunu anlamayan erkek ömür boyu sadece yük bana göre
Adet yani yollamadı bile beniKesinlikle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?