Kültürel farklılık ?

Pnr1990

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
795
627
103
35
Merhaba hanımlar iki ay sonra düğünüm var eş tarafı Ankaralı ben Rizeliyim. Kültürel anlamda bariz farklılıklar görüyorum. Onlar daha kapalı yaşıyorlar adetler gelenek göreneklerine çok bağlılar. Ben hep rahat büyütüldüm çok da riayet etmeyiz adetlere. Saygı anlayışları çok farklı büyük ne derse doğru odur üstüne çok yorum yapılmaz bizde haklıysan karşındaki baban da olsa sonuna kadar savunursun. Her telefon görüşmesinde (daha çok kaynanamdan) yeni bir adet öğreniyorum. Düğüne kadar bilmem kaç gün eve birileri gelecekmiş halay çekecekmişim. İki düğün olacak biri benim memleket biri Ankara. Düğün arası beni alıp götürmek istiyorlar Ankara’da ayrı bi evim yok 1 hafta gibi bi süreç eşim başka bi ilde çalışıyor. Yok çiçeği atacakmışım. Yapmak istemiyorum diyorum bizde beklerler diyor. Eşim ailesine nazaran daha anlayışlı daha açık ama çok da karşı gelemiyor daha çok arayı bulmak için uğraşıyor fakat genelde de hep arada kalan oluyor. Onların istedikleri olunca da ben mutsuz oluyorum. Yapılmayacak şeyler değil ama bıktım sürekli bi adet bilmem ne şeyinden. Önünü alamam diye korkuyorum. Nasıl yönetebilirim bu süreci kalp kırmadan acaba ben mi çok rahatım diyorum ama kimseye de saygısızlığım olmadığı sürece yaptığımda bi sorun görmüyorum. Anlamadım gitti

Ne zamandır birliktesin nişanlınla
Yanı bunlar konuşulmuş olması lazım
Aileyi ortamı bilmen lazım

Maalesef nereye gidersen git adetler geleneksel şeyler var
Evet saçma sapan şeyler
Ya bunları oflasan da puflasan da bir hafta dayanican yada herkesi ezip geçip ben yapmam diyeceksin
Başka yapılacak ne var
Yada nisanlin biz yapmayacağız diyecek resti çekicek

Biraz siz yaklaşın, biraz onlar yaklaşsın.
Düğün arası gitmeyin mesela istemiyorsanız.

Bir Ankara 'li olarak çok küçük bir kına ve nikahla evlendim.
Sizde bizde altın kemer adeti var deyin. Trabzon burması takmadan evden adım atamam beklerler deyin. Herkes tutturabildigini söylüyor bence.

Doğma büyüme Ankara'lıyım hiç böyle bir adet şeysi duymadım.

Düğüne kadar bilmem kaç gün eve birileri gelecekmiş halay çekecekmişim
Biriyle evlendiğinde kadınlar niye bir nesne muamelesi görüyor ben bunu anlamıyorum . Ne demek halay çekeceksin. Ben olsam yerimden kimse kaldıramaz. Biraz mesafeyi ayarlamamişsiniz gibi geliyor bana. Her hafta yeni bir adet bulduklarına göre

Maalesef her yörenin türlü türlü zibilyon tane adeti var. Yani hepsini yapmak zorunda değilsiniz bence. Bazılarını yapın bazılarını da eşinle birlikte tatlı dille yapmak istemediğinizi söyleyin. Sonuçta tüm adetleri yapsanız da kayınvalidenizin gözünde en iyi gelin olmayacaksınız

Mübarek anayasa kitapcığı gibi bunlarda,uymayana müebbet hapis

Her haftaya bir adet

Bunlar kültürel farklılık değil ki basit yortular sadece. Biz bayram sabahı keşkek yeriz gibi bir şey. Evde peynir zeytin de var, istemeyen yemez yani. Sizinkiler de o şekilde… insanın benliğine, alışkanlıklarına, zihniyetine aykırı şeyler girer kültür farkı kategorisine

Mübarek anayasa kitapcığı gibi bunlarda,uymayana müebbet hapis
Ister müebbet hapis versin ister bir daha yüzüme bakmasın abla . Ben bunların saygısızlık olduğunu düşünüyorum . Tabi ki belirli şeyler vardır eğlencelidir yaparsın ama . Kız "almak" adı altında kadınları resmen kukla gibi oynatmak istiyorlar . Tahammül seviyem düşüktür belki de. Sinirleniyorum

Sınırların kalp kırmadan ama netlikle çizilmesi taraftarıyım.
Eşim yokken kayınvalidenin evinde 15 yıllık evliyim,şu an bile kalmayı tercih etmem.
Bunu tercih etmeme sebebim arada bir mesafe bırakmak istememdir. Bu konuyu eşinizle konusun annesine açıklamayı o yapsın,gerekçe olarak zaten annemin evinden ayrılıyorum son bir kaç günü daha onlarla geçirmek istiyorum gibi bir şey öne sürebilirsiniz.
Benim eşim mesela benim kadar çözüm odaklı düşünemediği için eğer arada kalırsa ya çok geriliyor yada gidip saçma sapan bir tepki veriyor :)
Ben çareyi ona sorunu anlatırken çözüm önerisiyle gitmekte buldum,ben annenlerde kalmak istemiyorum bunu benim yerime sen izah et,sebep olarakta şunları öne sür derseniz onu da arada kalmmışlık hissinDen kurtarırsınız.

Konuşarak hersey çözülür,canınızı sıkıp strese girmeyin.

Bazı sınırlar vardır onu geçtinmi zaten sıkıntılarda başlar hemen.
Orta yolu bulmak lazım her iki tarafın akıl sağlığı için:))

Karadeniz kıyısı ic anadoluya göre daha geniştir. Daha doğrusu denize kıyısı olan şehirler hep biraz daha rahattır .

Adetler sizi çok zora sokmadığı sürece uygulanabilir. Sizi çok zora sokan Adetlerden de karşı tarafın feragat etmesini isteyebilirsiniz.

Eşinizin tutumu çok önemli. Bu size , evlilik sürecinde eşinizin nasıl bir tavır takınacağı konusunda da ipucu verecektir.

Yukardaki bir arkadaş çok güzel söylemiş. Bizde de trabzon burmasi geline adet olarak takılır filan gibi siz de zora koşun bakalım o zaman da adetlere çok riayet ediliyor mu görelim.

Ben trabzonluyum. Eşim samsunlu. Ne çeyiz. Ne bohca. Ne burma ne de başka adet yapmadık. Onlar da yapmadı. Temiz temiz evlendik çıktık. Ne saçma şeyler yapıyor insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…