Kültür farklılığında ana unsur eşiniz yan unsur eş ailesinin hoşgörü durumudur. Bunu bilin.Eşim ailesine nazaran daha anlayışlı daha açık ama çok da karşı gelemiyor daha çok arayı bulmak için uğraşıyor
Bir Ankara 'li olarak çok küçük bir kına ve nikahla evlendim.Merhaba hanımlar iki ay sonra düğünüm var eş tarafı Ankaralı ben Rizeliyim. Kültürel anlamda bariz farklılıklar görüyorum. Onlar daha kapalı yaşıyorlar adetler gelenek göreneklerine çok bağlılar. Ben hep rahat büyütüldüm çok da riayet etmeyiz adetlere. Saygı anlayışları çok farklı büyük ne derse doğru odur üstüne çok yorum yapılmaz bizde haklıysan karşındaki baban da olsa sonuna kadar savunursun. Her telefon görüşmesinde (daha çok kaynanamdan) yeni bir adet öğreniyorum. Düğüne kadar bilmem kaç gün eve birileri gelecekmiş halay çekecekmişim. İki düğün olacak biri benim memleket biri Ankara. Düğün arası beni alıp götürmek istiyorlar Ankara’da ayrı bi evim yok 1 hafta gibi bi süreç eşim başka bi ilde çalışıyor. Yok çiçeği atacakmışım. Yapmak istemiyorum diyorum bizde beklerler diyor. Eşim ailesine nazaran daha anlayışlı daha açık ama çok da karşı gelemiyor daha çok arayı bulmak için uğraşıyor fakat genelde de hep arada kalan oluyor. Onların istedikleri olunca da ben mutsuz oluyorum. Yapılmayacak şeyler değil ama bıktım sürekli bi adet bilmem ne şeyinden. Önünü alamam diye korkuyorum. Nasıl yönetebilirim bu süreci kalp kırmadanacaba ben mi çok rahatım diyorum ama kimseye de saygısızlığım olmadığı sürece yaptığımda bi sorun görmüyorum. Anlamadım gitti
Doğma büyüme Ankara'lıyım hiç böyle bir adet şeysi duymadım.Merhaba hanımlar iki ay sonra düğünüm var eş tarafı Ankaralı ben Rizeliyim. Kültürel anlamda bariz farklılıklar görüyorum. Onlar daha kapalı yaşıyorlar adetler gelenek göreneklerine çok bağlılar. Ben hep rahat büyütüldüm çok da riayet etmeyiz adetlere. Saygı anlayışları çok farklı büyük ne derse doğru odur üstüne çok yorum yapılmaz bizde haklıysan karşındaki baban da olsa sonuna kadar savunursun. Her telefon görüşmesinde (daha çok kaynanamdan) yeni bir adet öğreniyorum. Düğüne kadar bilmem kaç gün eve birileri gelecekmiş halay çekecekmişim. İki düğün olacak biri benim memleket biri Ankara. Düğün arası beni alıp götürmek istiyorlar Ankara’da ayrı bi evim yok 1 hafta gibi bi süreç eşim başka bi ilde çalışıyor. Yok çiçeği atacakmışım. Yapmak istemiyorum diyorum bizde beklerler diyor. Eşim ailesine nazaran daha anlayışlı daha açık ama çok da karşı gelemiyor daha çok arayı bulmak için uğraşıyor fakat genelde de hep arada kalan oluyor. Onların istedikleri olunca da ben mutsuz oluyorum. Yapılmayacak şeyler değil ama bıktım sürekli bi adet bilmem ne şeyinden. Önünü alamam diye korkuyorum. Nasıl yönetebilirim bu süreci kalp kırmadanacaba ben mi çok rahatım diyorum ama kimseye de saygısızlığım olmadığı sürece yaptığımda bi sorun görmüyorum. Anlamadım gitti
Biriyle evlendiğinde kadınlar niye bir nesne muamelesi görüyor ben bunu anlamıyorum . Ne demek halay çekeceksin. Ben olsam yerimden kimse kaldıramaz. Biraz mesafeyi ayarlamamişsiniz gibi geliyor bana. Her hafta yeni bir adet bulduklarına göreDüğüne kadar bilmem kaç gün eve birileri gelecekmiş halay çekecekmişim
BendeDoğma büyüme Ankara'lıyım hiç böyle bir adet şeysi duymadım.
Saçma sapan işler bunlar:))
Mübarek anayasa kitapcığı gibi bunlarda,uymayana müebbet hapisBiriyle evlendiğinde kadınlar niye bir nesne muamelesi görüyor ben bunu anlamıyorum . Ne demek halay çekeceksin. Ben olsam yerimden kimse kaldıramaz. Biraz mesafeyi ayarlamamişsiniz gibi geliyor bana. Her hafta yeni bir adet bulduklarına göre
Her haftaya bir adetBiriyle evlendiğinde kadınlar niye bir nesne muamelesi görüyor ben bunu anlamıyorum . Ne demek halay çekeceksin. Ben olsam yerimden kimse kaldıramaz. Biraz mesafeyi ayarlamamişsiniz gibi geliyor bana. Her hafta yeni bir adet bulduklarına göre
Ister müebbet hapis versin ister bir daha yüzüme bakmasın abla . Ben bunların saygısızlık olduğunu düşünüyorum . Tabi ki belirli şeyler vardır eğlencelidir yaparsın ama . Kız "almak" adı altında kadınları resmen kukla gibi oynatmak istiyorlar . Tahammül seviyem düşüktür belki de. SinirleniyorumMübarek anayasa kitapcığı gibi bunlarda,uymayana müebbet hapis
Her hafta bir adet bulan kaynanaya her adete bir Trabzon burmasi şoku yasatirdimHer haftaya bir adet
Bazı sınırlar vardır onu geçtinmi zaten sıkıntılarda başlar hemen.Ister müebbet hapis versin ister bir daha yüzüme bakmasın abla . Ben bunların saygısızlık olduğunu düşünüyorum . Tabi ki belirli şeyler vardır eğlencelidir yaparsın ama . Kız "almak" adı altında kadınları resmen kukla gibi oynatmak istiyorlar . Tahammül seviyem düşüktür belki de. Sinirleniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?