• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumaa meselesi..

bu daha önce evlenmek isteyen amca kızıysa,size çok kötü bir oyun oynanmış.anlamıyorum başka adam mı kalmadı.?resmen öyle bi düzenek kurmuşlar ki sırf o kız sizin eşinizle evlensin diye.ama sana şunu söyleyeyim eşin de buna gönüllüymüş belli ki...adetleri, berdeli bilmiyor mu ki sanki?böyle berdel olmayacağını söylüyor arkadaşlar...sizi ''öyle olmak zorunda'' diye kandırmışlar.üzüldüm sizin adınıza.iyi o evden çıkabildiniz.bebeğinizi almaya da çalışır bunlar.napıcaksınız bilemiyorum.Allah yardımcınız olsun.

Tek tesellim Rabbim zaten Allah herşeyi görür elbette bu günler geçicek yani inşallah geçer

inşallah canımm , ama eşin o kızla imam nikahı kıyıldığında sen nerdeydin ve o gece olduğunda ?

Siz kumanla hic karsi karsiya gelmediniz mi ?
Birde yani esiniz aksam sizinle uyumuyormu,
gunduz nerde oldugunuda bilirsiniz yani ikisi gozden kaybolsa fark edilir
ne ara beraber olmuslar ???

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN INSALLAH(AMIN):nazar:
zor bir durum...

Son düzenleme:
Tek tesellim Rabbim zaten Allah herşeyi görür elbette bu günler geçicek yani inşallah geçer

hiç merak etmeyin Allah çok büyüktür.
canını yakanlar bir gün bunun için bedel öder. zor şuan çok taze ama zaman her şeye ilaçtır:34:

çek, zaten olay kızın kardeşiyle patlak vermiş. konu sahibinin eşinin erkek kardeşi, o kızı (kardeşi) kaçırınca, kızın ablası (yani eşe aşık olan kız) konu sahibinin eşiyle nikahlanmış.. anladın mı bilmiyorum ben kendi yazdığımdan birşey anlamadım :27:

Anladım galiba ama bi kız kaçırılınca diğeri bedava olmuş
Normalde bi kızımızı kaçırdınız siz de bize bi tane verin demeleri gerekmiyo mu
Hani bende bilmem böyle şeyler ama tv izlemişliğim var en azından :1:

bu daha önce evlenmek isteyen amca kızıysa,size çok kötü bir oyun oynanmış.anlamıyorum başka adam mı kalmadı.?resmen öyle bi düzenek kurmuşlar ki sırf o kız sizin eşinizle evlensin diye.ama sana şunu söyleyeyim eşin de buna gönüllüymüş belli ki...adetleri, berdeli bilmiyor mu ki sanki?böyle berdel olmayacağını söylüyor arkadaşlar...sizi ''öyle olmak zorunda'' diye kandırmışlar.üzüldüm sizin adınıza.iyi o evden çıkabildiniz.bebeğinizi almaya da çalışır bunlar.napıcaksınız bilemiyorum.Allah yardımcınız olsun.

bebeğimi asla vermem asla

DÜşününce belkide ben duyuyim diye birlikte olduklarını söyledi herşeyi bekliyorum onlardan artık

evet olabilir sana acı çektirmek için yapmış olabilir de eşin kabul etti mi birlikte olduklarını yoksa inkar mı etti :31:

iyi de berdel böyle olmaz ki senin kaynın onların kızını kaçırdıysa ya görümceni ya da o aileden başka birini onlara verirlerse berdel olur karşılıklı kız alıp- kız vermek yani ( yazarken bile midem bulandı ) sessiz sedasız boşan arkadaşım ne olur ne olmaz savcılıktan da koruma talep et aşiret bunlar ne yapacakları belli olmaz. bu da aradaki kültür farkını görmezden gelerek evlenmek niyetindeki kızlara ibret olsun sadece dizilerde olmuyor böyle şeyler.

Sadece konuyu okudum

Nedense kayinbiraderin amca kizini kacirma olayi
ve sonrasinda esinin diger kizla evlendirilmesi falan
belli bir plan icinde gerceklesmis .

Ayrica seven adam sadece sussunlar diyip evlenmez .
Orda yapmasi gereken seni de alip orayi terketmeliydi.

Zaten evlenmis uslu uslu duracaklarina nasil kandiniz?
Cocuk bile inanmaz buna ...
Ve sanirim digeriyle imam nihahli

Esin es sayisini 4 lemeden bir an evvel bosan.
Zira belli ki bu, yasayacaklarinin sadece baslangici...

bence burda en son sorun edilecek şey birlikte olmaları.
ya adam senin üstüne kadın getirmiş. düşünebiliyomusun ikinizinde kocası aynı kişi.
sen bunu kabul etmekle hatayı yapmışsın zaten, şimdi birlikte olsalar ne yazar.
ayrıca BERDEL kızı kaçırılan eve bir kız vermektir. e siz 2 kız almışsınız. bide üstüne başlık alsaydınız kızların babasından.
kusura bakma ama senaryo yazdın gibi......

Son düzenleme:
Durum böyleyse cidden
O evden kaçabilmen bile mucize
Bol bol sadaka ver ve boşanma işlemlerini tamamla

Ama ben kolay olacağını sanmıyorum
Bu tarz bi aile silahla bile tehdit eder gibime geliyo

Kayniniz kiz kacirdiginda berdel oluyorsa sizinde o tarafa kiz vermeniz gerekmiyormu ¿ berdel bu benim bildigim. Ama siz gidip oteki kizida almissiniz.
Cok sacma. Ve fazla inandirici gelmedi.

Beni zaten istemiyorlardı hangi hakla bebeğimi istiycekler benden?

Hak hukuktan anlasalar snein üstüne kuma getirmezlerdi ona bakılırsa..
Bi de onu geçtim el sürmicem dedi siz de kabul ettiniz yani birlikte olmasalar hala orda mı kalmayı düşünüyordun kuman ve eşinle :53:

sen kesiyosun bizi arkadaşım. ama cıks, çok açık noktalar var bu senaryoda. tutmaz.
hem ayşe kulin yazdı bunu sen geç kaldın :ssz:

Durum böyleyse cidden
O evden kaçabilmen bile mucize
Bol bol sadaka ver ve boşanma işlemlerini tamamla

Ama ben kolay olacağını sanmıyorum
Bu tarz bi aile silahla bile tehdit eder gibime geliyo

çek bu olay töre falan değil canım o yüzden bi şey olmaz..adamlar konu sahibini oyuna getirmiş bunu zaten konuyu okuyunca hepimiz fark edip yazdık..yani töre,berdel falan yok ortada..

zaten istenmeyen gelin,zaten amca kızı isteniyor e doğacak bebekte erkek değilmiş artık arayıp sormazlar onlar..bi süre eşi belki arar falan..yani istemeyen adam karısını alır kaçar gider..imam nikahı süs olsun diye kıyılmamış herhalde kumayla koca arasındaki ilişikiye zemin hazırlanmış.

Back
X