• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumaa meselesi..

Bilmiyorum
Kızım kaçırılmış diye panik yapmıyolar al bunu kuma götür diyolar
Şimdi diğer kız da ablasıyla beraber kuma gittiği evde, onu da alın kuma diye demesinler mi
yok canımm senin bi kaç yorumuna daha denk geldim baya kafan karışmış :1: normalde zaten
kuma farklı kız kaçırılan kız farklı kız ikiside bir birine kardeş
ikiside aynı aileye gitti birini kuma aldılar öbürüde kaçırıldı diye kaçıranla evlendirmişlerdir
kuma eskiden konu sahibinin eşine aşıkmış annelerde aralarında belki anlaşmıştır işte biz alcaz kızınızı diye
ama sonradan konu sahibinin eşi yok ben onu istemiyorum ptn yi alcam demiş ve yapmış
sonradan eşinin kardeşide öbür kızı kaçırınca bunlarda demiştir
iki kez bizi rezil ettiniz önce diğer kızı alcam dediniz almadınız şimdide bunu kaçırdınız ikisinide evlendireceksiniz şimdi gibisinden
valla olur mu olur yanii baksana aşirettir bilmemnedir kuma meselesinide zaten rezil olmak olarak görmüyorlardır yani bence kim bilir belki konu sahibinin kayınvalidesininde kumaları vardır

ha başka bi ihtimalde var konu sahibinin eşi önceden annesiyle anlaşmışta olabilir
işte ptn istanbul kızı kuma olmaya razı gelmez önce onu alayım ondan sonra kuzeniminde namusunu temizlerim onuda alırım vs vs..(nasıl olsa onlarda kumalık normal birşey)
başka ihtimallerde olabilir yanii konuyu nereye çekersek oraya gider kanımca

Son düzenleme:
davul bile dengi dengine demişler siz baştan hata yapmışsınız ayrıca arkadaşların dedikleri gibi olur berdel sizin dediğiniz gibi deil iki kız bi aileye verilmez değiş tokuş yapılır
biran önce boşanma davası açıp başınızın çaresine bakın derim hala ne sevgisinden bahsediosunuz siz karşınızdaki insanın size ne sevgisi ne saygısı kalmış

arkadaşım , imam nikahıyla evine sokmuşsun kızı..
senin en özel yerin olan evinde 2ci bir kadın.hemde eşinin 2ci eşi olarak biliniyor. el sürmüş sürmemiş. sürmese nolacakk. bunu nasıl kabul ettin sen.
senki istanbullusun.oranın kültürüyle gelmişsin .böyle bir şeyi kabul etmenin anlaşılır yanı yok.

böyle bişey vardı gerçekten..kız iki ünv.te bitirmiş sonra bi adama aşık olmuş.adamın 5-6 çocuğu var kuma gitmiş kız.tv ler gösteriyodu bide çok mutluyum diye poz veriyordu:ssz:

Canım herşey yaşanmış ama artık önüne bakmalısın..boşanmak istiyorsan boşan,ailenin yanında daha güvende olursun...hamilesin,artık bebeğinin sağlığını düşün olur mu?üzme kendini,sen üzüldükçe karnında ki melekte üzülüyor:50: Şu hayatta bir tek "ölüme"çare yok,unutma..bebeğini sağ sağlim kucağına alırsın inşallah..Allah yar ve yardımcın olsun.

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Yok asla ve asla o eve bir daha dönmem. Bebeğim tek tesellim benim

en azından sen biliyosun nasıl olduklarını evet söylediğin yerden bi tanesi. Namus onlar için çok önemli herşeyden herkezden can falan umurlarında değil
İnanın bana bilmeyi hiç istemezdim.
Çok kötü şeyler bunlar.
Burdaki arkadaşlar inanmıyor ama ben inanırım.
Kaynanalar genelde cazgır olur burda.
Erkek evlat vermedi diye kuma getirenler olur.
Yaşlandı iş görmez diye kuma getirenler olur.
Ve bunlar dava olarak babamın karşısına çıkmış.
Kızcağızlar babam hep der onlarda benim kızım diye.
Ne desem bilemiyorum.
Ama size inanıyorum.
Umarım herşey iyi olur sizin için.
Ama evladınız erkek olsaydı kesinlikle sizden alırlardı.
Birde eşinizin kadına dokunmayacağını düşünmenizde çok safça.
Ateş barut misali.
Ayrıyeten burada akraba evlilikleri de fazla imiş.
Yabancıya gitmesin meselesi.
Babam anlatır hep.
Bizde ağzımız açık dinleriz..
Bizden uzak olsun.Sizde umarım en yakın zamanda rahata kavuşursunuz.
Ama aşiretse iişiniz çok zor bilin isterim.
Öldürene kadar pes etmezlermiş :ssz:
Kendi yaşadığım yeri kötülemek gibi oldu ama,bende çok rahatsızım bu durumdan.
Keşke böyle iğrençlikler olmasa...
:50:

böyle bişey vardı gerçekten..kız iki ünv.te bitirmiş sonra bi adama aşık olmuş.adamın 5-6 çocuğu var kuma gitmiş kız.tv ler gösteriyodu bide çok mutluyum diye poz veriyordu:ssz:

evet bende ilk zamanlar çok mutluydum sevdiğim adam yanımdaydı herşey bana vız gelirdi ama öyle olmadı olmuyo

Allah yardımcın olsun
çok zor yaaa seni üzmek istemem ama eşin de bir kaç arar sonra bırakıp kendi hayatına döner
sende yolunu çiz kızını düşün sık sık kafanı dağıtacak şeyler yap ne bilim halk eğitimin hobi kurslarına katıl
o adam hayatına hiç girmemiş gibi davran
kızın da senin kızın başka kimsenin değil öyle düşün

hadi diyorum oradaki zavallı diğer kadının gücü yok. oralı. gidecek yeri yok.oradaki ailesi kabul edeceksin,geridönemezsin diyecek muhtemelen. çünkü oranın adeti bu. kadıncağızda napsın,kıza evet demek zorunda kalmış.
ama konu sahibesinin ailesi var,istanbullu. geri dönecek yeri var. okumuş,kültürlü..
Aklım almıyor benim bunu.

İnanın bana bilmeyi hiç istemezdim.
Çok kötü şeyler bunlar.
Burdaki arkadaşlar inanmıyor ama ben inanırım.
Kaynanalar genelde cazgır olur burda.
Erkek evlat vermedi diye kuma getirenler olur.
Yaşlandı iş görmez diye kuma getirenler olur.
Ve bunlar dava olarak babamın karşısına çıkmış.
Kızcağızlar babam hep der onlarda benim kızım diye.
Ne desem bilemiyorum.
Ama size inanıyorum.
Umarım herşey iyi olur sizin için.
Ama evladınız erkek olsaydı kesinlikle sizden alırlardı.
Birde eşinizin kadına dokunmayacağını düşünmenizde çok safça.
Ateş barut misali.
Ayrıyeten burada akraba evlilikleri de fazla imiş.
Yabancıya gitmesin meselesi.
Babam anlatır hep.
Bizde ağzımız açık dinleriz..
Bizden uzak olsun.Sizde umarım en yakın zamanda rahata kavuşursunuz.
Ama aşiretse iişiniz çok zor bilin isterim.
Öldürene kadar pes etmezlermiş :ssz:
Kendi yaşadığım yeri kötülemek gibi oldu ama,bende çok rahatsızım bu durumdan.
Keşke böyle iğrençlikler olmasa...
:50:

Bunca zaman benden kurtulmak için zaten fırsat bekliyolardı artık peşime düşmezler zannetmiyorum düşselerde babam var arkamda herşeyi anlatıcam ona herşeyi

Bu nasıl bir şey ya. Baştan böyle bir şeye izin vermemeliydiniz. Hangi çağda yaşıyoruz, bu ne ya.. Amcasının kızı ya tövbe tövbe..

Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm, okurken gözlerim doldu ne kötü bir haldesinizdir kim bilir. Bakın hamileymişsiniz bebeğimin hatrına geri döneyim falan dersiniz belki ama 2 kadın bir arada olur mu hiç ya. Sonra o kadından da bir bebek olur nasıl olsa birlikte olmuşlar. Çok feci bir durum. Bence zor da olsa arkanızda bakmadan uzaklaşın ordan. Yazık günah ya...

Şu moda Türk dizileri gibi... Allah yardımcın olsun. Ailen sana sahip çıkıyor ya en önemlisi bu,iyi de bir avukat bulun,her an size yardım etsin. Her şekilde korusun.

Töre möre fasarya! Düpedüz ahlaksızlık! Yolun açık olsun,bebişine kendine dikkat et...

Kardeşi buna nasıl izin veriyor..O ahlaksız kardeşinin sevdiği kızla nasıl yatıyor!!!Kocan denen adam.........aman midesizler işte.. Kaç kurtar kendini

Bu nasıl bir şey ya. Baştan böyle bir şeye izin vermemeliydiniz. Hangi çağda yaşıyoruz, bu ne ya.. Amcasının kızı ya tövbe tövbe..

Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm, okurken gözlerim doldu ne kötü bir haldesinizdir kim bilir. Bakın hamileymişsiniz bebeğimin hatrına geri döneyim falan dersiniz belki ama 2 kadın bir arada olur mu hiç ya. Sonra o kadından da bir bebek olur nasıl olsa birlikte olmuşlar. Çok feci bir durum. Bence zor da olsa arkanızda bakmadan uzaklaşın ordan. Yazık günah ya...

o kadının da hamile olduğu haberi yakındır zatenn , eşi nasıl yüzüne bakmış bunca zaman anlamıyorum
konu sahibi de bunu duymasa güzel güzel kumasıyla yaşamaya devam edecek :50:

senin ailen ne diyor peki , ne olacak şimdi bugün mü geldin daha baba evine

2 gün oldu geleli duyduğum anda çıktım geldim zaten aileme hiç birşey anlatmadım birşey olduğunun farkındalar elbet ama şu anda üstüme gelmiyorlar tabi böyle birşey akıllarının ucundan bile geçmez kavga falan zannediyolar

o kadının da hamile olduğu haberi yakındır zatenn , eşi nasıl yüzüne bakmış bunca zaman anlamıyorum
konu sahibi de bunu duymasa güzel güzel kumasıyla yaşamaya devam edecek :50:

Haklısınız ya midem kaldırmadı okurken. Yıl 2013 ya ne kuması.. Şaşkınlıklar içindeyim.

2 gün oldu geleli duyduğum anda çıktım geldim zaten aileme hiç birşey anlatmadım birşey olduğunun farkındalar elbet ama şu anda üstüme gelmiyorlar tabi böyle birşey akıllarının ucundan bile geçmez kavga falan zannediyolar

az çok ne olduğunu anlamışlardr aslında , bir an önce anlat ailene de bilsinler ordan kalkıp gelirler falan bir de bunları yaşamayın , eşin hala arıyo mu :44:

yok canım sorabilirsin merak ettikleri. bi anda oldu hataydı yemin ederim bi daha olmıycak dedi. Ama suçlu olan benim herşeyi kabul etti bunuda kabul eder diye düşünüyo

Evet aynen bence de böyle düşünüyor. Ailenin durumu ne kadar iyi? Yurt dışına falan gidebilir misin? Hatta doğum turları var, katıl onlardan biriyle orda doğur elinden isteseler de alamazlar. Böyle ailelerden her şey beklenir. Size velayet verse bile devlet görüş hakkı verir babaya kaçırıverirler. Bi daha tırnağını bile göstermezler. Namus için cinayet işleyenlerden bahsediyoruz.Çocuk mu kaçırmayacaklar. Hatta doğuya sınırı olan ülkelere falan kaçırırlar. Allah yardımcınız olsun.

o eşiniz olacak adi insan madem sizi bu hallere sokacaktı,hiç de evlenip oralara götürmeyeydi sizi.yazık gerçekten çok yazık.bi de yalan söylüyor.yok hata ettim.yok bi daha olmaz.emin ol canım bi daha da olur,ömür boyu da olur.nikahlı karım dicek,yapmazsam aile büyükleri baskı yapar dicek,mecburum dicek,yarın bi gün o kadın da hamile kalır gör bak.çok yakında.senin artık bu insanlardan kurtulman lazım.umarım kurtulabilirsin.çocuk meselesi karışık.umarım herşey gönlünce olur.sakın kanma yalanlarına o kocanın.

Back
X