• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumaa meselesi..

Neyse yardımcı olanlara çok çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Ama daha fazla kimseye derdimi anlatmak istemiyorum anlatamıyorum çünki ve konumun kapatılmasını istiyorum.

Pes ya vallahi pess sizinle derdini paylaşmak için yazmış siz bir ton soru sormussunuz fake olduğunu düşünüyosanız yazmayın bu kadar basit sanki emniyette sorgu altında. Hiç üşenmedende cevap vermiş yazık valla ya. Bu arada konu sahibesine gelince Allah yardımcınız olsun ne diyceğimi bilemedim inşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Neyse yardımcı olanlara çok çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Ama daha fazla kimseye derdimi anlatmak istemiyorum anlatamıyorum çünki ve konumun kapatılmasını istiyorum.

canim eger boşancaksan, ki sen bilirsin asla boşan yada boşanma diyemem , ama zaman geçtikçe eşini özleyince yada aklına düşünce kendini sakın suçlama çocuğum benim yüzümden babasız kaldı az daha sıksaydım dişimi vs diye, asla suçun yok senin, sen elinden gelenin fazlasını bile yapmışsın eşin ve ailesi için gururun gitmiş kalbin kırılmış ama yinede tmm demişsin bu duruma izin vermişsin, sakın üzülme, herşeyin hayırlısı, ayrıca eşin istanbulda hayat kurarız bilmem ne diyoda ne diye hala ortada yok anında peşinden gelmeliydi bence, bu arada orda beklerken onu da hamile bırakmasın, birde okumuş adi herif ama insan olamamış eşşekliği baki kalmış, üzülme nolur bebeğin var en iyi arkadaşın , ailenle güzel vakit geçir DEGERİNİ BİL CANİM , ezilme kimseye,

Konun kapanmadan once berdelde bir alana digeri de bedavami yapmislar diger arkadasinin dedigi gibi cok. Merak ettim cevabi...

hım....
kendine yepyeni bir sayfa açman için işte fırsat... Allah onları ıslah etsin.

cok ama cok uzucu bir olay Allah konu sahibine birde onun anne babasina sabr versin bence en iyisi cocuguna simski sarilmak ve hayata oldugu yerden devam etmek ama o insanlar olmamak sarti iyle.

hayırlısı o zmn hayatım inş bebeğin içinde en doğrusu bu dur . ama unutma yıllar sonra o çocuk babasının yanına gitcek o memlekete inşallah ezilmez . :(

40 sayfa yorum okuyamadım.Mutlaka yazan olmuştur ama...
Ne cesaretle böyle bir aileye gelin gittin ?
Olacak iş var olmayacak iş var.Hayatı dizilerdeki gibi mi sandın ?
Hadi gittin,yaşayışlarını gördün ettin.Bir de bebek ?
O bebeği sana bırakacaklarını hiç sanmıyorum maalesef.
Keşke önceden veya öğrenir öğrenmez çaresine baksaydın.
Bile bile lades demişsin.Ne denir ki,Allah kurtarsın.

Herkes berdel profesörü, öyle olmaz böyle olur, kaç kere berdel verildiniz Allah aşkına ya 41 sayfaya baktım her birinde aynı soru. Bu kadar üzerine gidilir mi yapmayın ama ya

Konu sahibi, belli ki kandırılmışsın, bir an evvel aç davanı ve koruma iste. Gözden uzak bir yerde kafanı topla biraz. Şükür ki ailen var, evladın geliyor. Dik dur, hayat devam ediyor. Kocanı da Allah bildiği gibi yapsın :47:

Ben anlayamadim kayniniz kiz kaciriyor ve beldel diye diger kizida esinize veriyorlar....Benim bildigim berdel kayniniz kiz kacirdiysa karsimiginda esinin ailesi kiz vermesi lazim almadi degil....
Dediklerinize katılıyorum berdel olayı yapan çevrelerde kızları kaçan aile karşı taraftan kız alır üstüne kız vermez.

Eşim olacak o adam istanbulda yeni bir hayat kurucaz kimseyle muhattap etmicem seni artık diyor. Görümcemide aramıyorum zaten hiç birşey duymak istemiyorum artık.

O zaman şehirdeki eşi sen olacaksın,memleketteki eşi diğeri olacak.
Memleketteki akrabalar memnun,şehirdeki gelin memnun.
Sakın böyle bir hataya düşme.

Sizi yormak istemiyorum
dogruluguna inanmiyorum bu konunun fakat kendinizi ifade edebilmek icin
caba sarefettiginizi gorunce dayanamadim
ya dogruysa dedim

sanirim aksam rahat bir zamanda bastan okucam konunuzu
cunku egerki gercekse siz muthis bir sabira sahipsiniz
ailenize mutlaka konusun ve bir daha inanmayin cocugunuzun babasina

oyleki cocugunuzu korumak zorunda kalacaksiniz lakin
gercekten asiret isiyse o cocugu sizden almak icin ugrasirlar
ama sadece bir oyunsa amac amcakiziyla evlendirmekse sadece
cocuguda gozden cikartirlar zamanimca
ayrica kuma olayi yasak sikayet edebilirsiniz ama bu bela almaktan baska ise benzemez gibi

berdel olayi degil bu
cunku al kizimi ver kizini olayi yok
biri kacti diye digerinide veriyorlar iste ben burda inanmiyorum konuya

anlattıklarınız adeta filmden bir kesit gibi, dizilerde falan olur boyle seyler sanıyordum, hele kı bu devırde, ama maalesef gercekmıs. aslında keske evlenene kadar arastırsaydınız aıleyı, geleneklerı, basınıza gelebıleceklerı ama keske demenın bır faydası yok, su anda yapılacak en ıyı sey tabıı kı bosanmak, bence yanı. cunku asla boyle bır seyı ben kabul edemezdım, ayrıca 'bırlıkte olmuslar mı,aaaaa' dıye sasıranları da anlamıyorum, bırlıkte olana kadar oyle bır evlılıgı, gostermelık bıle olsa kabul etmek zaten basında sacmalık, ondan sonra bırlıkte de olunur, cocuk da yapılır , vs vs .... bence orada artık yasayamazsınız, kız zaten aıleden, sureklı el ustunde tutulacak, sız zaten gunah kecısı gıbıymıssınız, ben de neler dıyorum, sızı el ustunde tutsalar ne olacak, ıkı eslılık.. ıkı kadın.. asla

Yazdıklarım biraz uzun olucak o yüzden şimdiden kusuruma bakmayın. Sırf derdimi sizinle paylaşmak için açtım üyeliği normalde misafir olarak takip ediyordum.
Nerden başlasam bilmiyorum kendimle alakalı pek detay vermek istemiyorum biri görürde anlar diye.
Neyse ben 24 yaşındayım yaklaşık 5 sene önce eşimle tanıştık birbirimizi çok sevdik doğulu kendisi aşiretler neyse aileme anlattım ben doğma büyüme İstanbulluyyum ve durumumuz çok çok iyi neyse annemle babam ilk başta gayet güzel karşıladılar.
3. senemizde evlenmeye karar aldık eşim istanbulda okuduğu için burdaydı ailesi doğudalar sırf eşim için okumadım ünv. neyse.
Evlilik falan güzel hoş birbirimizide seviyorum tek sıkıntımız benim doğuya gidicek olmamdı çünkü orda ailesiyle yaşıycaktım zor bela ailemi ikna ettim yapamassın edemessin dediler ama yok aşk gözümü kör etti bi kere öyle yada böyle evlendim.
Ben her zaman istenmeyen gelin oldum, onlara göre aykırıydım bi kaç tane ufakta olsa dövmem var, giyimim biraz açık, ee haliyle onlara göre bu durum büyük bi sıkıntı yarattı. Neyse bunları bi süre sonra zor belada olsa aştık. Gelelim asıl mevzuya eşimin amcanının kızı eşime aşıktı zaten benden önce evlendiriceklerdi ama eşim kesinlikle karşı çıktı ve benimle evleneceğini söyledi zaten beni sevmememelerininde büyük bir nedeni bu. Günlerden bir gün eşimin kardeşi amcanının kızını kaçırdı. Tahmin edebiliceğiniz gibi kıyametler koptu. Şaşırtıcı gelicek ama berdel hala geçerli onlarda kayınbabamın büyüğü oluyor amcaları neyse ikisinide öldürücez mevzusuna girdiler falan sonrada ya X'le benim eşim evlenicek (eşimi seven amca kızı) yada ikisinide bulur öldürürüz dediler. Eşim başta karşı çıktı ama amca ailenin en büyüğü oldu mecbur kaldı bana yeminler sözler etti elimi sürmicem sadece sussunlar diye evlenicem dedi. Ben eşyalarımı topladım ama nasıl ağlıyorum kendimi harap ettim eşim yalvar yakar kal nolur gitme dedi bende hem aileme karşı mahcubum hemde eşimi seviyorum diye kaldım. Sonra hamile olduğumu öğrendim sevinsemmi üzülsemmi bilemedim. Aradan aylar geçti şu and
a 7 aylık hamileyim. Ve 2 gün önce eşimin karısının yani kumamamın kardeşiyle konuşmasını duydum aslında birlikte olmuşlar. Yani ayakta uyumuşum topladım eşyalarımı topladım ailemin yanındayım şimdi karnımda bebeğim napıcağımı bilmiyorum eşim sabahtan devamlı arıyor açmassam buraya geliceğini sölüyor mesajda.
Herşey film gibi şaka gibi ben bu hale nasıl geldim napıcam ben eşimi çok seviyorum karnımda bebeğim ama boşanıcam kararlıyım daha fazla dayanamıycam yardım edin bana.

Kocan seni sevseydi aşık olsaydı asla ama asla başka bi kadına dokunmazdı kesinlikle dönme

Piraye adlı kitap geldi aklıma .s
Allah yardımcın olsun sinirden kafayı yerdim yerinde olsam .s

Birşey dikkatimi çekti, Canan Tan'ın Piraye adlı kitabını ne çok kişi okumuş ya :1:

Ayrıca arkadaşlar çok doğru söylüyo, berdel sizin anlattığınız şekilde olmuyo.

Sıla dizisi aklıma geldi bu kısımda da :1:

Back
X