Kumbara biriktirelim kızlar!!!

günaydın kumbaracı kızlar, dün çok güzel biryazı okudum özetini sizinle de paylaşmak istedim:

yazıda diyor ki, birikim artıkça harcama motivasyonu bununla orantılı olarak düşüyor..
düşünsenize 1 yıllık maaşınızı ay ay değilde, yılbaşında toplu olarak verseler, o toplu para elinizde olunca çok daha fazla tasarruf eder, para eksilmesin diye gereksiz harcamalardan kaçınırsınız.bu sebeple sistem para harcamayı daha fazla teşvik etme ve birikimi engelleme maksatlı işler ve maaş, aylık olarak verilir. ayda artırdığınız 100-200 vs paranın birikmeyeceğini, ya da dişe gelir bir birikim olmayacağını düşündüğü için zihnimiz harcamaya yönelir..
o yüzden birikim yapmak isteyenler başlangıçta çok sabırlı olmalılıar, 5-6 ay sonra birikim alışkanlığı , birikim arttıkça iyice oturacak ve harcama motivasyonunuz düşecektir...

bana çok mantıklı geldi, hemen topiğimize kondurayım didim :)))))
sonuna kadar katılıyorum :KK9:

sonuna kadar katılıyorum :KK9:
bence de, çok güzel ifade etmişler..o sebeple kumbaralara sahip çıkmalı, şeytan dürtüyor deyip deyip yanaşmamalı kumbaraya,zira dürten şeytan falan değil, aslında bizim zihnimiz :)))) amaaannn, ne zmana ne kadar birikecek ki! diyerek küçümsememeli ve sabırlı olmalı...zamanla oturacak yerine...

bence de, çok güzel ifade etmişler..o sebeple kumbaralara sahip çıkmalı, şeytan dürtüyor deyip deyip yanaşmamalı kumbaraya,zira dürten şeytan falan değil, aslında bizim zihnimiz :)))) amaaannn, ne zmana ne kadar birikecek ki! diyerek küçümsememeli ve sabırlı olmalı...zamanla oturacak yerine...
kumbara da para harcamamaya çok faydası var dışarda gereksiz bir şey alacağında almayıp bunu kumbaraya atarım diyorsun
pazara ayırdığın paradan arttırıp atmaya çalışıyorsun
ve bunlar seni harcamaktan daha çok mutlu ediyor

kumbara da para harcamamaya çok faydası var dışarda gereksiz bir şey alacağında almayıp bunu kumbaraya atarım diyorsun
pazara ayırdığın paradan arttırıp atmaya çalışıyorsun
ve bunlar seni harcamaktan daha çok mutlu ediyor
benim de aklım hep kumbaradan, nerden kıssam da doldursam derdindeyim

kızlar sizin kumbaralarınız nasıl? ben 10 tl ye testi şeklinde almıştım giriş yeri var çıkış yeri yok :)) yani testiyi kırmadn paraları alamıyorsunuz isteseniz de. eski kumbaram anahtarlıydı onda bile zor durumda kalınca kilidi açıp alıyodum şimdi imkansız ötesi. ku mbarada para biriktiremeyenlere tavsiye

kızlar sizin kumbaralarınız nasıl? ben 10 tl ye testi şeklinde almıştım giriş yeri var çıkış yeri yok :)) yani testiyi kırmadn paraları alamıyorsunuz isteseniz de. eski kumbaram anahtarlıydı onda bile zor durumda kalınca kilidi açıp alıyodum şimdi imkansız ötesi. ku mbarada para biriktiremeyenlere tavsiye
bana lazım böyle bir şey :))) bir araştırayım cnm, çok sağol...

kızlar bende karar verdim kumbarama hiç para atmıyodum artık atıcam ve yılbaşında patlatıcam testimi :))) testi şeklinde kumbaram var. burda biri yazdı bende ona özendim

Kizlar Allah izin verirse bizde ev alacagiz.eskiden cok savruk davraniyordum ama artik kredi odeyecegimiz icin biraz skisabiliriz.bnde ne yapabilirim diye dusunurken sizin yazdiklarinizi okuyunca kumbara fikri cok hosuma gitti bnde yaptim. Ve icine 6 tl attim bn her ay acip evin eksiklerini almayi planliyorum
Hepimize hayirli ugurlu olsun insallah :)

merhaba kızlar
benim de kumbaram var ama ben doldukça bütünletip bitmek bilmeyen ihtiyaçlar için kullanıyordum
ama son günlerde buradaki konuları okuyunca yanlış yaptığımı gördüm
artık daha sıkı bir tasarruf ve birikim hedefi belirledim kendime
ekim itibari ile inşallah herşey daha güzel olacak

hanımlar merhaba, ara ara beni topiklerde görmüşsünüzdür. istikrarlı biri değilim sanırım. ama bu sefer çok kararlıyım.

kısmetse önümüzdeki sene eylülde erkek arkadaşımla evlenmeyi planlıyoruz. ben şimdiden ufak tefek bir şeyler yapayım istiyorum. o da başladı.

1600 tl lazer, 250tl losyon ve merheme ödeme yaptım
1800 tl karacanın evlilik mutfak takımını aldım.

ve benim neredeyse birkimimin çoğu gitti.aylık gelirim iyi gibi fakat giderim de çok. giderlerimi azaltmam gerekiyor.

gurbette olduğum için. tek başıma yaşıyorum. haftalık mutfak masrafıma 100 tl ayırıp haftasonu 100 tlden kalanı kumbaraya atmayı planlıyorum. tabi şampuan sabun veya temizlik malzemesi vs bittiğinde de bu paradan almayı planlıyorum. sizce bu fikir nasıl? önerilerinize ihtiyacım var :)

hanımlar merhaba, ara ara beni topiklerde görmüşsünüzdür. istikrarlı biri değilim sanırım. ama bu sefer çok kararlıyım.

kısmetse önümüzdeki sene eylülde erkek arkadaşımla evlenmeyi planlıyoruz. ben şimdiden ufak tefek bir şeyler yapayım istiyorum. o da başladı.

1600 tl lazer, 250tl losyon ve merheme ödeme yaptım
1800 tl karacanın evlilik mutfak takımını aldım.

ve benim neredeyse birkimimin çoğu gitti.aylık gelirim iyi gibi fakat giderim de çok. giderlerimi azaltmam gerekiyor.

gurbette olduğum için. tek başıma yaşıyorum. haftalık mutfak masrafıma 100 tl ayırıp haftasonu 100 tlden kalanı kumbaraya atmayı planlıyorum. tabi şampuan sabun veya temizlik malzemesi vs bittiğinde de bu paradan almayı planlıyorum. sizce bu fikir nasıl? önerilerinize ihtiyacım var :)

ilk önce hayırlı olsun :) ama o paradan harcamamanı öneririm. her ihtiyacını not al ve aylık belirli bir bütçen olsun. günlük ne kadar bozuk çıkarsa atarsın kumbarana. kısa süre de doluyor zaten kumbaralar ama inan açınca hazine bulmuş gibi oluyorsun :)

bu arada maşallah hepinize :) grip oldum on gündür bakamıyordum buraya ama sizi görünce daha bir hırslandım diyebilirim :)

ilk önce hayırlı olsun :) ama o paradan harcamamanı öneririm. her ihtiyacını not al ve aylık belirli bir bütçen olsun. günlük ne kadar bozuk çıkarsa atarsın kumbarana. kısa süre de doluyor zaten kumbaralar ama inan açınca hazine bulmuş gibi oluyorsun :)

canım çok teşekkür ederim :) normalde birikim yapıp hepsini bir alayım diyordum. ama evlilik paketi çok uyguna geldi. lazer de peşin ödeme diye bu şekilde yaptım :) şu an kumbaramda 40 tlden fazla birikti hem de 1 haftada. maaşımı da bugün alıyorum. oradan da 400 tl kenara atmayı düşünüyorum :) bu sefer kararlıyım. düğünümde eksik bir şey kalmasını istemiyorum :)

kumbaradaki bozuk paralara gelince de şöyle bir yöntem uyguluyorum. bozuk paralar artınca cüzdandaki kağıt 10 tl ile kumbaradaki bozuk 10 tlyi değiştiriyorum :) cüzdanımda biraz ağırlık yapıyor ama ekmek su alırken de işe yarıyorlar :) tavsiye ederim.

Back
X