• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küpe Sorunu

Sumeyye_57

İman varsa imkan da vardır.
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
482
4
66
Kızlar ben 6 gün önce kulaklarımı deldirdim.İlk defa deldirdiğim için ben mi beceremiyorum anlamadım ama kulaklarım inanılmaz acıyor,geceleri uyuyamıyorum,dokunamıyorum.Ve küpe de kulağımdan çıkmıyor, çıkarmaya çalıştıgım an gözlerim doluyor.Beklemeli miyim ne yapmalıyım?Hepinizin bir bilgisi vardır bu konuda, yardımcı olur musunz ?

Bende henüz deldirmedim. İlk zamanlar böyle mi oluyor ki deldirince? Gözüm korktu :26:

krem sürerek çıkarmaya çalıştın mı canım,ben ilk zamanlar öyle yapmıştım,işe yarayordu:34:

6 gün erken bır sure bekle bıraz cıkarmaya claısma ..

benım bır kulagımda 3 bır kulagımda 2 delık var bu yuzden ..erken cıkarmaya claıstım o da kapandı ..

Küpenizi çıkarmayın ama olduğu yerde günde bir iki kez çevirin. Eğer hiç çevirmediyseniz yapışmıştır ondan acıyordur. Zorlamayın sakın, duştan sonra çevirmeyi deneyin, o zaman yumuşamış olur. Küpeleri normalde 10 gün kadar çıkarmamanız gerekiyor, tabi siz zorlamışsınız, tahriş olmuşsa bu süre daha da uzar. Bepanthene sürerseniz iyi gelir, daha çabuk iyileşir.

bir hafta çıkarılmaması gerekiyo doğru biliyosun,ben kulağıma iki tane birden deldirmiştim baya bi acımıştı seninki gibi, yani acıması normal..
sen biraz daha bekle sonra kremle fln çıkarmaya çalış başta acıycak dayan ama sonra görüntü çok hoş olucak

neyle deldirdin canım? ben tabanca ile deldirmiştim.bir kulağımdaki fazla baskı ile delinmiş,küpe içeriye fazla girmiş arkasındaki çıkmıyordu.neler neler yapmıştık.kremlemeler, hemşire bir komşumuz vardı türlü tekniklerle çıkartamaya çalışıyor.yok çıkmıyor.en sonunda bir kuyumcuya gitmiştik orada çıkrttılar. diğer kulağımdakinde bir problem yoktu ama hemen çıkmıştı.

neyle deldirdin canım? ben tabanca ile deldirmiştim.bir kulağımdaki fazla baskı ile delinmiş,küpe içeriye fazla girmiş arkasındaki çıkmıyordu.neler neler yapmıştık.kremlemeler, hemşire bir komşumuz vardı türlü tekniklerle çıkartamaya çalışıyor.yok çıkmıyor.en sonunda bir kuyumcuya gitmiştik orada çıkrttılar. diğer kulağımdakinde bir problem yoktu ama hemen çıkmıştı.

Bende tabanca ile deldirdim.Erken çıkarmaya çalıştıgımdan oluyor herhalde benimki de çıkmıyorum.Çekmeye çalıştıgım an kulağım hem acıyor hem de çok ağrıyor.. :(

krem sürerek çıkarmaya çalıştın mı canım,ben ilk zamanlar öyle yapmıştım,işe yarayordu:34:

Krem sürerek çıkarmaya çalışmadım,biraz daha beklicem.Öyle çıkarmaya çalışıcam.Eger çıkmazsa da krem kullanacagım artık.

Erkek kardeşim deldirmişti kulağını bi poliklinikde deldikleri an küpe takıyorlar ya 1 hafta hiç çıkarma demiş oda hiç çıkarmamıştı sonrada rahatça çıkarmıştı
İlk delindiğinde kızarıyor yara bile olabiliyor bazı insanlarda 1 hafta kalması kulağın iyileşmesi küpenin yer etmesi için erken çıkarırsanız kapanır ki yara daha orası kalsın biraz..
bende 2. deldircem hala :97: hep erteliom

kremle canım devamlı.
kabuk bağlamıştır.
krem yumuşatır kabukları.
özellikle banyodan sonra kremlersen daha çabuk yumuşar kabuk.

benim kulağımı annem çok küçükken deldirmiş. ama şimdi küpe takamıyorum alerji yapıyo küpeyi takayım delik şişiyo, akıyo, küpe yapışıyo ve çok acıyo :( belki sizede kullanılan küpe alerji yapmış olabilir.

Duş aldıktan sonra bol bol kremle ve onun dışında çok da elleme, kulağının cilt yapısı hassastır, yara falan olmuşsa mikrop kapmasın. Birkaç gün sonra yavaş yavaş oynatırsın. :61:

Benim kulağımı da annemler ben 3-4 yaşlarındayken deldirmeye çalışmışlar, ben çığırmışm ağlamışım en sonunda da bayılmışım. :52: O günden sonra annem küpenin k'sini bile söyletmedi bana, çok korktu garibim. Zar zor ikna edip deldirdim daha 4 sene önce falan 18 yaşlarındayken. :1::1:

Acır ama bu acı bi felaket değildir...
Dr a görünseniz iyi olur .. Bazen sıkıntılı durumlar olabiliyor...

kulağınızda alerji yapmış ve iltihap kapmış muhtemelen.küpenizi değişirmeniz geekiyor ama akan iltihap tutuyor olmalı küpeyi azıcık sıkın dişinizi ve çıkarın küpeyi,çıkardıktan sonra rahat edersiniz ve alerjiniz neye yoksa o cinsten takın.bazen altın bazen gümüş çoğu zamanda çakma küpeler alerji yapıyor.demekki hassas teniniz var.geçmiş olsun

Back
X