• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

küpe takmak istiyorum ama...

Mev*Can

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2007
7.348
91
0
Ankara
kızlar kızıma küpe takmak istiyorum ama çok karasızım acaba daha küçükmü..herkes kendince bi şeyler söylüyor..kimi diyor yaşında deldir, kimi diyor ben 5 aylıkken deldirmiştim..acaba bi sorun olurmu..canı çok yanarmı..büyüdükçe sabit durmaları daha zor olduğu için çoğu kişi ayı uygun diyor..doktorumuzu aradık oda:küpenin bi yaşı yoktur bebeğini hazır hissedersen deldirebilirsin dedi..yanlız dikkat et çocuklar vücudunda ki şeylerle oynamayı çok sever dedi..napcam çok kararsızım bi akıl verin ne olur...
bide benim kızım halen keltoş:))) herkesin ona erkek demesinden bıktım:)))

kızlar kızıma küpe takmak istiyorum ama çok karasızım acaba daha küçükmü..herkes kendince bi şeyler söylüyor..kimi diyor yaşında deldir, kimi diyor ben 5 aylıkken deldirmiştim..acaba bi sorun olurmu..canı çok yanarmı..büyüdükçe sabit durmaları daha zor olduğu için çoğu kişi ayı uygun diyor..doktorumuzu aradık oda:küpenin bi yaşı yoktur bebeğini hazır hissedersen deldirebilirsin dedi..yanlız dikkat et çocuklar vücudunda ki şeylerle oynamayı çok sever dedi..napcam çok kararsızım bi akıl verin ne olur...

çok gereksiz bence,eger sırf kel diye rahatsız oluyorsan zaten cicili bicili bir sürü kıyafet var,kıyafetleri ile süsle yeter.üstelik çok erken.ben asla deldirmeyi düşünmüyorum,rahat etsin yavrucaklar.

canım bence cok erken bekle derım cok kucuk,ayrıca kızın o kadar guzelkı hıc kupeye ıhtıyacı yok maşallah

Bencede çok erken biraz büyüsün daha onun kulak memesi bile sertleşmemiştir...

kızımız fıstık gıbı vallaaaaaa
kupeye gelınce deldır derım ılerdde daha zor olur
annemde benı bebekken deldırmiş sanırsam 6 aylıkken fılan hıcte korkmamıs ve aglamamısım
hem bebeklerde kupe benım cok hosuma gıdıyo cok cıcı duruyo

benim kızım 4 aylık,annem sürekli deldirelim bişey olmaz diyor ama ben korktugum için deldiremiyorum enazından 7-8 aylık olsun diyorum ama sen bilirsin arkadaşım

canım bence biraz geç kalmışsın şimdi hep kulagına getirir elini keşke 4 5 aylıkken deldirseydin

bence sakın deldirmeyin benim kulaklarım delik bebekken deldirmişler ama ben küpe takmaktan hiç hoşlanmıyorum ve kulaklarımın delik olmasını da sevmiyorum büyüyünce isterse kendi deldirir hem zaten bebeklerde hele de saçı yoksa güzel durmuyor(bana göre tabi ben küpeyi sevmediğim için)

bence deldir ben erkek annesiyim ama sünnetini çoktan yaptırdık kızım olsaydı herhalde kulağınıda deldirmiştim

Başkalarını bilmem canım ama bizim bu konuda kötü bir tecrübemiz var..Yeğenim henüz bir kaç aylıkken kulaklarını deldirmiştik sonra nasıl olduğunu anlamadık ama kulakları feci yara oldu ve küpeyi bile zor çıkardık o zaman kulağından sonrasında uzun süre takmadı küpe..Ayrıca ben kullanılan aletlerin steril olduğundanda şüpheliyim..Kızım olsa deldirmezdim kulaklarını..Büyüyünce kendisi deldirsin. Sonuçta büyük olsada küçük olsada farketmez can candır ve küçüklerinde çok canı acır. Sadece dile getiremez bebek olduğu için..Sırf görüntü ve kendi egomuzu tatmin için bebeklere eziyet etmek gibi geliyor bana bu tür davranışlar..Bu benim kişisel fikrim tabi..Sende bebeğine cicili bicili bantlar takarsın elbise giydirirsin herkes anlar kız olduğunu

bence deldir küpe bebeklere çok yakışıyo. benimkide 7-8 aylık olsun deldiricem. Arkadaşım kızının kulaklarını deldirdi hiçbişeyde olmadı.ay çok tatlı oluyolar.

bence deldir küpe bebeklere çok yakışıyo. benimkide 7-8 aylık olsun deldiricem. Arkadaşım kızının kulaklarını deldirdi hiçbişeyde olmadı.ay çok tatlı oluyolar.

canım illada deldircem diyosan 7 8 ayı bekleme erken deldir yoksa bebegin eli hep kulagına gidecek almanyada tavsiye etmiyolar o yüzden.. ama şimdi deldirirsen ellemez kulagını yada büyüyünce kendi isteyincede deldirebilirsin yinede sen bilirsin

deldirsende olur deldirmesende büyünce hic durmuyorlar zor deldiriyorlar benim kuzenim kizini kirkliyken deldirmis hemde evde deldirmis yani öyle küpetabancasiyla degil normal igneyle emzirirken biri sokmus hemen igneyi aglamamis bile ama ben dayanamazdim öyle ama 7 ayda pek kücük sayilmaz sen bilirsin ben 1 yasindayken yapmistim kel diyemi deldireceksin ya bende kel bebek istiyorum benimkiler bi sacli oluyor nerdeyse baglaniyorlar hatta hastanede biz toka bile takmistik herkes gülmüstü

Annem benim kulağımı 1 aylıkken,emerken delmiş..
iğneyi ısıtmış ve delmiş:1ninca:
şimdi psikopatca gibi duruyor ama o zaman normalmiş galiba..tatlicadiarzu
ben büyüyünce yaşıtlarımın yaşadığı kulak delme depresyonlarını yaşamadım hiç yerimseniben

arkadaşım ben kızımın kulaklarını 7 aylıkken deldirdim.çok memnunum hiç ağlamadı hiç korkmadı, çok yakışıyo, benim kızım de keltoştu, şimdi 11 aylık hala yok desem yeri...

benim kızım da 2 aylık bende deldiricem bence de mantıklı kendini bilmezken deldirmek lazım ilerde zor olur bilir kulağı delik hep eli orda olur...çok hoşuma gidiyor küpe bende 2 aylıkmışım annemler evde iğne ile delmiş

bence deldirmek icin cok erken..
herkes birseyler diyor demissin arkadasim, ama sende bizim fikrimizi sormussun.. yani eger sen bebegine kupe takmayi hazir hissediyorsan yaptir, icinden ne geciyorsa onu yap derim

mev cancım küpe takmak istiyorsun tamam ama küçük daha berfe bence en az yaşını bekle ama çokta gecikme küçükken delindimi çokta acımıyor büyüyünce kartlaşıyoruz malum daha çok acıyor bence en az bir yaşını doldurmasını bele ama çokta gecikme....öptüm berfeyi:1hug:

Back
X