Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım ilkönce tesbihi eline alıyorsun 1 sayfayı 33 defa okuyorsun bu şekilde yaparsan ezberlersin ..biz kursta her bir ayeti 33 defa okurduk şimdi bütün hepsi ezberimde
1 sayfayı unuturum da ayeti 33 defa okumak aslında mantıklı. een son 10 sene evvel bütün sureleri ezberlemiştim ciddi ciddi kötülemiş hafızam..5. ayete geliyorum ilki gidiyor 7 ye geliyorum 5 . gidiyor:18: çok teşekkür ettim![]()
Ben Kur'an ezberlerimiz yaparken şu metodu takip etmeye çalışıyorum.hiç ezberlemediğim yeri ezberliyorsam önce ayet ayet ezberliyorum.yani bir ayetii bir defa yüzünden okuyup aynı yeri kapatıp ezberimden okuyorum.Bunu 5 veya 7 kere tekrarlıyorum. Sonra ikinci ayete geçip aynı şeyi ondada tekrarlıyorum. Sonra iki ayeti birleştirip 3 defa yüzünden 3defa ezberinden okuyorum. Bu şekilde 5 ayeti tamamladıktan sonra 5ayeti hiç şaşırmadan okuyana kadar tekrarlıyorum. Ve birine dinletme imkanım varsa muhakkak dinletiyorum.tüm sayfada bunları uyguluyorum.Ve ezberlediğin sayfayı önce 33 defa pekişene kadar başından başlayarak okuyorum. Eğer sıfırdan ezberliyorsam sabah saatlerinde ezberlemeye çalışıyorum.gece yatmadan önce muhakkak tekrar ediyorum.ve gün içinde rutin işlerini yaparken netten dinlersen sana çok faydası olur. Zor gibi gelmesin eğer tamamen kendimi verip çalışırsam bir sayfa ezber bir saati bile bulmuyor. Ama pekiştirmek dinleme dinletme ve sık sık okumaya oluyor.ben daha önce ezberledyip unuttuğum yerleri de bu şekilde çalışıyorum. Kuvvetlendirmek için.Allah kolaylık versin cnm.Yasini ezberlemek istiyorum da nasıl daha kolay ezberleyebilirim? bana yol gösterecek birisi var mı acaba? yani belli bir metodu bir şeyi var mı?
Ben Kur'an ezberlerimiz yaparken şu metodu takip etmeye çalışıyorum.hiç ezberlemediğim yeri ezberliyorsam önce ayet ayet ezberliyorum.yani bir ayetii bir defa yüzünden okuyup aynı yeri kapatıp ezberimden okuyorum.Bunu 5 veya 7 kere tekrarlıyorum. Sonra ikinci ayete geçip aynı şeyi ondada tekrarlıyorum. Sonra iki ayeti birleştirip 3 defa yüzünden 3defa ezberinden okuyorum. Bu şekilde 5 ayeti tamamladıktan sonra 5ayeti hiç şaşırmadan okuyana kadar tekrarlıyorum. Ve birine dinletme imkanım varsa muhakkak dinletiyorum.tüm sayfada bunları uyguluyorum.Ve ezberlediğin sayfayı önce 33 defa pekişene kadar başından başlayarak okuyorum. Eğer sıfırdan ezberliyorsam sabah saatlerinde ezberlemeye çalışıyorum.gece yatmadan önce muhakkak tekrar ediyorum.ve gün içinde rutin işlerini yaparken netten dinlersen sana çok faydası olur. Zor gibi gelmesin eğer tamamen kendimi verip çalışırsam bir sayfa ezber bir saati bile bulmuyor. Ama pekiştirmek dinleme dinletme ve sık sık okumaya oluyor.ben daha önce ezberledyip unuttuğum yerleri de bu şekilde çalışıyorum. Kuvvetlendirmek için.Allah kolaylık versin cnm.
canım sık tekrar yaparsan unutmazsın ilk önce 1. sayfayı çalış 1 gün ertesi gün 2. sayfayı ama ezberlediğinde emin ol ...bide biz teheccüd vakti ezberlerdik gece 3 te .kalkıp 5 defa okuyup yatardık o zaman zihin açık olurmuş daha kolay rzberleniyor
Yasini ezberlemek istiyorum da nasıl daha kolay ezberleyebilirim? bana yol gösterecek birisi var mı acaba? yani belli bir metodu bir şeyi var mı?
Yasini ezberlemek istiyorum da nasıl daha kolay ezberleyebilirim? bana yol gösterecek birisi var mı acaba? yani belli bir metodu bir şeyi var mı?