• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuran ezberlemek?

Miyora

ilovebackhand
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2013
376
57
43
Ankara
Yasini ezberlemek istiyorum da nasıl daha kolay ezberleyebilirim? bana yol gösterecek birisi var mı acaba? yani belli bir metodu bir şeyi var mı?

canım ilkönce tesbihi eline alıyorsun 1 sayfayı 33 defa okuyorsun bu şekilde yaparsan ezberlersin ..biz kursta her bir ayeti 33 defa okurduk şimdi bütün hepsi ezberimde

canım ilkönce tesbihi eline alıyorsun 1 sayfayı 33 defa okuyorsun bu şekilde yaparsan ezberlersin ..biz kursta her bir ayeti 33 defa okurduk şimdi bütün hepsi ezberimde

1 sayfayı unuturum da ayeti 33 defa okumak aslında mantıklı. een son 10 sene evvel bütün sureleri ezberlemiştim ciddi ciddi kötülemiş hafızam..5. ayete geliyorum ilki gidiyor 7 ye geliyorum 5 . gidiyor:18: çok teşekkür ettim :16:

1 sayfayı unuturum da ayeti 33 defa okumak aslında mantıklı. een son 10 sene evvel bütün sureleri ezberlemiştim ciddi ciddi kötülemiş hafızam..5. ayete geliyorum ilki gidiyor 7 ye geliyorum 5 . gidiyor:18: çok teşekkür ettim :16:

canım sık tekrar yaparsan unutmazsın ilk önce 1. sayfayı çalış 1 gün ertesi gün 2. sayfayı ama ezberlediğinde emin ol ...bide biz teheccüd vakti ezberlerdik gece 3 te .kalkıp 5 defa okuyup yatardık o zaman zihin açık olurmuş daha kolay rzberleniyor

Yasini ezberlemek istiyorum da nasıl daha kolay ezberleyebilirim? bana yol gösterecek birisi var mı acaba? yani belli bir metodu bir şeyi var mı?
Ben Kur'an ezberlerimiz yaparken şu metodu takip etmeye çalışıyorum.hiç ezberlemediğim yeri ezberliyorsam önce ayet ayet ezberliyorum.yani bir ayetii bir defa yüzünden okuyup aynı yeri kapatıp ezberimden okuyorum.Bunu 5 veya 7 kere tekrarlıyorum. Sonra ikinci ayete geçip aynı şeyi ondada tekrarlıyorum. Sonra iki ayeti birleştirip 3 defa yüzünden 3defa ezberinden okuyorum. Bu şekilde 5 ayeti tamamladıktan sonra 5ayeti hiç şaşırmadan okuyana kadar tekrarlıyorum. Ve birine dinletme imkanım varsa muhakkak dinletiyorum.tüm sayfada bunları uyguluyorum.Ve ezberlediğin sayfayı önce 33 defa pekişene kadar başından başlayarak okuyorum. Eğer sıfırdan ezberliyorsam sabah saatlerinde ezberlemeye çalışıyorum.gece yatmadan önce muhakkak tekrar ediyorum.ve gün içinde rutin işlerini yaparken netten dinlersen sana çok faydası olur. Zor gibi gelmesin eğer tamamen kendimi verip çalışırsam bir sayfa ezber bir saati bile bulmuyor. Ama pekiştirmek dinleme dinletme ve sık sık okumaya oluyor.ben daha önce ezberledyip unuttuğum yerleri de bu şekilde çalışıyorum. Kuvvetlendirmek için.Allah kolaylık versin cnm.

Son düzenleme:
Ben Kur'an ezberlerimiz yaparken şu metodu takip etmeye çalışıyorum.hiç ezberlemediğim yeri ezberliyorsam önce ayet ayet ezberliyorum.yani bir ayetii bir defa yüzünden okuyup aynı yeri kapatıp ezberimden okuyorum.Bunu 5 veya 7 kere tekrarlıyorum. Sonra ikinci ayete geçip aynı şeyi ondada tekrarlıyorum. Sonra iki ayeti birleştirip 3 defa yüzünden 3defa ezberinden okuyorum. Bu şekilde 5 ayeti tamamladıktan sonra 5ayeti hiç şaşırmadan okuyana kadar tekrarlıyorum. Ve birine dinletme imkanım varsa muhakkak dinletiyorum.tüm sayfada bunları uyguluyorum.Ve ezberlediğin sayfayı önce 33 defa pekişene kadar başından başlayarak okuyorum. Eğer sıfırdan ezberliyorsam sabah saatlerinde ezberlemeye çalışıyorum.gece yatmadan önce muhakkak tekrar ediyorum.ve gün içinde rutin işlerini yaparken netten dinlersen sana çok faydası olur. Zor gibi gelmesin eğer tamamen kendimi verip çalışırsam bir sayfa ezber bir saati bile bulmuyor. Ama pekiştirmek dinleme dinletme ve sık sık okumaya oluyor.ben daha önce ezberledyip unuttuğum yerleri de bu şekilde çalışıyorum. Kuvvetlendirmek için.Allah kolaylık versin cnm.

canım sık tekrar yaparsan unutmazsın ilk önce 1. sayfayı çalış 1 gün ertesi gün 2. sayfayı ama ezberlediğinde emin ol ...bide biz teheccüd vakti ezberlerdik gece 3 te .kalkıp 5 defa okuyup yatardık o zaman zihin açık olurmuş daha kolay rzberleniyor

çook sağ olun Allah razı olsun bakalım girdim öyle bir düşünceye ama inşallah yapabilirim:17:

Mürşid ile de ezberleyebilirsiniz , ben istediğim ayeti otomatik tekrar açardım 20 kere 30 kere dinlerdim kulağım aşina olur ve hemen hemen hatasız ezber yapmış olurdum.
acele etmeyin şeytan acelecilikle kandırmasın sizi.

Benim annem 47 yasinda ezberledi:-D ustelik isimleeimizi bile karıştırırken. Azmedince olur. Bol bol okumustu ayet ayet... kolay gelsin allah dualarini kabul etsin

canım ben Allah kabul etsin inşallah her namazımın arkasına muhakkak okurdum günde zaten en az 5 defa okumuş oluyorsun ben normalde arapçayı tam bilmiyorum türkçe okunuşunu ve videoyu açıp önce pekiştirdim tam okunacak şekilde sonra yavaş yavaş oldu önce baştan ezberlemeye başladım bide annemlerin komşularımızda yasin oturması olurdu hep onlarla da pekiştirdim Rabbime şükürler olsun ezberledim şimdi Rabbim yardımcın olsun ama dua et ve gönülden iste Rabbim nasip eder inşallah canım :16::16::16::16::16::16::16::16:

Bir sayfayi 33 kere okursan aklina kazinir bence bir de sen oku ve internetten ac imamlar okuyor ayni anda o da okusun dinle. Rabbim niyetini kabul etsinm hatta tecvitli bile okumana vesile olur. Benim esim Yasin Fetih Amme Tebareke ve baska baska sureleri hep dinleyerek ezberlemis..
Kabe imami Mahir yaz onun senine bayiliyorum:16: onunla beraber takip et sen de sesli oku.

sesli dinlediğim zaman benim aklımda çok kalır
video aç ve aklına yaza yaza dinle etkili olacağını düşünüyorum

ezbere baişlamadan iki rekkat nmaz kıl arkasından dua et rabbimin kolay kılması için mutlaka abdestli ol ezberleme yönteminde tesbih kullanıyoruz ilk başta zorlanırsan sakın endşelenme çünki ezber yaptıkça zihin açılıyor bunu farkedersin ruhun sıkıldığında az yürüyüş yap sonra tekrar la yapamıyacak bir şeydeğil yaptıkça açılacaksın aravermeden diğerlerinide yaparsın

Merhabalar canım;
Benim ezber şeklim biraz tuhaf ama söyleyeyim yinede.Soğuk odada tekli koltuğa ayaklarımı toplayıp sıkışarak ezber yapardım.yarım saatte 1-1,5 sayfa ezberim olur.Ezberim iyice bitmeden odadan çıkmam ,bişey yemem,kimseyle konuşmam.
Sen böyle yap diyemem ama kendini tanıyan sensin.

ben her fırsatta okumaya çalışırım.. Ezberleme nıyetı olmadan.. Hatta sımdılerde vıdeo olarak acıyorum Hem kendımı okuyorum sonra okuyanla teyıt edıyorum.. Sonra bır bakmışım ayetlerı kolayca ezberimden 2 sayfaya yakın çıkıyor gerısı okudukça hafızama yerlesıyor.. Cok cok tekrar yapmak herhalde yeterlı olabılır dıye düşünüyorum.. Allah yardımcınız olsun İnşallah..

Son düzenleme:
sürekli okumak da çok etkili, ben hergün okumaya başladığımda Yasin'in bi kısmını ezberlemiş olduğumu farkettim. ne kadar çok okursan dilin o kadar aşina oluyor tıkır tıkır geliyor devamı ama bırakmamak kaydıyla.

Her gün okumak en güzel ezber yöntemi. Ayrıca her gün Yasin okuyan insan ölürken inşallah şehit mertebesinde oluyormuş ben bunu yıllar önce duydum elhamdülillah hergün okuyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende hergün okumaya çalışıyorum hiç farkında olmadan ezberlemişim ve hiç ezberlemeye çalışmamıştm bi kaç sureyi daha böylelikle ezberlemişim darısı başınıza eğer gerçekten istiyorsanız eminim hiç zor gelmeden ezberleyebilirsiniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence yazarak ezberleyin. Musvedde bir kagida 5er 5er yazin okuyun. Ve hergun 5 tane ezberleyin. Yaya yaya ezberleyin ki saglam olsun.
Allah yardimciniz olsun.
Ben de inşallah ayetel kursi yi boyle ezberleyecegim .

Back
X