Kuran kursu hocasi

Bazı insanların özelliğidir; motive etmek yerine böyle nereye gittiğini bilmediğimiz sözler sarfetmek!ilk öğrenirken nasıl olmasını bekliyorlar ki?bende ağız alışkanlığıyla söylediği düşüncesizce bir söz olarak algıladım...Siz yinede kafaya takmayın tek gayeniz öğrenmek olsun...

Bunu kendisine açıkca söyle sonuç olarak eğer meb e bağlı bir kurssa yani yasalsa dikkate alacaktır.

Ben de sırf jest olsun diye erkek arkadaşımın (yüz yıl yaşasam öğrenmemin işime yaramayacağı) dilini öğreniyorum, hem de kurslarla , kitaplarla, harıl harıl
Ama sonradan ufacık bir harf hatamda bile kurduğum cümleyi anlamamasi- anlamak için efor sarf etmemesi, sinavdan önceki gece sorduğum soruyu açıklamak yerine 'ben nasıl anlatayım,google'a sor' demesi , beni heveslendirmemesi falan dilden tümden soğuttu beni.
Kursum bitsin, daha da devam etmeyeceğim, çok istiyorsa o Türkçe ogrensin!
Sizi çok iyi anlıyorum
İnsanın hevesi kırılıveriyor iste böyle cumlelerle

Hoca kaba ve kirici konuşmuş biraz.yeni öğrenen birini yüreklendirebilirdi ama fazla takilma yinede sôyledigine ,üslubu sert bi hocadir belki

karsına sevkini kıran bunun gibi insanlar cıkaacak..

hatta ilkokulda belk,i birsürrü kişi öğretmenler yüzünden okuldan nefret etmiştir sen dinleme ama hocayı yanlısının farkında degil.cabaya devam et

Aslında sadece benzetme yapmış düz okuma diye. Zaten istekleri tecvidli okumanızmış . Alınganlık yapmışsınız biraz ana hiç içerleyip canınızı sıkmayın öğrenmeye bakın

Siz sevgiliniz için öğreniyorsunuz, konu sahibi öğretmeni için değil kendi için öğreniyor ama

Yani bumu sıkıntın hamilesin diye ne yapacaktı kadın başında mi gezdirecekti seni yahu çok hoşunuz ha seni küçümsememis ki sadece daha iyi okumanı söylemiş bu kadar her şeyi kafaya takanlara hayret ediyorum ben mi çok rahatım bilemedim simdi

sanki kişiliğinize hamileliğinize laf edilmiş gibi buraya şikayet ediyorsunuz. ne tuhaf şeylere takılıyorsunuz ya. hiç öğretmeninizden ya da patrondan fırça yememişsiniz. onları duysanız oturur ağlardınız muhtemelen. alışmaya çalışın bu tarz şeylere

Siz sevgiliniz için öğreniyorsunuz, konu sahibi öğretmeni için değil kendi için öğreniyor ama
:) Bir yerde aynı şey.
Hem ben de "Hocan hamile kadını üzmeye utanmıyor mu, boşuna mı maaş alıyor, vay kendini bilmez kadın, BİMER'e şikayet et" demedim ki, sadece onu anladığımi belirttim

Dil öğrenme sürecinde motivasyon en önemli unsurdur. Yani kelimeyi anlayamazsanız,çaba gosterirsiniz- mantığı anlayamazsınız, kendinizi zorlarsiniz...ama motivasyon kaybı yaşandığında insan bildiğini de unutacak bir hale gelir.
İngilizce örneğinde mesela. Bir grup telaffuzunuza güldüğünde kişide bir utangaçlik peydah oluyor, Türkiye'deki 'anliyorum ama konuşamıyorum' cümlesinin bu kadar yaygın olmasının sebebi de bu bence. İnsan liseden mezun olana kadar 9 sene aynı dili öğrenmişken nasıl konuşamaz yoksa?
Konu sahibi kendince heveslenmiş, hamile haliyle kendince fedakarlık göstererek motive olmuş bir şekilde kursa gidiyor ve hocasi tarafından yaptığı beğenilmeyince hevesi kırılıyor.
Ben de onu anladığımi belirtmek istedim sadece :)
Yüksek ihtimalle konuyu hocayla ilgili akıl almak icin değil de sadece paylaşmak , rahatlamak için açtı :)

Fazla alingansiniz ne var bunda ben unideyken hocamiz banada demisti herkesin icinde hemde.butun sinif beraber gulmustuk hicte alinmadim yani.

uzatmalara dikkat etmeniz gerektiğini esprili bir dille söylemiş :)

Motivasyon önemli, fakat "gazete okur gibi okuyorsun" deyince motivasyonunuz kayboluyorsa zaten hiç motive olamamışsınız bence :)
Gazete okumak da hakaret falan değil ha, baya sıradan bir örnek.
Yani karşımızda sert mizaçlı birini görünce isteğimiz kaçıyorsa, bence kişinin kendinde bir problem vardır.

bence alınacak bişey yok ortada.

tevcidli okumayınca noluyo o kısmı anlamadım ama. okuduk anlamını öğrendik de tevcid kaldı.

Bir kere tecvid değil mahreçli okumanı istemiştir. 2 aylık öğrenciye kimse tecvid öğretmez ben de yeni başladım, kendi kendime çalışıyorum üstelik. Arapçada sesler vardır, bizdeki gibi harf yoktur. Mahreçli okunmayınca da anlam değişiyor. Stresten A yerine E demiyosak bunu da o şekilde düzgün yapmalıyız. Bilmeyen arkadaşlara da açıklama babında şöyle söyleyeyim arapça da üç tane ses var ha-hı-he, bizdeki sadece tek bir harf bunu karşılıyor o da "h". Ama aslında bunlar ses, ha- boğazın ortasından çıkarılan ses. hı- boğazın ağza en yakın olan kısmı yani boğazın üstünden çıkarılan ses. He- boğazın dibinden okunur ve anlamları değiştirir. O yüzden mahreçsiz okumak tamamen yanlış okuma oluyor.

Demek istediğim de, siz sevgiliniz için yaptığınızdan dolayı, onun için bunun çok önemli olmadığını görmek hevesinizi kaçırır haliyle.
Ama öğretmenin eleştirmesi farklı bir şey, o daha iyi yapmanız için telkinde bulunuyor sadece.

Canım anlamı değişiyorsa namazda falan da okumayalim o zaman. Olur mu öyle şey.

bence alınacak bişey yok ortada.

tevcidli okumayınca noluyo o kısmı anlamadım ama. okuduk anlamını öğrendik de tevcid kaldı.
Kuranı öğrenmek birine yaptığınız bi lütuf değil ki yok normalini öğrendikte mahreçlisi kaldı diyebilinsin.Zaten öyle okunması gerekiyor anlam değişiyor diğer türlü.İsteyen okusun öğrensin isteyen öğrenmesin pazarlık eder gibi şöyle olsa nolur böyle olsa nolur denecek bi konu değil.

Deme öyle hanmadiii, motivasyon öyle bir anda gidiveren birşey işte
Yillaaaaaaaaar önce Arap bir erkek arkadaşım vardı, onun Türkçesi çok iyi olmadığından ben İngilizce konuşmaya çalışırdım, hem fırsattan istifade dilim gelişsin, diye.
Bir gün bana dedi ki:
' ah alby (kalbim) senin Türkçe'ni çok seviyorum, (başkaları gibi değil) nasıl da duru konusuyorsun, Arapçana bayilorum, bıcır bıcır konuşuyorsun. Ama kusura bakma da Alby, kamyoncu Kürtler gibi İngilizce konuşuyorsun, lov ne demek?'
Bir de kahkaha patlattı
O an ben de güldüm ettim ama bu cümle beni öyle etkiledi ki bir daha turiste 'left-right' dicek ozguvenim kalmadı. Yillarca bilsem bile konuşamadım, bu cümleyi üstümden çok zor attım.
Dil böyle birşey yaa...(bence)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…