- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi Perfect0123
-
karsına sevkini kıran bunun gibi insanlar cıkaacak..Mrb arkadaslar! Ben 2 aydir kuran kursuna gidiyorum sifirdan ogreniyorum. iyi guzel de dun kuranin ilk sayfalarindan hoca bana ders vermisti benden yasca buyuk bayana beni calistirmasini soyledi ben onun yardimiyla okumaya calisiyorum
Sira bana geldi ben 2 ayeti sesli sekilde okudum ki benim icin buyuk birsey bu,cunku daha yeni ogreniyoruz. Hocamiz tecvidli okumamizi istiyor tam kendi okudugu gibi...
Normalde tecvidli okumaya calisirim bugun stresten tecvidsiz okudum. Biraz hizli okudugumun da farkindayim.Bittikten sonra hoca gazete okur gibi okuma dedi. Beni calistiran kisiye okuyor gazete okur gibi okumasin dedi . Oyle bir laf mi soylemesi gerekirdi?
kursa gidiyorum o hoca kurani okumami gazeteye benzetiyor benim cabalarim benim emegim tabiki hocaya bir faydam yok
Hocaya karsi da hic bir laf demedim zaten sustum. Ögrenicem insaAllah
Size demek istedigim sey gazeteye benzetmesi cok yanlis ve herkesin icinde oyle demesi
Siz sevgiliniz için öğreniyorsunuz, konu sahibi öğretmeni için değil kendi için öğreniyor amaBen de sırf jest olsun diye erkek arkadaşımın (yüz yıl yaşasam öğrenmemin işime yaramayacağı) dilini öğreniyorum, hem de kurslarla , kitaplarla, harıl harıl
Ama sonradan ufacık bir harf hatamda bile kurduğum cümleyi anlamamasi- anlamak için efor sarf etmemesi, sinavdan önceki gece sorduğum soruyu açıklamak yerine 'ben nasıl anlatayım,google'a sor' demesi , beni heveslendirmemesi falan dilden tümden soğuttu beni.
Kursum bitsin, daha da devam etmeyeceğim, çok istiyorsa o Türkçe ogrensin!
Sizi çok iyi anlıyorum
İnsanın hevesi kırılıveriyor iste böyle cumlelerle
:) Bir yerde aynı şey.Siz sevgiliniz için öğreniyorsunuz, konu sahibi öğretmeni için değil kendi için öğreniyor ama
uzatmalara dikkat etmeniz gerektiğini esprili bir dille söylemiş :)Mrb arkadaslar! Ben 2 aydir kuran kursuna gidiyorum sifirdan ogreniyorum. iyi guzel de dun kuranin ilk sayfalarindan hoca bana ders vermisti benden yasca buyuk bayana beni calistirmasini soyledi ben onun yardimiyla okumaya calisiyorum
Sira bana geldi ben 2 ayeti sesli sekilde okudum ki benim icin buyuk birsey bu,cunku daha yeni ogreniyoruz. Hocamiz tecvidli okumamizi istiyor tam kendi okudugu gibi...
Normalde tecvidli okumaya calisirim bugun stresten tecvidsiz okudum. Biraz hizli okudugumun da farkindayim.Bittikten sonra hoca gazete okur gibi okuma dedi. Beni calistiran kisiye okuyor gazete okur gibi okumasin dedi . Oyle bir laf mi soylemesi gerekirdi?
kursa gidiyorum o hoca kurani okumami gazeteye benzetiyor benim cabalarim benim emegim tabiki hocaya bir faydam yok
Hocaya karsi da hic bir laf demedim zaten sustum. Ögrenicem insaAllah
Size demek istedigim sey gazeteye benzetmesi cok yanlis ve herkesin icinde oyle demesi
Motivasyon önemli, fakat "gazete okur gibi okuyorsun" deyince motivasyonunuz kayboluyorsa zaten hiç motive olamamışsınız bence :):) Bir yerde aynı şey.
Hem ben de "Hocan hamile kadını üzmeye utanmıyor mu, boşuna mı maaş alıyor, vay kendini bilmez kadın, BİMER'e şikayet et" demedim ki, sadece onu anladığımi belirttim
Dil öğrenme sürecinde motivasyon en önemli unsurdur. Yani kelimeyi anlayamazsanız,çaba gosterirsiniz- mantığı anlayamazsınız, kendinizi zorlarsiniz...ama motivasyon kaybı yaşandığında insan bildiğini de unutacak bir hale gelir.
İngilizce örneğinde mesela. Bir grup telaffuzunuza güldüğünde kişide bir utangaçlik peydah oluyor, Türkiye'deki 'anliyorum ama konuşamıyorum' cümlesinin bu kadar yaygın olmasının sebebi de bu bence. İnsan liseden mezun olana kadar 9 sene aynı dili öğrenmişken nasıl konuşamaz yoksa?
Konu sahibi kendince heveslenmiş, hamile haliyle kendince fedakarlık göstererek motive olmuş bir şekilde kursa gidiyor ve hocasi tarafından yaptığı beğenilmeyince hevesi kırılıyor.
Ben de onu anladığımi belirtmek istedim sadece :)
Yüksek ihtimalle konuyu hocayla ilgili akıl almak icin değil de sadece paylaşmak , rahatlamak için açtı :)
Demek istediğim de, siz sevgiliniz için yaptığınızdan dolayı, onun için bunun çok önemli olmadığını görmek hevesinizi kaçırır haliyle.:) Bir yerde aynı şey.
Hem ben de "Hocan hamile kadını üzmeye utanmıyor mu, boşuna mı maaş alıyor, vay kendini bilmez kadın, BİMER'e şikayet et" demedim ki, sadece onu anladığımi belirttim
Dil öğrenme sürecinde motivasyon en önemli unsurdur. Yani kelimeyi anlayamazsanız,çaba gosterirsiniz- mantığı anlayamazsınız, kendinizi zorlarsiniz...ama motivasyon kaybı yaşandığında insan bildiğini de unutacak bir hale gelir.
İngilizce örneğinde mesela. Bir grup telaffuzunuza güldüğünde kişide bir utangaçlik peydah oluyor, Türkiye'deki 'anliyorum ama konuşamıyorum' cümlesinin bu kadar yaygın olmasının sebebi de bu bence. İnsan liseden mezun olana kadar 9 sene aynı dili öğrenmişken nasıl konuşamaz yoksa?
Konu sahibi kendince heveslenmiş, hamile haliyle kendince fedakarlık göstererek motive olmuş bir şekilde kursa gidiyor ve hocasi tarafından yaptığı beğenilmeyince hevesi kırılıyor.
Ben de onu anladığımi belirtmek istedim sadece :)
Yüksek ihtimalle konuyu hocayla ilgili akıl almak icin değil de sadece paylaşmak , rahatlamak için açtı :)
Aa olur mu oyle. Tecvidli okunmadiginda anlami degisiyor. Yoksa bu kadar hafiz duz bi sekilde ogrenir gecerdi. Zaten k.kursunda kuran in anlamini da okutuyorlar artik eskisi gibi degil. Anlamindan sinavlar falan yapiliyo. Arkadaslarim var k.k hocasi ordan biliyorum
Kuranı öğrenmek birine yaptığınız bi lütuf değil ki yok normalini öğrendikte mahreçlisi kaldı diyebilinsin.Zaten öyle okunması gerekiyor anlam değişiyor diğer türlü.İsteyen okusun öğrensin isteyen öğrenmesin pazarlık eder gibi şöyle olsa nolur böyle olsa nolur denecek bi konu değil.bence alınacak bişey yok ortada.
tevcidli okumayınca noluyo o kısmı anlamadım ama. okuduk anlamını öğrendik de tevcid kaldı.
Deme öyle hanmadiii, motivasyon öyle bir anda gidiveren birşey işteMotivasyon önemli, fakat "gazete okur gibi okuyorsun" deyince motivasyonunuz kayboluyorsa zaten hiç motive olamamışsınız bence :)
Gazete okumak da hakaret falan değil ha, baya sıradan bir örnek.
Yani karşımızda sert mizaçlı birini görünce isteğimiz kaçıyorsa, bence kişinin kendinde bir problem vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?