- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
- Konu Sahibi Perfect0123
-
Konu bu mu şimdi ? Diyanetin eğitim merkezlerini mi sorguluyorsunuz ? Anlamını bilmediğini nerden biliyorsunuz ?Kur'anın ne olduğu ne için indirildiğini bilmezsek işte böyle gazeteye de benzetirler. Kur'an anlayıp hayatımıza uygulayalım diye indirildi. Tecvidli okusan ne olur düz okusan ne olur anlamını bilmedikten sonra
E ee sonra.Mrb arkadaslar! Ben 2 aydir kuran kursuna gidiyorum sifirdan ogreniyorum. iyi guzel de dun kuranin ilk sayfalarindan hoca bana ders vermisti benden yasca buyuk bayana beni calistirmasini soyledi ben onun yardimiyla okumaya calisiyorum
Sira bana geldi ben 2 ayeti sesli sekilde okudum ki benim icin buyuk birsey bu,cunku daha yeni ogreniyoruz. Hocamiz tecvidli okumamizi istiyor tam kendi okudugu gibi...
Normalde tecvidli okumaya calisirim bugun stresten tecvidsiz okudum. Biraz hizli okudugumun da farkindayim.Bittikten sonra hoca gazete okur gibi okuma dedi. Beni calistiran kisiye okuyor gazete okur gibi okumasin dedi . Oyle bir laf mi soylemesi gerekirdi?
kursa gidiyorum o hoca kurani okumami gazeteye benzetiyor benim cabalarim benim emegim tabiki hocaya bir faydam yok
Hocaya karsi da hic bir laf demedim zaten sustum. Ögrenicem insaAllah
Size demek istedigim sey gazeteye benzetmesi cok yanlis ve herkesin icinde oyle demesi
Biz çocukken camii ye giderdik, bende tahiyyat ta çok zorlanmıştımMaşallah ne güzel heveslendiriyorlar yeni Kur'an okumaya başlayan birini.
Hiç unutmam çocukken gittiği6miz Kur'an kursu hocası Tahiyyat suresini bana takıntı haline getirmişti. Yanlış okudukça gözlerini bi devirirdi ki. Hâlâ da takılırım o surede
Kıraat ile tecvid arasındaki farkları bi araştırırsanız iyi olur hanımefendi .O anda keşke konuşsaydınız yahut ders bitiminde.
Makamlı okuyunca güzel duyuluyor ama şart değil ki. Herkes ayrı konuşmuş. Ülkemizde herkes din profesörü. Size diyeceğim şu biraz araştırın. Tecvidsiz kuran olmuyor falan.. yanlış yok böyle bir şey. Bir sürü okuyuş, kıraat var birine göre hepsi yanlış o zaman. Kimin neyi doğru dediğini bilmek için araştırın. Anlamını da öğrenin. Gazete gibi okumak terimini de yanlış buldum. Öğretmenin her türlüsü naif olmak zorundadır.
İnsanların araştırmaması çok rahatsız edici.
İnsanlara ne yazdığı değil de melodi öğretilirse olacağı budur. İnsan okuduğunu anlamıyorsa dümdüz okuması normal. Bana sorarsanız anlamadıktan sonra ister ahenkli okuyun ister ahenksiz fark etmez.
Gayet iyi biliyorum merak etmeyin.Kıraat ile tecvid arasındaki farkları bi araştırırsanız iyi olur hanımefendi .
Hay kalemine sağlık daha bunu ayrımına bile varamayanlar var hemşehrimKur'anın ne olduğu ne için indirildiğini bilmezsek işte böyle gazeteye de benzetirler. Kur'an anlayıp hayatımıza uygulayalım diye indirildi. Tecvidli okusan ne olur düz okusan ne olur anlamını bilmedikten sonra
Ne kadar üzücü ya. Çocukları soğutuyorlar böyle yaptıkçaBiz çocukken camii ye giderdik, bende tahiyyat ta çok zorlanmıştımhatta 1 hafta filan arkadaşlarımdan geri kalmıştım ezber yapamıyor güzel okuyamıyorum diye beni camii den kovmuştu camii hocası, ağlaya ağlaya eve gelmiştim. 6 yaşındaydım bu arada. Senin yazdığını okuyunca o gün geldi aklıma yeniden.
Bu kadar hassas olma hoca bu ilim sahibi insanMrb arkadaslar! Ben 2 aydir kuran kursuna gidiyorum sifirdan ogreniyorum. iyi guzel de dun kuranin ilk sayfalarindan hoca bana ders vermisti benden yasca buyuk bayana beni calistirmasini soyledi ben onun yardimiyla okumaya calisiyorum
Sira bana geldi ben 2 ayeti sesli sekilde okudum ki benim icin buyuk birsey bu,cunku daha yeni ogreniyoruz. Hocamiz tecvidli okumamizi istiyor tam kendi okudugu gibi...
Normalde tecvidli okumaya calisirim bugun stresten tecvidsiz okudum. Biraz hizli okudugumun da farkindayim.Bittikten sonra hoca gazete okur gibi okuma dedi. Beni calistiran kisiye okuyor gazete okur gibi okumasin dedi . Oyle bir laf mi soylemesi gerekirdi?
kursa gidiyorum o hoca kurani okumami gazeteye benzetiyor benim cabalarim benim emegim tabiki hocaya bir faydam yok
Hocaya karsi da hic bir laf demedim zaten sustum. Ögrenicem insaAllah
Size demek istedigim sey gazeteye benzetmesi cok yanlis ve herkesin icinde oyle demesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?