Kuran kursu hocasi

Yok artık O da tır gibi çarpmış resmen ya
Bu durumda benim de giderdi sanırım, ama öğretmenin laf etmesinden bir şey olmaz yaaa :)
Adamlar konuya hakim oldukları için eleştiri dozunu kaçırıyor
Ama sevgilinin demesi farklı bir şey bence. Hele kamyoncu örneği
Bu arada ne kadar güzel ya, çeşitli dillere ilginiz var. Bayılırım ben de ama üşengençliğim var azıcık ucundan

ben zaten birine yapılan lütuf anlamında değil, insanın kendisi için söyledim. ben kuranı öğrenecek olsam ki unutmuş olsam da öğrenmiştim, gider önce türkçesini okurdum. konu sahibi de umarım öyle yapmıştır. anlamı değişiyor demişsiniz. zaten bu insanlar arapça öğrenmiyolar. arapça bişeyleri okumayı öğreniyolar sadece. bu durumda anlamını anlayacak olan da Allahtır. onda da anlamı değişiyor demek garip kaçıyor.
neyse ben fikrimi söyledim. tartışmaya gerek yok. dini konu malum.

Ben de size hak veriyorum.

Bir pedagog şey demişti; iyi okul arıyorsanız, dil eğitiminde başarılı okullara bakın. Çünkü dil eğitimi sevgiyle olur (bu kısımda beynin dil öğrenirken yapısından falan bahsetti işte, aktif olan bölümler falan hatırlamıyorum net). Çocuğunuz sevdiği sevildiği yerde dil öğrenebilir ancak diye.

Bence de hevesiniz kırılmasın konu sahibi, unutun siz bunu.

En iyisi evde özel ders
Camiden imam eşi veya kurmadan hoca eve gelip özel ders verir hiç bir ücret talep etmeden ...

Ama işte küçükken öğrenmediyseniz bu sesleri çıkarmak imkansıza yakın. Zira bizde öyle bir kullanım olmadığı için hiç geliştirmediğimiz bir taraf. Elbette doğrusunu yapmaya çalışmak lazım, ama o sesi çıkarıcam diye de o derste takılı kalıp ilermemek de doğru değil.

Arada yorumlar gördüm
Her Arapça bilen kuran okuyamaz Kur'an'ın dili ayrıdır demem o ki harflerdeki bir nefeste bile anlamı değişir

iyi öğrenmek gerek öğrenirken eş zamanli anlamını da öğrenmek gerek yani kuranı anlamak. Gerçek anlamıyla anlamak. önce anlamını öğrenip sonra okumak veya önce okumayı öğrenip sonra anlamak gibi birşey anlamsız olur ezbercilik olur amacini şaşar

Eskiden hocalar ne kadar iyi ne kadar hoşgörülüydü. Zamanında ben de gitmiştim ve pek beceremiyordum okumayı ama -yaşıyorsa allah uzun ömür versin öldüyse de gani gani rahmet eylesin-hocamız o kadar naifçe ikaz ederdi ki sırf mahçup olmayayım diye gece gündüz çalışırdım.
Şimdiki hocalar işin manevi kısmını unutup tamamen iş gözüyle bakıyorlar ve bu da o uhrevi ortamı bozuyor.

Ben Fransizca kursuna gidiyordum hocam Fransizdi ve BOYLE TELAFFUZ OLMAZ YANLIS SOYLUYORSUNUZ diye surekli kizardi. Bence bu durustluk cok onemli sonucta mesela Ingilizce telaffuzu hic yapamayan insanlar var bu ulkede, sebebi ogretmenlerin gramere onem verip speaking ve listeningi umursamamasi. Hocanizi takdir ettim.

Dininiz hoşgörü ve nezaket dini..
Malesef bazı hocalar daha çocukluktan kurandan namazdan soğutuyor insanı ne kadar büyük vebal alıyorlar farkında değiller
Ama sen sakın soğuma canım şahısa bağlı bir eksiklik de geç
En güzel şekilde öğrenip yaşamına uygulamanı diliyorum Allah senden razı olsun

Aynen katılıyorum.

Belki de siz daha çok çabalayın diye öyle söylemiştir hiç canını sıkma ve çalışmaya daha da iyi olmaya devam edin

Kur' an tecvidli okumak farzdır ve tecvitli indirilmiştir.hiç bilmeyen kişiye de harfler mahrecleriyle öğretilir. İlk etapta harflerin çıkış yerleri mahrecleri öğretilir daha sonra tecvit uygulamalarına geçilir .ders bu şekilde ilerler .. Kur'an Kurslari'nda sadece Kur'an öğretilmiyor. Meal ı de yapılıyor ve ek olarak ibadet itikat peygamber hayatı ahlak dersleri de görülür. Tecvitsiz okundu diye namaz bozulmaz. namazın bozulması için bariz hayalar yapılması lazım okumalarda. Ve kişi bilmediğinden mesul değildir bilmeden hata yapıyorsa namazı tabiki de bozulmaz

Okumanızı düzelmesi ve ogrenebilmeniz için illaki görevli hocanın uyarması şart

Allahin ve meleklerin kulagina hos gelsin de gerisi hic onemli degil.

Bunda alinmaniza gerek yok ki. hoca vb uyarmış Kuran'da ki uzatmalari tecvitli mahreci öğrenince ve dilimiz de alışınca kendiliğinden düzelir.bir de tabii evrede sık sık okumanız lazım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…