• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurban bayramı

cnm o vahşeti sen yeme o zamn .... senn o vahset dediğin peygamber efendimizin sünnetidir.....
Kurban, kelime anlamı ile yakınlaşma demektir. Buradan hareketle, kurban kesmek; Allah’a yakınlaşma gayesiyle, O’nun verdiği mallardan, kurban edilmesi mümkün olan birini, yine O’nun rızası için boğazlamak demektir.Kurban kesmek, ilk insanla beraber başlamıştır. Hz.Adem’in çocukları Allah için kurban kesmişlerdi, ama birisinin niyeti halis olmadığı için onun kurbanı kabul edilmemişti. Kardeşinin kurbanı ise kabul edilmişti. Diğeri de onu kıskanmış ve öldürmüştü. Bu olayı bize Kur’ân-ı Kerim nakleder. (Mâide 5/27) Buradan hareketle kurbanda asıl olanın Allah rızası için kesme olduğunu da anlıyoruz.

Bunun dışında Kur’ân-ı Kerim’de pek çok yerde çeşitli vesilelerle önceki peygamberlere emredilen kurbanlardan, hacda kesilecek kurbanlardan söz edilir. Bütün dinlerde kurban vardır. Nihayet Kevser Suresi’nde ise Hz. Muhammed’e hitap edilerek onun ve ümmetinin kurban kesmesi emredilir. Hz. Peygamber de Medine’de sürekli kurban kesmiş ve hacda ise, muhtemelen altmış üç yıllık ömrünü esas alarak, 63 tane kurban kesmiştir.

konu sahibi sana ise söyleyecegim önemli olan niyettir nerde kesildiği önemli değildir ... onun annesi benm babam demekten vazgecip .... bayramınızı güzel çekirin .. allah kabul etsin tabi bu aradada ....

ne güzel açıklamışsınız bravo ben söliycektim dün millet beni yanlık anlıyo zaten boşver dedim ağzınıza sağlık efendimizin sünneti bu düşünceler yüzünden yok olup gitmesin

biz bu sene eşimin ailesinin yaşadığı ile tayin istedik geldik. ben kesinlikle burda yaşamak istemiyordum ama eşim beni ikna etti. diğer türlü bayramlarda bir eşimin memeleketi bir benim memleketim zor oluyordu. buraya gelirsek tek kapı olacak sadece size gidip geliriz her bayram gidebiliriz dedi. önceden bir bayram onların taraf bir bayram bizim taraf oluyordu.yaz tatilimizde 2 ayı memleketinde geçirirsin dedi. şimdi kurbanı burda geçirelim diyor bana sormadan ailesine bu bayram burdayız dedi daha biz bu konuyu konuşmadık bile.ne yapmalıyım kızlar. tepkimi nasıl göstereyim. yaptığı sizce haksızlık değilmi. zaten onun ailesinin yanındayız bayramı da burda geçireceğim çalıştığımız için zaten tatil yok sadece bayramlar. o zamanlar da bile ailemi göremeyecek miyim. bir de haktan dinden bahseder bu dine uygun mu ?

slm kızlar.benim sormak istedığim birşey var daha dogrusu genelleme yapmak istıyorum...Allah cümlemize nasip etsin eger kurban keseceksenız ,kendi evınızde mi kesersiniz(kadının babasının evı değil..sızın kendı oturdugunuz ev) yoksa eşinizin babasının evinde mi kesilir? kadının ailesının evınde bayramı karsılamak çok mu abestir?

ne alakasi var...
kadinin ailesi niye hep boyle kucumseniyor anlamiyorum...
ben de inadina hep oncelikleri kendi ailemden yana kullanirim...
erkek ailesi altindan da bizim ailelerimiz gumusten mi?
bari kadinlar boyle yapmasin...

biz bu sene eşimin ailesinin yaşadığı ile tayin istedik geldik. ben kesinlikle burda yaşamak istemiyordum ama eşim beni ikna etti. diğer türlü bayramlarda bir eşimin memeleketi bir benim memleketim zor oluyordu. buraya gelirsek tek kapı olacak sadece size gidip geliriz her bayram gidebiliriz dedi. önceden bir bayram onların taraf bir bayram bizim taraf oluyordu.yaz tatilimizde 2 ayı memleketinde geçirirsin dedi. şimdi kurbanı burda geçirelim diyor bana sormadan ailesine bu bayram burdayız dedi daha biz bu konuyu konuşmadık bile.ne yapmalıyım kızlar. tepkimi nasıl göstereyim. yaptığı sizce haksızlık değilmi. zaten onun ailesinin yanındayız bayramı da burda geçireceğim çalıştığımız için zaten tatil yok sadece bayramlar. o zamanlar da bile ailemi göremeyecek miyim. bir de haktan dinden bahseder bu dine uygun mu ?

kendi ailenizin oturdugu sehre tayin isteseydiniz o zaman...
esinizin yaptigi cok buyuk bencillik...
size sormadan plan yapmis...ustelik ailenize de saygisizlik...gitmezseniz uzulmezler mi? kendi annenizi babanizi bayramda da goremeyecekseniz ne zaman gorecekmissiniz acaba dunyanin bin bir turlu hali var...kimin yarina cikacagi belli degilken firsatlari degerlendirin ve ailenizi her firsatta gorun...
esiniz kendi ailesi degil diye onemsemiyor belli ki...

Back
X