• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurban bayramı

Ne senin ailenin evinde ne kendi ailesinin evinde kendi evinde kessin kesecekse...

dengeyi kurabilmek lazım
her bayram hep erkek tarafında olunacak diye bir şey olmamalı bence.
biz 2 senedir ramazanlarda benim ailemle kurban bayramında onun ailesinde oluyoruz
öyle denk geliyor
bir de bizde ramazan bayramları daha renkli geciyor
onlarda da kurban
mesela bu ramazanda sırf tüm ailem köye gidiyor diye normalde istanbulda yasıyoruz hem biz benim ailem
kalkıp benim köyüme kadar geldi eşim
karsılıklı iyi niyet önemli
eger aynı sehirdeyse iki ailede bence bir bayramda ilk gün erkegin ailesi diger bayramda ilk gün kızın ailesine gidilmeli

dengeyi kurabilmek lazım
her bayram hep erkek tarafında olunacak diye bir şey olmamalı bence.
biz 2 senedir ramazanlarda benim ailemle kurban bayramında onun ailesinde oluyoruz
öyle denk geliyor
bir de bizde ramazan bayramları daha renkli geciyor
onlarda da kurban
mesela bu ramazanda sırf tüm ailem köye gidiyor diye normalde istanbulda yasıyoruz hem biz benim ailem
kalkıp benim köyüme kadar geldi eşim
karsılıklı iyi niyet önemli
eger aynı sehirdeyse iki ailede bence bir bayramda ilk gün erkegin ailesi diger bayramda ilk gün kızın ailesine gidilmeli

bu bayram bızım ailede gecırelım ılkgunu cunku öle gerekıyor dıyorum mantıken hyr dıye dıretıyor...ya bılmıyorum memlekete de kurbandan 5 gun önce gıdecez ak koyun kara koyun bellı olur heralde...:47:

benim durumum vahim gibi gözüküyor:5:babamlar koyunu köyumuze yakın bıyerden almışlar yanı kesinleştı artık babamlar köyde kesecekler...bizim ki imkanı yok ilgün köye gıtmez...babam hiçbir işini son dk ya bırakmaz önceden halleder öle bır huyu vardır..ama kayınbabamın elinden bu tarz işler gelmez bekler bekler gıder bayramın ılkgunu pahalı da olsa alır..bızde onlarla beraber alacagımıza göre ..ilk gün maalesef annemlerle gıdemıyecegım..çok üzülüyorum bıraz önce annemle konustum baban da hıcbırzaman benım annemın evıne gıtmezdı hep 2. gunu gıderdık dıyor o yuzden hep içime akıttım göz yaşlarımı dedi....ben öyle olmayacagım tavrımı koyacagım eşime....sonucta bızım çocugumuz yok bişey yok henuz et yemeyı bekleyen de yok...onun ki aile ise benimkide aile...kendı gelmezse eger ben gıdecegım babamlarla.yoksa butun bayram burnundan gelır ,surat asarım istemsız olarak...:43::43::43::43:[/QUOTE]

Ama siz k.babanızla ortak kurban kesiceksiniz anladığım kadarıyla ve kendi kurbanınızı kesmeden nasıl babanızın evine gidiceksiniz eşinizede bunu direticeksiniz anlamadım.
Kurban kesmiyecek olsanız tamam diretin gidin tabi ailenizdir derim yinegidin ama önce kendi kurbanınızı kesin öyle gidin eğer ben doğru anladıysam eşiniz ilk gün babanıza gitmeye hayır demekte haklı çünkü adam zaten tüm gün kurbanla uğraşıcak...

kaınvalidenizin sizin paranzla kestiği kurbandan nasıl bir sevabı olacak acaba. Kurban kesmeyi düşünmüşte bunu düşünememiş galibaaa

aa çok hacı hoca ona fetvaa veremeyiz neler geçti içimden demek neler ne yaptı eşim yaa ne yapıcak bilmem tek bildiğim sabahın 7sinde çıkıp akşam 8inde eve geldiğim onca insanı çekiyorum kimseye krş koklatmam yenie vliyiz kendimizi toparlamaya çalışıyoruz borç ödüyoruz ve kayınvalidemin krş desteği yok eşim ne yapar bilemem ama ben krş vermem

benim durumum vahim gibi gözüküyor:5:babamlar koyunu köyumuze yakın bıyerden almışlar yanı kesinleştı artık babamlar köyde kesecekler...bizim ki imkanı yok ilgün köye gıtmez...babam hiçbir işini son dk ya bırakmaz önceden halleder öle bır huyu vardır..ama kayınbabamın elinden bu tarz işler gelmez bekler bekler gıder bayramın ılkgunu pahalı da olsa alır..bızde onlarla beraber alacagımıza göre ..ilk gün maalesef annemlerle gıdemıyecegım..çok üzülüyorum bıraz önce annemle konustum baban da hıcbırzaman benım annemın evıne gıtmezdı hep 2. gunu gıderdık dıyor o yuzden hep içime akıttım göz yaşlarımı dedi....ben öyle olmayacagım tavrımı koyacagım eşime....sonucta bızım çocugumuz yok bişey yok henuz et yemeyı bekleyen de yok...onun ki aile ise benimkide aile...kendı gelmezse eger ben gıdecegım babamlarla.yoksa butun bayram burnundan gelır ,surat asarım istemsız olarak...:43::43::43::43:

Ama siz k.babanızla ortak kurban kesiceksiniz anladığım kadarıyla ve kendi kurbanınızı kesmeden nasıl babanızın evine gidiceksiniz eşinizede bunu direticeksiniz anlamadım.
Kurban kesmiyecek olsanız tamam diretin gidin tabi ailenizdir derim yinegidin ama önce kendi kurbanınızı kesin öyle gidin eğer ben doğru anladıysam eşiniz ilk gün babanıza gitmeye hayır demekte haklı çünkü adam zaten tüm gün kurbanla uğraşıcak...[/QUOTE]

hyr ortak degıl herkes kendıne 1 koyun olacak yanı ayrı ayrı...benım ılkgun babamlarla gıdelım deme sebebım ise köydekı akrabalarımı ve babaannemı görmek sonucta uzaklardan gelmişiz görmeden gıtmıs demesınler.babamlarla gıtmezsek bırdaha gıdemeyız şahsımız adına arabamız yok...ben eşime dıyorum ki bız kurbanı 2. gun keselım ılkgun annemlerle gıdelım ..2. gunde kendımızınkını hallederız dıyorum...hem böle daha ıı olur dıye dusunuyorum 2 koyun arka arkaya kesılecek parcalanacak hersey karısacakmıs gıbı gelıyor...zaten öle et konusunda becereklı sayılmam.şimdi benım dedıgımde ne var!!!

hyr ortak degıl herkes kendıne 1 koyun olacak yanı ayrı ayrı...benım ılkgun babamlarla gıdelım deme sebebım ise köydekı akrabalarımı ve babaannemı görmek sonucta uzaklardan gelmişiz görmeden gıtmıs demesınler.babamlarla gıtmezsek bırdaha gıdemeyız şahsımız adına arabamız yok...ben eşime dıyorum ki bız kurbanı 2. gun keselım ılkgun annemlerle gıdelım ..2. gunde kendımızınkını hallederız dıyorum...hem böle daha ıı olur dıye dusunuyorum 2 koyun arka arkaya kesılecek parcalanacak hersey karısacakmıs gıbı gelıyor...zaten öle et konusunda becereklı sayılmam.şimdi benım dedıgımde ne var!!![/QUOTE]

Tamam ben şimdi anladım 2 ayrı koyun varsa en mantıklısı kaçıncı gün kesilirse kesilsin sizin evinizde kesilmesi zaten.
Ama 2. gün kesmeyide eşinizin kabul edeceğini sanmıyorum. Ama sizde eşim gelmiyor diye ben kendim giderim demeyin sakın küçücük bir sorun çok büyük bir kavgaya döner unutmayın. Arabanız olmasada otobüsle falan gidemezmisiniz daha sonra zaten henüz çocuğunuzda yokmuş yolculuğunuz rahat geçer yani o bakımdan diyorum.

aa çok hacı hoca ona fetvaa veremeyiz neler geçti içimden demek neler ne yaptı eşim yaa ne yapıcak bilmem tek bildiğim sabahın 7sinde çıkıp akşam 8inde eve geldiğim onca insanı çekiyorum kimseye krş koklatmam yenie vliyiz kendimizi toparlamaya çalışıyoruz borç ödüyoruz ve kayınvalidemin krş desteği yok eşim ne yapar bilemem ama ben krş vermem

en iyisini yaparsın canım. Allah kolaylık versin

hyr ortak degıl herkes kendıne 1 koyun olacak yanı ayrı ayrı...benım ılkgun babamlarla gıdelım deme sebebım ise köydekı akrabalarımı ve babaannemı görmek sonucta uzaklardan gelmişiz görmeden gıtmıs demesınler.babamlarla gıtmezsek bırdaha gıdemeyız şahsımız adına arabamız yok...ben eşime dıyorum ki bız kurbanı 2. gun keselım ılkgun annemlerle gıdelım ..2. gunde kendımızınkını hallederız dıyorum...hem böle daha ıı olur dıye dusunuyorum 2 koyun arka arkaya kesılecek parcalanacak hersey karısacakmıs gıbı gelıyor...zaten öle et konusunda becereklı sayılmam.şimdi benım dedıgımde ne var!!!

Tamam ben şimdi anladım 2 ayrı koyun varsa en mantıklısı kaçıncı gün kesilirse kesilsin sizin evinizde kesilmesi zaten.
Ama 2. gün kesmeyide eşinizin kabul edeceğini sanmıyorum. Ama sizde eşim gelmiyor diye ben kendim giderim demeyin sakın küçücük bir sorun çok büyük bir kavgaya döner unutmayın. Arabanız olmasada otobüsle falan gidemezmisiniz daha sonra zaten henüz çocuğunuzda yokmuş yolculuğunuz rahat geçer yani o bakımdan diyorum.[/QUOTE]

köye otobusle gılır ama rezıllık kac tane otobus degıstırmen lazım...otobus ayrıca anayolda bırakıyor.ondan sonra 1 saat yürüyüş mesafesı.köylüler ya arabaları varsa mısafırlerını gelıp alırlar yoksa da traktör vs gibi araçlarla......yanı makul bı durum varken işi yokuşa surmek olur bu:50:

Ama 2. gün kesmeyide eşinizin kabul edeceğini sanmıyorum. Ama sizde eşim gelmiyor diye ben kendim giderim demeyin sakın küçücük bir sorun çok büyük bir kavgaya döner unutmayın. Arabanız olmasada otobüsle falan gidemezmisiniz daha sonra zaten henüz çocuğunuzda yokmuş yolculuğunuz rahat geçer yani o bakımdan diyorum.

köye otobusle gılır ama rezıllık kac tane otobus degıstırmen lazım...otobus ayrıca anayolda bırakıyor.ondan sonra 1 saat yürüyüş mesafesı.köylüler ya arabaları varsa mısafırlerını gelıp alırlar yoksa da traktör vs gibi araçlarla......yanı makul bı durum varken işi yokuşa surmek olur bu:50:[/QUOTE]

Ama eşinizde heveslenmiş sonuçta kurban bayramı senede 1 kez oluyor ve herkes 1. gün kesmek için çok heveslenir. Kendimizden biliyorum bizde geçen yıl öyleydik.
1. gün kesilsin diye çok heveslenmiştik. Eşinize sorarsanızda oda sizin işi yokuşa sürdüğünüzü düşünebilir. Bence yanlış anlamayın ama eşinize bu konuda fazla baskı yapmayın. Bayramda boşuna aranız bozuk olmasın. Şahsen ben olsam ille gideceksem otobüsede binerim traktöre de (bizim köyde öyle ana yoldan tarktörle gidiyoruz kaç kez gittim) eşimle sorun yaşamamış olurum en azından. Birde eğer gidemezseniz de kimsenin darılmaya gücenmeye hakkı yok diye düşünüyorum sonuçta dediğinize göre yol uzunmuş kaç otobüsle gidiliyormuş.

Tüm yorumları okumadann hemen kendii cevabımıı yazayımm sonra diğerr yorumları okuyacağımm

Ben 12 yıllık evliyimm ,eskiden hadii uzaklarda oturuyordumm iznimizii bayrama getirpp onların köyünde keserdikk amaa ya şimdii adanada ailesii 30 dakka uzaklıkta oturuyorumm ve halenn 1 gün önceden gideriz ve orda keseriz kurbanıı çok istemişimdirr bir sabah da kendii evimde keselimm amaa yokk erkeğinn ailesinde bayrama girilirmişşş
ama neden evimde işlerimii bitiripp tertemizz gezmelere gidemiyoruzzzkii
yanii canımm bizdee hepp onlarda olduu 12 yıldırrr
geçen sene sıcaklaraa denk geldii benim et aşağıda 1 gece dolabın alt kısmında bekledii kaynananınkiler buzluktaa nerdeyse benimkii koktu zor kurtardım yanii etii amaa adamın umrunda değilll bu sene kesipp aynıı gün gelmeyi düşünüyorumm

Tüm yorumları okumadann hemen kendii cevabımıı yazayımm sonra diğerr yorumları okuyacağımm

Ben 12 yıllık evliyimm ,eskiden hadii uzaklarda oturuyordumm iznimizii bayrama getirpp onların köyünde keserdikk amaa ya şimdii adanada ailesii 30 dakka uzaklıkta oturuyorumm ve halenn 1 gün önceden gideriz ve orda keseriz kurbanıı çok istemişimdirr bir sabah da kendii evimde keselimm amaa yokk erkeğinn ailesinde bayrama girilirmişşş
ama neden evimde işlerimii bitiripp tertemizz gezmelere gidemiyoruzzzkii
yanii canımm bizdee hepp onlarda olduu 12 yıldırrr
geçen sene sıcaklaraa denk geldii benim et aşağıda 1 gece dolabın alt kısmında bekledii kaynananınkiler buzluktaa nerdeyse benimkii koktu zor kurtardım yanii etii amaa adamın umrunda değilll bu sene kesipp aynıı gün gelmeyi düşünüyorumm

bende durum daha da komik.eşimin anne babası yaşamıyor.küçük kaynım rahmetilerin evinde oturuyor.ben 2 yıldır başka şehirdeyim eşim her sene mutlaka kendi memleketinde o evde kesmeliymiş yani her kurban orda kesiyoruz bende senin gibi etin hepsini derin dondurucuya yerleştiremiyorum bana da çok sıkıntı oluyor eşime havalar ısınınca artık evimde keserim etler kokacak böyle dedim bakarız diyor deli ediyor beni
adamın annesi babası yok yinede kendi evinde kesmiyor böylesi daha fena

Denge kurmak gerekir bu durumlarda..

Evliliğin ilk yıllarında erkekler bu konuda çok hassas oluyor, kadın yine her zaman ki gibi biraz fedakarlık göstermek zorunda kalıyor;
fakat erkeklerde mutlaka aile adaleti konusunda zamanla kendini geliştirmeli, kadının bunu kabullenmesini mecburiyettden değil eşini üzmediği için kabul ettiğini bilmeli.

Sonra zamanla dengeler oturmaya başlıyor erkek eğer gerçekten içsel eğitimini tamamlamışsa.Adeletli bir hayat her zaman huzurla tamamlanır.

Eğer böyle karar verilmişse ayak uydurun, bayramınızın keyfini çıkarın derim.Sonra iyi bir zamanınızda eşinizle gerekli bir konuşma yaparsınız..

Huzursuzluğa değmez inanın..

eşim sonunda benım haklı oldugumu anladı galiba.bugun güzel guzel konustuk ve bır sonuca ulastık böle zamanlarda onu daha cok cok sevıyorum galiba.bu sorunda çözüldü:16::16::16::16:

bende durum daha da komik.eşimin anne babası yaşamıyor.küçük kaynım rahmetilerin evinde oturuyor.ben 2 yıldır başka şehirdeyim eşim her sene mutlaka kendi memleketinde o evde kesmeliymiş yani her kurban orda kesiyoruz bende senin gibi etin hepsini derin dondurucuya yerleştiremiyorum bana da çok sıkıntı oluyor eşime havalar ısınınca artık evimde keserim etler kokacak böyle dedim bakarız diyor deli ediyor beni
adamın annesi babası yok yinede kendi evinde kesmiyor böylesi daha fena
Evet canım öyleymişş benimde kayınbabamm martta vefat etti evin en büyüğüü benimkii bundann sonraa hepp orda olacağızzz annesinii yanlız bırakmıyorrr

benim için fark etmez gönüller birolsun ama erkekler kabul etmiyor vede onların aileleri yani kaynanan ve kaynatan delirir söyliyim çatlarlar:57:

Son düzenleme:
Sokaklarda,mahalle aralarında kurban kesenleri hemen ilgili yerlere şikayet ediyorum.Zaten bir vahşet yaşanıyor,bari milletin gözüne gözüne sokmayın!..

Sokaklarda,mahalle aralarında kurban kesenleri hemen ilgili yerlere şikayet ediyorum.Zaten bir vahşet yaşanıyor,bari milletin gözüne gözüne sokmayın!..

cnm o vahşeti sen yeme o zamn .... senn o vahset dediğin peygamber efendimizin sünnetidir.....
Kurban, kelime anlamı ile yakınlaşma demektir. Buradan hareketle, kurban kesmek; Allah’a yakınlaşma gayesiyle, O’nun verdiği mallardan, kurban edilmesi mümkün olan birini, yine O’nun rızası için boğazlamak demektir.Kurban kesmek, ilk insanla beraber başlamıştır. Hz.Adem’in çocukları Allah için kurban kesmişlerdi, ama birisinin niyeti halis olmadığı için onun kurbanı kabul edilmemişti. Kardeşinin kurbanı ise kabul edilmişti. Diğeri de onu kıskanmış ve öldürmüştü. Bu olayı bize Kur’ân-ı Kerim nakleder. (Mâide 5/27) Buradan hareketle kurbanda asıl olanın Allah rızası için kesme olduğunu da anlıyoruz.

Bunun dışında Kur’ân-ı Kerim’de pek çok yerde çeşitli vesilelerle önceki peygamberlere emredilen kurbanlardan, hacda kesilecek kurbanlardan söz edilir. Bütün dinlerde kurban vardır. Nihayet Kevser Suresi’nde ise Hz. Muhammed’e hitap edilerek onun ve ümmetinin kurban kesmesi emredilir. Hz. Peygamber de Medine’de sürekli kurban kesmiş ve hacda ise, muhtemelen altmış üç yıllık ömrünü esas alarak, 63 tane kurban kesmiştir.

konu sahibi sana ise söyleyecegim önemli olan niyettir nerde kesildiği önemli değildir ... onun annesi benm babam demekten vazgecip .... bayramınızı güzel çekirin .. allah kabul etsin tabi bu aradada ....

Back
X