• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurban bayramı

nekadar güzel açıklamışşınız özellikle son cümlenize katılıyorum çok doğru

teşekkür ederim..
dinimizde ibadeti telafi edebiliyorsun.
ama kırılan kalbi asla.
evdeki hanımı anasından babasından ayrı koşarak bir değil,3-5 kalp kırıyorsun..
bunun telafisi nasıl olacak?
dilersen her güne ayrı kurban kes,diğer aile büyüklerinin boynu bükük

Benim ailem başka şehirde.Kayınvalidemlerse bana yakın birr ilçede.

Eşimle bu ayın 25 inde kendi annemlere gidiyoruz.Bayramın 3.cü günü dönmeyi planlıyoruz.Yıllık iznini doya doya kullanacaz.

Ramazan bayramında benim 2 kardeşimle beraber kayınvalidemlerde geçirdik.

Önemli olan eşinle uzlaşabilmen.

Benim ailem başka şehirde.Kayınvalidemlerse bana yakın birr ilçede.

Eşimle bu ayın 25 inde kendi annemlere gidiyoruz.Bayramın 3.cü günü dönmeyi planlıyoruz.Yıllık iznini doya doya kullanacaz.

Ramazan bayramında benim 2 kardeşimle beraber kayınvalidemlerde geçirdik.

Önemli olan eşinle uzlaşabilmen.

benımle uzlaşmak ıstemıyor galıba...

biz 3 yıldır kendi bulunduğumuz ilçede kestik. şimdi eşimin ailesine yakın bir ile taşındık 2 saat filan. bu yıl kayınvalidemlerde keseceğiz kurbanı hatta bundan sonrada öyle olur. kesilen kurban da önemli güvenemiyor insan herkese. ama iş ailelere gelirse zaten eşim kurbanda çalışacak bir gün kurbanı kesip gelecek. bir günde bizi bayramlaşmaya götürecek köylerine. bayramdan öncede 3 gün izin alıp benim ailemin yanına gideceğiz. tamamen uzlaşmaya bağlı böylece kimsenin kalbi kırılmayacak.

niye eşimin babasının evinde keseyim ki kendi evimde keserim bence öyle daha iyi yoksa taa ordan eve et mi taşıcaksınız saçma olur

Biz geçen yıl kurban kestik toplu kesim yerlerinde kestirdik.
Eşim akşam gayet güzel bir şekilde etleri , kemikleri parçalanmış bir şekilde getirdi kendi evimize.
Bayramın 1.günü kimseye gitmedik yani evimizdeydik
Hemde k.valideme çok yakın oturduğum halde zaten kurban kesenler ancak 2. gün çıkabilirler ziyaretlere.
Ama k.babamlar kesememişlerdi yani ortak değildik siz ortaksınız sanırım o zaman durum farklı
Ortaksanız mecburen siz k.babanızın evine gidiceksiniz eşiniz babasına olmaz ben kendi evimde kesicem falan diyemez zaten dememelide babası sonuçta.
Ama ortak değilseniz kurban sadece sizinse sizin evinizde olması en mantıklısı etlerinizi halleder öyle gidersiniz bayram ziyaretlerine.

Bu arada toplu kesim yerlerinde çok geç oluyor demiş ya eşiniz o sizin gidip ortak olma yani başvurma zamanınıza bağlı arefe günü gidip anlaşırsanız geç kesilir kurbanınız hatta belki 2.-3. güne bile kalabilir...

çocukken baba tarafıyla kesilirdi bizde işler ortak olunca kurbanda ortak olurdu mecburiyetten :)
işler ayrılınca küçük teyzemler hariç tüm anne tarafı beraber kesmeye başladı, işte ben o zaman anladım bayramın ne demek olduğunu.

bence hiç farketmez .......ne demek yani kadının ailesinin evi ev değil mi? biz bu sene benim annemlerde yapıcaz kurbanı olur olmaz lafı bile geçmedi :26:annemler gelin hepberaber olsun dedi eşimde tamam gidelim dedi okadar :31:ramazan bayramında da annemlerdeydik :37:kayınvalideler zaten uzak git gel zor :32:yüzünü göresim yok zaten onlarında neyse...

bizim apartmanda kurban kesilmeye müsaitlik yok
eşim sabah namazdan sonra eve gelmez direk kayınvalidemlere gider orda kesilir bizim kurbanda
orda etleri parçalatır eşim eve gelir dolaba yerleştiririz,eşim gelene kadar bende oğlumda hazırlanırız
sonra direk kaynanamgile gideriz,allah var kayınvalidem biz gidene kadar güzel bi masa hazırlar gidince yeriz içeriz biraz otururuz
sonra benim aileme gideriz bayramlaşmaya
yani bayramın ilk günü yarım gün eşimin ailesinde diğer yarım günde benim ailemde geçiririz
biz evlendiğimiz günden bu yana hep böyle yaptık alıştırdık kendimizi bu düzene

ama hiçbir zaman haksızlığa tahammülüm yoktur izinde vermem buna
ne yani onlarınki anne baba bizimki ne biz sokaktan mı geldik yok öyle
aynı şartlar sağlanmalı bu haktır ben hakkımı yedirmem yerlerse de helal etmem

biz 3 yıldır kendi bulunduğumuz ilçede kestik. şimdi eşimin ailesine yakın bir ile taşındık 2 saat filan. bu yıl kayınvalidemlerde keseceğiz kurbanı hatta bundan sonrada öyle olur. kesilen kurban da önemli güvenemiyor insan herkese. ama iş ailelere gelirse zaten eşim kurbanda çalışacak bir gün kurbanı kesip gelecek. bir günde bizi bayramlaşmaya götürecek köylerine. bayramdan öncede 3 gün izin alıp benim ailemin yanına gideceğiz. tamamen uzlaşmaya bağlı böylece kimsenin kalbi kırılmayacak.

Biz geçen yıl kurban kestik toplu kesim yerlerinde kestirdik.
Eşim akşam gayet güzel bir şekilde etleri , kemikleri parçalanmış bir şekilde getirdi kendi evimize.
Bayramın 1.günü kimseye gitmedik yani evimizdeydik
Hemde k.valideme çok yakın oturduğum halde zaten kurban kesenler ancak 2. gün çıkabilirler ziyaretlere.
Ama k.babamlar kesememişlerdi yani ortak değildik siz ortaksınız sanırım o zaman durum farklı
Ortaksanız mecburen siz k.babanızın evine gidiceksiniz eşiniz babasına olmaz ben kendi evimde kesicem falan diyemez zaten dememelide babası sonuçta.
Ama ortak değilseniz kurban sadece sizinse sizin evinizde olması en mantıklısı etlerinizi halleder öyle gidersiniz bayram ziyaretlerine.

Bu arada toplu kesim yerlerinde çok geç oluyor demiş ya eşiniz o sizin gidip ortak olma yani başvurma zamanınıza bağlı arefe günü gidip anlaşırsanız geç kesilir kurbanınız hatta belki 2.-3. güne bile kalabilir...

çocukken baba tarafıyla kesilirdi bizde işler ortak olunca kurbanda ortak olurdu mecburiyetten :)
işler ayrılınca küçük teyzemler hariç tüm anne tarafı beraber kesmeye başladı, işte ben o zaman anladım bayramın ne demek olduğunu.

bence hiç farketmez .......ne demek yani kadının ailesinin evi ev değil mi? biz bu sene benim annemlerde yapıcaz kurbanı olur olmaz lafı bile geçmedi :26:annemler gelin hepberaber olsun dedi eşimde tamam gidelim dedi okadar :31:ramazan bayramında da annemlerdeydik :37:kayınvalideler zaten uzak git gel zor :32:yüzünü göresim yok zaten onlarında neyse...

bizim apartmanda kurban kesilmeye müsaitlik yok
eşim sabah namazdan sonra eve gelmez direk kayınvalidemlere gider orda kesilir bizim kurbanda
orda etleri parçalatır eşim eve gelir dolaba yerleştiririz,eşim gelene kadar bende oğlumda hazırlanırız
sonra direk kaynanamgile gideriz,allah var kayınvalidem biz gidene kadar güzel bi masa hazırlar gidince yeriz içeriz biraz otururuz
sonra benim aileme gideriz bayramlaşmaya
yani bayramın ilk günü yarım gün eşimin ailesinde diğer yarım günde benim ailemde geçiririz
biz evlendiğimiz günden bu yana hep böyle yaptık alıştırdık kendimizi bu düzene

ama hiçbir zaman haksızlığa tahammülüm yoktur izinde vermem buna
ne yani onlarınki anne baba bizimki ne biz sokaktan mı geldik yok öyle
aynı şartlar sağlanmalı bu haktır ben hakkımı yedirmem yerlerse de helal etmem

niye eşimin babasının evinde keseyim ki kendi evimde keserim bence öyle daha iyi yoksa taa ordan eve et mi taşıcaksınız saçma olur[/QUOT

benim durumum vahim gibi gözüküyor:5:babamlar koyunu köyumuze yakın bıyerden almışlar yanı kesinleştı artık babamlar köyde kesecekler...bizim ki imkanı yok ilgün köye gıtmez...babam hiçbir işini son dk ya bırakmaz önceden halleder öle bır huyu vardır..ama kayınbabamın elinden bu tarz işler gelmez bekler bekler gıder bayramın ılkgunu pahalı da olsa alır..bızde onlarla beraber alacagımıza göre ..ilk gün maalesef annemlerle gıdemıyecegım..çok üzülüyorum bıraz önce annemle konustum baban da hıcbırzaman benım annemın evıne gıtmezdı hep 2. gunu gıderdık dıyor o yuzden hep içime akıttım göz yaşlarımı dedi....ben öyle olmayacagım tavrımı koyacagım eşime....sonucta bızım çocugumuz yok bişey yok henuz et yemeyı bekleyen de yok...onun ki aile ise benimkide aile...kendı gelmezse eger ben gıdecegım babamlarla.yoksa butun bayram burnundan gelır ,surat asarım istemsız olarak...:43::43::43::43:

yazık çok yazık bir de tabi erkek ailesinin yanında kesilir diyeler olmuş...
kadın olarak biz ağaç kovuğundan çıktık ya...
neresi münasip düşerse orada kesilir bir bayram bir ailede bir bayram diğerinde olunur aralar çok uzaksa....

ne olur kadını ailesinde kurban kesilse içgüveysi mi olunur, hakaret mi olur, namusuna laf mı gelir???
İşin garibi o erkeği de yetiştiren bir kadın...
bu ne düşüncesizliktir bu ne körlüktür

İbadetin Allah rızası için değil de ego tatmini, erkeklik göstergesi, güç gösterisi olarak algılanması...Sonucunda da Onun anası, benim babam, onun köyü benim şehrim, onun evi, benim kümesim...Nerede ibadetin ruhu, nerede allah rızasının alınabilmesi için düşünülmesi gereken detaylar, nerede ibadetini yaparken çevreyi de korumanın gözetilmesi...

ne farkederki canım kadının veye erkeğin ailesi biz yıllardır benim annemlerle keseriz onların bahçesinde ve hiç sorun olmadı eşimin ailesi başka şehirde zaten

slm kızlar.benim sormak istedığim birşey var daha dogrusu genelleme yapmak istıyorum...Allah cümlemize nasip etsin eger kurban keseceksenız ,kendi evınızde mi kesersiniz(kadının babasının evı değil..sızın kendı oturdugunuz ev) yoksa eşinizin babasının evinde mi kesilir? kadının ailesının evınde bayramı karsılamak çok mu abestir?

Bir yerde kesilsin de nerde kesilirse kesilsin;

Önemsemem..

Zaten asla da bakamam...İçim acır...

Bizim ev babasının evi...Ne farkeder.yahu,Hayır yerini bulsun,Allah KABUL ETSİN DE..

Gerisi teferruat....:51:

walla ramazan bayramı olsun kurban bayramı olsun ilk kayınvalideye gideriz.bayram namazından sonra evden çıkar sabah kahvaltısını kayınvalideye daha sonra eşimin akraba ziyaretlerini yaparız. sonraki gün de annemlere ve kendi akraba ziyaretlerini yaparız.eşim ilk gün kendi ailesinden sonra aynı gün benim aileme gitmemizi istiyor ben ikinci güne atıyorum.ikinci günü dolu dolu ailemle vakit geçirmek için.ilk günü hem eşimin tarafı hem benim ailem olmuyor o zaman ben birşey anlamıyorum.
sizin duruma gelince kurbanı eşinin ailesiyle beraber kesiceksiniz sanırım.bu durumda ilk gün orda olmanız lazım.etleri hallettikden sonra ailenize akşama doğru gider kalırsınız.olmadı ikinci gün gidersiniz..

kendimi bildim bileli ilk gün kurban kesilir ve babaannemde oluruz. ikinci gün anneanneme gideriz. bu hep böyle devam etti taa ki ben evlenip bir kaç ay sonra babam vefat edene kadar. annem geçen yıl kurban kestirdi ama babaannemde değil, kesimhanede. annemlere ve kayınvalidemlere yakın oturduğumuz için ilk kayınvalidemlere gideriz sabah onların bayramını kutlar anneme geçeriz. uzak olsaydık nasıl olurdu bilemem tabiii.

üfff nedir bu bayrma telaşimiz benimde ilk bayramamım ve şimdiden stres bastı beni ve benim ailem 12saatlik uzakta ramazanda ordaydık bu bayram burda hem fazla tatailde yok öyle dengelemeye çalışıyoruz bizde kurban kesmeyi düşünüyoruduk taa ki benim düşüncesiz kayınvalidem kurban parasınıda bize kakalayıncaya kadar parası yokmuş yoksa kesme biz almak mecburitindemiyiz sana bizim evimiz yok paramız altınımız yok....

üfff nedir bu bayrma telaşimiz benimde ilk bayramamım ve şimdiden stres bastı beni ve benim ailem 12saatlik uzakta ramazanda ordaydık bu bayram burda hem fazla tatailde yok öyle dengelemeye çalışıyoruz bizde kurban kesmeyi düşünüyoruduk taa ki benim düşüncesiz kayınvalidem kurban parasınıda bize kakalayıncaya kadar parası yokmuş yoksa kesme biz almak mecburitindemiyiz sana bizim evimiz yok paramız altınımız yok....

kaınvalidenizin sizin paranzla kestiği kurbandan nasıl bir sevabı olacak acaba. kurban kesmeyi düşünmüşte bunu düşünememiş galibaaa

Back
X