bu konuda bir sürü kitap var bildigim kadarıyla ama ben okumadım hiç birini. sadece internetten araştırma yaptım ve mantıgıma çok yattı. olumlu şeyler düşünürsen olumlu şeyler olur. olayın mantıgı bu. ve gerçekten bu mantıgı uygulamaya başlayınca olumlu şeyler oluyor. anlattım ya geçen sene hayal bile edemeyecegim şeyler yaşıyorum mesela
moralini yüksek tut. yapacak birşeyin yoksa olayı kabullen. üzülmek sana bişey katmıyor ki. tam tersine motiveni düşürüyor. kilo vermek gibi bir hedefin var ama bu değiştiremeyecegn üzüntüler yüzünden hedefinden uzaklaşıp kendini bir kere daha mutsuz ediyorsun..
bunun yerine durumu kabullen. işe gitmek zorundaysan bunu keyifli bir hale getir. sonuçta senden daha zor şartlarda çalışan insanlarda var sen daha iyi durumdasın bir çoğuna göre. demek ki bu durumdan keyif alabilirsin. sabahları işe giderken güzzel muzikler dinleyip gününü aydınlatabilir. akşamları da eşinden sonra gezip eğlenebilirsin mesela.
hedefini koy ve uygulamaya geç. ve olumlu düşün. istersen bu konuda kitap da araştırabilirim ama dedigim gibi ben hiç birini okumadım. sadece mantıgıma yattı temel fikir ve uyguladım