Kurban eti payı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama üçte birini annesine kardesine birakmak biraz fazla olmuyor mu?
7 ihtiyaç sahibine pay etmişsiniz zaten, sonuçta deve kesmediniz daha fazla kişiye dağıtılacak kadar
Ailesinin de ihtiyacı var demişsiniz demek ki kurban kesemediler bence fazla değil

Ama oyle sorunca da hayir rizam yok denmezdi heralde, en azindan ben diyemem, amin Allah kabul etsin..

kisi evine etini alir ve ilk evvela akrabasini gozetecektir bu neredeyse emirdir..eger akraba cok ihtiyacli ise ona verir..illa 7 kapiya dagilacak diye sart yok

Valla olabilir çünkü konuyu cok farkli yerlere getirdi. Yok sen annemi sevmiyosun, sana herseyi batiyo felan dedi. Insallah kestigimiz kurban kabul olmuştur.
Kurbanınız kabul olur. Normalde 1/3 fakire, 1/3 eve 1/3 te kestiğinizde pişirip konu komşu akraba filan yenilir. Siz bi de bu kısımdan zaten ihtiyacı olan akrabaya vermişsiniz. 1/3 ünü dağıttıktan sonra gerisi çok önemli değil. Eşiniz yanlış anlamış ama popişinden içtihat uydurarak biraz abartmış

Ama oyle sorunca da hayir rizam yok denmezdi heralde, en azindan ben diyemem, amin Allah kabul etsin..
Diyemezseniz dillendirmeyin eşinizin yerine kendinizi koyun kardeşine fazla pay verdik başkalarına verseydik diye düşününce hoş olmuyor ihtiyacında varmış kesmemis sizde rıza göstererek güzel bişey yapmisiniz

eşiniz boş yere alınganlık yapmış. sizin böyle bir şey düşünmenizde hiçbir problem yok içinize sinmeseydi daha iyi mi olacaktı? eşiniz durumu kişiselleştirmiş maalesef.
Maalesef, icime soyle sindi, ben sadece ucte birini aldim.. ama esim oyle soyleyince kendimi huzursuz hissettim, yaptigin iyiligin lafini yaptin dedi.

Klasik gelin..dinimiz once akraba der gelin hanim..bundan boyle kurban keserken bunu unutmazsiniz..esiniz isterse hepsini bile verebilir kardesine annesine baskalarina dagitmaya luzum yok

Din hakkında bilmeden atmak ne güzel.
Belki kurbanı adamın değil kadının adına kestiler.
İstersek hepsini de bağışlayabiliriz elbette ama burada hanımefendi adaleti ve rızayı sorgulamıi haklı olarak. Dağıtmaya da elbet lüzum var. Her ihtiyaç sahibinin evine 2 kilo et girse kötü mü olur hepsinin bir kişiye gitmesindense

Baya bozuldu aramiz bu sebepten, simdi ben suçlu kotu niyetli oldum

Din hakkında bilmeden atmak ne güzel.
Belki kurbanı adamın değil kadının adına kestiler.
İstersek hepsini de bağışlayabiliriz elbette ama burada hanımefendi adaleti ve rızayı sorgulamıi haklı olarak.
Vallahi oyle birsey yazmiyor sikisinca top cevirmeyin..adalet dinimizce boyle buyrulmus..once akraba..isterseniz sabaha kadar yazin degismiyor

ben eşinizin yerinde olsam annemle kardeşimden o etleri alır gelirdim ya da o et ağırlığınca et alır dağıtırdım, annemin kardeşimin yediklerinin lafını yapıyorsun diye, söylediğiniz çok incitici.
haklısınız ama aldıkları etin lafını yapmak çok ayıp. duşunceniz doğru ama eşinizin ne hissettiğini de tahmin edebiliyorum, çok incinmiştir. bence haklı olsanız da uzgun olduğunuzu söylemelisiniz, ailesini görgusuz açgözlu yerine koymuşsunuz.

Klasik gelin..dinimiz once akraba der gelin hanim..bundan boyle kurban keserken bunu unutmazsiniz..esiniz isterse hepsini bile verebilir kardesine annesine baskalarina dagitmaya luzum yok
Aaa hangi din bu, yeni mi çıktı?

Kalbinizi bozmayın, Allah kurbanınızı kabul etsin.
Bir şeyi yaptıktan/verdikten sonra sorgulamanın anlamı yok artık.
Meselenin daha fazla üzerinde durmayın.
Burda kurban ibadeti üzerinden tartışıp, bayram günü birbirine laf sokan üyeler de
'ne yapıyorum?' diye bir düşünsünler derim.

Tamam haklisiniz ama ailesi de gercekten gördüğüm en gorgusuz en acgozlu insanlar. Biraz da bundan killandim sanirim.

Maalesef, icime soyle sindi, ben sadece ucte birini aldim.. ama esim oyle soyleyince kendimi huzursuz hissettim, yaptigin iyiligin lafini yaptin dedi.
siz sorguladığınız için kötü hissetmeyin lütfen üzülerek söylüyorum ki eşiniz tamamen böyle bir algı yaratmaya çalışmış. siz başkasına vermil olsaydınız da bunu sorgulardınız muhtemelen, olay kime verdiğiniz değil çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…