Kurban kesme

• Konu Sahibi Konu Sahibi chix
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ay ben de bir mesele için adak adadım daha öğrenciyken. Dileğim gerçekleşince babama dedim böyle böyle sana zahmet kurbanımı kestiriver. Kestirdi hemen sağolsun da şimdi şüpheye düştüm, babam kestirdi diyr olmadı mı benim adak kurbanım?

O öyle değil siz vekalet vermişsiniz sizin adınıza kestirmiş babanız. Sonuçta hepimiz kurbanlatın tepesinde olamıyoruz 😂

Bildiğim kadarıyla, adak etinden ev halkının yememesi gerekiyor. Annenizin kendi geliri hiç yok mu? Oradan arttıra arttıra biriktirsin. Geç olsun ama olsun. Adanan şeyin yerine getirilmesi gerekiyor muhakkak dini açıdan.

Bildiğim kadarıyla, adak etinden ev halkının yememesi gerekiyor. Annenizin kendi geliri hiç yok mu? Oradan arttıra arttıra biriktirsin. Geç olsun ama olsun. Adanan şeyin yerine getirilmesi gerekiyor muhakkak dini açıdan.
geliri yok ama altınları var, zaten yeterince bekledi 2-3 senedir adak beklemede. benden para almayı bekliyordu.. ama hem bu iş hemde banyoyu yeniletmek hemde gelen doğalgaz faturası tüm birikimimi götürecek

Adagi kes seninde hayrin olur. Onun sana fazla fazla bereketiyle geri gelecegine inanaral yap.

Annem ben mezun olunca kurban keseceğim diye adak adadı. (niye dedi bende bilmiyorum) mezun oldum ve şimdide kurban parasını benden istiyor, kendisi çalışmıyor çünkü. Bende bu aralar para biriktirmeye çalışıyorum pek param yok ama durup dururken böyle adak adaması parasını da benden almak istemesi sinirlendirdi. Şuan çalışıyorum ama aynı zamanda evin faturaları ve ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, kendime de ayırmak istediğim zamanda böyle bişey yapması sinirlerimi bozdu. Neyse gelelim soruma; adak kurbanından biz yiyebilir miyiz? (konunun yeri burası olmayabilir affedin :))
adak kurbanı yenmez de onu siz kestirirseniz ya da öderseniz annenizin üzerinden o adak silinmez ki :KK55:

Ben yiyemezsiniz diye biliyorum.Abim dağıtmıştı adağı.

Adak dediyse yiyemezsiniz hepsi dağıtılır kurban keseceğim dediyse yiyebilir yinede alo fetvaya sorun

Annem ben mezun olunca kurban keseceğim diye adak adadı. (niye dedi bende bilmiyorum) mezun oldum ve şimdide kurban parasını benden istiyor, kendisi çalışmıyor çünkü. Bende bu aralar para biriktirmeye çalışıyorum pek param yok ama durup dururken böyle adak adaması parasını da benden almak istemesi sinirlendirdi. Şuan çalışıyorum ama aynı zamanda evin faturaları ve ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, kendime de ayırmak istediğim zamanda böyle bişey yapması sinirlerimi bozdu. Neyse gelelim soruma; adak kurbanından biz yiyebilir miyiz? (konunun yeri burası olmayabilir affedin :))

Adağı annenizin kendi parasıyla kestirmesi gerekir
Ev ahalisi adaktan yiyemez
Anneninize şu bilgiyi de verin adak illa kurbanla olmaz, bir fakiri doyuracağım, giydireceğim, şu kadar ağaç dikeceğim gibi şeylerde adaktır ve dinen makbuldür, kurban şart değil bir daha sefere adarken bunu düşünsün😊

Adak kurbanini sadece adayan yiyemez, öbürlerinin yemesinde sakinca yoktur.
Aslinda zaten olacak seyler icin adak adamamak gerekir. Bir zamanlar bende öyle bir bilincsizlik yaptim,kizim icin hemde büyükbas hayvan adadim, hemen yerine getiremeyince cok pisman olum vicdanimi rahatsiz etti.
Ben söyle yaptim camiide mevlüt okutup gelen herkese etli pilav dagittik Allah kabul etsin insallah. Ben yemedim ama ailenin diger üyeleri yediler.

Eğer yiyecek olsanız kesceksiniz yiyemezseniz kesmeyecek misiniz???🤔

Elbet mezun olurdunuz adaga ne gerek varmis ;) cok garip bu anneler
Sizden aldigi parayla kabul olur mu adak bilemiyorum,diyanetin fetva hattini arayip bilgi alabilirsiniz. Adagin etinden sadece adak sahibi yiyemez diye biliyorum ama yanlis da biliyor olabilirim

Elbet mezun olurdunuz adaga ne gerek varmis :KK66: cok garip bu anneler
Sizden aldigi parayla kabul olur mu adak bilemiyorum,diyanetin fetva hattini arayip bilgi alabilirsiniz. Adagin etinden sadece adak sahibi yiyemez diye biliyorum ama yanlis da biliyor olabilirim
aynen, bnde kızdım ona ne gerek vardı diye, şimdi bn çekiyorum bu işi..

Adak adadıysa hemen kesmeniz gerekiyor erteleyemezsiniz. Adak eti eve girmez dışarda kestirip paketlenip hemen ihtiyaç sahiblerine dağıtılıır.

geliri yok ama altınları var, zaten yeterince bekledi 2-3 senedir adak beklemede. benden para almayı bekliyordu.. ama hem bu iş hemde banyoyu yeniletmek hemde gelen doğalgaz faturası tüm birikimimi götürecek
Adak onun olduğu için bilen birine danışsın nedir, ne değildir diye. Öyle adak adadımç parasını ver demekle olmaz. Annemin tecrübesi ile adak şakaya gelmez 😬😁

Fetva gibi olmasın da, adak o eve girmez diye biliyorum.
Ayrıca parasını da sizin vermemeniz lazım. Başkasının parasıyla adak adanmaz
.

Back
X