Kürtaj hakkında bilgi

amin canım rabbim daha büyüklerinden herkezi ve düşmanlarımızı bile korsun gerçi düşman ne çekemeyenleri diyelim

deryas canım evladın varmış ona sarıl ve acılarını dindir eşler den allah razı olsun benim ailemde yanımda çıkınca kardeşime şuyana çevir sırtımı sıvazla buyana çevir sıvazla kaldır yatır dedikçe kime böyle nazım geçerdi allah razı olsun dedim buakşam dışardalar komşularımda gitti yalnız kaldım buakşam anladım gülen ağlamayan ben (1aydır var yok dışgebelik yaşıyo yaşamıyor okadar çok ağlamıştım ki )ağlaım akşam dönecekler eşim geç geliyor haftaya kontrolümü olup ailemle dönücem 2hafta eşsiz tatil yapıcam ohafta sonu gelip beni alıcak yalnız kalırsam dayanamam sanırım ve eşimin ailesi bu pzr ögrenecek asıl ozaman yaşıcaklarımı düşünmek bile istemiyorum

Sanada çok geçmiş olsun canım.ilk bebeğinmiş senin allah bi daha göstermesin acı bir şey.bende 2 defa düşük yaptım.Dün zeynep kamile gittik araştırmak için.3 ve daha fazla düşükten sonra araştırma yapabiliriz dedi doktor bu nasıl iş anlamadım.nefret etmeye başladım hastanelerden artık.

merhaba kızlar, yaklaşık 6 senelik evliyim. 5 senedir de hamile kalabilmek için uğraşıyorum. bir sürü tedavi, aşılama falan derken nihayet tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım. ama bebeğimin kalp atışı bir türlü olmadı. doktorum haftada bir kontrole çağırdı, bana birşey belli etmemeye çalıştı, herşey çok güzel dedi lakin ben birşeylerin kötü gittiğinin farkındaydım. nitekim cuma günü kötü haberi verdi; kalp atışı yok, gelişimi durmuş. pazartesi kürtaj olucam. tabi hepimizin yaptığı gibi önce başka bir doktora gidicem, emin olmak için. bir umut işte....

Allah yardımcın olsun canım,Allah sana güç versin.İnşallah beklediğin gibi olur her şey.Hakkında hayırlısı olur umarım

Çok geçmiş olsun canım ya içim bi tuhaf oldu okuyuncA.allah sabır versin.inşallah tekrar hamile kalıp sağlıklı bebişlerin olur kucağına alırsın.umudunu kaybetme hiç

mervecim benim doktorumda patolojıye yolladı ama cevap gelmez anca 3üncü düşük ve kürtajdan sonra araştırma yapılır yoksa doğal sayılıyor dedi hayırlısı canım kısmet ama ilk i zor 2ci ve 3cüden rabbim herkezi korusun gerçekten ilkinde korkuyoruz ve neden arıyoruz 3kere beklemek ne ama benim doktorum 5 kişiden 1inde görülüyor demişti o 5te bizi buldu ay nebileyim gülüyorum komşularım korkmuştuk senden böyle gördük rahatladık diyor ama cmt 2saat yalnız kaldım ağlamaktan yalnız kalmak bile istemiyorum ve ailem yanımda 2haftada onlarla gidicem inşallah sonrası rabbimden hayırlısı hepimize

canım imkanın varsa özelde ol kürtajı benim komşularım devlette olmuş garip anlattılar doğum neyse ama kürtaj daha önemli içini temizliyolar bi tür inşallah hepimiz bu günleri anlatıp kısmet değilmiş değil yavrularımıza sarılarak hatırlarız bu acılarımızı ay kalpleri atmasada bizim meleklerimizde bizi cennette bekliyecekmiş inşallah kavuşuruz pamuklarımızla orda bari

aynı şeyleri bande paylaşıyorum.8 haftalıktım artık öyle demeliyim.kesemde büyüme durmuş küçülmeye başlamış.sabah ne umutlarla çıkmıştım evden kalp atışlarını ve bebeği görecektik.dünyamız başımıza yıkıldı.acımı anlatamam zaten ilk gebelikti.yarın büyük bi boşluk yaşıcam biliyorum,hamilelik duygusunu yitirmek istemiyorum.ne kadar mutluydum Allah ım bir daha yaşatmasın.

Geçmiş olsun canım.isterse 3 haftalık olsun .içinde bir can taşımaya başladığını bildiği andan itibaren annelik duyguların hormonların başlıyor işte.
ben olayın şoku,anestezinin verdiği kendinde olamama durumunu atlatmaya başlayalı 2 gün oldu perşembeden bu yana.Ve durup durup ağlıyorum.Güçlü görünmeye çalışsamda ,daha çok yeniydi daha büyük olsa daha çok yıkılırdım belki diyerek kendimi avutuyorum.Allah hepimize kolaylık versin.Bir kez daha anne olmayı nasip etsin.

Son düzenleme:

amin canım hepimizin ben ilk baştan beri nelerle uğraştım bi sevindim bi ağladım tam oluştu büyüyecek derken kaybettik 8hafta 10 hafta derken 7buçukta durmuş büyümesi tek olumlu yanı (kalbi atsa tekmelerini hissetseydim daha çok mu üzülürdüm okişiden kişiye değişir herkezin sabrı dayanma gücü farklı) ama tek şansımız küçük oluca kürtaj da daha rahat tek olumlu yan bu yoksa herkezin kendi canı yanan anlarım diyen anlayamaz ben komşularımı dinlerken nekadar anlıyabiliyordum ama şuan kiminle konuşsam hep buna benzer şeyler yaşamışlar doktorum 5kadından 1i yaşıyor derken inanmamıştım ama şuan okadar çok kişi yaşamışki sadece unutuluyor bahsedilmiyor anca birinin başına gelince üzülme bende yaşamıştım diyorlar inşallah bizlerde unutur enazından siler ve kucağımızda sağlıklı sıhhatli ve hem rabbime hemde bize hayırlı evlatlara sarılırız

Şu mübarek Mirac gecesinin hürmetine Allahım dularınız kabul etsin.Veren de o alan da o.Allah hepimize hayırlısını versin en kısa zamanda .
2 gündür kasıklarım ağrıyor.ilaçlarımı da aksatmadan alıyorum ama hayırlısı bakalım yarın dr.kontrolüm var.

amin canım bende kan ilacı vardı kanamaya karşı onu pz günü azaldı diye bırakmıştım ama bugün kandil ve çoştu tekrar başladım pz düğüne gitmiştik acık kısa ve havada çok soğuk olunca üşüttüm sanırım ağrım yok ağrı kesiciyide kestim ama antibiyotik bitene kadar kullanılacak dedi iltihap oluşmasın diye dikkat et kendine canım inşallah temizlenmiştir tamamiyle bende perşembe haftası olcak ozaman çıkıcam parça gelirse korkma demişti ama Allaha şükür sadece açık pembe ve birazda kırmızı geldi bakalım kısmet inşallah sonuç iyidir canım ve bikaç aya kadar tekrar başlarız gerçi kocişleride beslemek gerekecek ama bakalım

ay damızlık yapcam seni diyorum ama sigarayı nasıl azaltacak bilmiyorum :78:

Bu gün bir arkadaşaım şu dönemden sonra kaliteli yumurta üretiminde bulunabilmen için bal-çörekotu-tarçın karışımından ye hatta eşine de yedir dedi.O da mı yumurta üretecek acaba dedim ama meğer haklıymış.Sigara içiyor ise azaltsın ya da mutlaka bıraksın,yapamıyor ise en azından bu karışımdan mutlaka yesin dedi.Sonuçta bu tür düşüklerin sebeplerinden biri de kalitesiz spermler olabiliyormuş.
Kendisi bu arada diş doktoru ama işte adı dr.olunca bi bildiği vardır herhalde dedik .
E bir de eskiler bir çok şeyi iyi biliyor.eskiden ilaç mı vardı yap kaynat iç mantığı ile yaşadılar bu güne kadar annelerimiz iyi bilir...
Benden uyarması bir anlamda.Biz dikkat ederken tek taraflı değil de kocişleri debu işin içine sokarak dikkat edelim korunalım bari.

Son düzenleme:
pazartesi kürtaj oldum, neyazıkki diğer doktorlarda aynı sonuca vardılar. üstelik ikizmiş o masaya yattığımda yaşadıklarrım anlatılır gibi değildi. hayatım boyunca kendimi hiç bu kadar çaresiz, hiç bu kadar yanlız hissetmemiştim. çok acıydı. herkese güçlüymüşüm gibi görünmeye çalışıyorum, ne kadar becerebiliyorum bilmem tabi. gülüyorum, konuşuyorumki etrafımdakiler daha çok üzülmesin. eşime dahi gözyaşımı göstermiyorum. taaaakiiiiiiiiiiii gece olup herkes uyuyuncaya kadar. işte ondan sonra sabaha kadar ağlıyorum. senelerce hamile kalmak için uğraştıktan sonra, bide bebeğimi kaybedeceğim hiç aklıma gelmezdi doğrusu. bu kadarıda olmaz herhalde derdim. ama oluyormuş işte, artık başıma gelen hiçbirşeye şaşırmıyorum. hayat işte

çok geçmiş olsun canım ya.üzme kendini bu kadar çok zor bir imtihan ama yapacak bir şey yok.Allah aldı inşallah tekrar verir.allahım sana ve bizlere de nasip eder inşallah birgün anne olmayı...

canım burda hepimiz aynıyız üzme kendini seni sevenleride bende daha sinirliyim ailem hepsi benim için geldi ama hep iyi mutlu olmakta sıkıyor üzgünüm ve küçük şeylere kızabilirim ama herkez seni mutlu görmek istiyor bende hergece kocişe sarılmadan uyuyamıyorum önceden dokunsa kızardım şimdi sanki bizede bişey olacak ama atlatacağız bunları ve rabbim tekrar sağlıklı sıhhatli nasip edecek hepimize
şuan için geçmiş olsun sana canım hepimizin yeni daha anlayamadık bile ama bunlarında kötüsü olabiliyor korusun rabbim hepimizi

Ya kızlar aklıma bir şey takıldı bu kürtaj olayından sonra tüplerde tıkanma vs .gibi şeyler oluşmaz değil mi ?

sabah kalktım bi ıslaklık hissettim. bide ne göreyim her tarafım kan olmuş. çok panik oldum tabiki. hemen doktoru aradım, olabilir normal endişelenme dedi. kürtajdan sonra doktorum bana hafif bir kanaman olabilir demişti. ama ben onu hemen kürtaj sonrasında sanmıştım. etrafımda birçok kişinin düşükleri kürtajları falan oldu ama kimsenin böyle kanaması olmadı. sizde böyle birşeyler oldumu? baya adetliymişim gibi şu anda

Geçmiş olsun canım.DR.a gitseydin hemen...Benim eltimin 10 gün boyunca sular seller gibi deyim yerindeyse o şekilde olmuş normal olabilir ama sen dr.a görün bi istersen kan kaybediyorsun bu seni halsiz bırakabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…