• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Kararsızlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Devlet protokolü 10. haftaya kadar o hakkı vermişken siz kim oluyorsunuz? Hanımefendinin yerinde olsam size temiz bir dava açarım. Kimse bakmayacağı, terbiye edemeyeceği çocuğu dünyaya getirmek zorunda değil. Bkz. böyle sonuçlar oluşuyor.
Ben yasak demedim ki yahu. İstediğini yapsın. Herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil. Bana göre gereksiz yere, sağlık sorunu yokken VS sırf zevkine aldırmak öldürmekle aynı. Valla bu konuda kimseye hesap vermek zorunda degilim

Merhabalar,

15 aylık ikizlerim var. Eşimle korunmadan ilişki yaşadık ve istemeden gebe kaldım. Şuan 7 haftalık be sağlıklık. Etrafımızda bize destekçi kimse bulunmuyor. ikizlerime tek başıma kendim bakıyorum. Maddi olarak çok sıkıntılıyız. Eşimde bende çocuğu dünyaya getirme konusunda emin değiliz. Maddi boyutudan ziyade evde bir anda 3 bebek ve gündüz tek başıma ilgileneceğim. Hamilelik sırasında ikizlerime nasıl ilgi göstereceğim gibi konular kafamda duruyor.

Maddi durumumuz daha iyi olsa yardımcı alır bu çocuğu da dünyaya getirirdim. Kafam allak bullak...
Kaos loading... 😁

Hayır sadece boğaz tokluğunu hesaplasa bile böyle rahat ha iki ha üç demezler. Nispeten sağlıklı yumurta yedireyim desen bir yumurta 7 lira. Her gün sadece bir yumurtaya 7x3 21 liradan 630 tl ediyor. Daha bunun balığı, yoğurdu, kıyması var.
Bir çocuk montu LCW’den alsa dahi 1000 tl. Ayakkabısı botu. Okula başlasa kitabı defteri kalemi kursu var.
Aynen öyle dünyaya getireyim bitsinle olmuyor

Arkadaslar bana saldirmayi birakin artik yeterince kahkaha attim sizi cevaplarken. Bana ne siz istiyorsaniz cocugunuzu aldirin zerre umurumda mi hayir, inanc fikir sizin inanciniz. Bana gore kurtaj gebelik sorunlu degilse KATİLLİKTİR. Size gore degildir. Ne ehemmiyeti var? Konu sahibi fikir edineyim diye yazdi daha da cok kafasi karisti. Ben burayı terk ediyorum. Hakaretamiz yorumlariniz haric hicbir seye cevap vermeyecegim. Vaktimi daha fazla harcayamam🫷🏻

Aldıracaksanız hemen karar verip beklemeyin zaman geçtikçe manevi olarak çok zor olur ..hertürlü korunun artık
Kadın zaten maddi olarak sıkıntılıyız yazmış okuduğunuzu anlamayan sizsiniz. İki çocukla maddi sıkıntısı olana üçüncünün ne masrafı olacak yeaa diyorsunuz.
Biz de diyoruz ki çocukların masraflı dönemleri 10 yaştan sonra başlıyor zaten. Hele yaşları yakın 3 çocukla nasıl geçinecek bu insan?
Üç çocuğu sefil mi etsin?

Arkadaslar bana saldirmayi birakin artik yeterince kahkaha attim sizi cevaplarken. Bana ne siz istiyorsaniz cocugunuzu aldirin zerre umurumda mi hayir, inanc fikir sizin inanciniz. Bana gore kurtaj gebelik sorunlu degilse KATİLLİKTİR. Size gore degildir. Ne ehemmiyeti var? Konu sahibi fikir edineyim diye yazdi daha da cok kafasi karisti. Ben burayı terk ediyorum. Hakaretamiz yorumlariniz haric hicbir seye cevap vermeyecegim. Vaktimi daha fazla harcayamam🫷🏻
Bana göre de bakamayacağı çocuğu doğuranlar sorumsuz ve bencil mesela.
Çocuk belki iyi eğitimle bambaşka bir hayata yaşayacakken üç kardeş peş peşe okuyacakları için düzgün bir eğitim hayatından mahrum kalacak. Bunu hesaplamadan ama kürtaj katillik diye üç çocuğu süründüren insan vicdansızdır

Ailelerine bu durumu neden bildirsinler ayrıca milletin 5 dk zevki için neden aileler destek olsun herkes birilerine güvenerek korunmasız ilişkiye mi giriyor . Destek olacak aile ikizlerde olmazmıydı ,
Maneviyattan ziyade maddi olarak da zorlanırım yazmış elden gelenle çocuk mu büyütülür ?
Olaya öyle bakarsan gördüğün her insan 5 dakikalık zevk ürünü. Kimse kimseye yardım etmesin mi? evet bence de saçma ama olay bu yani.zaten hamile kalalim diye o zevk verilmiş.çelişkili oluyor.

Yıllarca cocuk sahibi olamadık denedik olmadı. Sonra tüp bebek oldu. Tüp bebek sonrası da olmayacağını düşünerek korunmadık. Aslında eşim korunuyordu ama sadece o gün korunmadık.
e yillarca ettiginiz dualar kabul olmus iste :)
hep "allahim kolaylikla, aratmadan ver" diye dua etmiyor muydunuz infertilite surecinde? vermis iste.
bilmiyorum madem korunmadiniz, madem oldu ve madem coook cocuk isteyip tedavilerle zahmetlerle hamile kalacak kadar cocuk isteyen bir cifttiniz bence aldirirsaniz zor toparlarsiniz.

Ben yasak demedim ki yahu. İstediğini yapsın. Herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil. Bana göre gereksiz yere, sağlık sorunu yokken VS sırf zevkine aldırmak öldürmekle aynı. Valla bu konuda kimseye hesap vermek zorunda degilim
Zevkine aldırmak mı? Tek maaşla iki taneye zor bakıyoruz diyor. Kanunun izin verdiği, katil cinayet demediği şeyi siz de diyemezsiniz. İnsanlara mahalle baskısı yapamazsınız. Yaparsanız da sen mi bakacaksın, sen mi maddi manevi masrafları karşılayacaksın diye sorarlar? Belki de doğur ben bakarım ben karşılarım ben öderim diyorsunuzdur. Var mı destek olma düşünceniz, yoksa ben baskıyı yapar cinayet der gerisine karışmam, çocuklar bakılmış bakılmamış bana ne mi diyorsunuz?

Hayır sadece boğaz tokluğunu hesaplasa bile böyle rahat ha iki ha üç demezler. Nispeten sağlıklı yumurta yedireyim desen bir yumurta 7 lira. Her gün sadece bir yumurtaya 7x3 21 liradan 630 tl ediyor. Daha bunun balığı, yoğurdu, kıyması var.
Bir çocuk montu LCW’den alsa dahi 1000 tl. Ayakkabısı botu. Okula başlasa kitabı defteri kalemi kursu var.

Metro da, otobüste bebek arabasında bir bebek, bir- iki tane de yanında görüyorum yaşları peş peşe belli, gerçekten şaşırıyorum. Tam olarak motivasyon kaynakları ne? Güvendikleri bir şey var diyeceğimde herkesin de yoktur herhalde, tek uyan fazlaca rahat olmaları bence, düşünmüyorlar ki nasıl okur, ben yetişebilir miyim diye? Oğlumun sınıfında neredeyse çoğunluğu 3. çocuk yani okuyan abileri, ablaları mevcut. Etkinlik oluyor katılamayan o kadar çok kişi oluyor ki, öğretmen kitap seti aldırıyor veremeyen insanlar oluyor, çocuğunu hiç bir etkinliğe gönderemeyenler oluyor. Böyle çocuk büyütmek normal geliyor onlara, bir şekilde büyür kafası çünkü bu zihniyet.

Merhabalar,

15 aylık ikizlerim var. Eşimle korunmadan ilişki yaşadık ve istemeden gebe kaldım. Şuan 7 haftalık be sağlıklık. Etrafımızda bize destekçi kimse bulunmuyor. ikizlerime tek başıma kendim bakıyorum. Maddi olarak çok sıkıntılıyız. Eşimde bende çocuğu dünyaya getirme konusunda emin değiliz. Maddi boyutudan ziyade evde bir anda 3 bebek ve gündüz tek başıma ilgileneceğim. Hamilelik sırasında ikizlerime nasıl ilgi göstereceğim gibi konular kafamda duruyor.

Maddi durumumuz daha iyi olsa yardımcı alır bu çocuğu da dünyaya getirirdim. Kafam allak bullak...
İyide hamilelik öyle veya böyle 4 haftada belli oluyor 7. Haftaya kollar bacaklar çıkana kadar nerdeyse neyi beklediniz? Az durun yasal süre 10 hafta 9.5 haftada karar verirsiniz

Durun gitmeyin, maddi manevi yardım edecek misiniz cevaplamadınız. Konu sahibine çocuğun bakımında destek olacak mısınız, gerekirse parası neyse verecek misiniz sorularına cevap yazmadınız.

Metro da, otobüste bebek arabasında bir bebek, bir- iki tane de yanında görüyorum yaşları peş peşe belli, gerçekten şaşırıyorum. Tam olarak motivasyon kaynakları ne? Güvendikleri bir şey var diyeceğimde herkesin de yoktur herhalde, tek uyan fazlaca rahat olmaları bence, düşünmüyorlar ki nasıl okur, ben yetişebilir miyim diye? Oğlumun sınıfında neredeyse çoğunluğu 3. çocuk yani okuyan abileri, ablaları mevcut. Etkinlik oluyor katılamayan o kadar çok kişi oluyor ki, öğretmen kitap seti aldırıyor veremeyen insanlar oluyor, çocuğunu hiç bir etkinliğe gönderemeyenler oluyor. Böyle çocuk büyütmek normal geliyor onlara, bir şekilde büyür kafası çünkü bu zihniyet.
İşin acı kısmı da o. Sosyoekonomik olarak iyi durumda olanlar bir bilemedin iki çocuk yaparken kıt kanaat geçinenler yarınlar yokmuş gibi çocuk yapıyorlar.
Allah rızkını verir diyerek yapıp sonra çocukları süründürüyorlar.

Zevkine aldırmak mı? Tek maaşla iki taneye zor bakıyoruz diyor. Kanunun izin verdiği, katil cinayet demediği şeyi siz de diyemezsiniz. İnsanlara mahalle baskısı yapamazsınız. Yaparsanız da sen mi bakacaksın, sen mi maddi manevi masrafları karşılayacaksın diye sorarlar? Belki de doğur ben bakarım ben karşılarım ben öderim diyorsunuzdur. Var mı destek olma düşünceniz, yoksa ben baskıyı yapar cinayet der gerisine karışmam, çocuklar bakılmış bakılmamış bana ne mi diyorsunuz?
İnsanlar karşıt gorusteler diye başkasının yaptığının sorumlulugunu mu almak zorunda 😅 Niye doğur ben bakarım diyeyim? Baya farklı bi bakış açısı valla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X