• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Kararsızlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha hamilesiniz işte en masrafsız dönemleri. Okul kitapları, ek kaynaklar ne kadar haberiniz var mı?:

Fikriniz ha iki ha üç ne masraf olacak ama. Bebeğiniz ufak bence henüz masraflı kısmı görmemişsiniz.
Okul dönemi hiç öyle pembe bir tablo değil. Yeğenim bu sene ufak şehirde üniversite kazandı nispeten ucuz bir şehirde. Aylık 10bin yurduna ödüyorlar. Ekstra harcamaları hariç. 3 çocuk nasıl okutsunlar pardon?
Oğlum ilkokulda şimdiden eğitimi için bir sürü harcamamız var. Lise üniversite dönemini düşündükçe Allah yardım etsin diyorum.
Kalkıp da ha iki ha üç denecek bir şey değil.
Çocuk masrafı bezle bitmiyor
Yalniz ben de insanim yasadim gordum falan masrafim benim de oldu ya hani? İlla bebegimin buyumus olmasi mi gerekiyor? Ben masraf ne demek buradaki cogu kisiden iyi biliyorumdur. Gebe kalacak yastaysam hayati da gormusumdur. Yineliyorum, sonrasi icin brif vermemis hanimefendi, maddi sorunlar cozulmez dememis. Cozulurse 3 cocuga da bakarsin 5 cocuga da. Hanimefendi su an skismis hissediyor, su anki durumla. Ben bebeklik donemi atlatilir diyorum, sonrasi cozumlu ise maddi sorunlar da gecer, cocuklar da saglikli buyur. Hic cozulmeyecek bir maddi hasar varsa da diyorum ki onlem alsaydiniz.

Öldürmek ne ya 7 haftalık kan pıhtısının neyi öldürülüyor.Bebeğine nitelikli bir hayat sunamayacaksa kendisi de anne olrak yeterli bir bedensel ruhsal sağlığa sahip olamayacaksa neden doğurup bir cocugun hayatını heba etsin? Kısırlaştırılması gwrekenler bu ne var hep birlikte büyürler deyip patır patır doğurup sokaklara salanlar,suç oranını arttıranlar.Kediye köpeğe de kurban olun.
Ya şimdi oturup uzun uzun o 7haftalik kan pıhtısınin içeriğini anlatsam ne fayda. Ben fikrimi söyledim kardeşim, isteyen öldürmeye devam etsin

arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz ya? konu sahibi sizin kadar düşünseydi korunurdu zaten
Haklisiniz. Saygisiz yorumlar alinca insanin cevaplayasi geliyor. Konu sahibini vicdaniyla, buradaki arkadaslari da “fikirleriyle” birakiyorum. Benim mentlerimden uzak durun

5 dakikalık zevki için dikkat etmwyip çocuk yapıp patır patır öldürenleri eleştirdim diye mi?
Devlet protokolü 10. haftaya kadar o hakkı vermişken siz kim oluyorsunuz? Hanımefendinin yerinde olsam size temiz bir dava açarım. Kimse bakmayacağı, terbiye edemeyeceği çocuğu dünyaya getirmek zorunda değil. Bkz. böyle sonuçlar oluşuyor.

Kanka o nereden cikti? Siz gercekten saygili konusmayi hak etmiyorsunuz. Sorumluluk almak istemiyorsan SORUMLULUK YARATMAYACAKSİN. Onlem alacaksin. Almadiysan, aldirma konusunda kararsizsan ve buraya gelip fikir soruyorsan HERKES İSTEDİGİNİ İFADE EDER! Bana gore yanlis, cunku GEBELİK SAGLİKLİ DEMİŞ. Sadece maddi hususlardan dem vurmuş, asla çözülmez dememiş, biliyor musun gerisini, hiç cozulme ihtimalinin olup olmadigini???
Evet öldürmeyip bir ömür süründürelim daha mantıklı. Aç kalsın, ömrü birilerine özenerek geçsin. Eğitim hayatında geri kalsın. Belki okuyamasın. Çok mantıklı

Devlet protokolü 10. haftaya kadar o hakkı vermişken siz kim oluyorsunuz? Hanımefendinin yerinde olsam size temiz bir dava açarım. Kimse bakmayacağı, terbiye edemeyeceği çocuğu dünyaya getirmek zorunda değil. Bkz. böyle sonuçlar oluşuyor.
Konu sahibi dava acsin ac kanka. Ben de bunu cinayet olarak goren hanimin ücretsiz avukati olurum. Her seye dava acilir gozuyle bakiyorsunuz ya nasil kahkaha atiyorum, bombos dava olur, bi de karsidan mis gibi karsi vekalet aliriz. Temiz davaymis, HAH!

Korunduğum halde hamile kalsam aldırırken vicdanen biraz daha huzurlu hissederim ama korunmadığım için hamile kaldıysam aldırırken içim bin kat daha fazla huzursuz olur bile isteye yapılmış bir şey. Ama sonuç olarak para yok diyorsunuz 2 3 seneye rahata ercez vs gibi bir planda yok o yüzden bir çocuk daha doğurmak cok mantıklı değil ama bunun sizi ne kadar etkileyeceğini siz daha iyi bilirsiniz kürtaj olmayı kaldırmakta zor keşke bi hap alsaydınız.

Konu sahibi dava acsin ac kanka. Ben de bunu cinayet olarak goren hanimin ücretsiz avukati olurum. Her seye dava acilir gozuyle bakiyorsunuz ya nasil kahkaha atiyorum, bombos dava olur, bi de karsidan mis gibi karsi vekalet aliriz. Temiz davaymis, HAH!
Siz önce tanımadığınız insanlarla kanka gibi laubali vıcık vıcık konuşulmayacağını öğrenin de sonra başkasının avukatlığını yaparsınız ya da bu konuda biraz da olsa söz hakkınız olmuş olur. Iyyy yani.

Siz önce tanımadığınız insanlarla kanka gibi laubali vıcık vıcık konuşulmayacağını öğrenin de sonra başkasının avukatlığını yaparsınız ya da bu konuda biraz da olsa söz hakkınız olmuş olur. Iyyy yani.
sen de saygili konusmuslar mi git yukari bak, sonra konus, hak edene hak ettigi gibi. Sana mi soracagim meslegimi, otede oynayin.

Kanka o nereden cikti? Siz gercekten saygili konusmayi hak etmiyorsunuz. Sorumluluk almak istemiyorsan SORUMLULUK YARATMAYACAKSİN. Onlem alacaksin. Almadiysan, aldirma konusunda kararsizsan ve buraya gelip fikir soruyorsan HERKES İSTEDİGİNİ İFADE EDER! Bana gore yanlis, cunku GEBELİK SAGLİKLİ DEMİŞ. Sadece maddi hususlardan dem vurmuş, asla çözülmez dememiş, biliyor musun gerisini, hiç cozulme ihtimalinin olup olmadigini???
Gebeliği sonlandırmak da sorumluluk almaktır. Kadın zor geçiniyoruz diyor. Sadece bez mamayla çözülüyor mu, ikizlere zor bakıyor, manevi olarak nasıl yetecek? Tek maaş 3 bebek. Sizin önerileriniz hep bebeklik çağı için. Büyüdükleri zaman siz mi maddi manevi destek olacaksınız? Eğer öyleyse siz karşılayacaksanız doğursun. Alın hesap numarasını her lazım olduğunda yollayın ne gerekiyorsa. Konu sahibine ya da yönetime bildirin, doğacak olanın garantisi benim diyin mesela. Uzaktan başkalarının hayatı hakkında karar vermek kolay ama o hayata dahil olmak zor. Verin maddi manevi garantiyi sevap kazanın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X