• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Kararsızlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllarca cocuk sahibi olamadık denedik olmadı. Sonra tüp bebek oldu. Tüp bebek sonrası da olmayacağını düşünerek korunmadık. Aslında eşim korunuyordu ama sadece o gün korunmadık.
Tup bebek tedavisinin yan etkisi dogurganlik artisi ve gebeliktir, tedaviyi goren insanlarda doktorlari tarafindan bilgilendirilir (cevremde cok tup bebekli var)

Olmayacagini dusunmuyorduk demeyin lutfen, doktor ne yapsin yani odalarinizi mi ayirsin?

Sizin durumunuzda olsam dusunmeden aldirirdim.

Karnımdakini doğurayım 17273838 tane korunma yöntemi deneyeceğim. Üstelik bir de ikizleriniz varmış iyi cesaret diyorum. Devlet 10. Haftaya kadar kürtaj müsaadesi veriyor. İnsanları kürtaj olmak istiyor diye eleştirecek merciide değiliz. Herkesin yaşam standartları farklı. Vicdan boyutu size kalmış.

Ben de yakın zamanda benzer durumu yaşadım. Hiç çocuğum yok, ciddi bir maddi sorunum hiç yok. Aktif iş aradığım bir dönemdeyim, dondurulmuş embriyolarımız vardı ve AMH'ım menepoz seviyesinde gibi bir şeyken hamile olduğumu öğrendim. Doğurursam 2 yıl daha çalışamayacağım için ve bu da beni ekonomik ve kariyer açısından gerileteceği için kürtaj oldum. Üzüldüm mü üzüldüm. Ama gene de daha iyi koşullarda yapabilmek için bu kararı aldım. Sizin Allah bağışlasın 2 tane bebeğiniz de varken 3.ye sahip olmanız biraz fazla cesurca geldi bana.

Ben de yakın zamanda benzer durumu yaşadım. Hiç çocuğum yok, ciddi bir maddi sorunum hiç yok. Aktif iş aradığım bir dönemdeyim, dondurulmuş embriyolarımız vardı ve AMH'ım menepoz seviyesinde gibi bir şeyken hamile olduğumu öğrendim. Doğurursam 2 yıl daha çalışamayacağım için ve bu da beni ekonomik ve kariyer açısından gerileteceği için kürtaj oldum. Üzüldüm mü üzüldüm. Ama gene de daha iyi koşullarda yapabilmek için bu kararı aldım. Sizin Allah bağışlasın 2 tane bebeğiniz de varken 3.ye sahip olmanız biraz fazla cesurca geldi bana.
Yaşın kaçtı pati? Önceden konusmustuk bu konuyu da merak ettim. Zor bir durum olmus gerçekten.

9 ayda ikizleriniz yeterince buyur. Maddiyat da 2 cocuk yeterince yorar zaten 3. Cocuk ekstra kulfet olmaz. Yaslari da yakin kiyafet derdi yok, esya derdi yok. En fazla bez alacaksiniz mama alacaksiniz. Tup bebege ugrasirken biri gelip size cocugun olacak ve aldiracaksin deseydi aldirmazdiniz mumkun degil derdiniz, insan ugrastiginin nankörü olmamali, buldugunun şükürcüsü olmali. Her sey olacagina varir. Korunmadiniz iliskiyi bir cana odetmeyin. Sabrinizi arttirin, cocugunuzu hayattan koparmayin.

Merhabalar,

15 aylık ikizlerim var. Eşimle korunmadan ilişki yaşadık ve istemeden gebe kaldım. Şuan 7 haftalık be sağlıklık. Etrafımızda bize destekçi kimse bulunmuyor. ikizlerime tek başıma kendim bakıyorum. Maddi olarak çok sıkıntılıyız. Eşimde bende çocuğu dünyaya getirme konusunda emin değiliz. Maddi boyutudan ziyade evde bir anda 3 bebek ve gündüz tek başıma ilgileneceğim. Hamilelik sırasında ikizlerime nasıl ilgi göstereceğim gibi konular kafamda duruyor.

Maddi durumumuz daha iyi olsa yardımcı alır bu çocuğu da dünyaya getirirdim. Kafam allak bullak...
Çok zor bir durum gercekten

Merhabalar,

15 aylık ikizlerim var. Eşimle korunmadan ilişki yaşadık ve istemeden gebe kaldım. Şuan 7 haftalık be sağlıklık. Etrafımızda bize destekçi kimse bulunmuyor. ikizlerime tek başıma kendim bakıyorum. Maddi olarak çok sıkıntılıyız. Eşimde bende çocuğu dünyaya getirme konusunda emin değiliz. Maddi boyutudan ziyade evde bir anda 3 bebek ve gündüz tek başıma ilgileneceğim. Hamilelik sırasında ikizlerime nasıl ilgi göstereceğim gibi konular kafamda duruyor.

Maddi durumumuz daha iyi olsa yardımcı alır bu çocuğu da dünyaya getirirdim. Kafam allak bullak...
Bebek istemiyorduk ama korunmadık diye bi sqçmalık olamaz.Ama hem cocukların refahı hem sizin psikolojik rahatlığnız hem de gelecek bebeğin refahı açısından ben aldırırdım.
İsteyen için 7 haftalık hamilelik cok anlam ifade edebilir; istemeyen için kan pıhtısından farklı değildir,gelip burda kadına katil muamelesi yapıp duyar kasmayın.
Hele de cocuk nasibiyle doğarcıları hiç sqllamayın,o nasip nedense afrikaya falan hiç uğramamış.

Evet dogru kalmış aklimda. Ayni yaştaymışız. Zor bir karar olmuştur ama yumurtaların genç en azından 😅 Ben hala daha dusunme aşamasını geçemedim ya zor bir konu birçok açıdan.
Tünelin ucu karanlık bir yere çıkıyor 😂 Şaka bir yana hamilelik güzellemesi yapanlara inanmayın. Gerçekten çok zor bir süreç. Şu 2 ayda hayattan soğudum diyebilirim. Allah bugünlerimi aratmasın. Özellikle süregelen bir işiniz varsa ya da kariyer planınız, bu süreçte aksayabilir. Kışı geçirip ayazı unutmayacaklardanım kısacası. Çok iyi düşünülüp yapılması gereken bir şeymiş. Hem vücut hem sağlık hem psikolojik açıdan. Anneliği tatmadım daha. O kısıma yorum yapamayacağım

9 ayda ikizleriniz yeterince buyur. Maddiyat da 2 cocuk yeterince yorar zaten 3. Cocuk ekstra kulfet olmaz. Yaslari da yakin kiyafet derdi yok, esya derdi yok. En fazla bez alacaksiniz mama alacaksiniz. Tup bebege ugrasirken biri gelip size cocugun olacak ve aldiracaksin deseydi aldirmazdiniz mumkun degil derdiniz, insan ugrastiginin nankörü olmamali, buldugunun şükürcüsü olmali. Her sey olacagina varir. Korunmadiniz iliskiyi bir cana odetmeyin. Sabrinizi arttirin, cocugunuzu hayattan koparmayin.
Okul döneminde de tek kalemi sırayla kullanırlar bu mantıkla
Hep bebek kalmayacaklar. İkizler üniversite sınavına hazırlanırken üçüncü çocuk lise iki olacak. İki tane üniversiteli okuturken üçüncünün dersane kitap paraları ne olacak?
Bu kadar gelişine yaşanmaz. İlkokul ortaokul ve lise yıllarında aralarında iki yaş olan 3 çocuk nasıl okuyacak? Sadece bez dönemiyle bitmiyor

Esirgeme kurumları bakılamayan binlerce bebekle dolu.Çogunun berbat hayatı var.Sevgisiz ilgisiz şefkatsiz,travmalarla dolu.O vakit neden 3 4 cocuk yapcagına bi tanesini sqhiplenmiyor insanlar?öyle olsa kurumda cocuk kalmazdı.Bırakın artık bu saçma söylemleri.

Merhabalar,

Eklentiler

• IMG_0197.webp
    IMG_0197.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 7
Evet ya alt tarafi bez, mama. Buyudukce de sifir maliyetle devam edecek zaten cocuk.
Kafaları çok değişik çalışıyor ya. Hiç okul çağını hesap edemiyorlar. Sanki hep bebek kalacaklar. Bez masrafı üç sene sonrasındaki eğitim masraflarını düşünen yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X