• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Kararsızlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Metro da, otobüste bebek arabasında bir bebek, bir- iki tane de yanında görüyorum yaşları peş peşe belli, gerçekten şaşırıyorum. Tam olarak motivasyon kaynakları ne? Güvendikleri bir şey var diyeceğimde herkesin de yoktur herhalde, tek uyan fazlaca rahat olmaları bence, düşünmüyorlar ki nasıl okur, ben yetişebilir miyim diye? Oğlumun sınıfında neredeyse çoğunluğu 3. çocuk yani okuyan abileri, ablaları mevcut. Etkinlik oluyor katılamayan o kadar çok kişi oluyor ki, öğretmen kitap seti aldırıyor veremeyen insanlar oluyor, çocuğunu hiç bir etkinliğe gönderemeyenler oluyor. Böyle çocuk büyütmek normal geliyor onlara, bir şekilde büyür kafası çünkü bu zihniyet.
Kzımın sınıfında da genelinin 1 ya da 2 cocugu var, bi kitap alınacak en az beş kişi alamıyor.Geçen pizza etkinliği oldu 250 lira veremedi insanlar.Ama biri var ki hiç bir şeye para veremiyor,okul yardım ediyor belediyeden valilikten yardımla geçiniyor bilin bakalım kaç çocugu var 4. Anne yetişmeye çalışıyor biri yanında biri bebek arabasında aşırı yorgun ve haliyle mutsuz.

O zevk çocuk yapalım diye verilmiş zaten.savunmuyorum haklı da bulmuyorum ama şu laf çok saçma.
Aysenimicim zevke bi lafımız yok 😄 Korunma yöntemleri ile de zevk alınıyo. 10 dakika bi eczaneye uğrayıp gelse zevki azalmazdı bence. Onu diyorum.

İşin acı kısmı da o. Sosyoekonomik olarak iyi durumda olanlar bir bilemedin iki çocuk yaparken kıt kanaat geçinenler yarınlar yokmuş gibi çocuk yapıyorlar.
Allah rızkını verir diyerek yapıp sonra çocukları süründürüyorlar.
onlara da biz bakıyoruz.sosyal yardımlarla geçiniyorlar onlar da bizim vergilerimiz.Sokakta büyüyor çocuklar.

Kzımın sınıfında da genelinin 1 ya da 2 cocugu var, bi kitap alınacak en az beş kişi alamıyor.Geçen pizza etkinliği oldu 250 lira veremedi insanlar.Ama biri var ki hiç bir şeye para veremiyor,okul yardım ediyor belediyeden valilikten yardımla geçiniyor bilin bakalım kaç çocugu var 4. Anne yetişmeye çalışıyor biri yanında biri bebek arabasında aşırı yorgun ve haliyle mutsuz.
Ablam özel eğitim öğretmeni. Bir dönem oğlumun ufaklarını okuldaki velilere veriyordu. Bu sene yine hazırladım vereyim diye dördüncüye hamileymiş. Ben üzülüp mont bot verirken yine hamile kalmış vermeyeceğim artık dedi. Çocuklara sağlam ayakkabı alamıyor ama durmadan yapmaya devam ediyor dedi. Haklı

Arkadaslar bana saldirmayi birakin artik yeterince kahkaha attim sizi cevaplarken. Bana ne siz istiyorsaniz cocugunuzu aldirin zerre umurumda mi hayir, inanc fikir sizin inanciniz. Bana gore kurtaj gebelik sorunlu degilse KATİLLİKTİR. Size gore degildir. Ne ehemmiyeti var? Konu sahibi fikir edineyim diye yazdi daha da cok kafasi karisti. Ben burayı terk ediyorum. Hakaretamiz yorumlariniz haric hicbir seye cevap vermeyecegim. Vaktimi daha fazla harcayamam🫷🏻
Doğru karar. 25 yaşından 1 gün büyükseniz çok şaşırır ve sizin adınıza çok üzülürüm. Yasal kürtaj için de gerçek hayatta orda burda katillik falan yazmayın derim avukat olarak komik duruyor. Icinizde kalsin.

onlara da biz bakıyoruz.sosyal yardımlarla geçiniyorlar onlar da bizim vergilerimiz.Sokakta büyüyor çocuklar.
Pek sosyal yardım da yok bana göre. Beslenme götüremeyen çocuklar var hala. Gerçekten sürünen dolu çocuk var. Keşke belli bir maddi gücün altındaki insanlarda iki çocuktan sonra ücretsiz korunma yöntemleri uygulasalar ama nerede. Ucuz işgücü olsun diye doğurulan çocuklar dolu ülkemizde.

Sosyoekonomik sosyokültürel olarak nispeten daha iyi ailelerin geçmişten bugüne hep çocuk sayısı daha azdır.Cocukları da dünyaya ülkesine ve kendisine daha faydalı bireydir.Bu durumun tam tersi maddi manevi durumu olmayan ,sosyokültürel durumdan hiç bahsetmiyorum bile,ailelerin 4 5 cocugu vardır.Çocuklar orda burda sokakta suç makinesi ..çünkü nasibiyle gelir djdjd.

Bizim sınıfta da tek çocuk olan sayılıdır herkes en az 2 kardeş, hatta okuldan almaya gittiğimde bir çocukla diğerini okuldan almaya gelmiş bir de karnında olanları görüyorum gerçekten özellikle şu 5 senedir ekonomi yerlerde şaşırıyorum.
Yok yok diyerek büyütülecekse neden doğurulsun? Ona bunu anlatmaya çalışmak, anlamasını beklemek daha uğraştırıcı değil mi? Ben bazıları için anne baba olma isteğini çok bencilce buluyorum sadece içgüdüleriyle yaklaşıyorlar.
Kendisi doğurmak istiyor diye başka bir şeyi görmediklerini düşünüyorum.
Amaç doğurganlık tamamen. Biz iki kişi çalışmamıza rağmen 2 çocuğa yetişmemiz mümkün değil dünyanın bin türlü hali var, hayat sürprizlerle dolu diye tekte kaldık. 2 çocuğa yetişemeyiz çünkü asla, en azından şimdi kursuydu, kitabıydı, etkinliğiydi eksik kalmıyor şükür.

Merhabalar,

15 aylık ikizlerim var. Eşimle korunmadan ilişki yaşadık ve istemeden gebe kaldım. Şuan 7 haftalık be sağlıklık. Etrafımızda bize destekçi kimse bulunmuyor. ikizlerime tek başıma kendim bakıyorum. Maddi olarak çok sıkıntılıyız. Eşimde bende çocuğu dünyaya getirme konusunda emin değiliz. Maddi boyutudan ziyade evde bir anda 3 bebek ve gündüz tek başıma ilgileneceğim. Hamilelik sırasında ikizlerime nasıl ilgi göstereceğim gibi konular kafamda duruyor.

Maddi durumumuz daha iyi olsa yardımcı alır bu çocuğu da dünyaya getirirdim. Kafam allak bullak...
rızkı veren Allah'tır ben buna inanıyorum. Kaç kişi gördüm çocukları olduktan sonra maddi durumlarının iyileştiğini söylüyorlardı.Ayrıca o sizin bebeğiniz o bebeğinizin diğer ikizlerinizden farkı ne? O ikiz bebeklerin canına kıyar mıydınız? O halde bu masumun da canına kıymamanız gerekir...Bir şekilde çaresi bulunur inşallah

Olaya öyle bakarsan gördüğün her insan 5 dakikalık zevk ürünü. Kimse kimseye yardım etmesin mi? evet bence de saçma ama olay bu yani.zaten hamile kalalim diye o zevk verilmiş.çelişkili oluyor.
Kimse kimseye yardım etmesin demedim maddi olarak herkes kendıne güvenmeli çocuk öyle dışardan destekle büyütülecek bi varlık mı dedim ?
Manevi zaten ikizlerinde de kimse yanında yokmuş durum belli . bence yanlış düşünüyorsunuz hamile kalalım diye o zevk verilmiş olsaydı insanlar sadece bebek düşüncesine girdiği zaman birliktelik yaşarlardı cinsellik bittikten sonra evlilikler yıkılmazdı

Bizim sınıfta da tek çocuk olan sayılıdır herkes en az 2 kardeş, hatta okuldan almaya gittiğimde bir çocukla diğerini okuldan almaya gelmiş bir de karnında olanları görüyorum gerçekten özellikle şu 5 senedir ekonomi yerlerde şaşırıyorum.
Yok yok diyerek büyütülecekse neden doğurulsun? Ona bunu anlatmaya çalışmak, anlamasını beklemek daha uğraştırıcı değil mi? Ben bazıları için anne baba olma isteğini çok bencilce buluyorum sadece içgüdüleriyle yaklaşıyorlar.
Kendisi doğurmak istiyor diye başka bir şeyi görmediklerini düşünüyorum.
Amaç doğurganlık tamamen. Biz iki kişi çalışmamıza rağmen 2 çocuğa yetişmemiz mümkün değil dünyanın bin türlü hali var, hayat sürprizlerle dolu diye tekte kaldık. 2 çocuğa yetişemeyiz çünkü asla, en azından şimdi kursuydu, kitabıydı, etkinliğiydi eksik kalmıyor şükür.
Oğlum özel okulda mesela (muhtemelen en fakirlerden biri biziz😆)ve bizim sınıfta çoğunluk tek çocuk. 24 kişilik sınıfta 8 tanesi iki kardeş kalanlar tek çocuk.
Bu bile aslında bunun kanıtı

rızkı veren Allah'tır ben buna inanıyorum. Kaç kişi gördüm çocukları olduktan sonra maddi durumlarının iyileştiğini söylüyorlardı.Ayrıca o sizin bebeğiniz o bebeğinizin diğer ikizlerinizden farkı ne? O ikiz bebeklerin canına kıyar mıydınız? O halde bu masumun da canına kıymamanız gerekir...Bir şekilde çaresi bulunur inşallah
Bu rızık nedense afrikaya uğramamış açlıktan hergün binlerce çocuk olüyor.Sosyal yardımla geçinen aile sqyısı arttıkça vergi yükü artıyor.Bu sayı arrtıkça suç oranı artıyor.Ay bırakın bu safsataları ya.
1000072007.webp

Rızkın sadece maddi değil, manevi tarafıda var . Bu yüzden “Rızkı veren Allah’tır” diyerek sadece çocuğa sahip olmak için bir kenara çekilmek aynı zamanda Allah’ın insanlara akıl ve sorumluluk vermiş olduğu gerçeğiyle değiştirmiyor bu kafa doğru kafa değil . sorumlulukları düşünmesi gerekiyor çocuk sahibi olmadan önce ailelerin . ekonomik durum yok çocuğa ne kadar imkan sağlanabilir yukarda biri daha yazmış evdekilerin kıyafetlerını giyer yahu öyle bir şey yok şu an ikizlerim var onlara bile alırken aynı kıyafeti almıyorum çocuklar kendi kişiliklerini kendi özlerini tanısınlar diye çocuğumuzu güzel yetiştirmek de önemli maneviyatı daha önemli bence maddiyatı bulursunuz birgun buldu birgun bulamadı diyelim ama manevi yönden çocuğu beslemedikten sonra neye yarar
Allah’a güvenip hiçbir önlem almadan çocuk yapmak, dini açıdan sizin için iyimser olabılır ama benım ıcın karamsar bir bakış acısı
. Rızk Allah’tan diyip doğurmak doğru bir yaklaşım olarak düşünmek mantıksız . Hem Allah’ın takdirine güvenmek hem de akıl ve sorumlulukla hareket etmek, daha dengeli ve sağlıklı bir yaklaşım olur bize Rabbim akıl vermıs irade vermıs yetmemıs korunabilmek adına seçenekler sağlanması için ürünler etki etsin die vücudumuzu şekillendirmiş yapmayın lütfen .

Buna bir örnek benim kocam mesela.
abisiyle de kardeşiyle de 2 yaş var arasında/ abi okuyamamış erkenden çırak olmuş işe girmiş. Küçük olan lisedeyken başka şehirde kocamı okutamayacakları için dershaneye bile gitmeden kendi çabasıyla üç büyük şehirde iyi bir bölüm okumuş. Ama kardeşi olmasa başka uzak bir şehirde diş hekimliği okuyabiliyormuş. Keza okul bitince tüm arkadaşları o dönem okul puanı ve ales puanı en yüksek oyken başvuramamış kardeşi hala okuduğu için iş hayatına atılmış. 20 yaşından beri çalışıyor. Belki ailesi iki çocukta kalsa şu an bambaşka bir hayatı vardı

Bizim aylık gelir 300.000 tl üzerinde daha ilk çocuğa cesaret edemiyoruz.

Varoluşsal sancısı ayrı, ülkede işler yolunda gitmezse yurtdışında çıkış kapısı bulabilir mi amerikada doğurabilir miyim ingilterede okutabilir miyim derdi ayrı…

Çocuk rızkıyla gelircilere gülüyorum.

Rızkıyla gelse akşama kadar muayene ettiğimiz bebeklerin %50’sinin hemoglobin’i 8-9 arasında seyretmezdi. Ayda 2 kez köfte ancak yiyebilen, parça et hiç görmeyen bebe dolu ortalık.

Arkadaşlar burada bir biriniz ile tartışmanıza gerek yok. Biz zaten bir hata yaptığımızı farkındayız. Ne yazık ki bazı şeylerin farkına varamadık. Mantık bazen çevrim dışı olabiliyor.

Sürekli düşündüğüm için ben biraz içimi dökmek istediğim için paylaştım. Alacağımız kararı burada ki kimsenin yorumları vs ile almayacağız tabi ki sadece dertleşmekti. Eşim ile bu konuda bu gece son bir değerlendirme yapıp kararımıza göre aksiyon alacağız.

Zevkine aldırmak mı? Tek maaşla iki taneye zor bakıyoruz diyor. Kanunun izin verdiği, katil cinayet demediği şeyi siz de diyemezsiniz. İnsanlara mahalle baskısı yapamazsınız. Yaparsanız da sen mi bakacaksın, sen mi maddi manevi masrafları karşılayacaksın diye sorarlar? Belki de doğur ben bakarım ben karşılarım ben öderim diyorsunuzdur. Var mı destek olma düşünceniz, yoksa ben baskıyı yapar cinayet der gerisine karışmam, çocuklar bakılmış bakılmamış bana ne mi diyorsunuz?
Bir şeyin suç olmaması doğru olduğunu göstermez ki bu arada. Mesela 80 yaşında Bi adam yasalara gore 18 yaşında bi kızla evlenebilir. Ama benim buna yanlış deme hakkım var. Bence bildiğin sapıklık çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X