kürtaj oldum içim yanıyo

Hamileliğimin başından beri aynı şeyleri söylediklerinden umudumu kaybettim hevesim kursağımda kaldı sevinemedim bile.Allah bidaha yaşatmaz inşallah gerçekten bebek bekleyen annelere. Senin başka bebeğin oldu mu peki moon aliza. Patolojiye gonderdiniz mi.

Aminnn kimse yasamasin cok zor bi durum. Patalojite yollamadilar. Ilk bebekte yollamiyorlarmis 2. Veya 3. Kurtajda arastiriyoruz dediler. Ama sen istersen yollarlar bence. Ben daha ekim 14 de kurtaj oldum. 1 ayi yeni gectim. Tekrar bebek istiyorum Allah nasip ederse saglikli bir şekilde.

ilk gebeliklerin üçte birinde olan bir şey. Sebebi büyük ihtimal kromozom anomalisi yani başta oluşan sperm yumurta oluşumu sıkıntılı. Vücut da bu sıkıntıyı kabul etmeyip, doğal seleksiyon sebebi ile vücuttan atıyor. Eğer atmalar olmasaydı doğan çocuklar atıyorum yarı insan yarı başka bir oluşum şeklinde kucaklara alınırdı. Bu ihtimal dışında bir de çevresel faktörler var. Onlar da misal yanından radyasyon taşıyan bir aracın geçmesi çocuğun kalbini durdurabiliyor. Bunun gibi müdahale edilemeyen unsurlar da gelişim bozukluklarına ve düşüklere sebep olabiliyor.

Patoloji genelde kürtaj sonunda incelenen şeyin türüyle ilgili bilgi veriyor, bebekti ya da başka bir maddeydi vücuttan çıkan diye sonuçlar çıkıyor.

İlk gebeliklerde doğal olduğundan araştırma yapılamıyor. Eğer imkanınız olur da yaptırmak isterseniz buna sebep olabilme olasılıkları olan 3 şey var; birincisi kan pıhtılaşması. Hastanelerden trombofili paneli testi altında isteyebilirsiniz. Genetiğe gönderilir 1 hafta-2 ay arasında sonuçlar alınır. Sonuç pozitif ise seviyesine göre asprin ve her gün bir iğne şeklinde hamilelik kontrol altında tutulur. Diğer testler devletin artık yapmadığı torch testleri. Bunlarda da kedi parazitleri ile bulaşan mikrop ve diğer enfeksiyon vs'ler inceleniyor, bunlar da düşüğe sebep olabilen, varsa tedavilerle hallolabilen bir durum. Üçüncü ise hamilenin vitamin depolarının zayıf olası ve bebeği yeterince besleyememesi. Bunun için de tüm vitamin depolarınızı check ettirmeniz, ona göre doldurmaya başlamanız gerekir hamilelik öncesi.

Tabii ki bunlar hala tıp aleminde "evet düşüğe bu sebep oldu" denilen keskinlikte değildir. Bunların dışında stres, sıkıntı, üzüntü vs gibi dıdısının dıdısı başka etmenlerde mevcut ama illa araştıracağım, kafam rahat etsin, 2. gebeliğimde aklımda soru işareti kalmasın derseniz bu üçü üzerinde durmanızı tavsiye ederim.

Tüm bunlara rağmen; ilk gebeliği düşükle sonlanan ama sonrasında sağlıklı bebekler kucağına alan binlerce kadın var.

Kürtaj genel anestezi ile yapılan (haftası büyümüş gebeliklerde) bir işlemdir. 15 dakikayı aşmaz, bayılır ayılırsınız. Regl sancısı gibi kısa süreli hafif ağrı eşliğinde kısa sürede atlatırsınız. test sonuçlarınıza göre büyük ihtimal hormon düzenleyici bir hap verilir bir aylık kullanım için. Hap biter regl olursunuz, belirli bir rahim dinlendirme ve koruma çalışması sonunda vücut kendini hazırladığında tekrar hamile kalır ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

(5 kasımda 10 haftalık hamileyken, bebeğin kalbinin durması sebebiyle kürtaj olmuş birisi olarak tüm bunlar benim doktor doktor gezmem, yerli yabancı bir çok yazıyı okumam sonucunda kendimce öğrenip, derleyip, topladığım şeylerdir. Daha fazla bilgiyi tabii ki doktorlarımız verecektir. )

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çok güzel aciklamissiniz teşekkür ederim 3 doktor gezdim bu kadar açıklama yapan olmadı valla. Şu anda korkum kürtaj.. bişey olmaz diyorlar ama ben yinede korkuyorum.

Cok teşekkür ederim. Doktor veya hemsire oldugunu dusunmustum. :) Okurken tekrardan hepsini hatirladim. Benimde bircok farkli doktordan duydugum ve birleştirilmiş cümleler bunlar. :)
Ne zaman kaybettin bebegini winstonelight? Tekrar oldu mu yada düşünüyor musun?

Çok güzel aciklamissiniz teşekkür ederim 3 doktor gezdim bu kadar açıklama yapan olmadı valla. Şu anda korkum kürtaj.. bişey olmaz diyorlar ama ben yinede korkuyorum.
Şu an üzgün ve streslisindir, seni hiçbir şey de avutmaz ama benim kürtaj günümü anlatayım sana.
Ben akşamdan hastaneye yattım. Kürtaj öncesi rahim açılsın diye 3 hap koyuyorlar alttan. 3 saat sonra da kürtaja alınıyorsun. Ben odadan sedyeyle çıkarken ağlamaya başladım (uyanamayacağım, öleceğim diye ) ameliyathaneye girene kadar ağladım. Neyse benim sedyeyi bir oda kapısına koydular, metrobüs kuyruğu gibi. Önceki kadın çıkacak , beni alacaklar. O da yavaş yavaş ayılıyordu. kadına sürekli doktor "adını söyle bana, adın ne senin? " deyip duruyordu. o an beni de aldı bir panik, sürekli kendime "benim adım x, benim adım x" diye söylemeye başladım. Neyse koydular masaya, bacakları açtılar, anestezist geldi kullandığım ilaç var mı falan sordu, elinde şırıngayı damar yoluna enjekte ederken, ağzım burnum biber gazı yemiş gibi yanmaya başladı. Kadına bakıp "ağzım burnum yaniiiyyy dedim, "yanıyor" bile diyemeden film koptu. Uyandığımda asansöre götürülüyordum ve tüm koridorda "benim adım x" diye bağırıyordum yani ilk kural ameliyata nasıl girersen öyle çıkarsın, kendini rahatla, güzel şeyler düşün, hemen girip çıkıyorsun inşallah.
Sonra odaya alındım, kan testleri yapıldı, onların sonuçlarını bekledim. Sünnet çocuğu gibi odaya gelen herkese açıp gösterdim. Bazı kontroller yatakta, bazıları muayene odasında oldu, öğleden sonra da çıkıp evime geldim. ne ağrım oldu ne kanamam. Hatta bir hafta sonra kontrole gittim, doktor pıhtı gördü içerde çünkü kanamam olmamıştı. Onlar da döküldü, şükür bunu da atlattım.

Yani korkma canım, streslenme, iyi şeyler düşün. Gelecekte kucağına alacağın bebeği düşün, veren Allah, alan allah de her şeyin güzel ve sorunsuz geçsin.

Tıp okumaya karar verdim valla onca şeyden sonra
5 kasımda kaybettim. Daha 17 gün olmuş. Şimdi Aralık sonu test sonuçlarımı alacağım inşallah. 2-3 regl görmeden, sonuçları almadan düşünmüyorum. Ben fiziksel olarak değil, psikolojik olarak çok yıprandım. zaten takıntılı bir tipim. Takdir-i ilahi ama gene de tüm testleri elime almadan, doktor doktor gezmeden denemek istemiyorum tekrardan.

Seninde cok yeniymis. Insan basina gelince etrafinda örnekler çoğalıyor. Istedigin zamanda rabbim yine nasip etsin sanada inşallah. Ne testleri yaptirdin. Ben klasik kan tiroid ve buna benzer kan tahlili yaptırdım. Hepsi normal cikti. Pihtilasma testini gerek duymuyor doktorum. bende ne yapacağımı şaşırdım. Ama araliktan sonra korunmayacagim artik. Yani 2 ay korunmus oluyorum toplamda. Cok ara vermek istemiyorum.

Winstonlight çok teşekkürler ya gerçekten çok rahatlatıcısın Allahın izniyle atlatayim pazartesiyi. Allah daha büyük dertlerden korusun insallah

Amin, hepimize nasip eder inşallah sağlık bebekler.
Ben torch testleri ve kan pıhtılaşması istedim. Kapı kapı gezdiğim doktorların hepsi ağız birliği etmişçesine "gerek yok, çok doğal bunlar " dedi ama benim içim rahat etmedi hiç. Bu hafta içi kan verip genetiğe yolladım torch ve pıhtılaşma için. 1.5 ayda çıkarmış onları bekliyorum. Kürtajdan sonra patolojiye de gitti bebek. Onlardan da 2 haftaya ses çıkar. Kan, troid falan hastanede kürtaj sonrası bakılmıştı. Başkaaa? Hah şu vitamin falan için de önümüzdeki günlerde önce cildiyeye gideceğim, saçlarım fena dökülüyor, zaten kansızdım hamilelikte iyice sanırım depom boşaldı. Onlar çinko, demir falan diye bakarken belki diğer testleri de rica edebilirim olmazsa başka yere gideceğim
.
Benim aralık sonu sonuçlar gelse 2 aya yakın oluyor, bir ay da ben eklesem ocak sonu, şubat gibi denemeye başlarım diyorum ama bu benim planım tabii.

Hamile kaldığımda ay yaza doğar işte, havalarda güzel olur, tatile gidemem belki ama şöyle olur, böyle olur diye mal mal onca hayal kurup ,plan yapmıştım. Ne oldu? Koca bir hiç. Şimdi de aynısını ikinci hamilelik için yapmayayım, hayırlısı diyeyim, oluşuna bırakayım diyorum. Ama 32 yaşındayım, öyle 6 aydır bir yıl falan ara vermek istemiyorum. İlki istediğim ilk ayda oldu ama bu ne zaman olur Allah bilir. Umarım çok beklemeyiz, sağlıkla kucağımıza alırız.

Winstonlight çok teşekkürler ya gerçekten çok rahatlatıcısın Allahın izniyle atlatayim pazartesiyi. Allah daha büyük dertlerden korusun insallah

Cemile bacı, herkesin mesajının bittiği sağ köşede "beğen-çoklu alıntı-cevapla" var. Birisine bir cevap yazarken, cevaplaya basıp yaz ki o kişiye uyarı gitsin. Uyarıyı alan görüp, tekrar konuya cevap yazar hemen. Bunu yapmazsan, burada binlerce konu var, yazdıkların kaybolur gider. Yenisin diye anlatayım dedim.

Sana şimdiden geçmiş olsun, en kısa sürede gelir "korkacak bir şey yokmuş" diye yazarsın umarım.

Aminnn inşallah. Ben de 31 yasindayim. 6. Ayimda oldu ama bu tamamen benim ve esimin isi sebebiyle denk gelemedik. Benim kurtaj olduğum doktor ilk adetten sonra korunmana gerek yok dedi. Cok sevmeme ragmen hastane de yasadigim olumsuzluklar yüzünden baska doktora devam ediyorum. Oda 2-3 ay beklemem icin israr ediyor. Ben o kadar planmayi düşünmüyorum ki zaten bu ay menenjit asisi yuzunden araliga kadar bekleyeceğim. Pihtilasma testini Israrla istememe rağmen ilk gebelikte bunlar olur deyip yapmak istemedi. Ama onlem olarak coraspirin verdi hamile kalmayi planlamadan 15 gun once gunde bir kez içmeye baslayacakmisim.

Bana da ilk doktorum reglden sonra başla ve asla korunma dedi. 6 ayda hamile kalamazsan kesinlikle hastaneye başvur dedi. Geçen bu kan pıhtılaşması için profesöre gittim, o da en az 2-3 ay beklememi söyledi. Benim şu an en büyük kaygım hamile kalamamak değil aynı şeyleri tekrar yaşamak bu yüzden doktora da söyledim isterse testler bir sene sonra sonuçlansın ne olur bana hepsini yapın dedim. Devlette olduğu için sonuçlar 1.5 ay sürüyormuş. Dediğim gibi hem yaş sebebiyle aslında acelem var hem de ilk önceliği psikolojim düzelsin diye acelem yok. Bir de ilk doktorum demişti ki " biz ilk reglden sonra başla diyoruz 10 haftalık ve daha küçük kayıplarda ama iş yumurtalıklarda falan bitiyor, vücut ne zaman hazır olursa o zaman oluyor, o yüzden sen başla belki 5 ay sonra vücudun kendine gelip hazır olacak, orasını bilemeyiz. "
Amaaan ne bileyim, herkes ayrı bir şey diyor. Hakkımızda hayırlısı diyorum.

Dogru canim bende prof.e gittim. Aynisini dedi. Sen ilk adetten sonra basla. Rahmin ne zaman toparlanirsa o zman hamile kalirsin yoksa istesende kalamazsin demisti. Yurt disindaki bir cok doktorunda ayni düşüncede oldugunu öğrendim ve rahatladim. Ama senin yaptırdığın testleri devletin yapmadığını ancak 2 ve uzeri kayiplarda sgk nin karsiladigini duymuştum. Demekki yapiliyormus. Ozeldede yuksek fiyatlara yapiliyor dediler ama gidip sormadim. Ben hic bu kadar zor oldugunu bilmiyordum. Sanki hamile kaliniyor ve doguruyorsun saniyordum. Cok stresli donemlermis. O korkularim hic gecmeyecek.

Aynen. Ben çok rahattım hamilelikte. Kafam da çok rahattı aslında. Hamilelikte ne var diyorum, en çok korktuğum ikili test aşamalarında acaba bir risk çıkarmı kısmıydı. Çünkü ağrım, sızım, kanamam, bulantım hiç yoktu. Bir gün kontrole gittiğinde öldüğünü öğrendim ve direkt şok olmuştum zaten. Bebeğin öldüğüne mi, eşimin haline mi, ameliyata gireceğime mi neye üzüleceğimi şaşırmış sürekli ağlamıştım. Sonrasında araştırınca ne hikayeler okudum ne hikayeler. Valla şimdi hamile birini görünce içimden ona dua ediyorum, ortalarda koşan bebek görünce de "hey maşallah" diyorum malum yapması dert, taşınması dert, sağlıkla kucağa alması ayrı zorluk. Eskiden çok kolaymış da artık yediğimizden mi, içtiğimizden midir nedir bilinmez bu işler pek komplike olmuş.

Pıhtılaşma için kafanı boşa takma. Bana prof pıhtılaşma ciddi seviyede çıksa bile senin sonuçlarından, pıhtılaşma düşük sebebidir diye tıbbi bir kesinlik yok dedi. Ben de zaten pıhtılaşma çıkan, iğne kullanan ama ona rağmen gene bebeklerini kaybeden kadınların hikayesini epey okudum. Ne diyeyim, ne düşüneyim bilmiyorum. Yiyeceği ekmeği varsa, Allahın ol dediği zaman olacak , gerisi faso fiso aslında.

az once nette gezerken bı fotograf buldum 2 bebek kaybetmıs bırı olarak paylasmak ıstedım

Eklentiler

• 10665070_887219417984257_6507740745170072242_n.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 130
Cok haklisin. Eger yasayacaksa ömrü varsa ne yaparsak yapalim o yoluna devam edecek. Doktorun biri dusuk elinizde olsa bizlere ihtiyac kalmazdi demişti. Maydanoz yemekten korktugumu soyledigimde :) o kadar kolay olsa istenmeyen gebeliklerde bol bol yer düşürürler demisti. Benim arkadaşlarımdan (hostes) 6 ay ucanlari biliyorum. Masallah saglikli bebekleri oldu. Bence ben ve benim gibilerin en buyuk problemi cok takıntılı, stresliyiz. Rahat olmakta fayda var.

maalesef. bekliyorum hala. kiminin çok uzun sürüyomuş galiba. 21 ekimdi kürtaj ama hala yok... 40 gün sürebilir diyolar
Evet tabiki sürebilir. 45 gün demişlerdi bana da. Sen içini ferah tut. İnşallah buradan hamile olduğumuz haberlerini de veririz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…