Yine bir kürtaj yine ahlak zabıtalığı konusu
Konu sahibi ben 2 yıl önce dış gebelik geçirdim. Kürtajla çözülebilecek bir şey değildi o yğzden kapalı ameliyat oldum ama gebelik kaybı sonrası çok kanamam olmasın diye aynı anda küretaj da yaptılar. Genel anestezi tabi ki. Ama sadece küretaj olacak olsa da genel amestezi yapardım kesin.
3 kez tüp bebek yaptım. Yumurta toplamada lokal da yapılabiliyormuş ama hiç o işlere girişmedim. Mışıl mışıl huzurla uyurken yumurtalarım toplandı :) hiç sorun yaşamadım. Yine yaptırsam yine genel anesteziyle yaptırırım. Zaten psikolojin çok iyi olmuyor bir de az da olsa ağrı çekeceğin, her şeyi hissedeceğin travmatik prosedürlere gerek yok.
Onun dışında 20 yaşından beri cinsel olarak aktifim ve 30 yaşında evlendikten sonra 33 yaşımda anne olmaya hazır oldum. 20 li yaşlarda hamile kalsaydım kesinlikle aldırırdım ki bunu 3 tüp bebek 1 dış gebelikten geçmiş, yumurta rezervi az, yarım rahim ve tek tüplü bir kadın olarak yazıyorum. Bunun evlat hasreti çeken kadınlarla bir alakası yok. Bundan sonra çok daha iyi korunursunuz ki bir daha böyle olmasın. Çok geçmiş olsun.