Biz kavga çıkartmıyoruz! Sadece tepkisiz kalamıyoruz. Merhametimiz buna izin vermiyor. Siz ne derseniz diyin. Asıl sizlerin bizim yorumlarımızdan rahatsız olmasına anlam veremiyorum. Sonuçta konu sahibine hakaret etmiyoruz, vazgeçmesi için baskı da uygulamıyoruz. Bu yaşananlara susmamızı kimse bizden beklemesin. Zaten biz sussak konu sahibinin vicdanı asla susmayacak. Ama neyseki sizler varsınız, vicdanına "sanane" der güler geçersiniz.Ah ah, bir kürtaj konusunda kavga çıkmasın dişimi kıracağım
İşin vicdani ve manevi yanını bir kenara bırakırsak, ( çünkü bunlar tamamen ve sadece o kişiyi ilgilendirir) TC devletinde, 10 haftaya kadar kürtaj yaptırmak yasalken, bence ben dahil herhangi birimize söz düşmüyor…
Karşı çıkan hanımları anlıyorum, kimisi duygusal, kimisi kendi inancı doğrultusunda kimi de annelik özleminden ötürü bu şekilde tepki veriyor. Evet gerçekten anlıyorum.
Ancak dediğim gibi devletin kişiye vermiş olduğu bir hakkı , kullan veya kullanma diye biz eleştiremeyiz…
Konu sahibi, ablacım çok gençsin, paniksin de biraz anlıyorum.
Anesteziden korkma. Her hastaya özel risk değerlendirmesi ve skorlaması yapılıyor, her hastaya özel dozda ilaç veriliyor. Mevcut hastalıkların ( astım, karaciğer , böbrek vb) öncesinde sorulup ona uygun şekilde anestezi veriliyor.
Ben sadece bir doktor olarak, işin toplum sağlığı ve aile planlaması kısmı açısından bir tavsiye vermek istiyorum: gördüğüm kadarıyla aklı başında birisin, ella almışsın, evet.
Ancak kondom kullanın, hem daha garanti olur, hem de vücudunun dengesiyle hele de hormonların yeni yeni düzenini kurarken, oynamamış olursun.
Kondom kullandınız galiba öyle hatırlıyorum, düzgün takma şekline bakın, öyle kolay kolay çıkmaz.
Geçmiş olsun.
İyi de seks sadece çocuk için yapılan birşey mi?Sen kendinle celisiyorsun. .cocugum diyorsan ve sorumluluk almayacaksan cinsel ilişki yasayamazsin.yasiyorsan da sorumluluğu alırsın.
Siz evli olmayan birisinin anne olmasını uygun goruyor musunuz demissin. ..eeeee madem bu uygun değil ,senin mantiginla bakarsak evli olmayan birisinin de cinsellik yasamasi uygun değil...bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. .....valla çocuğun sorumluluğunu alacaksa evli olmadan da doğurabilir ...
Cinsel ilişki yasaman ayıp değilse evlenin o halde...
Baştan aşağı çocukça ,mantiksiz düşünceler. Dediğin gibi gerçekten cocuksun
Kuzenim üniv de okurken kız arkadaşı hamile kaldı..ailelerine söylediler..biraz tantanadan sonra evlendiler.üstelik okuyorlardi. Aynı sizin gibi.şimdi çocukları 1.5 yaşında...sorumluluk bu ışte
Alakaya maydanoz cahilliğinizden gözlerim kanadı.Biz kavga çıkartmıyoruz! Sadece tepkisiz kalamıyoruz. Merhametimiz buna izin vermiyor. Siz ne derseniz diyin. Asıl sizlerin bizim yorumlarımızdan rahatsız olmasına anlam veremiyorum. Sonuçta konu sahibine hakaret etmiyoruz, vazgeçmesi için baskı da uygulamıyoruz. Bu yaşananlara susmamızı kimse bizden beklemesin. Zaten biz sussak konu sahibinin vicdanı asla susmayacak. Ama neyseki sizler varsınız, vicdanına "sanane" der güler geçersiniz.
Bu kadar üzülmeniz size sert bir eleştiri yapma hakkını vermiyor ben bakar büyütürüm diyorsan konu sahibi dogrup size versinPeki benim yorumumdan sanane? Ben masum bir bebeğin can çekişerek ölecek olmasına üzülüyorum da sana ne oluyor acaba?
Ben sordum mamasını bezini siz mi alacaksınız diye , annesi babası okula gidince siz mi bakacaksınız diye de cevap veren olmadıBi tanesi de sen doğur ben bakarım dememiş, anca doğur da doğur, nasıl büyürse büyüsün.
Seks yapmak sorumlulukmuş bak o çok güzeldi. Çocuk sorumluluğu ile bir tutmak, bi harikaydı.Ben sordum mamasını bezini siz mi alacaksınız diye , annesi babası okula gidince siz mi bakacaksınız diye de cevap veren olmadı
Ancak beğendim e basıp gittiler
Daha öğrenciler bebek doğsa bakamayacakları belli.Peki benim yorumumdan sanane? Ben masum bir bebeğin can çekişerek ölecek olmasına üzülüyorum da sana ne oluyor acaba?
"İnsanlar evlat hasreti çekiyor" kısmına gelene kadar her şey çok güzel gidiyordu.Kimse neden seviştin demiyor hanımlar.
Saygi duyuyoruz zaten biz çocuğu doğur demiyoruz ki.
Kızdığımız sevişirken olgun kadın,kürtaj olacağı zaman ben çocuğum diyor.
Düzgün korunacak efendim insanlar evlât hasretiyle neler çekiyor.
Evet kabul etmese de evladının katili olacak bu kadar basit.
Demeyim demeyim diyorum daBasit gelip gelmemesi tartışılır lakin 21 yaşında ve hala okuyan bir insanım aileme bağlı yaşıyor iken neden anne olmayı düşünüp çocuğun da hayatını mahvedeyim ki daha ben çocuğum böyle düşünmeyin lütfen
Anne olma sorumluluğunu alabilmekle,sevişmek çok farklı şeyler yalnız.Demeyim demeyim diyorum dabak yine tutamayacağım. Öncelikle belirtmek isterim kimsenin cinsel yaşamı beni ilgilendirmez ama çocuğum diyip de cinsel deneyim yaşıyorsan ben buradaki tezatlığı eleştiririm. Seçimlerinizin arkasında durun, sevişecek kadar büyüksün, anne olacak kadar yetişkin değilsin. Ama katiyen çocuk değilsin.
Anne olacak kadar yetişkin değilsin ama katiyen çocuk da değilsin derken bundan bahsetmiştim. Doğru, anne olmamalı. Ama çocuğum daha diyemez. Çocuk değil çünkü. Ben çocuğum diyerek korunma sorumluluklarını üzerinden atmamalı. Oturup tek tek araştırmalı.Anne olma sorumluluğunu alabilmekle,sevişmek çok farklı şeyler yalnız.
Konu sahibinin eleştirilecek yanları var mı var?(düzgün korunmadığı için)
Ama siz ve burda gördüğüm bir çok kişi çok alakasız,yanlış yerlerden eleştiriyorsunuz.
Eğer yorumunuzda kastettiğiniz bu değilse sizi tenzih ederim.
Tamam,tam olarak benim anladığım şeyi dememişsiniz.Anne olacak kadar yetişkin değilsin ama katiyen çocuk da değilsin derken bundan bahsetmiştim. Doğru, anne olmamalı. Ama çocuğum daha diyemez. Çocuk değil çünkü.
Ya siz buradaki çocuk lafını bak koptum durup dururken 10 yaşındayım daha çocuğum olarak mı algılıyorsunuz, 21 yaşında gencim demeye çalışmışım algınızı bilerek bozup yaklaşıyorsunuz ya kopuyorumDemeyim demeyim diyorum dabak yine tutamayacağım. Öncelikle belirtmek isterim kimsenin cinsel yaşamı beni ilgilendirmez ama çocuğum diyip de cinsel deneyim yaşıyorsan ben buradaki tezatlığı eleştiririm. Seçimlerinizin arkasında durun, sevişecek kadar büyüksün, anne olacak kadar yetişkin değilsin. Ama katiyen çocuk değilsin.
Algımı niye bilerek bozayım, merak ettim. Ne okuduysam ona yorum yaptım. Çocuğum derken gencim demek istedim diyorsun ben bunu nerden bileyim? Orda direkt çocuğum yazıyor.Ya siz buradaki çocuk lafını bak koptum durup dururken 10 yaşındayım daha çocuğum olarak mı algılıyorsunuz, 21 yaşında gencim demeye çalışmışım algınızı bilerek bozup yaklaşıyorsunuz ya kopuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?