Kürtaj sonrası yasananlar ve tekrar hamile kalmak isteyenler burda dertleselim mi?

Benimde ayni bakalim ne olacak :)

Oo haberleşiriz hep birlikte madem.

Ben bir süre hamile kalmaktan vazgeçtim.
Hep bir korku vardı içimde geç kalıyorum diye.
Hayırlısı olsun hakkımda hakkımızda...

Akışına bırakmak en iyisi bence de, yumurtlamaydı oydu buydu derken insan daha fazla stres oluyo. Miniklerimiz ne zaman isterse o zaman gelsin :)

Merhaba hanımlar

G Gzm1111 canım çok ara verme merak ederim ben. arada uğra hakkında hayırlısı olsun

benim 10 gün var zaman geçmiyor sanki

Merhaba kızlar

Ben 22 mayısta 12 haftalık hamileyken kürtaj olmuştum ikinci adetimi 42 gün sonra oldum üstüne 36 gün daha geçti bir haftadır adet olamıyorum iki kere test yaptım negatifti adet döngüsü bu kadar sarkan oldu mu normal mi acaba kan testini ne zaman yaptırsam yardımcı olur musunuz?

öncelikle geçmiş olsun canım. benim kürtaj sonrası regl süresi kısaldı 26 güne kadar düştü benim. dr gitseniz arkadaşım testleriniz yapılır neden adet olamadğınız konusunda dr bilgi verir inşallah meleğin geliyordur

İyi akşamlar arkadaşlar
Rabbim in mucizelerine şaşırıp şaşırıp bu mucizelerden birini sizinle paylaşmak istedim.
Belki beni hatırlayan olmuştur. Mart ayında kurtaj sonrasi biraz takilmistim buralarda.Bu forum hem bilgi alış verişi hemdert ortaklığı bakımından hepimize iyi gelen fakat çok takıldigimizda saplantilarimizdan kurtulmakta zorlandigimiz bir forum.Bunları zaten siz de yaşayarak goruyosunuzdur.
Gelelim bana kurtaz öncesi hamilelik dönemimde çalışmıyor bebegimzi büyük bi heyecanla bekliyordum.Ama kavuşmak nasip olmadı.kurtaj sonrasi ben de kendimi suçladım hatta çevremde hastaneye gitmeden kontrole gitmeden önce ziyarete gelen akrabalarımı sucladim onlarla ilgileneceğim diye bebeğime zarar verdiğimi düşündüm.
İlk düşük olduğu için genetik testi yapmak istemedi Dr muz özel bi hastane de Prof olmasına rağmen.tüccarlık yapmadılar yani.Ama ben ikna olmayıp genetik testlerimızı yaptırdım başka bi hastanede. Biz ebeveynler olarak çok şükür sıkıntılı bi durum yoktu fakat bebeğimizin kromozom anomisi yüzünden kaybetmiştik.Derler ya sağlıksız gebelik 3 ay içinde son bulur diye öyleymiş diye düşünüyorum.bunu öğrendikten sonra Rabbim o küçücük bedenin kaldıramayacağı hastalıklarla mücadele etmesini istememiş o acılarla ne onu ne de bizi sinamis diye düşündüm.
Yani bizim şer gördüklerimizin içinde dahi hayirlarin olduğunu Rabbim bi kez daha anımsattı dedim.
Kurtaj sonrasi bi kaç kez yazdm sizleri uzaktan izledim hamile haberleri duyup mutlu oldum kaç ay sonra kalmış hamile diye hesaplar yaptım kendi tahmini ayımı düşündüm.Bi ara saplantı haline geldi hatta bu forum saatlerce akşama kadar kim ne yaziyo diye vakit kaybettim.Sosyallik kalmamisti gerçi sosyal arkadaşlar çoluk çocuk sahibi oldukları için artık onlarla da aynı saatleri mekanları tutturmak da zor oluyodu.o ara bi iş teklifi aldım dönemlikti ama beni biraz bu a sosyallikten yaşadığımız o olaydan uzaklastirabilirdi.kabul ettim iyi ki etmişim yoksa akşama kadar buralarda takıl akşam eşine ya da seni ziyarete gelen kişilere yine aynı durumla ilgili konuş konuş nereye kadar çevremdekiler aynı olayı yaşamadıklarımız için benim gibi düşünmediklerinden beni ne kadar anlayabilirdi ki haliyle paylaşımlar zevksiz az derken.Neyse ben bu durumdayken yasadiklarimdan sizlerde ders çıkarabilirsiniz diye yazdım.
Bi mucize daha mı? ??

Kiminiz ikinci bebek için Kiminiz ilk bebek için dualardasiniz.İlk bebeğini bekleyenler daha sıkıntılı biraz önce yazdığım yaşadığım olayların benzerlerini yaşamışsınizdır. Diye düşünüyorum.Evladım sahibi olanlar ilk bebek bekleyenlere nazaran daha iyi durumda olduklarını düşünüyorum. Onlarin şükürlerı evlatlaridir.Rabbim hepimizin duasını kabul eder inşallah.
Aradan 5 ay geçti acaba cinsiyetini ne zaman öğreniriz o hafta gelir mi ya da doğum zamanını hesaplarken
Neyse biz ilk bebeğimize de yardımcı ilaçlar kullanarak hamile kalmistim.Dr um kurtaj sonrasi yine yardımcı ilaçlar almak istersen 2 ay sonrasında gelebilirsin demişti. Buna ithafen yine 2 aydır yardımcı ilaçlar kullanıyodum.kurtaj sonrasi adet lerim 24 26 gün arasında olmaya başlamıştı. Geçen ay dediğim gibi yardımcı ilaç tedavisi yumurta takibi yapıldı 24.gun adet oldum bu sefer de olmadı hamile kalamadım diye düşündüm. Hatta adet olmadan 22.gun gebelik testi kaset test yapmıştım ikinci çizgi yoktu Negatif ti. Sonra 24. Gun adet oldum
Bildiğin adetti. 3 gun pedlerim doluydu.Sonrasında temizledim benim en fazla 6 7 gün sürer adetim temizlendim 8.gün ilişki. Sonrasında kahverengi akinti lar devam etti Dr um bana 160 km uzakta olduğu için bn ilçedeyim o merkezde ankarada.telefonla aradım kahverengi beklemiş kan şeklinde damlaların var dedim.O da hormonal ilaçların etkisi falan diye düşündü heralde korkulacak bi durum yok dedi.Bu ay tedaviye ara verip tatil yapacaktınız demi sorun yok dedi.

O sorun görmeyince ben de hiç acaba demedim.çünkü adet olmadan 1 2 gün önce idrar testi de yapmıştım Negatif di. 13.gün tamam bu sefer temizledim dedim o gün yine ilişki.Bu sefer korktuk. Çünkü ilişki esnasındaki akintimda da kahverengi kan kurusu gibi bi şeyy.
Neler düşünmedik ki vajinal kanama.Bebek sahibi olalım derken sağlığımızdan mi oluyoruz diye bi de o gün günlerden pazar hiç bi hastane açık degil

Neyse bugünü zor ettik önce 160 km merkeze gitmeye karar verdim gözüm yemedi zaten Dr um da çok önemli görmemişti ilk aramamiz da. Amacım kötü huylu bi hastalık için taramaydi simir ı ilçedeki devlet hastanesi de alabilirdi oraya gitmeye karar verdim.Gittim Dr a adet oncesi kullandığım ilaçlardan yaşadığım fizyolojik değişikliklerden bahsettim hem nedenini hem de tarama için simir aldırmak istediğimi söyledim.o da usg ile baktı yumurtalikta catlamamiş bi yumurta görüyorum dedi o kistlesip kanama yapmıştır dedi.kistin usg resmini verdi.simir aldı.kan tahlili istemeden o da ben de o dadandı çıktım.ben de bi de tiroit var ne durumda acaba diye merak ettim tekrar Dr un odasına girdim rica etsem tiroit lerim için kan tahlili yapar mısınız dedim o da tamam dedi hatta yanındaki kıza bi de beta isteyelim dedi

Öğleden sonra çıkacaktı sonuçlar ama çok önemsemedim internetten bakarım ilaçlarımı ona göre ayarlarım zaten dedim.Üç buçuktan sonra internetten girmeye çalışıyorum giremedim sisteme barkod yanlış diyo.Hastaneyi aradım görevli barkod u vereyim ama ben de okuyabilirim dedi okursanız sevinirim dedim tsh lafı okudu bi de beta basılmış hamile olduğunuzu biliyorsunuzdur heralde dedi.O an nası bi haldeyim bilmiyorum

Dr hastaneden 4 de çıkıyo hemn esimle hastaneye koştuk adet olmuştum test negatif di.Ama beta 160 kusurlwrdeydi. Üstelik simir aldirmistim bi de.korkuyordum.Dr bisi olmaz simir almamıza falan o daha hucrecik falan dedi.
Yarın yine aynı saatte beta olctur yükselmeye bakalım ama bence sen düşük yapiyosun dedi.
Bakalım Rabbim neyler neylerse güzel eyler

Canim merhana P Pink cotton candy cok haklisin(yazdiklarinin aynisini hissediyorum) atlatma konusunda bu forum bana cok yardimci oldu ama hamile kalanlari duydukça uzerimde asiri derecede baskı oluyor.
Senin icinde hersey guzel olur insallah. Herseye ragmen kan degerin cok dusuk degil belki bir mucize olur. Kendini yorma bizede haber ver olur mu?

P Pink cotton candy inşallah sağlıklı gebeliktir arkadaşım kan sonucunu yaz buraya merak ettim
Rabbim hakkımızda hayırlı olanı versin canm.Şimdi kan verdim geldim.Öğleden sonra 2 gibi çıkıyo genelde.Bekliycem bakalım ama cevap bulamadığım sorularım var

Hamileysem bu aydan mi geçen aydan mi?Geçen aydansa bu değer 6 haftalık gebelik için çok az bu haftalarda kese görünmesi lazımdı.Bi de adet oldum hadi üstüne görme diyelim nadir bilmem kaç insan da bi oluyo bu da.Adet görmeden 2 gün önce idrar testinde çizgi mİzgi görmedim.
Hadi bu adettin 8.günü olan birliktelik ten hamile kaldıysam bu seferde dün 16.gündü yani 8 günde beta hcg kanda 166 düzeyine kadar çıkar mı?
Biçinde az birin de fazla.Hesaplar tutmuyo

Cnm 8 gunde 166 seviyelerine ulasamaz kanda 10 gunden sonra bu deger yukselmeye basliyor. Gecen ay gec dollenme olmus olamaz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…