- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
- Konu Sahibi leylimley33
-
Evet ya her doktor farklı birşey söylüyor ama ben bebeğin kalbinin durduğunu baska bir doktordan öğrendim o da korunmana gerek yok demişti. (Maslak acıbademde bir prof) benim doktorum da bakırköy acıbadem'de doktordan öte bir yerde bir abi benim icin inanılmaz güvenirim.Valla canım bende hemen tekrar hamile kalmak istiyorum .ama kafam karisik.dr neden 2 ay dedi diye.sizin dr lar hic korunma vermemis.dr bu konuda ayriliyor galiba.yasiniz kac ben 38 yasindayim.biz kasim gibi bebek istemistik calismalara basladik.21 aralik son adet tarihimdi ve hamile kaldim.yani cok şükür cabuk hamile kaldim ama kürtaj oldum o ayri konu
E o zaman haydi hayırlısı diyorum. :))))Canım benim dokdorum banada korun demedi hatta ben olurmu diye sordum olur dedi olmasada gel dedi ben kurtajdan 28 gün sonra adet oldum ilkdefa buay şansımı deneyecegim hayırlısi Allah dan
Gebeyken yumurtan o surec boyunca kaliyor, sagliksiz yumurta onlar. Ben kurtaj sonrasi hemen hamile kalmayi calisanlari anlamiyorum. Bir sonraki adette duzene girmesi icin 2 adet donemi diyorlarsa bir bildikleri vardır. Tekrar ayni seyleri yasamaktansa ben beklemeyi tercih ederimValla canım bende hemen tekrar hamile kalmak istiyorum .ama kafam karisik.dr neden 2 ay dedi diye.sizin dr lar hic korunma vermemis.dr bu konuda ayriliyor galiba.yasiniz kac ben 38 yasindayim.biz kasim gibi bebek istemistik calismalara basladik.21 aralik son adet tarihimdi ve hamile kaldim.yani cok şükür cabuk hamile kaldim ama kürtaj oldum o ayri konu
Doktor beklemene gerek yok dedi? Doktorumuza mı güvenelim oradan buradan sağdan soldan duyduklarımıza mı? Sence nasıl yapalım? Ya da bence gidip bir tıp fakültesi bitirelim en iyisi.. Google malesef diploma vermiyorGebeyken yumurtan o surec boyunca kaliyor, sagliksiz yumurta onlar. Ben kurtaj sonrasi hemen hamile kalmayi calisanlari anlamiyorum. Bir sonraki adette duzene girmesi icin 2 adet donemi diyorlarsa bir bildikleri vardır. Tekrar ayni seyleri yasamaktansa ben beklemeyi tercih ederim
Canım insallah sağlıklı bir hamilelik nasip olur ve bebeğini kucagina alırsın.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.ben 2 ay korunmaya kararlıyım.insallah sonrasında da rabbim fazla bekletmez ve sağlıklı sıhhatli bebegimi kucagima alırımEvet ya her doktor farklı birşey söylüyor ama ben bebeğin kalbinin durduğunu baska bir doktordan öğrendim o da korunmana gerek yok demişti. (Maslak acıbademde bir prof) benim doktorum da bakırköy acıbadem'de doktordan öte bir yerde bir abi benim icin inanılmaz güvenirim.
Ben de aynıyım ya seninle 14 aralıktı benim de son reglim. İkinci denemede hemen olmuştu. 32 yaşındayım ben Allah ne zaman nasip ederse o zaman olacak tabii ama beklemek istemiyorum açıkçası. :))
Amin çok teşekkür ederim. Hakkında hayırlısı olsun en hayırlı zamanda nasip olsun hepimize hayırlı evlatlar inşallah :)Canım insallah sağlıklı bir hamilelik nasip olur ve bebeğini kucagina alırsın.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.ben 2 ay korunmaya kararlıyım.insallah sonrasında da rabbim fazla bekletmez ve sağlıklı sıhhatli bebegimi kucagima alırım
Benim gorustugum 2 tane doc dr. da bekle dedi. Kendim yuksek muhendisim asla kaynagindan ogrenmedigim bilgileri vermem. Google'dan okuduklarimda boyle tranva yasamis insanlara bilgi verecekte degilim.Doktor beklemene gerek yok dedi? Doktorumuza mı güvenelim oradan buradan sağdan soldan duyduklarımıza mı? Sence nasıl yapalım? Ya da bence gidip bir tıp fakültesi bitirelim en iyisi.. Google malesef diploma vermiyor
Tamam guzel bir bilgi vermissinde gebeligin kacinci haftada sonlandi, bebek canli mi yoksa olu iken mi alindi, hangi kurtaj yontemi kullanildi bunlarda bekleme surene etken. Bu yazi dehset genel bir yazi, acikcasi 1 ay daha beklesem cok bir kaybim olmaz. Allah korusun beklemeyip bir hayal kirikligiyla sonlanacak gebelik beni piskolojik olarak daha cok yorar.Bu arada ingilizce bilen arkadaşlar için düşük ve kürtajdan sonra aslında beklemeye gerek olmadığını bunun eski bir bilgi olduğunu anlatan ufak bir paragraf... Umarım yeterince açıktır
"With the vast majority of miscarriages, there's no danger in trying to get pregnant again once the miscarriage has fully completed. Still, many women are under the impression it's not safe conceive right away. "There?s some old wives' tale about waiting three cycles after a miscarriage to get pregnant again," says Angela Chaudhari, MD, a gynecologic surgeon and assistant professor in the Department of Obstetrics and Gynecology at Northwestern University Feinberg School of Medicine in Chicago, Illinois. "There was also some old data that perhaps people are more likely to miscarry again if they try immediately after, but that's all been debunked."
Canimm nedeni ortaya cikti mi ? Rahim taşıyamadı mi bizim yavrulamizi benimde suyum heldi 14 haftalik bebegimi kaybettim 4 gun önceHerkese merhaba, ben de sizler gibi kürtaj yaşamış ve hala da bebeğinin gelmesini bekleyen bir anne adayıyım. Tam bir yıl önce kürtaj oldum. 14 haftalıkken aniden suyum geldi ve sonlandı.
Sizlere söylemek istediğim, özellikle büyük haftalarda kürtaj olmak zorunda kalan olduysa endometriyum kalınlığını kontrol ettirmeniz. Çünkü ben de kürtaja bağlı olarak ince kalıyor ve bu da bebeğin tutunmasını zorlaştırıyor. Bazı ilaçlarla kalınlaşmasına yardımcı oluyorlar.
Doktorunuzla kürtajdan belli bir süre (en az iki regli dönemi sonra) bu konuyu konuşmanızı tavsiye ederim.
Amin iste bende bunu anlatmaya calisiyorum be doktor degilim kimseye bekleme diyemiyorum, siz bana google ile diploma alinmayacagini soylerseniz ben size kendimi tanitirim. Birde bu kisiye ozel bir durum belki sizin gercekten beklemeye ihtiyaciniz yoktur. Ama oyle bir hava oluyor ki baskalarida bende beklemeyim diyor. Herkesin kendi karari bu aciyi yasamis bir insan asla bir daha yasamaz insallah ben sadece bana sana degil herkesin bir evladi olur insallah diyorum.Herkes kendi hayatına dair kendi kararlarını vermekte serbest.. Aldığınız eğitimi vs sorgulamadım. Beklemeyenleri anlamamanıza karşılık olarak 2 doktorun da bana beklemene gerek yok dediğini ve bir makalenin ufak bir paragrafını paylaştım burada tümünü veya linkini paylaşamayacağım icin.
Kaldı ki yazılan bir cümleye aldığımız eğitimlerle ve egolarımızla cevap vermedğimizde dünya çok daha yaşanır bir yer haline gelecek..
Ben mesleğimi ve eğitimimi sizinle paylaşma gereği görmüyorum zira doktor değilim ve doktor olmamam ahkam kesmememe yeterince etken..
Umarım sağlıkla hayırlı bir evladınız olur..
Amin iste bende bunu anlatmaya calisiyorum be doktor degilim kimseye bekleme diyemiyorum, siz bana google ile diploma alinmayacagini soylerseniz ben size kendimi tanitirim. Birde bu kisiye ozel bir durum belki sizin gercekten beklemeye ihtiyaciniz yoktur. Ama oyle bir hava oluyor ki baskalarida bende beklemeyim diyor. Herkesin kendi karari bu aciyi yasamis bir insan asla bir daha yasamaz insallah ben sadece bana sana degil herkesin bir evladi olur insallah diyorum.
Çok geçmiş olsun.. Umarım bir an önce iyileşir, toparlanır ve yeniden anne olmaya hazır olabilirsin.. Allah öncelikle sabır sonra da hayırlı zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah..Canimm nedeni ortaya cikti mi ? Rahim taşıyamadı mi bizim yavrulamizi benimde suyum heldi 14 haftalik bebegimi kaybettim 4 gun önce
Evet haklisin google muhendislik diplomasi veriyor ustunede iki tik daha yuksek yapiyorsun oluyor. Yazdiklarinla zaten ne kadar seviyesiz bir insan oldugun belli ukala kucumser olan sensin.Google'dan tıp fakültesi diploması alınmıyor dedim mühendislik değil :)
Kaldı ki inan ben çok hassasım burada kurduğum herhangi bir cümlede bile.. Tekrar okursan benim doktorumun bana beklemene gerek yok dediğini söyledim. Sen de beklemeyenleri anlamıyorumla başlayan bir cevap yazdın..
Hüküm kuran, fikir beyan eden sendin aslında..
Her insanın bünyesi ve her doktorun bu konuya yaklaşımı farklı..
Sen burada beklemeyenleri anlamadığını söylediğinde aslında benim dahi bir an acaba basıma böyle birşey gelir mi hata mı yapıyorum diye düşünmeme sebep oluyorsan istersen sen de bir dur düşün olur mu?
Sana hayatta başarılar.. Umarım egonla küçük dağları yaratmadığının farkına varsbilirsin birgün..Evet haklisin google muhendislik diplomasi veriyor ustunede iki tik daha yuksek yapiyorsun oluyor. Yazdiklarinla zaten ne kadar seviyesiz bir insan oldugun belli ukala kucumser olan sensin.
Senin bedenin senin kararin.
Ben doktor bekle demesine rahmen beklemeyenleri anlamiyorum halada anlayamiyorum. 6 sene okumus uzerine 4 sene daha okumus bilmem kac yillik tecrubesi var sana gelmis bekle demis ay ben dayanamiyorum yaziyor, bu insanlari anlamiyorum net.
Eger yazdigimi 1 kisi bile okuyup ona azicikda faydam dokunursa eger onu gelecekte daha fazla uzecek bir olaydan uzak tutabilirsem diye yaziyorum. Yoksa banane,
Ama anladim ki bu forumda herkes uzman, herkesin dogru yanlis bir fikri var ve soylemekten cekinmiyor.
Canım sana da cok geçmiş olsun.benimde 28.günüm bugün.henuz adet olmadım.dr 2 ay korunmamizi folikasit e baslamami.sonra da güzel haberlerle gelmemizi istedi tekrar.herhangi bir tahlil test filan istemedi.senden istemisler bir zararı yok.daha iyi olur senin için.bütün tahlil test myayene ne varsa yaptir.gonlun rahat bir sekilde hamile kal insallahkizlar aranizda kurtaj sonrasi akinti sorunu yasayaan varmi? ben kurtaj sonrasi 28.gunde adet oldum kanama vs hersey normaldi 5 gun surdu ve bitti. ancak benim seffaf akintim var cok fazla degil ama doktora gittim muyanne sirasinda o akintinin rahim agzindaki enfeksiyondan kaynaklandigini soyledi ve fitil verdi onu kullaniyorum suanda.birde iki adet donemi daha regl'ini takip edicez miktarini agrini vs dediler rahim yapisikligi olup olmadigina bakicaklarmis? aranizda boyle bisey yasayan varmi? veya turkiyede boyle bir takip yapiyomu doktorlar kurtaj sonrasi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?