• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası yaşananlar

2 aylik hamileligi henüz bu kadar çok kişinin bilmesi bile bence çok doğru değil ama muhtemelen heyecana kapilmissiniz ve ayni oranda da hayal kırıklığı olmuş, gecmis olsun,yatmaniza falan çok gerek yok.Hayata karışın ,kimseye gönül koymayın, sizin için çok önemli ama insanlar için sıradan bir olay

Bende aynı sebepten kürtaj oldum değerli arkadaşım hassasiyetinizi anlıyorum bende her şeye herkese kendi içimde küstüm alındım onların haberi yok tabii, kimsenin beni anlamadığını düşündüm. Ama o kadar çok insan bu kayıpları yaşıyormuş ki biz bilmiyormuşuz hayatın doğal akışıymis bu durum.
Bir de şu var insanız hep birilerini suçlamak isteriz yaşadığımız kötü şeylerden biz bu yüzden bunu yapıyoruz zamana bırakın ben öyle yaptım onsallah iyi olacağız insallah hayırlısıyla tez zamanda sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alacağız amin

Çok geçmiş olsun da biraz fazla dram yaratmışsınız. 9 haftalıktım kürtaj olduğumda. Baştan beri riskli, düşük ihtimali olan bir gebelik olduğu için ailelere söylememiştik bile. Siz de bu kadar yaymasaydınız keşke. Ayrıca bu piremseslik sizi yorar. Eşimin abisi, amcası bana niye geçmiş olsuna gelsin? Eşinizi aramışlar zaten. Kusura bakmayın ama daha saçma bir şey okuyamazdım herhalde. Umarım en kısa zamanda sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Aşırı gereksiz. Bu kendini çok fazla onemsemekten geliyor sanirim. Çok geçmiş olsun öncelikle. Yani eşinizin kardeşinin size geçmiş olsun dememesi abes bı kere orda kesinlikle haklısınız fakat hayat her şeye rağmen devam ediyor. Tabiki sinemaya gidebilir. Baska aktivite yapabilir. Siz kürtaj oldunuz diye sizinle aglayamazlar bunuda beklemeniz bence biraz hastalıkli bı durum olmus olur. İnsanlar ailesini gömüyor hayata devam ediyorken bu tavrı takinmaniz saçma. Ne diye herkes siz kürtaj oldunuz diye sizin etrafinizda dolaşsın geçmiş olsun gelsin bu kadar onemsemeyin kendinizi

Erkeklerin çok dahil olacağı konular değil bunlar o yüzden gelmemişlerdir. Siz gebeliğiniz sırasında karnınızdaki bebekle belli bir bağ kurdunuz, şuan hormonlarınızda tavan muhtemelen o yüzden şuanda kendi içinizde bir kayıp ve yas yaşıyorsunuz anlıyorum. Ama sizin dışınızdaki insanlar için yaşadığınız düşük mutlubiroz bir kadın hastalığı geçiriyor kategorisinde bir olay, başsağlığı dilemeye gitmelik bir olay değil.O nedenle eşlerini göndermişler geçmiş olsuna ki bence iyi de yapmışlar zaten kanamanız varken evinizde dinlenmek isterken eşinizin amcasını, abisini ağırlayıp ne yapacaktınız ki.

yaşadığınız acı için çok üzgünüm. yaşadığınız kolay birşey değil fakat evet gereksiz alındınız ki bu da normal birşey bu süreçte. hassas olduğunuz için herşeye alınıyor olabilirsin. fakat ben bu zamanda kimin gelip gelmediğine takılmam açıkçası belki üzerinden zaman geçsin öyle gelmek istiyorlar sonuçta acınız var.

Merhabalar. Ben dün bebeğimin kalbinin durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldim. Baştan beri riskli ilerleyen bir gebelikti. Doktorum bana olabilecekleri anlatıyordu sürekli ve belki de kaçınılmaz sona geldik.
Aile apartmaninda otuyorum. Eltim, kaynanam, eşimin akrabaları vs çok yakiniz birbirimize. Bugün gorumcelerim ve eltim geçmiş olsuna geldiler. Az önce eltimlerin cocuklari bahane edip sinemaya gittiklerini öğrendim ve çok üzüldüm.
Moralim çok bozuk cok hassas bir donemden geciyorum evet ama kaynimin kapidan bana bir geçmiş olsun demeye gecmeyip sinemaya gitmesi cok üzdü beni. Eşimle konusmuslar tamam ama ben de onun yengesiyim evimize gecmis olsuna gelebilirdi hadi gelmedi keyip yapar gibi sinemaya gitmesi gerekmiyordu. Keza eşimin amcasigil vs onlarda gelmedi bugun yanima. Hepsi telefonda geçmiş olsun dedi sanki birbirimize çok uzakta oturuyormusuz gibi.
Gereksiz mi aliniyorum bilmiyorum gözümü kapattigim an hastane odasi canlaniyor dogumhaneye bebegimi almak için degil de aldirmak için girmek canımı çok acıttı.... Hıncımı onlardan mi almaya çalışıyorum belki de hic bilmiyorum.. Birbirimize sürekli destek olduk bu grupta paylaşmak istedim hissettiklerimi..
Çok haklısınız insan böyle günlerde anlıyor zaten iyiyi kötüyü.belli ki sizin acınız eltinizi ve kaynınızı mutlu etmiş.o kadar kötü niyetli insanlar var ki şaşırmadım.daha beterini yaşayanı bile duydum.uzak durun onlardan yararınıza olur

Gereksiz alınıyorsun.
Allah korusun ama evinizden cenaze çıkmamış ki herkes tek tek gelip geçmiş olsun desin.
Üzülmeyin en azından olabiliyor
Yine olur.
Allah hayırlısını versin

Aşırı gereksiz. Bu kendini çok fazla onemsemekten geliyor sanirim. Çok geçmiş olsun öncelikle. Yani eşinizin kardeşinin size geçmiş olsun dememesi abes bı kere orda kesinlikle haklısınız fakat hayat her şeye rağmen devam ediyor. Tabiki sinemaya gidebilir. Baska aktivite yapabilir. Siz kürtaj oldunuz diye sizinle aglayamazlar bunuda beklemeniz bence biraz hastalıkli bı durum olmus olur. İnsanlar ailesini gömüyor hayata devam ediyorken bu tavrı takinmaniz saçma. Ne diye herkes siz kürtaj oldunuz diye sizin etrafinizda dolaşsın geçmiş olsun gelsin bu kadar onemsemeyin kendinizi
Bu durumun benzerini yaşayan teyzem oldu etlisi o kadar mutlu oldu ki aynı gün içerisinde canlı müziğe gitti ve habire eşiyle durumlar paylaştı sabah kalkıp neden yaptın dediğinde pek oralı bile olmadı eşi zaten uğramadı bile kardeşi nasıl insanlar olduğunu gördü o yüzden diyorum.önemsenmekten değil başkasının acısına o kadar saygı göstermiyoruz ki her şeyi.sevmeyebilir insan ama saygı olmalı bence

Bu durumun benzerini yaşayan teyzem oldu etlisi o kadar mutlu oldu ki aynı gün içerisinde canlı müziğe gitti ve habire eşiyle durumlar paylaştı sabah kalkıp neden yaptın dediğinde pek oralı bile olmadı eşi zaten uğramadı bile kardeşi nasıl insanlar olduğunu gördü o yüzden diyorum.önemsenmekten değil başkasının acısına o kadar saygı göstermiyoruz ki her şeyi.sevmeyebilir insan ama saygı olmalı bence
Anlayamadiginiz durum şu bu bı cenaze değil yahut öyle olsa bile hayat devam ediyor kürtaj oldu diye niye gitmesin? Oturup yas mi tutsun

Merhabalar. Ben dün bebeğimin kalbinin durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldim. Baştan beri riskli ilerleyen bir gebelikti. Doktorum bana olabilecekleri anlatıyordu sürekli ve belki de kaçınılmaz sona geldik.
Aile apartmaninda otuyorum. Eltim, kaynanam, eşimin akrabaları vs çok yakiniz birbirimize. Bugün gorumcelerim ve eltim geçmiş olsuna geldiler. Az önce eltimlerin cocuklari bahane edip sinemaya gittiklerini öğrendim ve çok üzüldüm.
Moralim çok bozuk cok hassas bir donemden geciyorum evet ama kaynimin kapidan bana bir geçmiş olsun demeye gecmeyip sinemaya gitmesi cok üzdü beni. Eşimle konusmuslar tamam ama ben de onun yengesiyim evimize gecmis olsuna gelebilirdi hadi gelmedi keyip yapar gibi sinemaya gitmesi gerekmiyordu. Keza eşimin amcasigil vs onlarda gelmedi bugun yanima. Hepsi telefonda geçmiş olsun dedi sanki birbirimize çok uzakta oturuyormusuz gibi.
Gereksiz mi aliniyorum bilmiyorum gözümü kapattigim an hastane odasi canlaniyor dogumhaneye bebegimi almak için degil de aldirmak için girmek canımı çok acıttı.... Hıncımı onlardan mi almaya çalışıyorum belki de hic bilmiyorum.. Birbirimize sürekli destek olduk bu grupta paylaşmak istedim hissettiklerimi..
benim de ilk bebeğimin kalbi durmuştu sizi çok iyi anlıyorum. Şu an çok hassas bir dönem geçiriyorsunuz o yüzden insan her şeye alınıyor. O hassasiyetle insan abartıyor da bazen zaman geçtikten sonra diyorsun abartmışım. Ben de kendi anneme küsmüştüm yeterince ilgi göstermedi çok üzülmedi diye o zaman. şimdi saçma geliyor ama o an çok duygusal oluyor insan. Kafanıza takmamaya ve düşünmemeye çalışın. Benim doktorum ilk üç ay içinde hasta bebekler ölüyor eğer ölmezlerse işte engelli çocuklar, insanlar doğuyor demişti.

Çok geçmiş olsun. Dilerim kucağınız sağlıklı bir bebekle dolsun.
Fakat, duygusallığınizdan belli ki biraz takıyorsunuz. Kadınlar gelip bir geçmiş olsun dedilerse yeterlidir yani kaynınız, eşinizin amcası vs.gerçekten alakasız.

Sakin olun kendinizi de eşinizi de üzmeyin. Kendinizi vitaminlerle, moralle toparlayın daha önünüzde nice yıllarınız var. Doktorunuzu dinleyin tekrar deneyin bu günleri unutacaksınız inşallah.

Herkesin istediği tai farklıdır ama bende 4 yıl önce. Öyle bi kayıp yaşadım ve asla kimse ile bu konu üzerine konuşmadım eve almadım kim konuyu açsa hemen kapattım . YanınıZda olması gerekenler yanınıza gelmiş zaten dıdının dıdısı gelmese de olur . Zaten o tür kayıplar en çok anneyi üzer inan baba bile 2-3 gün sonra acısı hafifler ama anne 1 ömür onu kalbinde taşır

Back
X