• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası yaşananlar

Merhabalar. Ben dün bebeğimin kalbinin durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldim. Baştan beri riskli ilerleyen bir gebelikti. Doktorum bana olabilecekleri anlatıyordu sürekli ve belki de kaçınılmaz sona geldik.
Aile apartmaninda otuyorum. Eltim, kaynanam, eşimin akrabaları vs çok yakiniz birbirimize. Bugün gorumcelerim ve eltim geçmiş olsuna geldiler. Az önce eltimlerin cocuklari bahane edip sinemaya gittiklerini öğrendim ve çok üzüldüm.
Moralim çok bozuk cok hassas bir donemden geciyorum evet ama kaynimin kapidan bana bir geçmiş olsun demeye gecmeyip sinemaya gitmesi cok üzdü beni. Eşimle konusmuslar tamam ama ben de onun yengesiyim evimize gecmis olsuna gelebilirdi hadi gelmedi keyip yapar gibi sinemaya gitmesi gerekmiyordu. Keza eşimin amcasigil vs onlarda gelmedi bugun yanima. Hepsi telefonda geçmiş olsun dedi sanki birbirimize çok uzakta oturuyormusuz gibi.
Gereksiz mi aliniyorum bilmiyorum gözümü kapattigim an hastane odasi canlaniyor dogumhaneye bebegimi almak için degil de aldirmak için girmek canımı çok acıttı.... Hıncımı onlardan mi almaya çalışıyorum belki de hic bilmiyorum.. Birbirimize sürekli destek olduk bu grupta paylaşmak istedim hissettiklerimi..
Yaşadığınız olay sizi duygusal yapmış olabilir çok normal olarak. Evet onlar için saha dünyaya gelmemiş bir bebek ama sizin içinize sevgisi,heyecanı düşmüştür bile. Daha sükunetle geçirmeye çalışın bu dönemi. Sakin kafayla düşündüğünüzde hala aynı hislerden olursanız eltinize laf arasında söylersiniz kirginliginizi

İkinci ayimdaydim dediğim gibi fazla hassas bir donemdeyim bir süre kendimi işime verip kafami dagitmak en iyisi olacak. Allah evlatlarinizi size bağışlasın yorum yapan herkese teşekkür ede
Canım geçmiş olsun. Çok hassas bir süreç yaşadım biliyorum.benim ki 10 yıldan sonra gelen mucize bir gebelikte ama olmadı çok ağladım evet ama Ben evde oturup karalar bağlamayı tercih etmedim 1 2 gün fiziksel toparlanmayi bekleyip sonra kafa dağıtmaya gittim çok iyi geldi. Varsa öyle bir ortamın hastayim diye yatma. Hayata karış.

İkinci ayimdaydim dediğim gibi fazla hassas bir donemdeyim bir süre kendimi işime verip kafami dagitmak en iyisi olacak. Allah evlatlarinizi size bağışlasın yorum yapan herkese teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun hassas bir dönemden geçiyosun. Aslında aile ilişkilerinizi bilmediğimiz için çok da yargılamamak gerek. Belki de siz çok ince düşünceli birisiniz ondan oluyordur. Ama boşverin. Böyle zamanda insan sadece eşnden destek görmek istiyor. Bir tek o seni anlıyor. Aynı acıyı paylaşıyorsunuz sonuçta. Ben de 1 ay önce düşük yaptm. Kayınvalidem günde 5 kere arayıp nasılsn diyordu. İsyan ediyodm eşime. Aramsnlar diye. B.k gibiyim demek geliyordu içimden :( önce ilgi bekleniyor snra konuşmak gelmiyor insann içinden

Canım geçmiş olsun. Çok hassas bir süreç yaşadım biliyorum.benim ki 10 yıldan sonra gelen mucize bir gebelikte ama olmadı çok ağladım evet ama Ben evde oturup karalar bağlamayı tercih etmedim 1 2 gün fiziksel toparlanmayi bekleyip sonra kafa dağıtmaya gittim çok iyi geldi. Varsa öyle bir ortamın hastayim diye yatma. Hayata karış.
Geçmiş olsun size de. Ne güzel çabuk toparlanmşsnz. Benm toparlanmam baya uzun sürdü. En azndan bana çok uzun geldi. Ama hayat devam ediyor. Hiç geçmicek gibi gelse de geçiyor bir şekilde

Çok teşekkür ederim canım sanada çok geçmiş olsun. Agrilarim oldugundan dolayı evden çıkamıyorum şimdilik ama dediğin gibi yapacağım.Hayirlisi neyse o olsun hepimiz için

Çok geçmiş olsun hassas bir dönemden geçiyosun. Aslında aile ilişkilerinizi bilmediğimiz için çok da yargılamamak gerek. Belki de siz çok ince düşünceli birisiniz ondan oluyordur. Ama boşverin. Böyle zamanda insan sadece eşnden destek görmek istiyor. Bir tek o seni anlıyor. Aynı acıyı paylaşıyorsunuz sonuçta. Ben de 1 ay önce düşük yaptm. Kayınvalidem günde 5 kere arayıp nasılsn diyordu. İsyan ediyodm eşime. Aramsnlar diye. B.k gibiyim demek geliyordu içimden :KK43: önce ilgi bekleniyor snra konuşmak gelmiyor insann içinden
Kesinlikle öyle. Bizde çok sık birbirimize gider geliriz ben hastalik mutluluk anında vs surekli arar sorarim fazla yakiniz herkesle çünkü.Belki surekli ayni konuyu acmak istemedikleri icin böyle davranıyorlardir.Benim acim cok taze kafama esti bir anda döktüm icimi ama iyi de geldi Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın🤲🤲

Kesinlikle öyle. Bizde çok sık birbirimize gider geliriz ben hastalik mutluluk anında vs surekli arar sorarim fazla yakiniz herkesle çünkü.Belki surekli ayni konuyu acmak istemedikleri icin böyle davranıyorlardir.Benim acim cok taze kafama esti bir anda döktüm icimi ama iyi de geldi Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın🤲🤲
Belki de iyi niyetlerinden yapıyorlar. Evet gerçekten düşük pskolojisi çok ağır. İnşallah en yakın zamanda atlatırsın. Çok çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun cok hassas bir süreç sizin için ama biryandan da acınıza saygı duyup fazla oturmadan kalkmaları eşinizle sizi başbaşa bırakmaları gayet ince ve kibar bir davranış. Böyle bir aileye sahip olduğunuz için bence çok şanslısınız Çoluk çocuk eş gelip misafircilik yapıp hizmet bekleyeceklerine, uzaktan herkes geçmiş olsun dilemiş zaten.

Geçmiş olsun size de. Ne güzel çabuk toparlanmşsnz. Benm toparlanmam baya uzun sürdü. En azndan bana çok uzun geldi. Ama hayat devam ediyor. Hiç geçmicek gibi gelse de geçiyor bir şekilde
Yoksa kafayı yicektim hala bile aklima gelince gozelrim doluyor ama o an eğer sürekli sadece bu durumu dusunseydum toparlanamazdim. Cevremdekiler de bana bu konuda destek oldualr.

Yoksa kafayı yicektim hala bile aklima gelince gozelrim doluyor ama o an eğer sürekli sadece bu durumu dusunseydum toparlanamazdim. Cevremdekiler de bana bu konuda destek oldualr.
Acısı hep içimizi sızlatacak maalesef. Ben 5 aralıkta düşük yaptım. 2 aralık doğum günümdü. Az önce tlf nmda doğum günü fotoğrafımı gördüm içim sızladı. Sanki bebeiimin resmine bakıyor gibi uzun uzun baktm. Benimleydi o zaman dedim. Bu toparlanmış halim işte :)

85A8E3B502A77AA7F085171A3475F781.webp

Sizi üzmek istememiş de olabilirler
Sürekli konuşulsa ben rahatsız olurum mesela
Aileye çok duyurmak istemem
Ama sizi biliyorlar tabi eltin diyebilirdi geçmiş olsun diye kaynın değil de elti demediyse ayıp etmiş

Acısı hep içimizi sızlatacak maalesef. Ben 5 aralıkta düşük yaptım. 2 aralık doğum günümdü. Az önce tlf nmda doğum günü fotoğrafımı gördüm içim sızladı. Sanki bebeiimin resmine bakıyor gibi uzun uzun baktm. Benimleydi o zaman dedim. Bu toparlanmış halim işte :)
Çok yeni daha. Kısa zamanda toparlarsinjz inşallah. Ben yine çok yeni hamileyim 😊 darısı sağlıkla başınıza.

Merhabalar. Ben dün bebeğimin kalbinin durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldim. Baştan beri riskli ilerleyen bir gebelikti. Doktorum bana olabilecekleri anlatıyordu sürekli ve belki de kaçınılmaz sona geldik.
Aile apartmaninda otuyorum. Eltim, kaynanam, eşimin akrabaları vs çok yakiniz birbirimize. Bugün gorumcelerim ve eltim geçmiş olsuna geldiler. Az önce eltimlerin cocuklari bahane edip sinemaya gittiklerini öğrendim ve çok üzüldüm.
Moralim çok bozuk cok hassas bir donemden geciyorum evet ama kaynimin kapidan bana bir geçmiş olsun demeye gecmeyip sinemaya gitmesi cok üzdü beni. Eşimle konusmuslar tamam ama ben de onun yengesiyim evimize gecmis olsuna gelebilirdi hadi gelmedi keyip yapar gibi sinemaya gitmesi gerekmiyordu. Keza eşimin amcasigil vs onlarda gelmedi bugun yanima. Hepsi telefonda geçmiş olsun dedi sanki birbirimize çok uzakta oturuyormusuz gibi.
Gereksiz mi aliniyorum bilmiyorum gözümü kapattigim an hastane odasi canlaniyor dogumhaneye bebegimi almak için degil de aldirmak için girmek canımı çok acıttı.... Hıncımı onlardan mi almaya çalışıyorum belki de hic bilmiyorum.. Birbirimize sürekli destek olduk bu grupta paylaşmak istedim hissettiklerim
Senı anlıyorum. Ama lütfen kendını üzme. Gereksız alınganlık

Yaşamayan anlamıyor hafife alıyor. Bebeğini kaybetme psikolojisi zor.Ben 13 haftalık kaybettim. Hiçbirşey sıkıntısı yok görünüyordu. Önce kanama başladı 3 gün sonra doğurdum sancıyla. İki gün geçti baktım göğüslerim nasıl acıyor Sütüm gelmiş meğer. Hormonlar devreye giriyor. Uzaktan göründüğü gibi değil hissedilen. Ben sizi anlıyorum😔Allah sabırlar versin.

Banada gereksiz geldi. Senin acını senin ksdar hissetmezlerki. Cenazede yeşillik varmı diye soran bi milletiz. Eşin destek oluyorsa gerisi boş

Back
X