Kürtaj sonrası...

Evet arkadaşım malesef iyi bir doktor bulamamak çok kötü. İki gebeliğimde de kaç dr. dolaştım bilmiyorum. Hiç birine güvenim kalmadı desem yeri. Birinin dediğini diğeri başka türlü söylüyor. Ne kadar zormuş. Şans işi.

Canım, Medicana ve beylikdüzü kolan'a da gittim. Ama tahliler çok maliyetli. Birde gebe kalabildiğim halde böyle maliyetli. Gebe kalmakta güçlük çekenlerin vay haline. Onlar için yapılan testler daha farklıymış. Allah yardımcıları olsun. :Saruboceq:

Kürtajdan sonra bebeğimi ankaraya yolladılar neden öldüğüne bakmak için...
Doktor tamamen şanssızlık dedi yani anomali yoktu. Kontrol dediğiniz bu mu? BUysa yaptılar bende

Canım, benimde 2. düşükten sonra patolojiye gönderdiler. Ama birşey çıkmadı. Kontrol derken, tekrarlayan düşüklerde yapılan bir takım testler var. Kanda pıhtılaşma var mı yok mu, prolaktin hormonu normal mi, TSH lar , kromozomlar..vs.vs. Ama tekrarlayan düşük diyebilmek için 3 ve fazla düşük yapılmış olması gerekiyormuş. 2. düşüğe tekrarlayan düşük demiyorlarmış. İyi de buna vücut mu dayanır. İlla 3, 5 tane düşük mü yapılması gerekir. Bizim yaşadıklarımız hiç mi hiç umurlarında değil.

Canııımm, bu arada hayırlı olsun. Doğuma az kalmış. Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah. :Saruboceq: Allahım bu güzel duyguyu tüm isteyenlere yaşatsın inşallah.

günaydın herkese
arkadaşlar bende 2 ay önce bebeğimin kalbi durunca kürtaj olmak zorunda kaldım.şimdi toparlanmasını bekliyorum vücudumun.bende tüm tahlillerimi yaptırdım.pıhtılaşma sorunu çıktı.tıp fakultesine gittiğimde pıhtılaşma testi yaptıracam dediğimde 3 düşükten sonra yapıyoruz dediler.benim hiç 3 tane düşüğü beklemeye niyetim yoktu.bende 3 tane oldu dedim.inanın geciken adetlerde kimyasal gebelik yaşayıp adetle farketmeden zaten düşürebiliyormuşuz.oda 1 kere başıma geldi.sonra yaptılar testi ve pıhtılaşma çıktı.şimdi folik asit ve 2 günde bir bebe aspirini alıyorum.genetik testi ve kan testlerinde birşey çıkmadı.
pıhtılaşma testi sigortalıysanız parasız yapılıyor.genetik testi ise 300 tl tuttu.tıp fakultelerinde yaptırırsanız.fazla tutmuyor
sevgiyle kalın

cat27, sanada çok büyük geçmiş olsun. Sadece kanda pıhtılaşma çıkmasına sevindim. Çünkü onun çözümü gerçekten çok kolay. Allah hepimizin gönlüne göre versin.

ben ilk once zepnep kamıle gıttım bana tahlıl lıstesını verıp gıt kartal kosuyolu hastanesınde yaptır dedı yaptırdım sonunları 1 ay surdu yıne tahlıller verdı kartal arstırmaya gıttım ve orda kaldım cunku zeynep kamıl cok dolu doktor 1 yıl sonra senın tahlıllerıne sıra gelır dedı duşun ama kartalda hemen alıyosun ozel hastaneler el yakıyo bıde capaya gıt dıyem ama orasına cok sonraya verıyo bı dene şansını dene cnm ya kartalda sana cook uzak bakırkoy hastanesıde sacmalamış bashekıme falan cıksaydınız keske olur mu ole sey cnm o zaman her hastane bakmasın dımı ama doktor bana cok ıyıyapmışsın arastırak demıştı eee canımın acısını bı ben bılırım yanı neyse cnm hayırlısı hakkımızda canım ya bak aklıma ne geldı madem bular 3 duşukten sonra bakarız dıyo sende 3 duşugum oldu de nerden bılcek madem 3 kez canın yanmamıs bakmıyolar hı ne dersın :uhm::uhm::uhm:

Evet canım kartal bana çok uzak gerçi ama randevu alabilsem orayada giderim hiç sorun değil. Sen söyledikten sonra kartaldan randevu almaya çalışıyorum zaten. eğer alabilirsem senin dediğin gibi 3. düşüğüm diyeceğim. Ne yapalım insanı zorla yalana teşvik ediyorlar. Bilgini paylaştığın için çok çok teşekkür ederim.

ekincim sigortan yok sanırım sigorta az da olsa maliyeti düşürüyor...
ben özelde yaptım bütün işlerimi herşeyimizi sigorta karşıladı..
ama diyorum ki keşke bebeğim kalsaydı da paramızla gitseydikkk...

Canım, ssk sigortalısıyım. Ancak yapılacak testleri sigorta karşılamıyormuş. Ben özel hst. gittiğim için testler özel tanı merkezlerine gönderiliyormuş.

Asıl sorun, birçok kişinin 1.düşükten sonra devlet hastalerinde testleri yapılırken, benim 2.düşüğüm olduğu halde test yaptıramıyor olmam.

Ama bugün güzel bir gelişme oldu, Bağcılar devlet hst. ne gittim. Orda bütün testlerimi yaptırmaya başladım. Allahtan hepimiz için hayırlısını diliyorum.
Svg.

Bence yinede biraz beklemek lazım.çünü vücut kendini ancak toparlıyabiliyor.Bir iki ay geç başlamakla bir şey kaybetmezsin ama aynı şeyleri tekrar yaşamak insanın psikolojisini bozuyor.Benim doktorum ilk adet dönemimden sonra iki adet daha olduğun zaman yapabilirsin dedi.

Haklısın arkadaşım. Biraz sabırsız davranıyoruz bu konuda belki. Hem biz psikolojik olarak hem bedenen hazır olmamız çok önemli. Bir iki ay geç olsun ama sağlıklı olsun.

sevindim canım...umarım istediğin bebişini kucagına sağlıkla almak nasip olurr..

Kızkardeşim ardarda 1 düşük ve 1ide karnında öldüğü için kürtaj oldu ve akabinde hemen yine hamile kaldı. Şimdi maşallah nurtopu gibi bir kızı var. Ama bencede doktorlar haklı en az 4-6 ay beklenmeli. Hem senin psikolojin normale dönmeli hemde rahmin düzene girmeli.

:Saruboceq:

Çok teşekkür ederim canım. İnşallah Cenabı Hak hepimize sağlıklı, sıhatli, hayırlı evlatlar nasip etsin. :Saruboceq:

aminn canım cümlemizee..
biz bir daha ki ay çalışmalara başlamayı düşünüyoruz...
umarım en yakın zaman da nasip eder hepimizee..

arkadaşlar meraba ben geçen hafta bebeğimin kalbinin durması sonucu kürtaj oldum. bugün göğsümden süt geliyor böyle birşey yaşayan var mı ???

merhabalar arkadaşlar ; 2 gün önce kürtaj oldum fakat kasıklarımda inanılmaz ağrı var kürtaj olmadan öncede bir ağrı söz konusuydu doktorum iltihap var demişti verdiği ilaçları kullandım ama hala geçmedi ve kürtaj olmama rağmen hala göğüsümdeki hassasiyet devam etmekte sebebeini bilen var mı şimdiden teşekkürler....

canım zaten hamilelik belirtilerin hemen geçmiyor...
benimde kürtaj olduktan sonra bir süre devam etti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…