Kürtaj Sonrası

Zaten neyden korktuysam hepsi başıma geldi

Allah kimseye yaşatmasın bu durumu.. çok zor.. yarın 2. Ay dolacak ve ben hâlâ unutamıyorum.. ultrason resimlerini ve ilk öğrenmemi sağlayan hamilelik testini hâlâ saklıyorum.. bazen onlara bakıp ağlıyorum, o günleri düşünüyorum.. o günü düşünüyorum.. ben masada kürtaj için beklerken koridor dan gelen bebek seslerini unutamıyorum.. ama yaşamaya, güçlü olmaya çalışıyorum..

Benimde 14 gun sonra 2ay olucak ve ilk kalp atislarini duyduğumda videoya ya almistik telefonumda onlar ilk kan testi sonuclarim ilk ultrason fotoları hepsi duruyo naparsam yapiyim icimdeki acı geçmiyo cok kisa surede çok büyük bağlar kuruyosun onunla nisanin sonunda dogucakdi is yerinde hamile arkadaslari görünce kafamı ceviriyorum.sanki bana acir gozlerle bakiyolarmis gibi geliyo evde eşim artık konusunu bile açmıyo ben cok erken ogrendim ve cok cabuk kaybettin bize supriz yapmisti zaten ama gitmeside cok erken oldu allah kimseye yasatmasin bu durumu insan basina gelince anliyo neyin ne oldugunu

Tabi cok zor bende 2.gebeligimden geriye ultrasyon resimleri kaldı cuzdanimda taşıyorum yani bilerek uzulmek icin caba harcıyoruz sanki aklımızdan ciksa ona ıhanet etmişiz unutmuşuz gibi düşünüyoruz bebegimin ultrasyon resimlerinin (3adet)sakladim 3.gebeligimde hep pürüzlü başladı onuda idrar testinde (evde yapılan)öyle ogrenmistim onuda sakladim ama her baktikca icim açıyor üzülüyorum onu son kez bakip cope atmıştım o bebektede deger 2 kati artmiyirdu ona da ayri üzülüp agladim hastane köşelerinde allahim bu yavrumu alma nolur diye yalvarip ağladığını biliyorum kismet değilmiş Yiyecek ekmegi yokmuş demesi kolay ama anne olmak cok farkli esimde bana dedi 2 ay bile kalmadi karninda asil bu kadar alistin birden diye erkekler malesef bizim kadar hisli degil

Benim eşim öyle değil di.. benden uzaklaşıp hıçkıra hıçkıra ağladığını biliyorum.. doktor bize ilk "bu bebek sağlıklı değil, haftaya kesin alıcaz" dediği gün.. ben nasıl odadan çıktım hatırlamıyorum.. ruh eşim anneme söz gidin ben geliyorum demiş.. yanımda olmadığını fark ettiğim zaman arkamı dönüp baktım.. oturmuş ağlıyor idi, herkesin içinde.. ben de o zaman ağlamaya başladım.. sonra koşarak dışarı çıktım.. arkam dan geldiler.. eşim kolumdan tutup durdurdu ve sadece sarıldı.. tek hatırladığım "bebeğimi almasınlar" dediğim di..

Okurken gözlerim doldu sanki tekrardan yasadim benim 2.gebeligimde yasamistim doktora gule oynaya gittim annem kizim esim birde güzel makyaj yaptim. Kendimden emin bir şekilde doktor kalp atimi durmuş kurtaj birde alttan ulrtasyon dedi ama ben o an o masadan dogruldum gözlerim doldu hocam bi yanlisiniz olmasin gecen cok iyiydi problem yoktu dedim doktorun vurdumduymaz ligi beni öldürmüştü neyse ciktim salya sumuk ağlıyorum esim hemen ultrason resmini istedi o hastaneden aglaya aglaya kosa kosa kendimi dışarı attim bebek yok dedim hemen koşarak doktorun oraya gitmis sinirle gittigi icin guvenlik almamis iceri geri geldi hemen ozele gittik hep birlikte esim araba kullanırken sen sıkma canini o benim yavrum hicbirsey olmaz ona bak gor dedi o agliyo ben ağlıyorum annem ayri neyse gittik aynisini söyledi sokk geçirdi kurtaj oldum ama 2.cide cok etkilendi bu son gebelikte o kadar olmadı daha soguk kanliydi

Doktor 3 ay bekle dedi ocaktan sonra tekrar deneyebilirsin dedi ama ben kararsizim napicam bilmiyorum eşim cok istiyo annemde araya zaman verirsen hic istemezsin sonra dedi bende istiyorum ama tekrar ya ayni sey olursa diye cekiniyorum

Doktor 3 ay bekle dedi ocaktan sonra tekrar deneyebilirsin dedi ama ben kararsizim napicam bilmiyorum eşim cok istiyo annemde araya zaman verirsen hic istemezsin sonra dedi bende istiyorum ama tekrar ya ayni sey olursa diye cekiniyorum
Bende cok istiyorum 1 yilda 2 hüsran su an degerlerim 0 lansa doktor banada 3 ay dedi kurtaj olmadim 3.gebelikte olsaydim 6 ay diyecekti 2 kurtaj pespese diye ben istiyorum ama esimde bende yıprandık 6 ay bekleyelim diyor beni iyice strese sokuyor tabi Allah biliyordur ne zaman kismet edeceğini

Bendende doktor bazi testler istedi kanl smeari aldirdim bi rahim filmi kaldi oda adetten sonra yapiyolarmis bende adet olamamistm daha doktor adetsöktürücü verdi kullandim dun adet oldum bitince rahim filmini cektrrip sonucu oyle doktora gostericem

Rahim filmi neden istemis onu anlamadım kac yillik ewlisin ki kaçıncı gebelik?

Geçmiş olsun canım allah bir daha yasatmasinrahim filmi herkes ten istemezler ona cok şaşırdım bende Martta ayni dertten kurtaj oldum hsg isteyen olmadı 3 ay rahim toparlansin diye bekleyip eylülde gebe kaldım korunmamak kismet meselesi benimle martta kurtaj olan arkadasim vardi nisanda gebe kaldi ocakta yapacak

Bende agustosta kurtaj oldum bebegimin kalbi gelismemis.Ne umutla ne sevincle gitmistim doktor baktiginda uzun bi sessizlik oldu o zaman anladim biseylerin ters gittigini malesef kalp atislarini duyamiyorum dedigi anda bitti benim icin hersey cok zor katlanmak benim ilk hamileligimdi insanin aklina gelmeyen basina geliyo. mudahale odasina giderken tekerlekli sandalyede doguma giden bi kadin gordum icim acidi o yeni bi evlat dunyaya getirirken ben kurtaj olmaya gidiyodum Allah yasatmasin kimseye

Rahim filmi neden istemis onu anlamadım kac yillik ewlisin ki kaçıncı gebelik?
1.5 yillik evliyim bebek yapmaya karar verdigimiz ay hamile kaldim ve ilk bebegimdi onuda kaybettim doktordan rica ettim bi sorun varsa erkenden ogrenmek için oda yapilmasi gereken testleri yapalım dedi bide adet olmamistim daha muayene etti icerde parca gördu onuda anlamak icin rahim filmi istedi

Tmm şimdi oldu canım allah yardimcin olsun banada doktor demişti ama cook korkuyorum korkunun ecele faydası yok mecbur cektirecegiz benimde tuplere bakacak yapisiklik vs.var mi diye hangi ildesin?

Hemen hemen hepimiz ayni duyguları yasamisiz Allah bir daha göstermesin kimseye

Tmm şimdi oldu canım allah yardimcin olsun banada doktor demişti ama cook korkuyorum korkunun ecele faydası yok mecbur cektirecegiz benimde tuplere bakacak yapisiklik vs.var mi diye hangi ildesin?
Bende korkuyorum hemde cok oyüzden ozel hastanede anestezili yaptiricam istanbulda oturuyorum ben sen peki

Ankara ' da oturuyorum bende devlette cekilecegim doktorum girecek hsg ye ama anestezisiz olacak doktor onu önerdi abartılacak bisey yok dedi ama korku var ya tupler aciksa hissetmiyormussun ama ya kapaliysaki ben normal muayenede bile kasim kasim kasiliyirken nasil olcak hicbir bilgim yok

Ben normal muayenede bile dayanamadim doktor cok dar dedi inşallah bi sorun çıkmaz napalım artık sen ne zaman çekilçeksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…