Kürtaj Sonrası

Merhaba kızlar hepinize geçmiş olsun Allah aynı acıları tekrar yaşatmasın. Sizlerle hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. Bende 33 yaşındayım. 3 yıldır deniyoruz ama 1 kere bile hamile kalamadım. İlaçlar iğneler rahim filmi histereskopi olumsuz aşılama derken tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Tedavi sırasında hastaneye git geller yine bir sürü ilaç iğne uzun tedaviler sonrasında sadece 4 yumurtam toplandı bunlardan 1 tanesi boş çıktı diğer 3 ünden 1 tanesi döllendi 2 tanesi döllenmedi. 10 ekimde 1 tane embriyo transferi yapıldı. Hiç ümidim yoktu hem 1 tane olmasından hemde ben hayatımda istediğim herşeyi mücadele ederek zar zor kazandım bunda da ilk denememde olacağını hiç düşünmedim. Transfer sonrası yediklerime dikkat ettim doktorun dediklerini harfiyen uyguladım. Transferin 9. Günü dayanamadım evde test yaptım ve şok oldum 2. Çizgi var ama silik. Hemen ertesi gün kan verdim değerim 96. Hala inanamıyorum 2 günde bir kan verdim ve değerlerim çok güzel artıyor. Doktorum tamam artık bundan sonra bi sıkıntı olmaz 2 hafta sonra kese için kontrole gel dedi. O 2 hafta geçmek bilmedi. Nihayet 5+6 günlükken vajinal ultrason ile kese göründe 10 mm ama yolk sac görünmedi. Bi terslik olduğunu hissettim. Doktoruma sormadım o da birşey demedi 2hafta sonra gel dedi. Ve bugün 7+5 deyken gittim kese 18 mm içinde yolk sac var ama embriyo yok. Kalp atışını duymam gerekirken bebeği bile göremedik. Doktor ince bi çizgi gibi birşey var bu dedi ama gelişimi çok çok yavaş minicik birşey. Haftaya gel tekrar gelişme yoksa kürtaj olacaksın dedi. O an kendimi bomboş hissettim üzülmedim ağlamadım sanki bekliyordum böyle bişeyi. Sadece çok sinirliydim. Neden herşeyde bu kadar çok çabalamak zorundayım. Tabi zaten ilk tüp bebek denemesinde olması benim için saçmaydı ben neye bu kadar çabuk ulaştım ki şimdi ulaşayım. Daha yaşamam gereken sıkıntılar acılar varmış demekki. Şimdi ikinci korkum kürtaj. Nasıl yapılıyor kızlar lokal değil de normal anestezi ile yapılıyor mu ? Ben histereskopi olduğumda tamamen uyutmuşlardı ve 1 ay ara kanamalarım olmuştu adet kanaması gibi bunda da kanamalar ağrılar çok fazla oluyor mu

Canim hic korkma ben ıgneden korkan birisiydim kurtaj icin odaya girdiğimde bebegimi kaybetmemim uzuntusundan igneyi bile hatırlamıyorum uyandığımda hersey bitmişti o artik benden gittmisti ilk uyandigimdaki o karnimindaki bosluk cok kotu bi durum o kdar

Allah yardimcin olsun korkulacak hiçbirşey yok icin rahat olsun lokal anesteziyke olmadim ama olan ark.hicbirsey hissetmedigini söylüyor ben genel anesteziyle oldum arkadasin dedigi gibi kurtajdan çıkınca ilk karnimi tuttum agladim bebegimi benden almışlardı bebegim yoktu artik kendimi cok bislujra hissetmiş aglamistim kurtajdan hic korkma ama insallah kurtajlik bir durum soz konusu olmaz

Cevaplarınız için tşk ederim kızlar. Yaşayıp göreceğim artık

Bende uyutularak oldum.. kanamam olduğu için yarım saat kadar masada bekletildim.. daha sonra serum takıldı ve iğne yapıldı.. sonrası yok.. uyandığımda sadece "bitti mi?" diye sorduğumu hatırlıyorum...

Hemen hemen çoğu mesajı okudum okudukça ağladım 24 kasimda 9haftalik minigimin kalbi durdugu için kürtaj oldum acı ağrı sızı hiç biri dehil de minigimi benden aldılar ya işte ona dayanamadım nasıl bu kadar benimsemisim nasıl hissetmisimmm yüreğimde kalbinin atışını ki dünya o masada durdu sanki benim için suan bir hafta oldu meleğim cennete gideli annesini bi çare acılar icinde birakip gideliiii öyle bi canım yaniyor kii tarifsizzzz ..Rabbim kimseye böyle acılar yasatmasin inşallah Üzgünüm kirginimm yorgunumm tam 3 yil bekledim mucize gibi geldi Tedavisiz kendiliğinden hamile kalmıştım ama olmadı acı bi sonn kalbimde tarifsizzzz bi acı bakakaldim :-(

geçmiş olsun. Doktorum ben ağlarken , ben sana ne kadar ağlama desem de üzülüp ağlayacaksın biliyorum ama kendini yıpratma dedi. Ne zamanki yeniden hamile kalıp bebeğini kucağına alacaksın işte o zaman hatırlamayacaksın bu durumu dedi
Rabbim dayanamayacağımız acılar vermesin...

Hepimizin Allah yardımcısı olsun.. hepimize Allah hayırlısı ile sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah

Öncelikle gecmis olsun Canimm... bende bebegimi 2 hafta önce kaybettim fakat kürtaj olmadan gitti. Benim Doktorum hemen devam edin dedi ve biz basladik bile. Öyle olacak diye düsünme canim.. her hamilelik baskadir illa yine olacak diye birsey yok. Icini ferah tut ben öyle yapiyorum :)

Sana da geçmiş olsun canım.. ama çok erken değil mi.. bana bir adet zamanı kadar korun demişti çünki rahim anca toparlanıyor

Sana da geçmiş olsun canım.. ama çok erken değil mi.. bana bir adet zamanı kadar korun demişti çünki rahim anca toparlanıyor
Genelde kürtaj olanlara öyle diyor doktorlar.. ama benimki dedi ne zamanki vücüt hazir hissederse o zaman yeni bir hamilelik kabul edermis... daha adet görmeden yine hamile kalanlarda oluyormus.

Genelde kürtaj olanlara öyle diyor doktorlar.. ama benimki dedi ne zamanki vücüt hazir hissederse o zaman yeni bir hamilelik kabul edermis... daha adet görmeden yine hamile kalanlarda oluyormus.

O yüzden korun diyorlar canım.. vücut zaten kürtaj i anlamadığı için kendini hâlâ hamile zannediyor ve yeniliyor, böyle ce hemen hamile kalıyorsun ama rahim toparlanma digi için sağlıksız diye biliyorum.. başka bir doktora da danış istersen

Canım birkere hamile kaldinmi devami gelir derler. 1 ay korun dediyse korun daha sonra düşün

Bana 3ay korunmamı söyledi doktor. Ben de zaten enaz 3ay ruhen ve fiziken toplanmak gerek diye düşünüyorum.

Canim ben de bos gebelikten dolayi kurtaj olmustum. tekrar hamile kaldim. ilk haftalarimda doktoruma aynisini yasarim diye cok korkuyorum dedim. doktor kardesin var mi dedi. var dedim. benziyor musunuz dedi. hayir dedim. nasil her kardes birbirinden farkliysa her gebelik de farklidir demisti. gercekten. cok sukur o gebelikten cok farkli her sey. uzme canini. cok insan yasiyor bunu. Sonra catir catir doguruyorlar. allah korusun daha kotulerini yasayanlar var. kalp atisini duyup da kaybetsen cok daha aci. Hemen basla cocuk calismalarina. ara verme

Saol canım.. böyle yazılar içime şu serpiyor gerçekten.. bir ay önce korunmayi bıraktık.. ama bu sefer de kist lerimden dolayı doktor biran önce hamile kalman lazım dedi.. olmaz diye korkuyorum

1 düşük 1 kürtaj sonrasında tutmayan aşılama vs vs ve doktor artık tek şansın tüp bebek demesine rağmen hamileyim :) ol derse olur canım çok takılma , ama kürtaj sonrası en az 3 ay rahmine izin vermelisin kendine gelmesi için oldukça narin bir yapı ve şu an yorgun. Üzülme kendine zaman tanı.

Öyle canım ama işte elinde değil insanın.. bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Benim isteğe bağlı kürtajdı bir iki ay dinlen dedi doktor ben düşünmediğim için ocaktan bu aya kadar dinlendim ve şimdi tekrar hamileyim. Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman hamile kalmaya çalış bence. Hamilelik zor bir süreç hele de bir kayıptan sonra insanın gözü korkuyor. Dilerim hazır olduğun ve istediğin zaman hamile kalırsın cankm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…