• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj ve boşanma

Yavrularımızı Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Gerçekten bu kadar gözü kör olup bile isteye uçuruma yürüyecek kadar gözlerini kör etmesin 😞 Böyle hikayelerin olması beni çok üzüyor, gençlerden, gelecekten yana umudum bitiyor.

Hep kendimi suçluyorum susaydım otursaydım bebeği istemiyorum demeydim keşke o gün gitmeseydim kaçsaydım nasıl olacaktı elli ayağı Dayanamıyorum uyuyamiyorum ben ne yaptım nasıl aldırdım diyorum çok kötüyüm
Kendini suçlama. Her şeyde bir hayr vardır. Ayağa kalk, toparlan ki hayatınonyeniden kurabilesin

Buraya uzun yazmak istiyorum ben 5 aylık evliyim nişanlıyken sevgiliyken eşim hep dayak küfür kıskançlık yapardı ailemi Kimsenin yanıma gelmesini istemezdi kardeşimden babamdan kıskanırdı amcalarımdan ama aşıktım evlendim. Düğün günü bana ağzın kokuyor dedi küfür etti ben onu seviyordum evlendim. Allahın hergünü çocuğum olsun istedim ailesi biraz değişikti altlı üstlü otururdum babası herseyimize karışırdı annesi kadın dediğin bunu yapar şunu yapar hep aşalardı beni 1 ay sonra eşim dövdü beni sonra annesiyle konuşmalarını duydum ben bunla evlendim başımı yaktım diyordu anneside dolduruyordu oğlunu sonra hergün kavga gürültü başta çocuk istedim çok olmadı .Ben burda perişanım oda olmasın dedim sonra kuzenim bize geldi eşin beni taciz etti dedi ben inanmadım tabi çünkü eşimi çok iyi tanıyorum yapmaz sonra kuzenim aileme gidip kızınız aç evinde birşey yok eşi kötü demiş bu olaylar üstüne ben şok oldum.1 gün sonra hamile olduğumu öğrendim bebeği istemedim ilk başta aldirak diye baskı yaptım ağladım korktum kafayı yedim annem gil istemedi kimse beni teprik bille etmedi kötü birşey yapmış gibi hisettim ben böyle diyince eşim beni babama bıraktı ben burda kalınca bebeğimi istedim eşim ve ailesinden kurtulunca rahatladım tabi ailem onlara gitti eşim oturmuş orda babası konuşmuş karılık yapmıyor temizlik yapmıyor babası diyorki gelin benim üstümü ütülemiyor babası konuşmuş durmuş çok şey demiş annesi daha boşanmadan oğlum evlenir diyor eşimde babam nederse o demiş benim ailemi istemeyini istemem dedi ben kaldım ortada buraya geldi gel imza atacam gidek alak dedi bende yok gel gidek ayrı eve çıkak bebeğim doğsun dedim bu seferde o istemedi çok istiyordu o bebegi ailesi doldurmuş çok yalvardım gidek diye bizimkilerde dedi çıkın ordan taşının bebeginiz olcak mutlu olun dediki eşim baban bille tutsa ev ben ordan çıkmam. Ağladım sesimi duymadı kimse annem babamda istemedi bu bebek perisan olacak dedi bu adam sana sayıp çıkmaz dedi tamam dedim. geldi imza attı o ağladı ben ağladım ailesi konusturmdı bizi hastanede imza günü atma kaç dedim atma imza dedim ben atma dedim attı babası kağıt yazmış benim adıma hiç birşey istemiyorum imza at bosan dedi atmadım .yani aileler bizi yönetti bize zorla çocuk aldırdılar kimsem yoktu çekip gitsem bebeğim perişan olur dedim. yaşamak istemiyorum o olsaydı dünya gitseydi geri gelmeyecek gitti minigim benim yüzümden benim ya benim ne olur dayanamiyirum eşimin bu lafları üzerine ailem ne yapsın adam ailem ne derse o diyor
Sizi eleştirmeyecegim, gerçekten yaşadıklarınız üzücü. Hayatta herkes hata yapabilir beşeriz şaşarız. Rabbim kötü insanlarla karşılaştırmasin kimseyi. Üzüntünüzü anlıyorum, ama artik üzülmek size bir fayda sağlamaz. Olan olmuş sürekli bunu düşünmek sizi daha cok yıpratır, maneviyata yönelmenizi tavsiye ederim. İcinizdeki bu pismanlik duygusundan ancak bu sekilde arinabilirsiniz. Tövbe edin, Allaha dua edin. İnşallah bundan sonraki hayatınızda hersey sizin icin güzel olur. Hakkınızda hayırlısı olsun Allah yardımcınız olsun🤲

Şok icinde okudum.ne diyecegimi bilmiyorum nasil nasil insanlari bulmuşsun evlenmek icin. Kendini heba etmişsin yazik olmuş ama bebek olursa inan daha zor oluyor daha pislik olacaktı karsi taraf her iste bir hayir vardir.aile pislik adam pislik cocuk olsaydı daha cok cekerdin .

Bir is bulup ekonomik ozgurlugunuzu elinize alin, sonra es bulursunuz. Iki sene evli kalip iyi bir baba olup olmayacagina bakin, ondan sonra da cocuk dusunursunuz. Erkek milletine guven olmaz. Eger para kazanmadan evlenirseniz dayak, aldatilma, hakaret herseye goz yummaniz beklenir.
Ekonomik özgürlüğü olan nice kadın maaş kartını olduğu gibi kocasına veriyor, şiddetin her türlüsünü çekiyor da boşanmaya yanaşmıyor. Bunlar teorikte güzel şeyler ama pratikte gerçekleşmiyor. Kadın kiymetini kendi bilecek, kendine saygisi olacak ancak bu şekilde ezilmez. Mesleği olmayan çok kadın eşinden ayrilip yeni baslangiç yapıyor. Bdv'de dolu çalışıp kendini kv'ye bilmem kime ezdiren kadın. Ben çalışın demeyi bıraktım bu yüzden ,😐

Buraya uzun yazmak istiyorum ben 5 aylık evliyim nişanlıyken sevgiliyken eşim hep dayak küfür kıskançlık yapardı ailemi Kimsenin yanıma gelmesini istemezdi kardeşimden babamdan kıskanırdı amcalarımdan ama aşıktım evlendim. Düğün günü bana ağzın kokuyor dedi küfür etti ben onu seviyordum evlendim. Allahın hergünü çocuğum olsun istedim ailesi biraz değişikti altlı üstlü otururdum babası herseyimize karışırdı annesi kadın dediğin bunu yapar şunu yapar hep aşalardı beni 1 ay sonra eşim dövdü beni sonra annesiyle konuşmalarını duydum ben bunla evlendim başımı yaktım diyordu anneside dolduruyordu oğlunu sonra hergün kavga gürültü başta çocuk istedim çok olmadı .Ben burda perişanım oda olmasın dedim sonra kuzenim bize geldi eşin beni taciz etti dedi ben inanmadım tabi çünkü eşimi çok iyi tanıyorum yapmaz sonra kuzenim aileme gidip kızınız aç evinde birşey yok eşi kötü demiş bu olaylar üstüne ben şok oldum.1 gün sonra hamile olduğumu öğrendim bebeği istemedim ilk başta aldirak diye baskı yaptım ağladım korktum kafayı yedim annem gil istemedi kimse beni teprik bille etmedi kötü birşey yapmış gibi hisettim ben böyle diyince eşim beni babama bıraktı ben burda kalınca bebeğimi istedim eşim ve ailesinden kurtulunca rahatladım tabi ailem onlara gitti eşim oturmuş orda babası konuşmuş karılık yapmıyor temizlik yapmıyor babası diyorki gelin benim üstümü ütülemiyor babası konuşmuş durmuş çok şey demiş annesi daha boşanmadan oğlum evlenir diyor eşimde babam nederse o demiş benim ailemi istemeyini istemem dedi ben kaldım ortada buraya geldi gel imza atacam gidek alak dedi bende yok gel gidek ayrı eve çıkak bebeğim doğsun dedim bu seferde o istemedi çok istiyordu o bebegi ailesi doldurmuş çok yalvardım gidek diye bizimkilerde dedi çıkın ordan taşının bebeginiz olcak mutlu olun dediki eşim baban bille tutsa ev ben ordan çıkmam. Ağladım sesimi duymadı kimse annem babamda istemedi bu bebek perisan olacak dedi bu adam sana sayıp çıkmaz dedi tamam dedim. geldi imza attı o ağladı ben ağladım ailesi konusturmdı bizi hastanede imza günü atma kaç dedim atma imza dedim ben atma dedim attı babası kağıt yazmış benim adıma hiç birşey istemiyorum imza at bosan dedi atmadım .yani aileler bizi yönetti bize zorla çocuk aldırdılar kimsem yoktu çekip gitsem bebeğim perişan olur dedim. yaşamak istemiyorum o olsaydı dünya gitseydi geri gelmeyecek gitti minigim benim yüzümden benim ya benim ne olur dayanamiyirum eşimin bu lafları üzerine ailem ne yapsın adam ailem ne derse o diyor
Her şeyi isteyerek yaşamışsın farkında mısın? Kusura bakma belki linçleneceğim ama her şeyi göre göre evlenmişsin. altlarda yorumlarını gördüm ah ah neler çektim ben bilseniz falan yazmışsın. üniversite okumuşsun. Neler çektin pardon? İsteyerek sevdiğini söylüyorsun. Nişanlıyken dayaklar sözler bilmem neler.. Bu kadar mı kördün bu kadar mı kendine saygın yok. Bir de çocuk yapmaya kalkmışsın yazık valla yazık. Kafasızca yapılan işlere aşırı ayar oluyorum aferin.

Bütün konu şöyle ilerlemiş nişanlıyken dövdü aşıktım evlendim. evlendim dövdü aşıktım kabul ettim. bebek istedim yaptım aldırmayalım diye ağladım beni kabul etmedi. keşke etseydi. bunun bir adım ilerisi de aşıktım geri döndüm. Cevap yazma isteğimi bile körelttin. Bu adam seni öldürmeye kalksa bile aşığım şikayetçi değilim diyeceğine eminim. 2 yıldır çocuk yapmaya çalışıyoruz. Nasıl bir özlem içinde olduğunu az çok ben anlarım ama böyle bir adamdan bırak çocuk yapmayı ortak balık almak için bile 40 yıl düşünürüm. Allah seni kurtarmış. Paraya tazminata bakma kaç kurtul git kendine düzgün bir hayat kur. Seni seven saygı duyan birini bul. Hayat bunları yaşamak için çok kısa

Bebeğe üzülemedim sizin gibi ana-babası olmayacak enazından. Nişanlılıkta zaten dövüyomuş niye evlenirsinizki ? Bide çocuk istemişsiniz olmamış aslında iyi bişey niye zorladınız anlamadım. Aileler yönetmemiş eşin baştan belliymiş zaten.

Back
X