kürtaj

hem dini hem sosyal açıdan söledim ben... sende hamileymişsin anne olunca anlarsın diyim ben o zaman sana... insanların en birinci hakkıdır yaşama hakkı... ya zaten maddi imkanı olmayıp, istemediği halde hamile kalan ama o bebeği isteyerek severek, yaşama hakkının elinden alamayacağının bilincinde olarak dünyaya getiren bi anne, onu sevgiden mahrum etmezzzz, dediğin gibi perişan etmez.. edecek olsaydı o bebeği doğurmazdı zaten.. maddi imkanı olmayıp, o kadar mutlu çocuklar var ki, neden aile sevgisinden.. anne baba merhametinden...

ıkili sohbete dönmesini istemiyorum ama öyle oldu....
Bekarken bir derdim var onusunda evlenince anlarsın derlerdi çok gülerdim, sanki evlenmeden evliliğin ne olduğunu hiç bilemiycez, etrafımızda evli insan hiç yok evlilik nedir nasıl bişeydir bilemiycez...
Evlendim, gene aynı yorumları yapıyorum, şimdi evlenince anlarsın diyemedikleri için biraz daha eski o zaman anlarsın diyorlar, yada sırf muhalefet olsun diye böyle yazıyosun dyolar...
Annelikle ilggili bi konu olduğunda da anne olunca anlarsın.. eee hamileyim diyorum, yok ille doğurunca anlarsın, sanki etrafımda hiç anne çocuk iişkisi, baba çocuk ilişkisi görmedim.. Çocuk ne şartlarda iyi yetişir ne şartlarda kötüolur bilemem...

Seni ne kadar tatmin eder bilmiyorum ama bebeğim doğduktan sonra da kürtaj hakkındaki düşüncelerim zerre kadar değişeyecek....

Ben sadece maddi sorun yaşayanlardan bahsetmedim ki, mutusz ailelerde sırf evliliklerini kurtarmak için çocuk yapabiliyorlar.. O mutsuzluğa bir çocuk doğurmak o çocuğun mutlu bir aileye sahip olma hakkını elinden almak değilmidir???

Herneyse, sanırım sizinle asla aynı fikirde olamıycaz, yada orta bir noktada buluşamıycaz...
Sizin fikirlerinize saygı duyuyorum, lütfen sizde benimkilere saygı duyun.
Bu forum fikirlerin ifade edidiği tartışıldığı bir platform. Herkes istediği şeye inanmakta istediği gibi düşünüp davranmakta özgür.. Birbirimizi kendi gfkirlerimizin doğruluğuna ikna etmek gibi bir hak sorumluluk yada görevimiz de yok...
Ama dediğim gibi bu düşüncelerin anne olup olamakla ilgisi yok, siz hernekadar beni yarım anne oalrak görseniz de ben rahmimde doğmasını dörtgözle beklediğim minicik bir melek büyütüyorum. O doğmadan dahi ona karşı olan tüm annelik babalık sorumluluklarını da yerine getiriyoruz....
Yeterince annelik duygusu da taşıdığımı düşünüyorum...

öyle tabi, birbirimizin düşüncesini benimsemeyebiliriz ama saygı duymak zorundayız... hani diyosun ya, sanki etrafımda hiç anne çocuk olmadı diye... olmuştur tamam ama senin çocuğun olmamıştır... şimdi de diceksin ki ne farkeder. çocuk çocukdur.. :) neyse bende zaten fikrimi söledim.. kimseyi düşüncesinden vazgeçirmek, benim inandığım ve savunduğum bişeyi kabullendirmek gibi bi kaygım yok.. ikili konuşma haline dönüşmesini bende istemezdim ama öle olmuş... neyse umarım sende bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın.. güle güle büyütürsün inş.. ii akşamlar...

Bence sen cok yanlis görüyorsun. Korundugun halde cocuk olmasi cook kücük bir ihtimal her insanin basina gelen birsey degil. Diyelim ki geldi. Sirf aslinda bu cocugu planlamadigin o cocuga sevgi vermiyecegin anlama gelmez ki! Cocuklari dogurup dogurup sokaga atan kadinlar korunuyorlar mi saniyorsunki sokakta gezen cocuklari misal olarak gösteriyorsun?

Onun icin cocuk istemeyen korunmasini bilsin, insan cinsel iliskiye girmeyi biliyorsa korunmayida bilecek. Aciklama olarak korundugum halde cocuk olursa falan filan gibi sözleri sadece bahane olarak buluyorum. Bu binde bir olacak bir olay ve tamamen istisna dolayisiyla kürtajin aciklamasi bu olmamali.

off nasıl bir cümle,tokat gibi indi yüzüme:bbo:
en büyük tokatı annesinden yiyor çocuk:bbo:

öyle annesi olacağına hiç olmasın daha iyi. (keyfi kürtaj yapanlardan bahsediyorum)-tatlicadiarzu-

vicdansızlık ve cinayettir. "istemeden oldu"...vs. sadece bahanedir. bu bahanelerde yapılan şeyi doğru göstermez. kötükedihüsosadece kendini kandırır. :mymeka:ilahi adalet elbet bir gün tecelli eder. ama söz konusu cinayetse, nasıl tecelli eder düşünmek bile istemiyorum

bu tür durumlarda madiiyata indirgememek lazım
bakamam diye küçücük daha yeni şekillenmeye başlamış bir cana kıymayı doğru bulmuyorum

bu tür durumlarda madiiyata indirgememek lazım
bakamam diye küçücük daha yeni şekillenmeye başlamış bir cana kıymayı doğru bulmuyorum

kimileri "nokta kadar, nohut kadar, barbunya kadar..." şeklinde düşünüyorlar.
onun kendileri gibi bir "canının" olduğuna inanmak istemiyorlar.
kendi elimize bir iğne batsa ortalığı ayağa kaldıracak bir çığlık basarız ama kendi evladı, ona sığınan küçücük bebeği doktorların parçalamasına izin veriyorlar .
tüm uzuvları parçalayarak,kazıyarak...:a015:
kendilerince geçerli sebebi ne :" bakamam,maddi gücüm yok"-tatlicadiarzu-
yaparken aklın nerdeydikötükedihüso

ahh ahh herkes senn gibi ince düşünebilse
ama gerekli oldugu yerlerde var tabi anneye zarar verecekse filan
o da işin ayrı buudu...

benim için ha doğan 6 aylık bir bebeği öldürmüşsün, ha bir cenini.. ikisi arasında hiçbir fark yok.. o da aynı acıyı hissediyor.. bunu söyleyen ben değilim tv ye çıkan doktorlar.. elbette insan vicdanını her türlü rahatlatabilir.. "bakacak gücüm yok, aile içi huzursuzluğum var" bla bla....

valla kimse kusura bakmasın, korunduğu halde bebek sahibi olma riski varsa ve hiçbir şekilde bir insan bebek istemiyorsa gitsin bağlatsın tüplerini.. kürtajdan 10000 kat daha iyidir.. bunun hiçbir şekilde vicdani tarafı yok...

ha diğer taraftan doğan rızkıyla gelir mantığına sonuna kadar katılıyorum.. dışarıda gezen aç çocukların varlığı düşünmeden hamile kalmaktır.. yoksa hamile kaldıktan sonra "bakacak gücüm yok gidip öldüreyim şunu" ne kadar mantıklıdır tartışılır...

keyfi kürtaja sonuna kadar karşıyım... bu konuda hiçbir şekilde aksi fikre de saygı duymuyorum.. :1closedeyes:

Son düzenleme:
Bu forumda zaten hiçkimse buna ben de dahil keyfi olarak ay canım doğurmak istemiyor hadi gidip kürtaj yaptırayım tadında kürtajı savunmadı....

Bakın anlamadığınız birşey var.. YAşadığımız ülkede geri çekme yöntemini bir korunma yolu zanneden kadınlar var ve bu oran %40larda....

Bakacak maddi manevi durumu yoksa doğurmasıın.... Dopğurmamak için de korunsun... Ama korunmayı bilmedi, beceremedi yada korunmadı, kürtaj olsun....
Çünkü kürtaj nasıl cinayetse bakamayacağın çocuğu doğurup onu kötü bir hayata mahkum etmek de cinayettir bana göre....

Bu benim fikrim... Kimse katılmak onaylamak zorunda değil ama saygı duymak zorunda....

ben bir anne olarak bir bebeğin allahın verdiği bir cana kıyma aldırma fikrine saygı duymam

kusura bakmayın hiçte saygı duymak zorunda değilim.. adı cinayet olan birşeyin hiçbir bahanesi olamaz..

hiçbir legal/illegal klinikte kürtajı bedavaya yapmazlar.. oysa devletin sağlık ocağında, kurslarında bedavaya bilgilendiriliyor kadınlar.. "cahillik" etiketine sığınıp da cinayet işlemeyi onaylamak saygı duyulacak bir fikir değildir şahsım adına....

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.a.s.

vereliniortak

Aynı düşünüyorum ve üzerine söyleyecek söz bulamıyorum canımsın olumunekankayizsmile

Sanırım hamilesiniz.
İçinizde bir can taşıdığınız halde böyle düşündüğünüze inanamadım şahsım adına :1no2:

alkisalkisalkis bende şahsım adına aynı düşüncelere sahibim

cinayetin saygı duyulacak bir tarafı yok.
kötükedihüso

Ben zaten cinayete saygı duyun demedim...
Herkesin fikrine katılsanız da katılmasanız da saygı duymak zorundasınız dedim..

Ben sizin fikrinize nasıl saygı duyuyorsam siz de benim fikrime saygı duymak zorundasınız..
Saygı duymak onaylamak demek değildir...

Saygı duymadığınızı söylemekle kalmıyor hala benim ne demek istediğimi de anlamamakta ısrar ediyorsunuz....
Ben her çocuk istemeyen gitsin kürtaj olsun demişim gibi tepkiler veriyorsunuz....
Öyle yada böyle korunduğuı halde yada korunmadığı, korunmayı bilmediği için hamile kalan kişiler eğer çocuklara bakıp büyütemeyecekse, o çocuğu açlık ve sefalete mahkum edecekse doğurmasın dedim....

Ayrıca tüm devlet hastanelerinde 10 haftaya kadar kürtaj ücretsiz olarak yapılmaktadır....
Bu konuya da bu yazı son yorumumdur... ınsanların fikirlerini onaylamasanız da onlara saygı duymak zorunda olduğunu bilmeyen insanlara anlatacak başka lafım yok...

Son düzenleme:

Hem onaylıyorum hem katılıyorum hem de saygı duyuyorum...
Tamamen aynı fikirdeyim..
Hayatım boyunca en büyük korkularımdan biridir çocuk sahibi olmak..
Korunma yöntemleri %100 güvenli olmadığı için hep duamda Allahım isteyene ver derim hala..
Her zaman derim; benim çocuk sahibi olmam o çocuğun hayatının kararması demek.. Korunduğum halde hamile kalırsam o çocuğu dünyaya getirip sağlıksız,huzursuz,mutsuz yaşadığını görmektense kürtaj olmayı tercih ederim...
Bile bile bu dünyaya bir mutsuz insan daha getirmek istemem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…