- 11 Mart 2010
- 3.807
- 1.161
- 173
hem dini hem sosyal açıdan söledim ben... sende hamileymişsin anne olunca anlarsın diyim ben o zaman sana... insanların en birinci hakkıdır yaşama hakkı... ya zaten maddi imkanı olmayıp, istemediği halde hamile kalan ama o bebeği isteyerek severek, yaşama hakkının elinden alamayacağının bilincinde olarak dünyaya getiren bi anne, onu sevgiden mahrum etmezzzz, dediğin gibi perişan etmez.. edecek olsaydı o bebeği doğurmazdı zaten.. maddi imkanı olmayıp, o kadar mutlu çocuklar var ki, neden aile sevgisinden.. anne baba merhametinden...
Valla bebeği veren Allah rızkını da verir mantığıyla doğurup doğurup çocukarını sokağa atanlar yüzünden bu ülkede ne hırsızlık bitiyor ne gasp ne tinerci ne selpakçı çocuklar, ne de yasadışı evlatlık vermeler(türkçesi bebek ticareti)....
Bence kürtaj ne kadar cana kıymaksa, bakamayacağın çocuğu doğurmak da bir şekilde onun canına kıymak...
Korunduğum halde, istemediğim, maddi manevi hazır olmadığım bir dönemde hamile kalırsam, kürtaj yaptırırım...
Henüz bilinci organları oluşmamış durumdayken kürtaj olmak mı yoksa doğurup büyütürken hayatının her aşamasında maddi açıdan yoksun sevgi açısından yoksun zorluklar içerisinde kötü yaşam koşullarında yaşatmak mı derseniz. ben kürtaj derim...
Kürtaj benim icin abacik bir Cinayettir. Diyeceksiniz ki bakamiyacagim cocugu neden dogurayim? Iyi söylüyorsunuz dogru söylüyorsunuzda cocugu yaparken akliniz neredeydi?Biranlik bir zevk bir hata icin allahin verdigi cani almaya degiyor mu?
Bin birtürlü korunma sekli var madem bir cocuga bakamiyacaksiniz neden en basindan dikkat etmiyorsunuz? Ben kürtaja cok karsiyim bu resmen bir cinayet. Insan o savunmasiz seyin canini nasil alabiliir? Icimizde büyüyen o mucizeye böyle bir kötülügü nasil yapar? Üstelik o savunmasiz seyin tek sigindigi kisi ANNESIYKEN? :1no2:
off nasıl bir cümle,tokat gibi indi yüzüme:bbo:
en büyük tokatı annesinden yiyor çocuk:bbo:
öyle annesi olacağına hiç olmasın daha iyi. (keyfi kürtaj yapanlardan bahsediyorum)-tatlicadiarzu-
vicdansızlık ve cinayettir. "istemeden oldu"...vs. sadece bahanedir. bu bahanelerde yapılan şeyi doğru göstermez. kötükedihüsosadece kendini kandırır. :mymeka:ilahi adalet elbet bir gün tecelli eder. ama söz konusu cinayetse, nasıl tecelli eder düşünmek bile istemiyorum
bu tür durumlarda madiiyata indirgememek lazım
bakamam diye küçücük daha yeni şekillenmeye başlamış bir cana kıymayı doğru bulmuyorum
kimileri "nokta kadar, nohut kadar, barbunya kadar..." şeklinde düşünüyorlar.
onun kendileri gibi bir "canının" olduğuna inanmak istemiyorlar.
kendi elimize bir iğne batsa ortalığı ayağa kaldıracak bir çığlık basarız ama kendi evladı, ona sığınan küçücük bebeği doktorların parçalamasına izin veriyorlar .
tüm uzuvları parçalayarak,kazıyarak...:a015:
kendilerince geçerli sebebi ne :" bakamam,maddi gücüm yok"-tatlicadiarzu-
yaparken aklın nerdeydikötükedihüso
ben bir anne olarak bir bebeğin allahın verdiği bir cana kıyma aldırma fikrine saygı duymamBu forumda zaten hiçkimse buna ben de dahil keyfi olarak ay canım doğurmak istemiyor hadi gidip kürtaj yaptırayım tadında kürtajı savunmadı....
Bakın anlamadığınız birşey var.. YAşadığımız ülkede geri çekme yöntemini bir korunma yolu zanneden kadınlar var ve bu oran %40larda....
Bakacak maddi manevi durumu yoksa doğurmasıın.... Dopğurmamak için de korunsun... Ama korunmayı bilmedi, beceremedi yada korunmadı, kürtaj olsun....
Çünkü kürtaj nasıl cinayetse bakamayacağın çocuğu doğurup onu kötü bir hayata mahkum etmek de cinayettir bana göre....
Bu benim fikrim... Kimse katılmak onaylamak zorunda değil ama saygı duymak zorunda....
Bu forumda zaten hiçkimse buna ben de dahil keyfi olarak ay canım doğurmak istemiyor hadi gidip kürtaj yaptırayım tadında kürtajı savunmadı....
Bakın anlamadığınız birşey var.. YAşadığımız ülkede geri çekme yöntemini bir korunma yolu zanneden kadınlar var ve bu oran %40larda....
Bakacak maddi manevi durumu yoksa doğurmasıın.... Dopğurmamak için de korunsun... Ama korunmayı bilmedi, beceremedi yada korunmadı, kürtaj olsun....
Çünkü kürtaj nasıl cinayetse bakamayacağın çocuğu doğurup onu kötü bir hayata mahkum etmek de cinayettir bana göre....
Bu benim fikrim... Kimse katılmak onaylamak zorunda değil ama saygı duymak zorunda....
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.a.s.kusura bakmayın hiçte saygı duymak zorunda değilim.. adı cinayet olan birşeyin hiçbir bahanesi olamaz..
hiçbir legal/illegal klinikte kürtajı bedavaya yapmazlar.. oysa devletin sağlık ocağında, kurslarında bedavaya bilgilendiriliyor kadınlar.. "cahillik" etiketine sığınıp da cinayet işlemeyi onaylamak saygı duyulacak bir fikir değildir şahsım adına....
kusura bakmayın hiçte saygı duymak zorunda değilim.. adı cinayet olan birşeyin hiçbir bahanesi olamaz..
hiçbir legal/illegal klinikte kürtajı bedavaya yapmazlar.. oysa devletin sağlık ocağında, kurslarında bedavaya bilgilendiriliyor kadınlar.. "cahillik" etiketine sığınıp da cinayet işlemeyi onaylamak saygı duyulacak bir fikir değildir şahsım adına....
kusura bakmayın hiçte saygı duymak zorunda değilim.. adı cinayet olan birşeyin hiçbir bahanesi olamaz..
Bu forumda zaten hiçkimse buna ben de dahil keyfi olarak ay canım doğurmak istemiyor hadi gidip kürtaj yaptırayım tadında kürtajı savunmadı....
Ben zaten cinayete saygı duyun demedim...
Herkesin fikrine katılsanız da katılmasanız da saygı duymak zorundasınız dedim..
Ben sizin fikrinize nasıl saygı duyuyorsam siz de benim fikrime saygı duymak zorundasınız..
Saygı duymak onaylamak demek değildir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?