- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
bende zorunlu kurtsj olanlardanım..salı ğünü yapıldı oparesyonum
genel anestesiylee(ama keyfi zevkee degildii..7 haftalıktı geleişimi durmuş..sadce kese vardı
o bile beni ğünlerce uykuzzu bıraktı hala umut vardı çünkü içimde belkii iy olur herşey diye ama dr artık karara ver diyince(analdımkii yapcak bişe yok..genede vicdanımrahat degill (bebebgimmmmmafoldumben
Saygı duymadığınızı söylemekle kalmıyor hala benim ne demek istediğimi de anlamamakta ısrar ediyorsunuz....
Ben her çocuk istemeyen gitsin kürtaj olsun demişim gibi tepkiler veriyorsunuz....
Öyle yada böyle korunduğuı halde yada korunmadığı, korunmayı bilmediği için hamile kalan kişiler eğer çocuklara bakıp büyütemeyecekse, o çocuğu açlık ve sefalete mahkum edecekse doğurmasın dedim....
Ayrıca tüm devlet hastanelerinde 10 haftaya kadar kürtaj ücretsiz olarak yapılmaktadır....
Bu konuya da bu yazı son yorumumdur... İnsanların fikirlerini onaylamasanız da onlara saygı duymak zorunda olduğunu bilmeyen insanlara anlatacak başka lafım yok...
denizbarış..
canım yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. sen zaten çıkıp sevişin edin,çocuk olursa aldırverirsin dememişsin ki..
lalenin dediği gibi hiç bir doğum kontrol yöntemi 100de 100 koruma sağlamaz.
korunma yöntemlerine güvenip de yola cıkan aldanır!!!
kürtaj elbetteki sevimli bir şey değil..
ekonomik,psikolojik ve sosyolojik açıdan hazırsanız 1-23-5-7 belki farketmez sizler için..
ama herkesi kendinizle aynı kefeye koymayın derim ben..
kasıtlı çocuk yapıp dilendirenler oldugu gibi..
çocugu yetimhanenin önüne bırakanlar da var..
siz sanıyor musunuz ki yetimhanelerde o çocuklar müthiş bir eğitimle büyüyor!
minick yaşta tacize uğruyanları,kaçıırılıp fuhuşa,hırsızlığa zorlananları.. yurttan kaçıp tinerci olanlar..
geçenlerde okudum.. tinerci bir çocuk ilköğretim okulunun kızlar tuvaletine girip 9 yasındaki nöbetçi öğrenciye oral seks yaptırmış..
sadece habeeri okuyan biri olarak,bu haber kabus olarak rüyama girdi,alt dudağımda 2 tane nur topu gibi uçuğum var.. o yavrunun halini nedir acaba?
buna kader mi diyceksiniz?
Allah'ın işine karışmak değil bu.. ama keşke o tinerci doğmasaymış hiç..
siz doğurduğunuza bakabilirsiniz ama doğrup da sokağa atan çok hanımefendiler..
bir de tecavüze uğrayıp hamile kalanlar var..
olmadı onlar da doğursun.. gayrimeşru diye ,tecavüzcünün veledi diye bıraksın bir yurdun önune..
nolcak ki bu ülkenin kalifiye tinerciye,selpakçıya,gaspçıya çok ihityacı var..
haklısın canım, aBlamı örnek verdim Ben, boşanmak üzere olan kocasından tecavüz sonucu hamile kaldı, kürtaj olmayıp ne yapacaktı ? doğursaydı o adam aBlamın peşini Bırakır mıydı ? ya da aBlam onu nasıl Bir dünyaya getirecekti ? her türlü önlemi alır korunursun ama hamile kalmışsan ve hazır değilsen annelik GiBi yüce Bir sorumluluğa o BeBeğe yazık değil mi yaa ?
denizbarış..
canım yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. sen zaten çıkıp sevişin edin,çocuk olursa aldırverirsin dememişsin ki..
lalenin dediği gibi hiç bir doğum kontrol yöntemi 100de 100 koruma sağlamaz.
korunma yöntemlerine güvenip de yola cıkan aldanır!!!
kürtaj elbetteki sevimli bir şey değil..
ekonomik,psikolojik ve sosyolojik açıdan hazırsanız 1-23-5-7 belki farketmez sizler için..
ama herkesi kendinizle aynı kefeye koymayın derim ben..
kasıtlı çocuk yapıp dilendirenler oldugu gibi..
çocugu yetimhanenin önüne bırakanlar da var..siz sanıyor musunuz ki yetimhanelerde o çocuklar müthiş bir eğitimle büyüyor!
minick yaşta tacize uğruyanları,kaçıırılıp fuhuşa,hırsızlığa zorlananları.. yurttan kaçıp tinerci olanlar..geçenlerde okudum.. tinerci bir çocuk ilköğretim okulunun kızlar tuvaletine girip 9 yasındaki nöbetçi öğrenciye oral seks yaptırmış..
sadece habeeri okuyan biri olarak,bu haber kabus olarak rüyama girdi,alt dudağımda 2 tane nur topu gibi uçuğum var.. o yavrunun halini nedir acaba?
buna kader mi diyceksiniz?
Allah'ın işine karışmak değil bu.. ama keşke o tinerci doğmasaymış hiç..
siz doğurduğunuza bakabilirsiniz ama doğrup da sokağa atan çok hanımefendiler..
bir de tecavüze uğrayıp hamile kalanlar var..
olmadı onlar da doğursun.. gayrimeşru diye ,tecavüzcünün veledi diye bıraksın bir yurdun önune..nolcak ki bu ülkenin kalifiye tinerciye,selpakçıya,gaspçıya çok ihityacı var..
Sonuna kadar hak veriyorum arkadaşım sana bu yazdıklarında...
Sokakta selpak satan ,dilenen veya zorla dilendirilen,pazarlarda limon ,maydonoz satan o kadar çok çocuk var ki...
O çocukların ne günahı vardı da bunları yaşıyorlar.
Bakamayan,sorumluluğunu üstlenemeyen her aile salsın o zaman çocuğunu sokaklara sattırsın mendil,gelen 3 kuruşla da sefasını sürsün !
Madem bakamayacaksın aldıracaksın o zaman .O çocuk senin yüzünden dilenmeye,kötü bir yaşam sürmeye mecbur mu.
Bazı aileler o kadar çok çocuk yapıyorlar ki teolog cum...
Açıklamaları da şu ' düzgün korunamadık '
Düzgün korunamadığında çocuk olacağını biliyorsun.Birsürü kadın sağlık kuruluşları var git önemli al doğru dürüst.
E napacan yapamadık işte diyorlar sonra.Yapamıyorsan bakmayı bileceksin o zaman o doğurduğun çocuklara.
Yakın mahallemde bir aile var.Ailenin 5 tane çocuğu var.Adam karısını bırakıp başka bir kadına kaçtı.
O kadına noldu şimdi 5 çocukla kala kaldı ortada.Marifet mi bakamayacağın çocuğu dünyaya getirmek.
Zaten o ailenin de durumu hiç iyi değildi.
ama işte bilinçsiz aileler çok çocuk yapıyorlar baştan önlemini almıyorlar ki çocuk oluştugunda aldıracaklarmı sanıyorsun cnm zaten ben kürtaja karşıyım bunu düşünecek olsalar zaten baştan önlemini alırlar
bizim kiracımız vardı adamın bir çocugu vardı ama karısını sürekli döverdi aç bırkaıp ark larıyla ava giderdi kadına çok dedi herkes tek çocugun varken bırak dedi kadın 3 çocuk daha yaptı
gecen sene duydum o adam başka evli bir kadınla yakalanmış ve ve o kadın ondan hamile kalmış kadının ailesi reddetmiş onu falan fistan
bilinç yok işte bizim kadın da afetti kocasını tabi
bnm sözüm baştan korunmayı akıl edemeyen insanlar kürtajımı akıl edecekki
öncelikle insanları bir bilinçlendirebilsek
ha bilinçli insanlar zaten bakabileceği kadar yapıyor kazara cocuk oldu diyelim aile zaten bilinçli ise bu cocuga ne yapar eder bakar diye düşünüyorum
Burdaki yazılanlara saygı duyuyorum.
Ama herkesin fikri kendine tabiki...
Dinimiz açısından kürtaj yaptırmak günah.Bunu biliyorum.
Korunmama rağmen hamile kalırsam,dünyaya getireceğim çocuğun mutsuz,huzursuz,sağlıksız bir ortamda yetişeceğine inansam kürtaj olurum evet.
Neden bile bile böyle uygun olmayan bir ortama çocuk doğurayım ki,onun mutsuz sağlıksız olduğunu görmek için mi..
Çevremde çok görüyorum.4 tane hatta 4 den fazla bile doğuran.Ama noluyor sonuçta.
Olan çocuklara oluyor.
Eşi düzelsin diye doğurdukça doğuruyor ,yada kürtaj yaptırmak günah diye doğurdukça doğuruyor.
Bir düzine çocuğu oluyor sonra bakamıyor.Veriyor çocuk yuvalarına,esirgeme kurumlarına,yada en basiti bırakıyor gözünü kırpmadan cami avlularına.
O halde sormazlar mı insana madem bakamıcaktın atacaktın ne diye doğurdun diye.Aldırsaydın diye...
Ben de bakamayacağım,huzurunu,sağlığını,mutluluğunu,istikbalini karşılayamayacağım bir evlat getirmek istemem bu dünyaya.
Canim kusura bakma ama seninde cok ilginc cevren varmis, sürekli cocuk dogurup onlara bakamayip yuvalara esirgeme kurumlarina veren :uhm: Sahsen ben bu zamanda böyle insanlari göremiyorum artik sonucta binbirtürlü korunma sekli var.
Insanin korundugu halde yanlislikla 4 cocuguda olmaz kusura bakmayin.
Sen nerden biliyorsun ki isteyerek dogurdugun bir cocugun esirgeme kurumuna düsmeyecegini? Ordaki cocuklarin hepsi istenmeyen cocuk mu saniyorsun? Belki büyük özlemlerle büyük cabalarla dünyaya gelmis cocuklar ama hayatin kimbilir ne oyunlar oynadi onlara.
Yinede sanslilar cünki daha hayata firsat vermeden kendi öz annelerinin oyununa gelen dogmamis bunca bebek varken :1no2:
Sürekli çocuk doğurup bakamayıp çocuk esirgeme kurumlarına , sokakta dilencilik yaptırılarak mendil sattırılarak üzerinden kazanç elde edilen çocukları bilmek için illa yakın çevremizde olmaları gerekmiyor, şöyle bi kafamızdaki at gözlklerini çıkarıp etrafa bakmak yeterli.... Bazıları bakıyor bazıları görüyor.. Sorun burada işte...
İnsan korundğu halde 4 çocuğu olmaz, ama korunmayı bilmiyorsa korunmasına kcası izin vermiyorsa yanlışlıkla ve maalesef 4 çocuğu da olur 14 çocuğu da olur....
Çocuk esirgeme kurumlarındaki çocukların hepsi istenmeyen çocuk değil elbet.. Ama çoğu öyle... Sokakta gördüğün tinerci ve mendilci çocukların hepsi istenmeyen çocuk, yada mutsuz evliliklerine belki çare olsun diye dğurulmuş ama olmamış çocuklar.. Ve inan birçoğu keşke anam beni hiç doğurmasaydı diyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?