kürtaj

Korunduğum halde olursa böyle bir şey ve bende bakamayacağımı düşünüyorsam aldırırım,bunun hesabını kimseye verecek değilim.
Haa ikinciyi düşünüyorum ama..

allahım kimseye yaşatmasın korunsamda bakamasamda allah verirse asla aldırman ben videosunu izledim allahım hemde ağlıya ağlıya o içindeki küçücük mucizeyi param parça şeklinde aldır o sana sım sıkı tutunmuşken sen onu parçalıyarak aldır şimdi oğlum var saçının telinden vazgeçmem onun için ben % karşıyım kürtaja

Korunduğum halde olursa böyle bir şey ve bende bakamayacağımı düşünüyorsam aldırırım,bunun hesabını kimseye verecek değilim.
Haa ikinciyi düşünüyorum ama..

Elbette kimsenin kimseye hesab verme sorumlulugu yoktur burda sadece fikirler soruldugu icin herkez fikrini söylüyor. Insanlar hesablarini bir allaha verirler baska hickimseye degil.

Ancak benim düsüncem böyle eger allah vermisse bana o bebegi elbet bakarimda allahin bana emanet ettigi cana kiyamam. Veren allah elbette bakacak gücüde verecektir. Neyseki korunma oldugu halde hamile kalmak bindebir ihtimal var olsada.

bir bebeği içinde büyütmek,doğurmak,layıkıyla bakmak,kendine ve hayata faydalı bir insan yetiştirmek çok kolay değil,,,bunlara hazırlıklı olamayacağımı ,uyamayacağımı biliyorsam aldırırım,,,
korunurken hamile kaldığım bir oğlum var,,allah bitane daha verirse doğururum,,ama tedbiri elden bırakmamak gerekiyor bebek istenmiyorsa,hem bizim sağlığımız için ,hemde bir cana kıymamak için önemli bu,,

bu msj yazdıktan 20 gün sonra filan 2 kez hamile olduğumu öğrendim ve hala aynı fikirdeyim sezeryan yerim daha çok yeni ama içimdeki melekten rabbimim bana verdiği canadan vazgeçmemde rabbime karşı çıkmamda

Valla bebeği veren Allah rızkını da verir mantığıyla doğurup doğurup çocukarını sokağa atanlar yüzünden bu ülkede ne hırsızlık bitiyor ne gasp ne tinerci ne selpakçı çocuklar, ne de yasadışı evlatlık vermeler(türkçesi bebek ticareti)....

Bence kürtaj ne kadar cana kıymaksa, bakamayacağın çocuğu doğurmak da bir şekilde onun canına kıymak...

Korunduğum halde, istemediğim, maddi manevi hazır olmadığım bir dönemde hamile kalırsam, kürtaj yaptırırım...
Henüz bilinci organları oluşmamış durumdayken kürtaj olmak mı yoksa doğurup büyütürken hayatının her aşamasında maddi açıdan yoksun sevgi açısından yoksun zorluklar içerisinde kötü yaşam koşullarında yaşatmak mı derseniz. ben kürtaj derim...

arkadaşlar bakamayacağımız bi bebeği dünyaya getirmek daha kötü olur demeyin nolur. Allah aşkına korunma yöntemleri var.. o bebişin madem gelmesini istemiyosun tedbirini alacaksın.. hoş geldiyse eğer hoş geldi sefa geldi deyip kabulleneceksin. bilerek ve isteyerek yapılan kürtajların cinayetten hiç bir farkı yok... o da bir canlı ve hayata tutunmaya çalışıyor.. yaşama hakkını Allah verdi onun ancak o alır... gelen bebek de rızkıyla gelir zaten... ha sakatmış, özürlüymüş aldırayım da olmuyo.. çünkü o senin imtihanın sınavın... bakalım bu durumda şükredecek misin, isyan mı edeceksin.. Allah bizi şeytana uydurmasın...

Dikkat edersen zaten ben de korunma yöntemleri denenmesine rağmen maddi manevi uygun olmayan şartlarda hamilelik gerçekleştiyse diye belirttim....

Üzgünüm ama sizinle aynı fikirde olamayacağım.. Doğan rızkıyla doğuyor gibi bir bakışaçısına asla sahip olamadım...
İşte tam da değiştirmemiz gereken bu inanç..
İnsanlar nasıl olsa rızkıyla doğar dye korunmasız ilişkiler yaşıyorlar... Sonra Asgari ücretle çalışan yada işsizinsanların 8 çocuklu ailesinin geçimini sağlayamadığı için çocuklarını dilendirdiği haberlerini okuyoruz....
Madem rızıklarıyla doğuyorlar, bu çocukların rızkını dilendirerek aç susuz kış ayazında yalınayak başı çıplak dilendirek kazanması daha mı az günah....

Kürtaj bir korunma yöntemi değildir..
Ama gerektiğinde aan çok günah, doğacak olan rızkıyla doğar diye düşüncelerle kürtaja tü kaka dememek lazım...
Çünkü bence kürtaj ne kadar günahsa bakamayacağın çocuğu doğurmak da en az o kadar günah....

kesinlikle katılıyorum
kürtaj anneye zarar verecekse yada bebeğe zarar veriyorsa yaptırabilir
öteki türlü cinayetten farkı yok diye düşünüyorum ben de
yaşama hakkını Allah vermiş Allah alacaktır
korundugun halde hamile kalınmışsa o çocuga kıymaya hakkımız yoktur

ona yaşama hakkını Allah veriyo sen elinden alamazsın. Alırsan da ahirette hesabını verirsin. olaya dini yönden baktığın zaman hangi hocaya sorarsan sor, sölediğin hiç bişeyi makul görmez.. herkesin kemdi fikri düşüncesi. ben düşüncemi söledim.. ben istemediğim halde de hamile kalsam bebeğimin canına kıymam.. benim bebeğim sonuçta, canımda ki can... ayrıca dilendirenlerden bahsediyosun. sen dilendirmezsin olur biter.. çocuk istemeyip korunmadan ilişki yaşayanlarda zaten cahillik ediyorlar.. ama sen korunuyosan, yine de hamile kaldıysan Allahın bi bildiği vardır..

deniz bariz arkadaşım inan ne dersen de, aklım da, mantığım da, vicdanım da kabul etmiyo...çünkü ben bi anneyim yaa

yaa zaten dilendirmek için çocuklarını kullananlar korunmuyor ki
çalıştırmak için ne kadar çocuk o kadar iyi
insanlar da bilinç olsa bakabileceği kadar yapar zaten
haa korundugu halde oldu o zaman dediğin gibihoşgeldi sefa geldi
korundugun halde çocuk olma ihtimali de ya 1 ya da 2 dir

yani... o dilendirenler işi ticarete dökmüş, çocuklarının sırtından para kazanmaya çalışan, aciz insanlar?! can o kadar tatlı ki inanın... henüz doğmamış bile olsa, küçücük kalbi atıyo ya onun, tamam bitti olay...

Ben dini değil sosyal açıdan bakıyorum. Ayrıca neyin günah neyin sevap olduğunu bilmek için hocalara sormama gerek yok.. Can almanın günah olduğunu ben de gayet iyi biliyorum..
Ve sadece kendimden bahsetmiyorum.. Kürtajla ilgili kendi genel yorumumu yaptım..
Zaten kendimle ilgili yorum yapmam mümkün değil çünkü hamileyim, maddi olarak da manevi olarak da hazır hissettiğimde korunmayı bıraktım ve bebeğimi dört gözle bekliyorum....Sadece dilendirilen çocuklardan bahsetmiyorum, ailesi tarafından istenmeyen sevilmeyen mutsuz evliliklerden doğan çocukların aslında nasıl da birer yaşayan ölü olduklarından bahsediyorum....
Diledirilen çockular, mutsuz evliliklerin mutsuz çocukları, şiddet gören ve çareyi evden kaçmakta bulan çocuklar, evden kaçınca hırsızlık dilencilik uyuşturucu hatta fuhuş çetelerinin eline düşen çocuklar. hepsinden bahsediyorum...
Bu çocukların hepsi Allah verdi Allah alır, kendini veren Allah rızkını da verir mantığıyla dünyaya getirilen çocuklar...

Ben kürtajın bir nevi cinayet olduğunun farkındayım, günahsa da hesabını herkes kendi verecektir...
Ama şunu da çok iyi biliyorum ki bakamayacağı çocuğu doğurup perişan eden anne baba da birnevi cinayet işlemş oluyor, bunun da hesabı mutlaka sorulacaktır....

Allah baba bir tek kul hakkıyla gelmeyin demiş... Yani her günahı affederim ama kul hakkını affetmem diyor.... Düşünün acaba çocuğuna iyi bir hayat sunmamak, sıcak bir yuva, mutlubir aile, iyi bir gelecek sunmamak o çocuğun kul hakkına girmek değilmidir???

Niyetim hiç dini karıştırmamaktı, ama madem dini baz alıyorsunuz hangisi daha günah Allah bilir.... Ve hangisini affedeceğini de Yüce Allah bilir.. Biz kullarına kimseyi yargılamak da düşmez.... O yüzden burda o çok günah bu çok günah diye fetva vermeye, yada verilmiş fetvaları tekrarlamaya gerek yok diye düşünüyorum...

deniz bariz arkadaşım inan ne dersen de, aklım da, mantığım da, vicdanım da kabul etmiyo...çünkü ben bi anneyim yaa

Bende bir anneyim....
Olaylara mantıklı ve gerçekçi açıdan bakmak için illa duygusuz olmak gerekmiyor arkadaşım....

Ben hadi her hmile kalan çocuk istemiyorsa kürtaj yaptırsın demedim...
Yada şartlarını hiç zorlamasın, aman ben bakamam buna deyip hemen gitsin kürtaj yaptırsın da demedim....

Kürtaj ne kadar günahsa bakamayacağın çocuğu doğurmak da o kadar günahtır dedim..
Bu benim fikrrim, hiçbir dini ktaba yada hocaya da sormadım.. Benim inancım böyle....
Çünü kürtaj cinaytse bakamayacağın çocuğu doğurmak da kul hakkıdır...

denizbarış arkadaşım
şöle bir hadis varsa doğruluğunu tam araştımadan bir bilginin arkasından gitmeyin kaybedenlerden olursunuz diyor
diyorsun kli hiç bir kitaba din hocasına sormadım inancım öle demen doğru değil
o yüzden bu işinde uzman olan insanlar kadar bilemzsin
bilinçli bir insan bakabileceği kadar yapar zaten
ama elde olmadan bebek olursa bu nasiptir
bilinçli olmayan aileler zaten korunmadaan bir sürü çocuk dünyaya getiriyorlar
diyorum ya bilinçli olmayan zaten peygamberimiz de diyor bakabileceğiniz kadar yapın ancak elde olmadan gelene de kıyılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…