- Konu Sahibi gizemli508
Yani eğer illa istiyorsanız eş de istemiyorsa ayrılmayı düşünebilirsiniz. Çünkü muhtemelen kürtaj olursanız kocanızı affedemeyeceğiniz için sonuç gene ayrılık olabilir
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben burada rızık kendi gelir çocuğu doğursun vs mi dedim de bu açıklamayı yapmak istediniz anlamadım ? Yazdığım kişi istese kendi anlatırdı avukatı mısınız ? Adam dışarda çalışıyor diye kadın yan gelip yatıyor mu ? Kadın evde 3 çocukla ne yapacak ? Adam dışarda çalışıyor diye maddiyatı sadece adam mı düşünüyor ? Kadın hiç düşünmüyor mu zannediyorsunuz ? Gerçekten çok merak ediyorum? Adam işe gidiyor çalışıyor yoruluyor emeğinin karşılığı olan miktar parayı alıyor ve mesai saati bitince çıkıp geliyor . Kadının evdeki mesaisine kim para veriyor ? Kadının mesaisi saat kaçta bitiyor ? Sigortası yatıyor mu ? Evde sıcak bir yemek yiyebilir mi ? Sıcak bir çay ? 15 dk mola ? Var mı bunlar ? 3 yaşında çocuğum var ve 15 dk molam yok namazımı bile tepemde bir çocukla kılıyorum 24 saat mesai yapıyorum eşim uyurken çocuk ağlıyor anne gel korktum gidip onu sakinleştireyim yeniden uyutuyorum . Eşimden çok maddi durumu ben düşünüyorum anlıyor musunuz? Siz kimseyi savunmayın savunmak haklı olduğunu bilen kişi zaten yazar. Şunu da ekleyeyim geçen gün eşimin arkadaşları ve eşleri ile oturuyoruz adamların hepsi asker ve Suriye bölgesinde görev yapıyorlar şuan izne gelmiş bir tanesi 2 çocuğu var . Kadın çocuklarla yanlız kalıyor adam hep görevde 10 gün izne gelmiş diyor ki bu ne ya dayanılır mı evin bu temposuna yemek temizlik bebeler bir ağızdan ağlıyorlar diğerinin ödevi öbürünün maması hemen geri döneceğim başım şişti diyor kaldı ki kadın bunların hepsini tek başına yapıyor şakası yok yani adam hemen kaçma peşinde. Konu sahibine çocuğu aldır diyen benim yani gökten ekmek mama yağmayacağının bilincindeyim merak etmeyinLatte hanım sessiz kalmış ancak ben dayanamadım size cevap yazmak istedim.
Burada kendisinin bahsettiği şey çalışmayan kadını eziklemek değildi. Erkeğin çalışıp bu 3. çocuğun maddi giderlerini karşılaması gerekiyorken (ki konu sahibinin belirttiğine göre 2 çocukla bile maddi olarak sıkışık durumdalar) kadının masraf kısmını düşünmeden çocuğum da çocuğum demesinin kimsenin karnını doyurmayacağı ve konu sahibinin de ev geçindirmenin nasıl bir şey olduğunu bilmediği için bu durumu anlayamadığı idi. Açıkçası ben de böyle düşünüyorum. Eğer çocuklar gerçekten rızkıyla geliyor olsaydı haberlerde çocuğuna yemek alamadığı için intihar eden babaları okumazdık mesela. Dolayısıyla gereksiz romantizmin anlamı yok, diğer 2 çocuğun geleceği en az doğmamış 3. çocuğunki kadar önemli, doğurdum bir şekilde büyürler mantığı ne kadar doğru tartışılır.
Biz Türkiye koşullarında karı koca çalışan ve maddi durumu ortalamadan çok daha iyi olan insanlar olarak ben bile bu ülkenin geleceğine güvenip de 2 çocuk düşünemiyorum, hatta bir tanesini bile zar zor düşünmeye başladım diyebilirim. O yüzden bana çok değişik geliyor bu fikirler kusura bakmayın.
Ben burada rızık kendi gelir çocuğu doğursun vs mi dedim de bu açıklamayı yapmak istediniz anlamadım ? Yazdığım kişi istese kendi anlatırdı avukatı mısınız ? Adam dışarda çalışıyor diye kadın yan gelip yatıyor mu ? Kadın evde 3 çocukla ne yapacak ? Adam dışarda çalışıyor diye maddiyatı sadece adam mı düşünüyor ? Kadın hiç düşünmüyor mu zannediyorsunuz ? Gerçekten çok merak ediyorum? Adam işe gidiyor çalışıyor yoruluyor emeğinin karşılığı olan miktar parayı alıyor ve mesai saati bitince çıkıp geliyor . Kadının evdeki mesaisine kim para veriyor ? Kadının mesaisi saat kaçta bitiyor ? Sigortası yatıyor mu ? Evde sıcak bir yemek yiyebilir mi ? Sıcak bir çay ? 15 dk mola ? Var mı bunlar ? 3 yaşında çocuğum var ve 15 dk molam yok namazımı bile tepemde bir çocukla kılıyorum 24 saat mesai yapıyorum eşim uyurken çocuk ağlıyor anne gel korktum gidip onu sakinleştireyim yeniden uyutuyorum . Eşimden çok maddi durumu ben düşünüyorum anlıyor musunuz? Siz kimseyi savunmayın savunmak haklı olduğunu bilen kişi zaten yazar. Şunu da ekleyeyim geçen gün eşimin arkadaşları ve eşleri ile oturuyoruz adamların hepsi asker ve Suriye bölgesinde görev yapıyorlar şuan izne gelmiş bir tanesi 2 çocuğu var . Kadın çocuklarla yanlız kalıyor adam hep görevde 10 gün izne gelmiş diyor ki bu ne ya dayanılır mı evin bu temposuna yemek temizlik bebeler bir ağızdan ağlıyorlar diğerinin ödevi öbürünün maması hemen geri döneceğim başım şişti diyor kaldı ki kadın bunların hepsini tek başına yapıyor şakası yok yani adam hemen kaçma peşinde. Konu sahibine çocuğu aldır diyen benim yani gökten ekmek mama yağmayacağının bilincindeyim merak etmeyin
Anlayacak durumda değilsiniz cvp verecek durumda da değilsiniz . Size dedim ki sadece dışarda çalışan adam mı evin maddiyatın düşünüyor ? Evdeki kadın evde ne yenecek içilecek çocuklar nasıl büyüyecek bunları düşünmüyor mu sizce dedim siz buna cvp veremediniz verseniz zaten olayı anlarsınız iyi günlerEvet avukatı değilim, sadece aranızdaki yanlış anlaşılmayı gidermek istemiştim ama şu mesajınızdan sonra size neden cevap vermeye zahmet etmediğini çok net anladım, kusura bakmayın.
Bahsettiklerinizin hiçbirisi karın doyurmuyor malesef, konu sahibi de siz değilsiniz neden bu kadar üstünüze alınıp saldırıya geçtiniz onu da anlamadım. Daha fazla da size cevap vermeyeceğim, boşa zahmet edip uzuun uzuun özverilerinizi anlatmanıza gerek yok. İyi günler.
sakn aldirma ha onu aldirmissin ha iki evladina kiymissin. ahirette vebali buyuk olur. esine yuk olmayayim calisayim diye evladina kiyma Allah verdiyse vardir sebep hayir. melegin seni cennete niye beklesin kizmada aldirirsan ahirette iki eli yakanizda olur. lutfen kizma dediklerime. ama aldirmaŞuan moralim o kadar bozuk ki çok kötü hissediyorum kendimi. 12 gün geciken reglden sonra bugün hastaneye gittim hamile olduğumu öğrendim. Bu kadar beklememin nedeni düzensiz adet olmamdı. Her ay ya 9 gün geç yada 5 6 gün erken olurdum. 2 oğlum var ve öğlen eşim hamile olduğumu öğrendikten sonra ben istemiyorum hemen aldırıyosun dedi. Şuan çok borcun içinde olduğu için çok stresli ve 2 çocuğumuz da hiç kolay büyümedi çok yıprattılar bizi. Ama ne olursa olsun ben yıpranmaya razıyım onu aldırmak istemezdim ama benim kararımı önemsemiyor. Çocuğu aldırmasa bile her seferinde başıma kakıcak bundan eminim. Çocuklar şımarınca ben biraz stres olunca hemen yüzüme vurcak ben sana aldır dedim diye biliyorum. Bu arada korunuyodu kendisi ama bi şekilde olmuş işte. Seneye küçük oğlumu kreşe verip çalışma düşüncem vardı eşime destek olmak için ama şimdi aldırmazsam daha çok yük olucam ona. Ben kaldıramam artık diyor. Mübarek ramazan ayında beni de günaha sokucak çok kötüyüm. Bi kızım olmasını çok istiyodum hep hayallerimdeydi artık hep hayal olarak kalıcak. Rabbim isteyenlere versin böyle insanlara evlat vermesin babayım diye geçiniyo bide. Meleğim inşallah cennette beni bekler :'(
İlk iki çocuk yarı aç kuru ekmekle büyüdüğünde kimin yakasında olacak elleri?sakn aldirma ha onu aldirmissin ha iki evladina kiymissin. ahirette vebali buyuk olur. esine yuk olmayayim calisayim diye evladina kiyma Allah verdiyse vardir sebep hayir. melegin seni cennete niye beklesin kizmada aldirirsan ahirette iki eli yakanizda olur. lutfen kizma dediklerime. ama aldirma
napsin ozaman gitsin cana mi kiysin ben suna inanirim hep rizkiyla gelir o cocukta. vijdan azabi yasamaktan iyidir omur boyu onun yukunu de cekecek. genede kendi bilir ayrica ben kendi yorumumu yaptim sizi pek ilgilendirmezİlk iki çocuk yarı aç kuru ekmekle büyüdüğünde kimin yakasında olacak elleri?
Allah verdiyse bir sebebi vardır diyorsunuz ama bir kuru ekmeğe muhtaç tüm o çocukların bu dünyada sefalet çekme sebebi ne peki sizce?
Allah size akıl vermiş gerçekten düşünerek yaşayın biraz da
Her çocuk rızkıyla geliyorsa neden aç çocuklar var?napsin ozaman gitsin cana mi kiysin ben suna inanirim hep rizkiyla gelir o cocukta. vijdan azabi yasamaktan iyidir omur boyu onun yukunu de cekecek. genede kendi bilir ayrica ben kendi yorumumu yaptim sizi pek ilgilendirmez
Tesadüf diye birşey yok zaten ne yaşıyorsak bizim hak edişimizBen tesadüflere inanmam. Herşeyi evrene, atalarımıza,az bir şişsek dolunaya, yeri geliyor gökteki gezegenlerin hallerine bile bağlarken korunmaya rağmen insan hatası diye düşünüp kendimi bu kadar yüksek ve büyük görüp tesadüf diyemem![]()
evet bende sana sonuna kadar katiliyorum Yalan dunya ahiretide var bu isin. yinede kendi bilir benimde yakin arkadasim aldirdi 10 yil once. gecen gun hickira hickira agladi vijdanen kurtulamiyorum keske aldirmasaydim diye zor tabiBen bebeğini aldırıp, "iyiki aldırdık,oh be!" Diyen görmedim.
Elleri nasil olacaktı, yüzü nasıl olacaktı?" Diye düşünen, ağlama krizleri yaşayan gördüm.
İlişkisi bile büyük zarar görür insanın diye düşünüyorum. Belki gayrimeşru olsa anlayabilirim. Anası belli babası belli. Aldırmayı asla kabul edemiyorum vicdanen.
konu sahibine yazdim. ben kendi yorumum benimBu konularda ahkam kesmem, büyük konuşmam sonuçta istemiyor olabiliriz ama hiç bir yöntemde %100 korunma sağlayamaz. O yüzden neden, niçin, nasıl olur konusuna hiç girmiyorum..
Sadece bir şeye karar verirken '' Allah yardım eder, Allah rızkını verir '' düşüncesinin arkasına sığınmayın ne olur. İnsan olarak en büyük yanlışımız kendimizin zemin hazırladığı şeylerde sanki bizim hiç payımız yokmuş gibi düşünüp her şeyi Allah'a yükleyip, ondan beklememiz. Zannediyoruz ki, çocuk rızkıyla geliyor diye hayatımızı %70 değiştirecek. Bezini, mamasını gerek sağlık harcamaları, büyüdüğünde eğitim masrafı, ihtiyaçları kendi kendine karşılanmayacak.
Sırf çocuğum olsun diye hareket edip olsun yapın Allah yardım eder, her çocuk rızkıyla gelir diye düşünüp çocuk sahibi olanların o çocuklarını nasıl büyüttüklerine çok yakından şahidim. Hatta ve hatta annesine, babasına madem bakamayacaksınız yapmasaydınız bu kadar çocuk? Neden yaptınız dediklerini bilirim. Çokta haklı buluyorum. O çocuklara şartlarınız bunlar olacak, dünyaya gelmeyi kabul ediyor musunuz diye sorulmuyor çünkü..
Herkesin kendi tercihi ama şu zamanda beslenmeye yetişebilmek mümkün değilken bebek bezleri de uçmuş, ben 28 yıl evvel bebek meselesini hallettiğimden güncel fiyatlardan çok haberim yoktu, sitede duyup bildiğim kadarıylaydı, malum sebeplerden bebekler ve çocuklar için alışverişlerim oldu, bu zamanda çocuk sahibi olanlara Allah yardım etsin dedim, kıyafetler, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri aşırı pahalanmış, her girdiğim dükkanda esnafla muhabbetim iyi ki zamanında doğurup büyütmüşüm, insanlar çocukları için bu fiyatlarla alışveriş yapabiliyor mu oldu.Adamı neden suçladıklarını ben de anlamadım. Adam erkeğe has olan korunma şekillerinden biri olan kondomu kullanmış zaten. Daha ne yapacaktı? Konu sahibi de pekala ekstra bir korunma yöntemi uygulayabilirdi. İlla suçlanacak birini arıyorsanız adres konu sahibi.
Ayrıca ilgi tek başına çocuk büyütmek için yetmez. Bazı çocuk doktorları haftada iki kez balık yedirin diyor. Tek maaşlı, borçlu, artı iki kardeşli haliyle o çocuk düzgün beslenemez bile, kaldı ki balığı eti sebzesi. İlgiyle bunlar satın alınamıyor maalesef. Zihinsel gelişimi için bir sürü oyuncaklar vs. var, fiyatlarını gördünüz mü onların hiç? Yediği içtiğini geçemiyoruz ki sıra kafasının içine gelsin çocuğun.
He çocuk yetiştirmekten kasıt cici bebeyi sütle ezip ağzına tepmekse o olur bakın. Ama cici bebe de zamlandı, süt de malum pahalı. Neyse o zaman pirinç unu nasıl?![]()
bı konu sahibinin kocası suçlandıAdamı neden suçladıklarını ben de anlamadım. Adam erkeğe has olan korunma şekillerinden biri olan kondomu kullanmış zaten. Daha ne yapacaktı? Konu sahibi de pekala ekstra bir korunma yöntemi uygulayabilirdi. İlla suçlanacak birini arıyorsanız adres konu sahibi.
Ayrıca ilgi tek başına çocuk büyütmek için yetmez. Bazı çocuk doktorları haftada iki kez balık yedirin diyor. Tek maaşlı, borçlu, artı iki kardeşli haliyle o çocuk düzgün beslenemez bile, kaldı ki balığı eti sebzesi. İlgiyle bunlar satın alınamıyor maalesef. Zihinsel gelişimi için bir sürü oyuncaklar vs. var, fiyatlarını gördünüz mü onların hiç? Yediği içtiğini geçemiyoruz ki sıra kafasının içine gelsin çocuğun.
He çocuk yetiştirmekten kasıt cici bebeyi sütle ezip ağzına tepmekse o olur bakın. Ama cici bebe de zamlandı, süt de malum pahalı. Neyse o zaman pirinç unu nasıl?![]()
Eki Görüntüle 3220983
Buyrun bugunku sanal market alisverisim. Mama 2.5hafta gidiyor. Ki benim kiz sadece gece iciyor, gunduz sadece yemek yiyor. Bez 32 adet, 2 hafta bile yetmez. Bir bez bir mama 750tl 2 hafta desen, ayda sadece bez+mama 1500tl eder. Yemesi, icmesi, deterjanı, yumuşatıcısı, sampuani derken kolay sanıyorsunuz herhalde.
Herkesin kendi tercihi ama şu zamanda beslenmeye yetişebilmek mümkün değilken bebek bezleri de uçmuş, ben 28 yıl evvel bebek meselesini hallettiğimden güncel fiyatlardan çok haberim yoktu, sitede duyup bildiğim kadarıylaydı, malum sebeplerden bebekler ve çocuklar için alışverişlerim oldu, bu zamanda çocuk sahibi olanlara Allah yardım etsin dedim, kıyafetler, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri aşırı pahalanmış, her girdiğim dükkanda esnafla muhabbetim iyi ki zamanında doğurup büyütmüşüm, insanlar çocukları için bu fiyatlarla alışveriş yapabiliyor mu oldu.
Bebek pirinç unuyla beslenip abi ablalarının küçülenleriyle büyüse dahi büyüdükçe masrafı da katlanarak artıyor, bugün bırakın özel okulu, bir devlet okuluna göndermenin maliyeti nedir?
Bebekler bebek olarak kalmıyor ki, büyüyor konuşmaya başlıyor, konuşmaya başlayınca da istekleri oluyor, isteklerini yapamadığınızda üzülen siz oluyorsunuz, boynu bükük kalan o oluyor.