- 10 Nisan 2018
- 669
- 433
- 53
- 44
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
Ay insallah duzenimiz olur birde o is cikmasin basimiza allahim yardim etsin.bugun daha az benim tekrar coklasicagini dusunmuyorum.adet bizim icin onemli tekrar gebelik icin.bazen dusunuyorum kimi icin cok kolay bisey bizim icinse ne kadar zor.bukadar zor olmamali diyorum sonradan isyan olmasin diyorum kendime.tarihleri not edeyim aklim.hic yerinde degil cunku tarih bile 10 mayista kalmisim.dun hastanede evrak imzalarken farkettim.ayakta kalinca belim sizliyor okadar karin agrim yok sukur.Benimde ilk gün çoktu canım 2.gün hatta nerdeyse hiç olmadı ama 3.gün az miktarda kahveli pembeli lekeler gelmeye başladı
Bugün 5.günüm ama gelirmi gelmezmi bilmiyorum.... Diyolarki kürtaj olunca adetin ilk günü gibi kabul etmeliymişiz gelecek adet 30-40 gün arasında oluyormuş . Tabi herkesin döngüsüne göre
İnşallah gecikmeden gelir adetlerimiz
Nasılsın şuan ağrın var mı?
Ay insallah duzenimiz olur birde o is cikmasin basimiza allahim yardim etsin.bugun daha az benim tekrar coklasicagini dusunmuyorum.adet bizim icin onemli tekrar gebelik icin.bazen dusunuyorum kimi icin cok kolay bisey bizim icinse ne kadar zor.bukadar zor olmamali diyorum sonradan isyan olmasin diyorum kendime.tarihleri not edeyim aklim.hic yerinde degil cunku tarih bile 10 mayista kalmisim.dun hastanede evrak imzalarken farkettim.ayakta kalinca belim sizliyor okadar karin agrim yok sukur.
Amin canim allah gonlumuze gore versin.29 gun benim dongum.duzene girsinki tup e basliyalim hic kendiliginden hamile kalmadim sperm problemi var bizde cunku.allah buyuk bizede sira gelicek birgun elbetBol bol dinlen canım adet düzenin kaç bilmiyorum ama adetten 13-14 gün önce yumurtlama oluyor o günleri yine takip edicez
Allah sağlıklılarını nasip eder inşaallah mübarek günler hürmetine
Allah kullarını sınar bazen istediğimiz olmuyorsa bizim hayrımız içindir
Ayette öyle buyuruyor.... Her şerde bir hayır vardır Allah sabrımızın karşılığını verir elbet
Gönlünü ferah tut ... Ben kürtaj olduğum günü aklıma kazıdım 10 mayıs
Bende inşaallah temmuz yada ağustosta tekrar başlicam Allah hayırlı kapılar açsın
Kürtajdan ne kadar süre sonra adet oldunuz acabaBende iki kez kürtaj oldum korkulacak hiçbirşeyi yok ikincide ne kanama ne şancı ağrı hicbişeyim yoktu ama kalp atışı durmuştu özelde oldum kürtaj. Ilkinde çok kanamam oldu ikincide çok çok az leke şeklinde. Çevrendekiler doktor değil doktorunu dinle kürtaj eskisi gibi korkulacak bi işlem değil. Benim arkadaşım zeynep kamilde kürtaj oldu bi sorun olmadi. Geçmiş olsun
Benim de 36 gün oldu biraz daha gelmezse kafayı yiyeceğim yarın doktora gitmeyi düşünüyorum malesef korkmaya başladım artıkKürtajdan sonra sadece 1 kere regl görmen yeterli dedi .
Kürtajdan 35 gün sonra regl oldum ve korunmayı bıraktım
Korkma normal 40 güne kadar .Benim de 36 gün oldu biraz daha gelmezse kafayı yiyeceğim yarın doktora gitmeyi düşünüyorum malesef korkmaya başladım artık
Bende aynı şekilde, aynı durum sebebiyle kürtaj oldum. Adetime göre 9 haftalıkta ama bebek 6.haftada kalmıştı aynı seninki gibi nokta kadar görünüyordu. Hiçbir belirti yaşamadım kanama falan hiç olmadı ama en son kürtaj olmadan bir hafta önce gittiğimde kese 9 haftalık fakat içi boş göründü. Doktor kendini imha etmiş gelişemediği için dedi. Ama keseyi almak için kürtaj oldum. Devlette oldum bende kürtajı nasıl yaptılar hiç bilmiyorum. Bi ilaç verip 3saat açılma olacak diye beklettiler sonra uyutup yaptılar.Merhaba hanımlar ben durumumu kısaca özetleyeyim şuan son adetime göre 9+3 haftalık hamileyim dün gittiğimde alttan ve üstten baktı doktor ama kesemin 7 haftalık olduğunu ve bebeğimin 5+5'te gelişiminin durduğunu söylediKesemin içinde nokta var bebekmiş o ama gelişememiş anembriyonik dedi ama anlamadığım şey bişey görünüyor var belli ve ne ağrı ne kanamam yok . Bana kürtaj olma müdahale ettirme kendi düşer diyorlar. 8 mayısa Zeynep Kâmil'den randevu aldım bide oraya görüneceğim. Kürtaj olmak riskliymiş ilerde servikal yetmezliğine de neden olabiliyormuş ne olur yardım edin benim gibi hiç ağrı kanama yokken kürtaj olan var mı? Bide Devlet Hastanesi'nde kazıyarak mı yoksa vakumla mı yapıyorlar kazıma işlemindende korkuyorum Bu belirsizlik beni altüst etti yardımlarınızı bekliyorum
Bende aynı şekilde, aynı durum sebebiyle kürtaj oldum. Adetime göre 9 haftalıkta ama bebek 6.haftada kalmıştı aynı seninki gibi nokta kadar görünüyordu. Hiçbir belirti yaşamadım kanama falan hiç olmadı ama en son kürtaj olmadan bir hafta önce gittiğimde kese 9 haftalık fakat içi boş göründü. Doktor kendini imha etmiş gelişemediği için dedi. Ama keseyi almak için kürtaj oldum. Devlette oldum bende kürtajı nasıl yaptılar hiç bilmiyorum. Bi ilaç verip 3saat açılma olacak diye beklettiler sonra uyutup yaptılar.
Ben ekimde olmuştum şimdi tekrar hamileyim 10+1 olduGeçmiş olsun canım ☹ banada aynısını yaptılar dilaltı ilaç verip beklettiler kanamam sancım oldu 4 gün önce oldum 10+3'tüm
Bebek 6 haftalık kalmış rapora "Missed abortus" diye yazmışlar
Hayırlısı buymuş hakkımızda Allah sağlıklılarını nasip etsin
Sen ne zaman oldun
Amin canim allah gonlumuze gore versin.29 gun benim dongum.duzene girsinki tup e basliyalim hic kendiliginden hamile kalmadim sperm problemi var bizde cunku.allah buyuk bizede sira gelicek birgun elbet
Ben ekimde olmuştum şimdi tekrar hamileyim 10+1 olduDarısı isteyenlerin başına.
Merhabalar kızlar, bende aralik ayinda 12 haftalikken anensefali nedeniyle kürtaj oldum. Doktorum bebek buyuk oldugu icin direkt kurtaj yapılmaz. Once ilacla bebek düşürülecek. Direkt kurtaj olursa tekrar hamile kalman zorlaşır tüp bebek gerekir dedi. Ilacla düşürdüler. Kalan parçalar için kürtaj yapıldı. Geçenlerde de adetim gecikmişti test yaptım pozitif cıktı. Ama 2 gün önce aşırı derecede kanamam oldu. Doktora gittim düşük yapmışımkürtaja gerek yok parca vs kalmamış dedi.şu gectigimiz 6 ay benim için bedenen ve ruhen çok yorucuydu. Allah isteyen her kuluna hayırlı vakitte hayırlı evlatlar versin
Evet hala gözümün önünden gitmiyor o görüntü. 12 haftalık bebeğin her yeri her ayrıntısı belliydiAmin canım Rabbim yüreğini ferahlatsın tez zamanda sağlıklı evlat nasip etsin
Çok zor tabi yaşayan bilir
Anensefali 'yi duymuştum ama folik asit yetersizliğinden mi oluyordu
İlaçla düşmesi de çok zor olmuştur senin içindirekt kürtaja almamalarının sebebi acaba öyle olsa içerde parça mı kalırdı diye?
Yaş kaç bu arada
İnşallah canım isteyen herkese nasip etsin Rabbim. Ben kürtajdan sonra tatile çıktım ve 5 ay korunduk hem beyin olarak hem bünye olarak kendimi yorgun hissediyordum. İyice unuttum herşeyi hayatın tadını çıkardım. Kendimce çok stres yapmıştım ve dinlenmeye ihtiyacım vardı. İyi ki de öyle yapmışım. 5 ayın sonunda korunmayı bıraktık ve bir karar aldık. Gün hesaplamayacaktık. Hiç bir şekilde şu gün ilişkiye girelim demeyecektik. En son ne zaman adet olduğumu bile bilmiyordum. Takvime hiç bakmıyordum. Allah ne zaman nasip ederse o zaman olsun dedik. Ve ben korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım.Ha ne güzel maşallah Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsinbizede dua et bacım inşaallah en kısa zamanda bizimde sağlıklı hamileliklerimiz olur
kürtajdan çıkınca kontrol etti 16 gün sonra kontrole gittiğimde yumurtlama zamanımın olduğunu kalınlaşmaya başladığını söyledi ama sol tarafımda 4-5gündür bir ağrı var zaman geçmek bilmiyor ha bugün ha yarın derken yok gelmiyor yani yarın 37.gün olacak gitmeyi düşünüyordum açıkcasıKorkma normal 40 güne kadar .
40 güne kadar gelemzse randevu al doktorun bir kontrol etsin . Kürtajdan 1 hafta sonra doktorun kontrol ettimi ?
Kürtaj olma canım. Üzgünsün biliyorum ama sağlıklı değilmiş demekki. Üzme kendini allah gönlüne göre versin inşallah❤
İnşallah canım isteyen herkese nasip etsin Rabbim. Ben kürtajdan sonra tatile çıktım ve 5 ay korunduk hem beyin olarak hem bünye olarak kendimi yorgun hissediyordum. İyice unuttum herşeyi hayatın tadını çıkardım. Kendimce çok stres yapmıştım ve dinlenmeye ihtiyacım vardı. İyi ki de öyle yapmışım. 5 ayın sonunda korunmayı bıraktık ve bir karar aldık. Gün hesaplamayacaktık. Hiç bir şekilde şu gün ilişkiye girelim demeyecektik. En son ne zaman adet olduğumu bile bilmiyordum. Takvime hiç bakmıyordum. Allah ne zaman nasip ederse o zaman olsun dedik. Ve ben korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım.
Evet hala gözümün önünden gitmiyor o görüntü. 12 haftalık bebeğin her yeri her ayrıntısı belliydi10 haftadan sonraki hamilelikler büyük kabul ediliyormuş ve önce düşük yaptırılıp sonra kalan parçalar alınıyormuş. Direk kürtaj yapıldığında rahim yıpranıyormuş. Yaş 33 benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?