Kurtulmak için, ne yapmalıyım?

Bahar Yildirim

Bütün ülkelerin işçileri, birleşiniz!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
680
1.271
33
Merhaba;

Böyle bir konu açmak istemiyordum. Forum geçmişimde gözükmesinden hoşlanmayacağım bir dert ile uzun süredir boğuşuyorum. Nett'de aramalar yaptım fakat hiç cevap bulamadım. Umarım sizler çözümü biliyorsunuzdur.

Ben, doğurma özelliğinden kurtulmak istiyorum. Küçük bir çocuk iken başlayan nefretim, bu yaşıma kadar peşimi bırakmadı. Öyle ki, sanki özgürlüğüm buna bağlıymış gibi hissediyorum.

Radikal bir feministim ve vücudumun hareketlerime engel olması, sınırlandırılma midemi bulandırıyor.
Böyle bir hayat istemiyorum.

Hem feminist, hem de kadın bedeninden utanan sonucuna varma olasılığınıza karşı, şu açıklamayı yapma gereği duyuyorum; hayır, bedenimden utanmıyorum fakat bunun hayatımda engeller yarattığınında farkındayım. Bedenim, özgür irademin önüne geçiyor.
Bel ve karın ağrısı çekmem, haftalarca iki büklüm gezmem buna bir örnek.

Uzun yolculuğa çıkmak istiyorum. Cüzdanımı alıp çıkmak varken, bir çok ihtimali değerlendirmek, hep en kötüsünü hesaplamak ve güvenli olanı seçmek istemiyorum. Bu bana çok küçük düşürücü geliyor.

Kişiye zarar vermeyecek bir ameliyat var mı?
Ya da bir ilaç?
Nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: Diğer kadınların seçimlerine sonuna kadar saygı duyuyor ve destekliyorum. Görüşümün genel bir "doğruluk" taşıdığınıda iddia etmiyorum. Sadece kendi bedenim üzerinde kendi seçimim doğrultusunda değişiklikler yapmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
 
Yahu bir de meraktan soruyorum sakın yargıladığımı düşünmeyin.

Ben kadınların genetik ve içgüdüsel olarak doğurganlığı istediklerini düşünürüm, yani genlerine yazılı bu diye düşünürüm. Üreme içgüdüsü yani. Siz gerçekten sınırlanmış mı hissediyorsunuz kendinizi nasıl ola ki bu his :/
 
Tüplerini bağlatabilirsin. Ama bu yalnızca hamile kalmanı engeller. Yalnızca cüzdanı alıp güvenle seyahat için bir öneri değil. Kaldı ki dünya güvensiz.

Ek: Tıbbi yönünü bilmiyorum ama bazı rahatsızlıklarda yumurtalık, rahim falan alınabiliyor. Ama bunun da hormonal dengenizi bozma sorunu olabilir.
 
kadın doğumcuya sormanız lazım.siz adet görmemek istiyorsunuz benim aklımın erdiği ya rahminiz alınacak(ve herhangi bir hastalık yokken bu yapılabilir mi bilmiyorum)ya da hormon ilaçları alarak erken menopoza gireceksiniz ki iki şekilde de sizin hayatınızda adet görmekten daha fazla rahatsız edici durumlar olacağını tahmin ediyorum.konunun uzmanları daha iyi değerlendirirler.kararınızı bir gün değiştirebilme ihtimaline karşı, sağlığınızdan etmeyen geri dönüşü olan bir yöntem var mıdır bilmem.
 
Tüplerini bağlatabilirsin. Ama bu yalnızca hamile kalmanı engeller. Yalnızca cüzdanı alıp güvenle seyahat için bir öneri değil. Kaldı ki dünya güvensiz.

Evet, bu sorunun hallolması halinde yalnızca cüzdanımı alıp rahat bir hayat yaşayabilirim.
Psikoljisi bile beni rahatlatıyor.
Ancak, bende ölüm tehlikesinin vb olduğunu biliyorum.
Bunlar sorun değil.
Çünkü bu durumda dünya, kadın ya da erkek fark etmeksizin eşit derecede tehlike barındıracak benim için.
 
Sağlığa bir zararı olmayan yöntem var mı?
Herhangi bir hastalık olmaksızın bu yönteme başvurabilir miyim?
 
Tüplerinizi bağlatabilirsiniz. Bu yeterli olur mu sizin için ?
 

Bende bahsettiğiniz gibi bir his yok, hiç olmadı.
Kimse bana şunu yap ya da yapma diyemezken, bedenimin hareketlerimin önüne geçmesi büyük bir sorun benim için.

"Genetik ve içgüdüsel istek" diye genel bir doğuştan gelen duygu, düşünce olamaz.
Kadın doğulmaz, olunur diyordu Simone.
 
Tüplerinizi bağlatabilirsiniz. Bu yeterli olur mu sizin için ?
Bu doğurma'dan tamamen koruyor mu insanı?
Öyle ise, evet yeterli olur.
Peki bir ameliyat şekli mi bu?
Ya da ilacı var mı?
İsteğe bağlı olarak gerçekleştirilebilir mi?
 
Yolculuğa çıktıgında olumsuzlukları düşünmen sadece kadın olduğun için geçerli degil. Malum erkeklerde çok tacize vs ugruyor ya da yollarda türlü insanlarla karşılaşmada erkeklerde çok değişik şeylerle karşılaşabiliyor. Kişinin engeli bedeninde degil zihninde diyebilirim. Çünkü bi çok gezi aktiviteleri yapan insanlar var ve kadınlardan da gördüm bu beni motive etti. Ama anlıyorum bir yandan kadın olmanın bu ülkede özellikle sınırlamaları çok maalesef ama belki bir Avrupa ülkesinde bunu hic yaşamayacaksın. Diğer fizyolojik ağrı vs bunlar çözülebilir şeyler.
 
Bu doğurma'dan tamamen koruyor mu insanı?
Öyle ise, evet yeterli olur.
Peki bir ameliyat şekli mi bu?
Ya da ilacı var mı?
İsteğe bağlı olarak gerçekleştirilebilir mi?

Evet korur. Ama dönüşü yok diye biliyorum yani bir gün anne olmaya karar verirseniz dönüşü olmuyor. Daha iyi bilen arkadaşlar beni de aydınlatırsa sevinirim. Ameliyat ile oluyor ilaçla değil. Yani bir doğum kontrol yöntemi de değil tamamen bir önlem bu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…