Kurtulmak için, ne yapmalıyım?

Hayır, sorunum o değil.

Kaçınma- Yaklaşma çatışması belki de sizinkisi.. Hani feminist düşünceyle ; kadının özgürlüğüne, varlığına, söz hakkına her şeyine bir erkek kadar yer verilmesi gerektiği düşüncesinin baskınlığı öte yandan dayatılan, her koşulda her dönemde ( kadının yok sayıldığı cahiliye dönemindeyken şimdilerde ) acizliği, bir meta/ bir köle gibi görünmesine karşı ister istemez bi başkaldırı hali..

Ne yapılabilir ki; erkekler bi ceketini alıp çıkabiliyorken bizim tek bir cüzdanla çıkabileceğimiz günler hiç olmayacakmış gibi..

Bu doğurma'dan tamamen koruyor mu insanı?
Öyle ise, evet yeterli olur.
Peki bir ameliyat şekli mi bu?
Ya da ilacı var mı?
İsteğe bağlı olarak gerçekleştirilebilir mi?

doğurganlık özelliğiniz olmaz bu yöntemle ama adet görmeye devam edersiniz.eğer sadece doğum kontrol yöntemi olarak bir şey arıyorsanız bunu bir çok kadın yaptırıyor.

Bu düşünceleriniz kendi doğanıza isyan etmek değil mi?
Sonuçta kadın doğası böyle..(fiziksel anlamda)
Yani yapabileceğiniz bazı şeyler vardır, siz bilinçli olarak bazı şeylerden şimdi vaz geçebilirsiniz, ama ya ileride vaz geçtiklerinize ihtiyaç duyarsanız..?

bildiğim kadarıyla geri dönüşü var. ama zordur heralde. gari açılınca bile hamile kalma olasılığı en çok %50'ymiş. Şurada okudum: http://jinekoloji.com/baglanan-tuplerin-acilmasi-sonrasi-hamile-kalinabilir-mi/

Ama tabi internetten gelen bilgi ne kadar güvenilirdir orası da malum. en iyisini doktor bilir.

bedeninizden başka bir varlık gibi bahsediyorsunuz, feminizm kadının kadınlığından nefret etmesi demek değil ki
cinsiyetle ilgili bir şey olabilir mi

Evet, kesinlikle herkes için tehlike var. Fakat oran eşit değil. Bunun sebebi, insanların geri kafalı olmasının yanısıra doğuştan gelen fiziksel özelliklerde.
Muhtemel bir çok kimse bahsettiğim sorundan arınmış olsada, rahat bir gezi yapamayacak ya da en azından planlı yola çıkacaktır. Fakat benim için bu geçerli değil. Ben, fiziksel etkenler olmadan kendimi ne kadar rahat hissedeceğimi biliyorum.Şu anda da öyleyim fakat en uç noktasına kadar öyle olmak istiyorum.

Ben, günümü rahat geçirmek adına supermarkete ya da önceden hazırlanmış eşya/malzemelere ihtiyaç duymak istemiyor.

bedeninizden başka bir varlık gibi bahsediyorsunuz, feminizm kadının kadınlığından nefret etmesi demek değil ki
cinsiyetle ilgili bir şey olabilir mi
Evet, feminizm bedeni tamamıyla kabullenir. Bende insanları olduğu şekliyle seviyorum.
Lakin dediğim gibi, bu belkide sadece bana özel olan "planları" önlüyor.

Basit bir antrenmanda bile, düşünmek zorunda kaldığım günler yaşıyorum.
Önceden plan yapmak istemiyorum.
Sürekli vücudumu takip etmek zorunda olmak istemiyorum.
Vücudumu dinlemek, onu anlamak ve olmazsa olmazlarını hesaba katarak hareket etmek istemiyorum.

Kesinlikle katılıyorum.
Sanırım gelişen teknoloji bu sorunun önüne geçiyor.

Geri dönüşü olmayan bir yöntem de olabilir. Dediğim gibi sorun değil.
Yeterince büyüğüm. Duygularımında farkındayım.
Bana bir yol lazım.
Bunu başarılı bir jinekoloğa kadın doğum profesörüne sorsanız size daha çok yardımcı olur burda nasıl bir çözüm arıyorsunuz anlamadım doğrusu.

Ya da çözüm aramayıp neyse.

Tek dediniz regl olmak mı

Bu insanı ne kadar sıkıntıya sokar

Survivor Adası'nda değilseniz ne olur ki

Koy cüzdanına bir paket tampon al cüzdanı çık

O ağrılar vs de bu durumu büyüttüğünüz için var

Hani deseniz ki adet dönemimde agresifim bu nedenle istemiyorum anlarım da sırf ayda 4 gün azıcık kanıyor diye dert etmek abartı geldi
Bana

Teorik olarak 3 seçenek var. 1) Sterilizasyon yani tüpleri bağlama. Bazen dış gebelik oluşturabiliyor ama. 2) Hormon dengesini bozma. Neler olacağını tahmin edersin. 3) Rahmi aldırma. En derin seks pozisyonlarında bile acı duymazsın kanımca bir artısı bile olur :)

Tabii biraz merdivenaltı doktorlar bulman lazım. Diğerlerini Hipokrat çarpar çünkü yaparlarsa :)

Yaşın kaç canım özel olmazsa şayet?

Ben bu doğayı kabul etmiyorum. Küçük gördüğümden ya da yanlış bulduğumdan değil, bana ve karakterime uymadığından.

Hayır, ihtiyaç duymam. yeterince büyüğüm. Her şeyin farkındayım.
Kendimi tanıyorum.
Bir anlık heves ya da merak değil bu. Uzun zamandır bildiğim ve değiştirmek istediğim bir sorun.

Hayır, agresif felan olmuyor. O durumlarıda hiç anlayamadım çünkü hiç ama hiç yaşamadım. Daima, aklım duygularımı kontrol etmiştir. Asla önüne geçmesine izin vermem.

Beni bir markete girip alışverişte yemek-içmek dışında bahsettiğiniz şeyleri almak bile sinir ediyor.
Hiç aklıma gelmesin, hiç umrumda olmasın istiyorum.

Cevap vermemek daha mı mantlıklı olurdu acaba diye düşünüyorum...
Kısaca, diğer yorumlarımı okumanı istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…