Kurtulmak için, ne yapmalıyım?

Danışın elbette, benim doktorum tüplerimi bağlamayı kabul etmemişti yaşım ve ilk doğumum olmasını gerekçe gösterip.
Siz spirali de araştırın.
Tamam, çok sağol Mune Administrator. :)
Çok fazla şey öğrendim.
Direkt isim ile araştırınca net bilgilere ulaşabildim internette.
Oysa buraya yazmadan önce ne yazsam cevabı bulamıyordum.
Hep hastalık sonucu yapılan operasyonlar ile karşılaştım.

Tekrar sağol.

Özel hastanelerde sterilizasyon yaşa bakmaksızın yapılıyor.ben 29 yaşımda yaptırdım 3 yıl oldu.Yalnız eş imzası alınıyor.

Benim anladığım ablanın sıkıntısı taciz zorla ilişki vs değil. O hamile kalmak istemiyor gerisi önemli değil gibi geldi bana.
Yolculuğa çıktıgında olumsuzlukları düşünmen sadece kadın olduğun için geçerli degil. Malum erkeklerde çok tacize vs ugruyor ya da yollarda türlü insanlarla karşılaşmada erkeklerde çok değişik şeylerle karşılaşabiliyor. Kişinin engeli bedeninde degil zihninde diyebilirim. Çünkü bi çok gezi aktiviteleri yapan insanlar var ve kadınlardan da gördüm bu beni motive etti. Ama anlıyorum bir yandan kadın olmanın bu ülkede özellikle sınırlamaları çok maalesef ama belki bir Avrupa ülkesinde bunu hic yaşamayacaksın. Diğer fizyolojik ağrı vs bunlar çözülebilir şeyler.

Daha gençsiniz. Sorununuz bana da garip geldi tabi ama bu anne olduğum ve kadın olmayı çok sevdiğim için olabilir. Adet döngüsü, doğurganlık, süslenme, feminen haller, kadınların genel detaycılığı, çocuk büyütmek, ailemizin sosyal hayatını düzenlemek, erkeklere aslında yol göstermek benim oldukça keyif aldığım şeyler. Ama bu da sizin tercihiniz ve hayat görüşünüz. Yargılayamayız, en fazla fikir belirtebiliriz. Tatile giderken doldurduğumuz onca şey arasında bir de ped olması ve bunu da düşünmek bana zor gelmiyor doğrusu. Ha bir çorap, ha diğeri.

Anne olmak istemeyebilirsiniz şu anda, ama tavsiyem yaşınız 30-35 olmadan radikal kararlar almayın. 30 yaşına ramak kaldı oradan biliyorum. Hayatta pek çok önceliğiniz değişiyor. Bakışınız farklılaşıyor. Eskiden çok daha katı baktığınız mevzularda keşkeleriniz artıyor, eskiden esnek olduğunuz konularda çok daha net ve katı olabiliyorsunuz.

Her şeyin bir aşaması var bence. Yaş 24 olmadan evlenmemeli, 30 olmadan da böyle ciddi kararlar verilmemeli. Yaşla gelen bir olgunluk var. Bunları da bir tavsiye olarak okumanızı görebilirsiniz.

adet olmayı engelleyici girişimler seni sıkıntıya sokacaktır,mesela menepoz ne kadar geç olsa kadınlar için okadar iyi,sprailn bile yan etkileri var ve tam korunma değil,yan etkisi olmayan hiç bir yöntem yok,boş yere araştırmayın,bence psikolog terapi ile halleder sorununuzu

Sanki bedeniniz yok gibi davranmak istiyorsunuz gibi anladım ben ama garip geldi.Ruhlar aleminde değiliz ki sonuçta
Ona bakarsanız tüyleri almak,saçları taramak,diş fırçalamak vb.bunların hepsi planlı ve yapmak zorunda olduğumuz şeyler,sizin mantığınızla bunlar da ters
Beden ve akil bütündür,duygular da ayrıca
Neden bilmiyorum bu mantık ürkütücü geldi bana,cok keskin çizgileriniz var
Bir de şu var regl sadece yumurtaların dışarı atılması değil ki vücutta birçok şeyi düzenliyor.Normal zamanlarda bile aksayınca vücuda zararları var.Bunu araştırmayı unutmayın
Bir gün anne olmak istemeyeceginizden emin misiniz gerçekten?Geri dönüşü çok zor diye biliyorum

Senin vùcudun senin kararın ama rahmini aldırmanın sagligin acisindan olumsuz etkileri var galiba..sen bu konuyu bi saglikciya sor bakayim..

Bence boyle bi çözüm aramayın,ilerde fikirlerniz degisebilir ve buyuk pismanlik yasayabilirsiniz,hayatin neler getirecegini bilmiyoruz,hatta boyle konularda dusunceniz bu olsada fazla iddiadan bile kacinin tabi benim fikrim paylasmakistedim

Uzun süredir takip ediyorum burayı ve ilk kez görüyorum bir kadının böyle dik durduğunu. Doğurmak tercihtir görev değil. Kendi bedeniniz üzerinde söz sahibi olması gereken tek kişi sizsiniz. Harikasınız. Yaşım yirmi iki, feministim, eşitlik olmazsa aşka, duygu olmazsa sekse karşıyım. Bunca zamanda ilk kez bir feministin açtığı konuya denk geldim. Gerçekten harikasınız. Asıl konuya gelecek olursak ben aslında sorununuzu tam olarak anlayamadım. Hayatınız boyunca hiç doğurmayacaksanız tüplerinizi bağlatmanız yeterli. Bu çok basit.

'bedenim özgür irademin önüne geçmesini istemiyorum' bedeniniz sizin bir parçanız özene bezene yaratılmış. bende sizi yargılamak istemiyorum burda ama duyduğum en saçma gerekçe ve şımarıklık olarak geldi inşallah yakın zamanda doğru yolu bulursunuz

Ay canim yaaa yeterince buyukmus 90 dogumlu arkadasim bak canim bazi seylerin sana engel oldugunu cuzdanini alip yolculuva cikmak istedigini soylemissin soyle dusun her sabah ve aksam dis fircalamaliyiz en olmadi sabahlari hic yoktan iyidir di mi ama dis fircasi ve macununu hadi macunu sittiret fircayi yanimizda tasimamiz gerek oyle degil mi e sen o zaman dis fircasina da isyan et cunku bi sure disini fircalamamaya baslayinca agiz kokusu olusur dis curumeleri ve dis eti problemleri dis agrilari hatta sancilar kivrandiran sancilar ortaya cikmaya baslar muhtemelen kokundan kimse sana yaklasmaze. Vucudun sana bi engel daha cikardi alisveria yaparken dis macununu kesinlille unutmamamiz gerekenler listesindedir her 2 ayda bi fircalari yenilemek lazim belki daha az? Ee olaylar olaylar bu isi napicaz? Bence butun disleri sokturmeliyiz zaten yeterince buyuk oldugun icin tekrar da cikmaz o disler oh super ! Ama yemek.. Feminizmin buna cozumu var mi ha tabi kadin disi erkek disi diye bisey yok dis distir di mi haklisin o zaman feminizm bununla ilgilenmez ama onu mapcaz onunla ilgili de bi olusum lazim.. Tuh bak ben hemen kurup geliyorum ama bi dk feminizm adi altinda boyle ergen irisi gibi davrananlari napicaz onu merakediyorum

Feminist değilim ve bu konuya yazdığın düşüncelerine katılmıyorum.Bugün radikal feminizmi araştırırken bu sözü buldum.Ve kendinle çeliştiğin kanaatine vardım.

[Kadın erkek, tüm düzgün insanlar feministtirler. Feminist olmayan yegane insanlar, kadınların erkeklerden doğuştan bir eksikliği olduğunu ve erkeklere bahşedilen saygıyı ve olanakları onların hak etmediklerini düşünenlerdir. Ya feministsiniz, ya da seksist/cinsiyetçi. İşaretlenecek 'Diğeri' diye bir kutu yok" Ani Di Franco]

Evet, feminizm bedeni tamamıyla kabullenir. Bende insanları olduğu şekliyle seviyorum.
Lakin dediğim gibi, bu belkide sadece bana özel olan "planları" önlüyor.

Basit bir antrenmanda bile, düşünmek zorunda kaldığım günler yaşıyorum.
Önceden plan yapmak istemiyorum.
Sürekli vücudumu takip etmek zorunda olmak istemiyorum.
Vücudumu dinlemek, onu anlamak ve olmazsa olmazlarını hesaba katarak hareket etmek istemiyorum.
önünüze çıkan engel sadece regl olmayabilir, farklı bir hastalık çıkabilir en umulmadık anda. daha farklı rahatsızlıklar sıkıntılar yaşayabilirsiniz. regl olmuyorum bitti diye bişi yok. insan vücudu makina değil ki. yarın öbürgün sürekli tedbir almak zorunda kalacağınız, ilaç kullanmak zorunda olacağınız bir rahatsızlığınız çıkabilir Allah korusun. ve her an buna bağlı planlı yaşamak zorunda kalabilirsiniz. insanız sonuçta. ve ayrıca da genel hakim olan kadınlar konusundaki zihniyete de regl olmayı bitirerek karşı koyamazsınız. zihniyetlerin bakış açılarının değişmesi gerekiyor. bizim regli olmayı bitirmemiz neye çözüm olabilir ki??

Back
X