- Konu Sahibi Bahar Yildirim
Bu düşünce sistemi sağlıklı gelmedi bana k.bakma insan fıtratına aykırı. İlerde pişman olursun...

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
rahmini aldır yumurtalıkların kalsın.menopoza girmemiş olursun ama pişman olursan geri dönüş olmaz işteMerhaba;
Böyle bir konu açmak istemiyordum. Forum geçmişimde gözükmesinden hoşlanmayacağım bir dert ile uzun süredir boğuşuyorum. Nett'de aramalar yaptım fakat hiç cevap bulamadım. Umarım sizler çözümü biliyorsunuzdur.
Ben, doğurma özelliğinden kurtulmak istiyorum. Küçük bir çocuk iken başlayan nefretim, bu yaşıma kadar peşimi bırakmadı. Öyle ki, sanki özgürlüğüm buna bağlıymış gibi hissediyorum.
Radikal bir feministim ve vücudumun hareketlerime engel olması, sınırlandırılma midemi bulandırıyor.
Böyle bir hayat istemiyorum.
Hem feminist, hem de kadın bedeninden utanan sonucuna varma olasılığınıza karşı, şu açıklamayı yapma gereği duyuyorum; hayır, bedenimden utanmıyorum fakat bunun hayatımda engeller yarattığınında farkındayım. Bedenim, özgür irademin önüne geçiyor.
Bel ve karın ağrısı çekmem, haftalarca iki büklüm gezmem buna bir örnek.
Uzun yolculuğa çıkmak istiyorum. Cüzdanımı alıp çıkmak varken, bir çok ihtimali değerlendirmek, hep en kötüsünü hesaplamak ve güvenli olanı seçmek istemiyorum. Bu bana çok küçük düşürücü geliyor.
Kişiye zarar vermeyecek bir ameliyat var mı?
Ya da bir ilaç?
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Not: Diğer kadınların seçimlerine sonuna kadar saygı duyuyor ve destekliyorum. Görüşümün genel bir "doğruluk" taşıdığınıda iddia etmiyorum. Sadece kendi bedenim üzerinde kendi seçimim doğrultusunda değişiklikler yapmak istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Küçücük kız, ne kadar daha mantıklıKendini bu şekilde rahatça ifade edip bu kadar özgüvenli görünen birinin basit bir muayeneye gidipte bunları öğrenmeye çalışmaması,buraya konu açması,BEN BÖYLEYİM!,vurgusu yapmak istemesinden başka birşey getirmiyor aklıma.
Aslında siz sorunuza cevap aramıyorsunuz,çünkü bu soruya net cevabı burası değil jinekologlar verebilir.
Feminizmi bize mi aşılamaya çalışıyorsunuz,düşüncenizi empoze etmek mi amaç bilemedim,lakin bu kadar vurdulu kırdılı,AHH İSTEMİYORUM!,havasına bürünmeniz ciddi psikolojik sorunlarınızın olduğunu düşündürdü sadece.
O halde Spiral taktırmak daha mantıklıymış.
Her iki sorunda ortadan kalkıyor.
8-10 yıllık ve ardından tekrar... Sorun olmaz.
Tüpleri bağlatmak ile ilgili yazı okudum fakat bir sınır yaş belirlenmemişti. Sanırım doktordan doktora değişiyor.
İsteyen herkes yapabilir fakat Türkiyede 35 yaş üstü kimseler genelde bu yönteme başvuruyor yazıyordu.
Kesin bilgiyi doktordan öğreneceğim.
Buna katılıyorum. Ben 23 yaşındayım, yaşıtım bir arkadaşım var. Kız regl olamıyor. Eskiden beri sorunluymuş zaten onun bu durumu. Doktora gitmiş, doktor ilaç milaç vermiş ve ona çocuğunun olmayabileceğini falan söylemiş. Yani çocuğunun olmama ihtimali varmış bu sağlık sorunu yüzünden. Kızcağız ayın belirli dönemlerinde sanki regl oluyormuş gibi ağrı sancı çekiyor ama olmuyor. Tesadüfen ara sıra falan olursa sevinçten annesine telefon ediyor anne ben regl oldum diye. Benimse çok şükür böyle bir sağlık sorunum yok, her ay düzenli, sıkıntı yok. Ona bakınca kendimi şanslı hissediyorum valla. Ona da geçmiş olsun demekten başka yapacak bişeyim yok.Saglikli bir bireyken rahminizi aldirsaniz cok daha buyuk saglik sorunlariyla karsilasirsiniz.
Regl donemi zorlu bir donem evet fakat menepoza giren kadinlarin vucutlarindaki degisim ve saglik problemlerini dusununce saglikli bir kadinin regl olmasi avantajli bir durum.
Henuz 23 yasindasiniz ilerde dusunceleriniz cok degisebilir bu yasta bir operasyon gecirmeyi asla dusunmeyin.Buna katılıyorum. Ben 23 yaşındayım, yaşıtım bir arkadaşım var. Kız regl olamıyor. Eskiden beri sorunluymuş zaten onun bu durumu. Doktora gitmiş, doktor ilaç milaç vermiş ve ona çocuğunun olmayabileceğini falan söylemiş. Yani çocuğunun olmama ihtimali varmış bu sağlık sorunu yüzünden. Kızcağız ayın belirli dönemlerinde sanki regl oluyormuş gibi ağrı sancı çekiyor ama olmuyor. Tesadüfen ara sıra falan olursa sevinçten annesine telefon ediyor anne ben regl oldum diye. Benimse çok şükür böyle bir sağlık sorunum yok, her ay düzenli, sıkıntı yok. Ona bakınca kendimi şanslı hissediyorum valla. Ona da geçmiş olsun demekten başka yapacak bişeyim yok.
Ben operasyon falan düşünmüyorum ki. Konu sahibiyle beni karıştırdınız galiba.Henuz 23 yasindasiniz ilerde dusunceleriniz cok degisebilir bu yasta bir operasyon gecirmeyi asla dusunmeyin.
Ilerde evlenmek istediginiz biri karsiniza cikabilir anne olmak isteyebilirsiniz insanin fikirleri yaş aldikca degisiklik gosterir.
Bu dusunceleri kafanizdan atin. Saglikli bir kadin olmanin kiymetini bilin.
Afedersiniz farkinda degilim bu mesajim konu sahibineydi.Ben operasyon falan düşünmüyorum ki. Konu sahibiyle beni karıştırdınız galiba.
Bence konu sahibi kadin fakat erkeksi bi kadin yani dogustan bazi insanlar hormonlar yuzunden kadindan cok erkege daha yakin oluyor onun gibi. Baska bi konusunda elektrikci oldugunu ve erkeklerin icinde calistigindan bahsetmis ha bu arada burda herkese ben herkesin dusuncesine saygiliyim falan gibi cumleler kurmus ama diger konusunda aslinda kadinlardan cok hoslanmadigini kadinlik ozl. Gostermenin zayiflik oldugunu dusundugunu gayet guzel gostermis. Ve insanlara da akil vermeye kalkmis cok bilmis bi sekilde ama lomik bi sekilde bence. Bu yuzden de erkeksi bi kadin hormonlar sebebiyle ve bu yuzden daha fazla erkege yakin olmak adina kadinligin en buyuk sebebi olan menstrual donguye sahip olmak istemiyor. Bence bunun sebebi cuzdani alip cikmak gibi basit bi sebebi oldugunu dusunmuyorum bu yuzden sorununuz cok farkli ve burasi bunun cevabini bulacaginiz yer degil acilen psikolojik destek almalisiniz. Ayrica bu kadar kararli ve feminist olan bi insan mumkun degil boyle bi siteye uye olmaz burda kadinlarin bunca derdini gormek istemez ve sacma bulur. O yuzden burda bakin ben buyugum ben ozgurum ben soyleyim ben boyleyim degip sosyal hayatinda elazigda bi elektrikci olan kadinin bu soylediginiz seyleri ne yapabilecegini ne de hissedebilecegini sanmiyorum. Sosyal hayatta bulamadigimiz kimlikleri burda bir iki suslu lafla kazanmis olmuyosunuz. Kimse de yemiyo bunlari zaten. Acil destek kendi iyiligin icin[/QSüpersin
Süpersin![]()